Amerika'da Hamilelik


bizim esimle 2. bayramimiz olcak . ben zaten yeni evli ve yeni amerikaya gelmis biri olarak bu duruma uzuluyorum. bizede bayram ugramayacak maalesef. burda esimin bi kac arkadasi var heralde onlarla gorusulur. bayramimiz bu kadar olcak. gerci turkiyede de cok farkli olmuyordu ama bayram sabahi kahvaltisi vazgecilmez biseydi.
 
aliyim penye battaniye o zaman, boydan boya tulumlar var tek parca onlar kullanisli degilmis oyle mi? alt ust mu almak lazim?

bu arada handsome temali fotograflar, kizlariniza duyurulur :))

yok silgicim pek kullanisli degil ben hic kullanamadim yani hosuma gitmedi alt-ust daha kullanisli oluyor ..

Melegim cicislerinize bayildim cok guzeller gule gule kullansin Mahircigimiz fotodada super cikmis canim benim maslalahh....ama erkek giysilerinede haksizlik etmeyelim cook guzel seyler oluyor . ben erkek icin en orijinal seyleri Maycs de gordum. cok guzel seyler vardi . Ama 2 aydir hicbieyere cikmiyorum hicbisi almadim oglusuma dogmadan onceki aldiklarim yetiyor zaten bir suru hediyede geldi , annemde getirdi fazl fazla yani. anca 9 aydan sonra falan bisiler alirim diye dusunuyorum

Bayram menusu konusulmus bizde hicbisi yapmicaz zaten burdabayram sabahi bicok turkun gittigi bir yer var orda toplasip kahvalti yapiyorz cok guzel oluyor..

birde kizlar bir sorum var 2 aylik bebisimle 4 saatlik yolculuga ciksam nasil olur acaba? annemle hicbiyere cikamadik daha dogrusu annem cikmak istemiyor. bugun cocugu yikadik cikmayalim diyor, ertesi gun ahava serin oluyor cikmayalim diyor, simdi uyuyor diyor yada bugun huysuz diyor cikmayalim diyor biyere cikaramadim kadini ee haliyle bende sIkIldim evde. Bir arkadasim var Macomb'da oturuyor 4 saatlik uzaklikta acaba gitsek oglusum yolda sorun cikarirmi diye korkuyorum ne yapsam gtsem mi acaba???
 

esim aradida simdi kaiser ile tekrar gorusmus aciliyetini bildirmis. yarin isi yok. bugun gun bitmeden rapor gonderilecekmis.yarin doktora gidebiliriz eger randevu ayarlayabilirsek bakalim. haber edeyim dedim :)))
 



Yalanci bayram munusu o Nuray cim.Nerdeee :)) Siz hic olmazsa ne guzel toplasiyorsunuz.Biz de o da yok :))
Ben olsam giderdim.Alissin hem disriya.Kis olsa tamam ama havalarda guzel.Senin ve annen icin de degisiklik olur.
 
sagol Esracim herhalde kararim benimde o yonde olacak gidelim bakalim nasil macera olacak

bu arada yarin 2 ay asimiz var. 3 tane karma asi vurulacak ins oglum cok aglamaz beni simdiden tasasi sardi.. aglayinca katiliyor hic susmuyor ins iyi gecer.. birde bakalim buyumusmu pasam :))
 
bugun cok cenem dustu ama yemeklerden konusmusken birde asagidaki tarifi denemenizi onerecegim. ben cok seviyorum belki sizlerde begenirsiniz MALZEMELER:

- 1 orta boy karnıbahar

- 1 yumurta

- 1 yemek kaşığı un

- tuz, kırmızı biber, karabiber

- kızartmak için sıvıyağ

ÜZERİ İÇİN:

-1 kase yoğurt

- 1 diş sarımsak

YAPILIŞI:

Karnıbaharı büyük parçalar halinde doğrayın. Kaynar suya atıp haşlayın (fazla haşlamayın dağlır)

Bir süzgeçe alıp, soğumasını bekleyin. Diğer bir tarfta bir kaseye bir yumurtayı 1 yemek kaşığı unu, kırmızı biber ve karabiberi katıp iyice karıştırın. tuzu unutmayın. Bu karışıma karnı baharları tek tek buluyarak kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Ilınınca üzerine sarımsaklı yoğurt /salcali sosta yapiliyormus ama ben o sekilde hic yapmadim.


http://img03.blogcu.com/images/l/e/z/lezzetiderya/img_0400_1242651070.jpg
 

ay bide asilari var demi insanin ici gider onu oyle gorunce...

nuraycim bencede cocugu cok eve alistirmamak lazim disariya cikartilmali diye dusunuyorum. ben kendimde oyle yapmayi planliyorum tabi once bi dogurayimda :)))
 
yaa canim asilarimiz var bide ins sorunsuz atlatiriz

bende diyorum anneme cikalim diye ama darilmasin diyede fazla bisi diyemiyorum . kadincagiz geldi bakti bize Allah razi olsun ne kadar dua etsem azdir onun icin. O olmasa bicok seyi halledemezdim herhlade yada hersey yarim kalirdi insallah bakalim gidelim nasil olcak ..gidersek pazar gunu gidiyoruz insalah
 
esim aradida simdi kaiser ile tekrar gorusmus aciliyetini bildirmis. yarin isi yok. bugun gun bitmeden rapor gonderilecekmis.yarin doktora gidebiliriz eger randevu ayarlayabilirsek bakalim. haber edeyim dedim :)))

Gecmis olsun canim uzuldum halsiz olmana ins. doktordan guzel haberlerle gelirsin ..benim hamileligimde gebelik sekeri vardi ama halsizlik cok hissetmedim aksina hamileligim ilerledikce bana guc geliyordu sanki enerjimi icimden atamiyordum ..bu enerjiyide hep gezerek atmaya calistim doguma kadar , ne yalan soyluyum zaten son zamanlarda haftada 3 gun hastanede kontrollerdeydim ama valla inanirmisin hic sikayet etmeden kalkip hemde erkenden gidip geliyordum simdi sorsan sanki esek tepmis gibiyim bu benzetmeyide nerden buldum ise aslinda hic tepmedi ama neyse karistirmiyim simdi..
 
Kizlar sagolun guzel dilekleriniz icin ..buyumus degilmi gercekten oglum yakinda takim elbisesi alip giydircem ins..
Ah su bayramlar 5 senedir bayram yuzu gormedim yani buyuk ozlem var tabii ,sizler gibi bende burda bayrami hic anlamiyorum ..cevremdeki Turklerin bile umrunda degil bu yuzden oyle kendi kendimize geciricez belki sadece ufak bir kutlama sozcukleri ile o kadar

Canancim tsk ettim yeni tarif icin not aldim kenara, kokopelli nin mucverinden sonra siraya koydum denicem onuda ins.

Son olarak kizlar biletimizi aldik 1 eylulde ist a ucusumuz var , 29 Agustostada oglumun 4 aylik asisi olcak bende onu bekliyordum gitmek icin,bundan sonraki en yakin asi 12 aylikken cunku diger ilk uc asilari arasinda birer ay vardi bu yuzden cakildik yaa burda

Baklava dedinizde valla mayis annelerinde yapanlar cikiyor, oyle imreniyorumki masallah nasil bir hamaratlik oyle ..canimiz cekiyor yaa ben sizden beter oldum ciktim hamile iken bu kadar asermedim tatliya simdi duz duvara tirmanirim tatli icin

Silgicim boydan boya citcitli veya fermuarli tulumlar var ben halan cok kullaniyorum , alt degistirmedede pratik oluyor cunku ust altta su oluyor altini degistiriken alti tamamen cikarmak zorunda kaliyorsun digerinde gerek kalmiyor az yukari sigir pit degistir oldu bitti
 
esim aradida simdi kaiser ile tekrar gorusmus aciliyetini bildirmis. yarin isi yok. bugun gun bitmeden rapor gonderilecekmis.yarin doktora gidebiliriz eger randevu ayarlayabilirsek bakalim. haber edeyim dedim :)))

Ay keske olsa, cok sevinirim valla, beklemeden doktor gorurseniz super olur.

Ya demir hapi demissin, acaba diyorum aldigin saati mi degistirsen? Esra'nin dedigi gibi son ayda artik bitkin olman normal de belki demiri yemekle alsan daha iyi olur? Bir de oyle dene bakalim.

Guzel haberleri bekliyoruz!!!
 
Yalanci bayram munusu o Nuray cim.Nerdeee :)) Siz hic olmazsa ne guzel toplasiyorsunuz.Biz de o da yok :))
Ben olsam giderdim.Alissin hem disriya.Kis olsa tamam ama havalarda guzel.Senin ve annen icin de degisiklik olur.

Ben de ayni fikirdeyim. Cok koruyup kollayinca bebek daha az dayanikli oluyor (bagisikilik sistemi ozellikle). Tabii uzerine titreyecegiz ama cam fanusta da yasayamaz ki cocuk. Simdiden arabaya binmeye alissin, hem kendi arabanizsa istediginiz gibi durabilirsiniz emzirme ve alt degistirme icin. 4 saat cok kotu degil, 1 aylik bebekle 15 saat ucup turkiye'ye giden var!!!
 

Ay annem yapar bunu aynen boyle, ben kizartma yapmayi sevmedigim icin yapmiyorum, usengecligin gozu korolsun. anneme yaptirsam mi gidince? hahah. ama ne guzel sebze yemegi.

ben karnibahari ufak ufak dallarina ayirip, yumurtayla karistirip, ustune rende peynir dokup firina atiyorum, borek gibi oluyor. mucverde yaptigim gibi "kizartamiyorsan firina at" yontemini uyguluyorum :))))
 
Evt Kokocum dogum kilo ve boylarindan bahsediyorum cnm.
Onlarida koyalim bakalim en tosun kimin yavrusu:)))
Su ana kadar dogum kilosunda en tosun Nuray'in oglusu Esat Pasa:)
ay buna cevap yazacaktim unuttum. ya da yazdim ama yazdigimi unuttum bilemiyorum, leylaaaaa bir ozgecandir...
crazymom, nuray, melegim, kkbr yazin bebislerin dogum boy/kilolarini ekleyeyim listeye. isteyen ozel mesaj da atabilir, arada kaynamasin diye :))
 



Ben hemen yaziyim canim ..Mahir efendinin boyu 48cm kilosuda 2430kg
Tsk ederiz
 
Dün gece işten gelince fotoğraflar ve yorumları görünce yorgunda olsam yazdım çizdim...hop forum uçtu tüm yazdıklarım gitti, ben de uyuz olup yattım:))
Öncelikle Meleğim oğluşuna kocaman maşallah o gözler fena,çok yakışıklı olacak..çok can yakacak aman bizim kızlar uzakta Allahtan:)) Erkek reyonlarında birşey yok diyorsunuz aldıklarına senin de bayıldım, yahu bunlar küçük adam ne giydirsen yakışır.Ben erkeklerde hırka,gömlek,jean falan çok seviyorum. Ayrıca kız için aldığın elbise de çok güzelmiş inşallah ikinci kız olur ona giymek nasip olur:) Buarada sen 7.aya kadar kız mı sanıyordun yakışıklı delikanlımızı, ultrasonda kız mı dediler. Geçen işyerinde arkadaşın ablasına da oğlan demişler doğuma kadar sonra kız doğurmuş:)) Ocak annelerinde bir sürü şakacı bebe varmış, saklıyorlarmış,neyse bizimkiler gösterdi açık açık:))

Buarada benim kilom artmaya başladı. Esra dediğin gibi 21.hafta itibariyle her hafta kilo alıyormuşsun, her gün sabah bugün nasıl değişecek kilo diye merakla bekliyorum:44:
 


tsk ederiz teyzesi guzel dileklerin icin Mahir pasada ellerinden opuyor ..hem kimbilir kismet Marlincim belki dunur oluruz dimi
Aslinda canim bana kimse kizdir bu bebek kesin demediler might be girl dediler bende kiz olsun cok istiyordum ve atladim hemen bu kizdir diye yani erkek olsa belli olur dedim malum pipi var birde 20 . hafta iken bakildi ilk.. yani minikte degildiki yanilma olsun diye dusundum neyse 28 haftaya kadar kimse anlamadi en son doktorum su ayakli scanlar vardi onla bakarken anlayip soyledi digerleri doktor degildi ondan anlayamadilar herhalde ...bir ikinci zor cnm yani cesaret edemem artik esimle aram sanki gitgide kotulesiyor , saglik olsun oglumda iyi ve canim gibi ayirt edemem ki
 

Aman canım dediğin gibi bir tanecik oğlun var, o sana yeter:) İnşallah oğluşunuz için en hayırlısı olur ikiniz içinde. Belki kız torunun olur ilerde ona saklarsın sende:)) Benim annem der hep cinsiyet doğana kadar merak ediliyor, doğduktan sonra tüm kuzular can can:))
 

marlin sen hala erkek surprizi mi bekliyosun acaba? :)) bu arada benim gobekte iyice cikti yumurta gibi. ve tartiya ciktikca daha hizli artis goruyorum. bu kilolari nasil vericez sonra bilmiyorum, cokta yemiyorum ama aliyorum sanki hizli.
melegim insallah hersey duzelir ve orta bir yol bulursunuz. hepiniz huzurlu olursunuz umarim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…