Amerika'da Hamilelik

koko sormayi unuttum, esin findik ezmesini nasil yapiyor? birde firin mucvere sogan koymasam olur mu?

Son düzenleme:
koko sormayi unuttum, esin findik ezmesini nasil yapiyor? birde firin mucvere sogan koymasam olur mu?

Silgiiii bu kilolari nasi verecez diyosun aklin fikrin findik ezmesi ,firin mucverde :)))) Diyeni gorsen oglen o kadar cok yemisimki bir de uzerine utanmadan tatli yedim.Tok suluk gibi kimildiyamiyorum yerimden :)) Benim de kilolar artiyor galiba.Korkudan tartilamiyom :))
Amaaaaan bebislere saglik veririz nasil olsa.

haha dogru diyosun cok guldum :))
ohh afiyet olsun, biz kendimiz icin degil bebek icin yiyoruz :))) arada koltuktan kalkamiyorum esim yardim ediyor, 100 kilo degilsinki o moda girdin simdiden diyor bana :)) dusun koltuktan bile kalkamiyorum o kadar siskoyumm

Sagol canim, ins bulunur ..
Seninde takildigin seye bak gii insan kiloyu takarmi bosver hem senin caninin istedikleri senin vucudunun ve bebeginin ihtiyaclaridir ....hem aldiginiz kilolar bebegin bir cok seyini tamamliyor, birde kan uretiminizde artiyor yani alinanlar yag olmayabiliyor

ins oyledir melegim, dogumdan sonra gorucez yag mi degil mi :) omega3 hapi kullaniyo musunz? dogumdan sonrada kullanilmali diye okudum simdi.
koko senin verdigin seye tekrar baktim, sekermis. seker midemi bulandirir diye vazgectim ondan. hap alsam o da bulandirir, ne yapsam bilemedim.

ay yine kaynatmisiniz, once gozume bu carpti arada kaynamadan cevap vereyim.
mucvere sogan koymasan bir garip olabilir ama az koyabilirsin, ben de yogun sogan tadi sevmiyorum, az bi tad versin diye koyuyorum. yoksa ana malzeme kabak un yumurta.

findik ezmesini nasil yaptigini tam bilmiyorum, cunku yaparken mutfagi bir dagitiyor ki, gidip sinirlerimi tepeme cikarmak istemiyorum. anladigim kadariyla findigi aliyor, firinda guzelce kavuruyor (hazir kavrulmus turk findigi daha iyi ama burada bulamiyoz). kavrulunca kahverengi kabuklarini ortaligi batira batira soyuyor (kapakli tecereye koyup sallayip sonra da ufleyeceksin). sonra findiklari bizim el blenderinin "rondo" kismiyla guzeelce cekiyor. sekersiz bir cikolata bulmus onu eritiyor ve findikla karistiriyor. o arada bir de yag katiyor ama erimis tereyagi mi sivi yag mi bilmiyorum. ekstra seker koymuyor (sekersiz sekersiz yapma sebebi zaten nutella almama sebebi, bos kalori olmasin). acik sivi vanilya da koyuyor galiba. bunlari guzelce cekiyor (butun bu karistirma islerini rondoda yapiyor). sonra dolaba atip kivama gelmesini bekliyor. o bayila bayila yiyor, yapinca 2 gunde bakiyorum hoop bitmis. ben nedense sevemedim, findiklardan gelen o kavrulmus tadi sevmedim galiba. bizimki hala testing and improvement yapiyor, her seferinde degisik bir seyler deniyor. simdiye kadar en guzeli kavrulmus turk findigi ile oldu. onu ben bile yedim :)

boy kilo eklemeye basladim, bakalim olacak mi. crazymom, kkbr siz de yollayin. kkbr nasil oldu acaba, dikisleri, meme uclari iyilesti mi ki?

[table="class: grid, align: center"]

[tr]
[td]Annesi[/td]
[td]Cinsiyeti[/td]
[td]Ismi[/td]
[td](Beklenen) Dogumgunu[/td]
[td]Yasadigi Yer[/td]
[td]Dogum boy/kilo[/td]

[/tr]

[tr]
[td]Melegim[/td]
[td] Erkek [/td]
[td] Mahir [/td]
[td] 3 Mayis 12[/td]
[td] Londra [/td]
[td] 48cm/2430g[/td]
[/tr]

[tr]
[td]nuray[/td]
[td] Erkek [/td]
[td] Esat [/td]
[td] 14 Haziran 12 [/td]
[td] Illinois [/td]
[td]52cm/3717gr[/td]
[/tr]

[tr]
[td]Crazymom[/td]
[td] Erkek [/td]
[td] Yusuf [/td]
[td] 26 Haziran 12[/td]
[td]Florida[/td]
[td]?[/td]

[/tr]

[tr]
[td]kkbr[/td]
[td] Erkek [/td]
[td] Kayra [/td]
[td] ? [/td]
[td] ? [/td]
[td] ? [/td]
[/tr]

[tr]
[td]cananveirfan[/td]
[td] Kiz [/td]
[td] Berfin Elif [/td]
[td] 28 Eylul 12[/td]
[td] Georgia [/td]
[td] ? [/td]
[/tr]

[tr]
[td]Esra [/td]
[td] Kiz [/td]
[td] Lara [/td]
[td] 25 Kasim 12[/td]
[td] Connecticut [/td]
[td] ? [/td]
[/tr]

[tr]
[td]silgi [/td]
[td] Erkek [/td]
[td] ? [/td]
[td] 2-4 Ocak 13 [/td]
[td] New Jersey [/td]
[td] ? [/td]
[/tr]
[tr]
[td]MarlinT[/td]
[td] Kiz [/td]
[td] Eva [/td]
[td] 4 Ocak 13[/td]
[td] Maryland [/td]
[td] ? [/td]
[/tr]

[tr]
[td]kokopelli[/td]
[td] Kiz [/td]
[td] ?[/td]
[td] 9 Ocak 13 [/td]
[td] California [/td]
[td] ? [/td]
[/tr]

[tr]
[td]ztar[/td]
[td] ? [/td]
[td] ? [/td]
[td] ? [/td]
[td] ? [/td]
[td] ? [/td]
[/tr]

[/table]

kabagi yaptim sogansiz, bakalim nasil olucak :)

findik ezmesi tarifini okurken yoruldum ben, esin iyi usenmiyor :)) cok zormus, bunu geciyorum :)

E onlar 12 13. haftada bakip hemen atladilar da ondan simdi aaa erkek degil kizmis oluyorlar. arayin bakin genitalia in 12 weeks ultrasound falan diye, kiz ve erkek seyleri ayni, kizlarda pipi gibi bir sey var. doktorlarin soylememesi lazim, bizim hatunlar israrla soruyorlar.

valla bu ocak annelerindeki hatunlara bakiyorum, benim haftalarda bile sadece 1 kilo almis olanlar falan var. Nasil ya diyorum. Ben 139lbs basladim, su an 153.7yim. 7 kilo almisim neredeyse. ama benim talihsizligim su: kisin kilo almistim ben, baktim gidisat iyi degil, kendimce bir diyete basladim, sonra basladim kilo vermeye. hedefim 138di, indim indim tam 138.5 falan oldum hoop hamile oldugumu ogrendim, biraktim diyeti. yani diyet yapmamis olsam simdi ben de sadece 1.5-2 kilo almis olacaktim Bir de bizde bir weight tracking app'i var telefonda, diyet gunlerimden aliskanlik olmus, her sabah giysisiz tartilip giriyorum, grafik falan ciziyor. grafik cok komik, dusuyor dusuyor sonra hooop bir artan trend. kilo alislarim da enteresan, bayagi (1.5-2 hafta) yaklasik ayni kiloda gidiyorum, plato yapiyorum, sonra bir gun hoop bir sonraki platoya sicriyorum orada kaliyorum bir sure. yani monoton bir artis degil tam, merdiven gibi :))

Cok guldum bu tok suluk lafina, hic duymamistim ama cok manali dogrusu!!! Valla ben bebek saglikli olsun, dogum kolay olsun da gerisini dusunmuyorum. Ne yapayim, diyet mi yapayim yani? Genelde duzgun besleniyorum, arada bir seyleri kacirdigim oluyor ama oyle her gun abanmiyorum "kotu" gidalara. Bu durumda fazla kasamiycam kilolari biraz fazla kazanmami. Doktor/ebe "naptin bas frene!" derse o ayri.

Yok kiz seker degil, yani sekerli bir tadi var ama seker degil yani. paketin icinde krema gibi bir sey, bugunkunu kasiga sikayim, fotografini cekeyim yollayayim sana. zaten simdi kalkip icecektim, beni izlemeye devam edin anacigim.

Iste boyle bir sey...

Valla esim findik ezmesini bayilarak yapiyor, arkadaslar geldiklerinde begendiler, kahvaltiya istediler ama dedigim gibi ben hastasi degilim, ugrasma sen de, al findigi avuc avuc ye daha guzel bence :)))

Hamile iken kullandigim vardi yarim kutu kadar kalmisti onlari icip bitirdim ama daha sonra alip devam etmedim , aslinda emzirme esnasinda kullanabilecegin vitaminler var calsiyum ve omega 3 iceren ben nedense tum hamileligimdee aldigim icin cokca valla daral mi geldi ne? elim bir turlu alip icmeye varmiyor ...Varsin artik oldugu kadar olsun ne yapiyim yoruldum gayri ..

sagoll foto icin, ugrastin bir suru. tadi sekerliyse yiyemem, olmadi su ufak paketlerinden alir denerim. bende kilo artisi aniden oluyor bahsettigin gibi. hamilelik nadasa birakilan donem gibi. biraktik gitti, sonradan topluycaz artik toplayabildigimizi

kizlar herkese selam :)

doktordan geldik 2. ay asilarimizi olduk. Oglum cok agladi morardi resmen ama cabuk sustu sukur. emzirdim falan arabadada car seatte hemen uyudu simdide evdeyiz uyuyor sukur insallah atesi falan cikmaz cunku doktor bisi vermedi..
oglum 4600 gr boyuda 58 cm olmus..dr herseyi yolunda dedi bide vitamin verdi..bizden haberler boyle

ins herkes iyiyidr opuyorum

Kiyamam ben ona.Neyse annesi bitti gitti.Ateside cikmaz Allahin izniyle.Cok sukur hersey yolundaymis.Masallah Esat bebisi.

Bebisleriniz buyuyor masallah, agrisiz sizisiz atlatsin tum donemlerini fistik oglun.

Ben de sevmiyorum hap almayi, dogumdan sonra almam galiba mecbur kalmadikca. Esra marlin siz omega3 aliyo musnz ekstradan?

Ben de sevmiyorum hap almayi, dogumdan sonra almam galiba mecbur kalmadikca. Esra marlin siz omega3 aliyo musnz ekstradan?

Silgi cim ben doktorun verdigi vitaminden baska hap almiyorum.Balik,ceviz,findik ve yesil yaprakli sebzeleri tuketiyorum.Doktor bu vitaminin yeterli oldugunu soyledi.Vitaminde olsa fazla hap yutmak istemiyorum.

Silgi cim ben doktorun verdigi vitaminden baska hap almiyorum.Balik,ceviz,findik ve yesil yaprakli sebzeleri tuketiyorum.Doktor bu vitaminin yeterli oldugunu soyledi.Vitaminde olsa fazla hap yutmak istemiyorum.
Sen iyi besleniyosun masallh, ben sebze, balik zorluyorum arada.
Ceviz, findiga basladim. Hic saglikli beslenmezdim ben, hamilelikte degistrmek zor oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…