Ameliyat Sürecim Ankara

Saolun daha iyisi sizin olsun
Gercekten esabil beyi iyiki tercih etmisim diyorum hic sorun yasamadim olduktsn sonraki surectede arti iki cocugum olmasina ragmen normal hayatima 4.gun döndum

Bazı arkadaşlar doktora şu zaman başvuracam diye yazmış. Doktora ameliyat olmak isteyenlerin, ameliyat gününü devlet hastanesi için 2 ay sonrasına verdiğini hatırlatırım :)

Birde burun ameliyatlarınızı yaza bırakmayın derim. Kışın tavsiye ediyor doktorlar çünkü

gecmis olsunnn :)
bende ameliyat oldum 1 bucuk ay oldu. evet aynen dedigin gibi sabir gerekiyor. seninde burnunun ucu sertmiydi ? odem olabilir ama sanki benim burnum uzun mus hissi veriyor bana. yani ucu sert ama ucundaki odem gidince yani sertlikte gidecekmi acaba ? ve kuculurmu ucu dersin ?

selam kizlar. ameliyat sonrasi burun ucundaki sertlik noluyor sonrasinda? yani o sertlik gidince burun ucunda kuculme oluyormu ? tecrubelerinizi payasirsaniz sevinirim

Merhaba ben de bir ay önce amelıyat oldum. Amelıyattandan önceki ve sonrası sürecim çok rahattı. Doğal olarak şişlik morluk oldu ama kremle o kısmını da en aza indirgedik. Şu an bile hala göz altlarım hafif mor çünkü derim çok ince dısarı çıkınca bile hemen gözaltlarım kızarır ve yanar öle bi deri yapım var. Benim şu an da kafama tek takılan alçının çıktığı gün burun delıklerim küçüktü ama bir ay içinde ilk günkine nazaran daha çok genişledi. Ve alçı alındığından beridir burun üçüm sola doğru kayık. Bunu doktora karşı sürekli dile getiriyorum o da bana sol kısmında daha çok işlem yapıldı ve o yüzden diyor kısacası. Etrafımdakıler de çok dikkatlı baktıklarından o tanıklığı görebiliyorlar içim hiç rahat degıl düzelir mi düzelmez mi diye. Kafam çok takılıyor bu duruma. Lütfen cvp verin süreçten geçen arkadaşlar. Normal bir durum mu sizce

İcin rahat olsun ödemlerin hepsi gecs bile en zor burun ucundaki odem geciyor en gec burun ucu toparlaniyor burnun diger yerleri seklini almaya baslayip ucu sis kalincada gozune kocaman geliyor 6 aylik surece yayiliyor ucundaki odemin kaybolmasi o sislik sertlik hep ondan yani..benimde o sekilde hala ucu sert 23 gun oldu
Gecmis olsun insallah icine siner

Kesinlikle cok normal burun ameliyati olunca sonuc hemen ortaya cikmiyor cunku bir gun odem sagda birgun kemerde birgun baska kisimda oluyor yani esit dagilmiyor ilk basta burun deliklerim farkliydi 23.gunumdsyim o kadar azaldiki o fark ve doktorum en basindan uyardi 6 ayi bitirmeden moral bozmak yok yamuk yok egri yok kalkik yok kavisi niye yok demek yok diye hergun hamur gibi bi tarafa yamulabilecegini soyledi odem islem yapilan tarafa gore artabilir moral bozma surekli inceleme zamana birak

Çok teşekkür ederim ya içim bi nebze olsa da rahatladı ben de burnumun orta kısmında farklı yerlere dağılıyor ödem. Ama burnumun sol kısmı herzaman o yöne doğru eğik bandajlar çıktığından beri ve bu bir ay olunca da çevremde burnunu yamuk yapmışlar deyınce de zaten kendım korkuyorum bi de çevrem böyle söyleyınce bunalımdan kendımı yemeğe verdim artık

Kimseyi umursamak yok psikolojik acidan beklemek sabir cok zor ama burun isi sabur isi zaman gercekten ilaci bu isin

kizlar ameliyattan sonra doktor bana deniz suyu sprey verdi burundan sikmak icin ve burun icine surmek icin jel verdi ince uzun bi ucu var o jelin onunla da icine suruyorum gunde 2 defa.
ama deniz suyu spreyi sartmi baska ne kullanilabilir ? su cekemiyoruz malum icine ?

cok sagol sana da gecmis olsun. hepimiz gaziyiz malum toparliycaz kiz gucuyle :)) ama gercekten zor bi surecmis. ozellikle ilk 2 hafta nefes alamiyosun agir bi grip atlatir gibi... ama cok sukur gecti gibi. yine de nefes super diyemem. sislik canimi sikmisti burun ucundaki sislik. yani burnumun zaten deliklerinden biri buyuk biri kucuk o canimi sikiyo bide ayrica burun ucunun uzun ve buyuk olmasi sinir bozucu. ama doktor da 6 ay verdi yine de gecmezse korkusu var. keske kucucuk olsaydi ilk cizildigi gibi. ama cok yeni daha 1 ay oldu ameliyat olali sanirim cok sey istiyorum. hemen duzelmesi tabii ki imkansiz.
deniz suyu spreyi verdi doktor o da cok pahali ve ben bir 100ml lik buyuk tupu 1 haftada bitiriyorum. masrafli yani. baska ne kullanabiliriz? senin duzenli olarak kullandigin neler var burun ve goz alti icin isimlerini de verebilirmisin ? :)

aynen

Ben deniz suyunu yariya kadar bile kullanmadim cunku burnum hic tikanmadi sabah uyandigimda tikanik oluyor bazen doktor binavuc su cek sonra hizlica tum gucunle hiihhhh diye hinkir dedi genelde oyle yapiyorum deniz suyuna pek ihtiyac duymadim morluklarim 10 gunde tamamen bitti ondan bisey surmuyorum benimde deliklerin biri ince uzun digeri yuvarlak
Farkli yani ayrica ucuda dedigin gibi sis ve sert ama zamanla geccegino biliyorum takmiyorum

Canım ne kadar ücret verdin

Merhaba narkoz süreci vs ameliyattan çıktıktan sonra sizi kim giydirdi ya çok merak ediyorum lütfen yanitlasin biri

Ameliyat gunu yaninda bi refakatciyle gidiyosun hastaneye benim yanimda annem kaldi
Ameliyata gircegim gun gittim once damar yolu actilar elimin ustunden sonra ameliayat onlugu verdiler onu giydim kendim
Ameliyathaneye sedyeyle goturuyorlar 1 saat surdu hersey cikinca odada kendine geliyorsun annem giyinmeme yardim etti iyice ayikip kendine gelince kendine gelince giyindim
Cok bi usune titreme geliyor yanina kalinda bir hirka al derim
Ve yaninda kalan refakatci sabaha kadar buz uyguluyor sana
Sabahta doktor cikis veriyor evine cikiyorsun

Gercekten endiselencek korkacak zor bi ameliyat degil sadece iyilesmesi zaman aldigindan sabir gerekiyor ben memnunum odemli halini bile seviyorum odemler gidince dahada iyi olcak

bencede korkulcak bisey yok ama cogu kisi ameliyata girerken korkuyor ben anlamiyorum. ben girerken derin bi uyku cekicem dusuncesiyle girdim ne yalan soyliyim zerre kadar korku yoktu. arkadaslar kaderne ne varsa onu gorecegiz biraz su korkulardan arinin derim. narkozdan ayilamama riskleri cooook eskilerde kaldi gunumuzde yok artik. senin kan degerlerine bakarak narkozu veriyorlar. ve belli bi amacladiklari saattede ayiltiyorlar doktorlar ekibi vs sonucta bunlar ilk kez yapmiyorlar bu isi. tecrubeliler. siz ameliyattan sonrasini dusunun derim. agir bi grip atlatiyorsunuz buna hazir olun hepsi bu.
gecmis olsun

burnum tampon cikariliktan sonra cok iyi nefes aldim sadece 2 saat ama ! sonrasinda tekrar odem halini aldi ve sisti. malum burun ici yarali ve sismesi cok normal bu sebeple burun tikali hissi veriyor. yoksa yeni ameliyatli burunda baska ne olsun. icinde mukoz olcak hali yokki ?!! :) deniz suyu sadece burun icindeki odemi rahatlatiyor ve yaralarin iyilesmesinde hizlandiriyor ayrica bir krem daha verdi bana baktor jel gibi onu da burnun icine sikiyordum deniz suyu uyguladiktan sonra.... ama bu islemler malum pahaliya patliyor. o jel ve deniz suyu cep yakiyor. deniz suyu benim 1 haftada bitiyor ve tanesi 40ytl. 1 bucuk aydir kac kutu bitirdim bilmiyorum. doktor surekli kullan rahat edersin odemlerini rahatlatir dedigi icin kullaniyorum ama tabii ki zorunluluk yok. kullandigin seyin adini okuyamadim havuc neyi ? baska neler kullaniyosun su an son durumun neddir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…