- 6 Aralık 2011
- 7.612
- 2.619
- 248
- Konu Sahibi citaknuray
-
- #2.481
Merhaba Bayanlar;,
Topic'i dün gece farkettim ve çok faydalı buldum gerçekten.Bende şu an ABD'deyim ancak ben burada yaşamıyorum.İstanbul'da yaşıyorum.Buraya doğum için geldim.Eşimin halasının yanındayım.O burada 22 yıldır yaşıyor ve vatandaş artık. Bu arada nerde olduğumu söylemedim, Pittsburgh'dayım.36+2yim.En son doğum tarihim 15 eylül.Haftaya pazar eşim gelecek.Bebişime sürekli babasını beklemesini tembih ediyorum. Sizlere birşey sormak istiyorum.Bu anlamda tecrübenizin fazla olduğuna inanıyorum.Doğumdan sonra pasaportun çıkarılması hususunda biginiz varmı?Şimdiden teşekkür ederim :)
canim cok sagol gercekten ne zormus anne olmak.. Eve gelince uyudu 1 saat sonrada disari cikardim 1 saatte oyle gezdik ama eve bigeldik feryat figan okadar cok agladiki susturamadim yarim saat.. geceye kadarda mizirmizirdi cok sukur bugun iyi.. dr. bize vermedi calpol falan hatta atesi cikarsa die bir cumlede kullanmadi benim de sormak aklima gelmedi orda ama atesi cikmadi sukur bizde sizi opuyoruz canimMasallahoglusuna gayet iyi buyuyor annesi ..allah daim etsin sagligini ins.
canim bizede doktor vermisti iki aylik kontrolde vitamin.. her gun bir kere veriyorum ve asidan sonrada in case olsun diye cok az Calpol veriyorum yani ateslenmesin diye ..seni cok iyi anliyorum cunku bende nerde ise oglanla birlikte agliyorum igne vuruldugu zaman, insan dayanamiyor icim yaniyor ..iste bu annelik boyle birsey sanki canlar birbirine bagli :44:
Sizi opuyoruz allaha emanet olun ins
Selam kizlar nasilsiniz?? Topikibtakip ediyorum ama usengecligimden yazamadim bi. Cinsiyet tahminlerimden biri bile tutmamis yahu
Ne guzel bebisler geliyor, cinsiyetler belli oluyor cok guzel cok..
seydos merhaba hosgeldinMerhaba Bayanlar;,
Topic'i dün gece farkettim ve çok faydalı buldum gerçekten.Bende şu an ABD'deyim ancak ben burada yaşamıyorum.İstanbul'da yaşıyorum.Buraya doğum için geldim.Eşimin halasının yanındayım.O burada 22 yıldır yaşıyor ve vatandaş artık. Bu arada nerde olduğumu söylemedim, Pittsburgh'dayım.36+2yim.En son doğum tarihim 15 eylül.Haftaya pazar eşim gelecek.Bebişime sürekli babasını beklemesini tembih ediyorum. Sizlere birşey sormak istiyorum.Bu anlamda tecrübenizin fazla olduğuna inanıyorum.Doğumdan sonra pasaportun çıkarılması hususunda biginiz varmı?Şimdiden teşekkür ederim :)
Hoşbulduk :) Ben buraya turist vizesi ile geldim.Az önce yazdığım gibi internetten araştırdığımda bu bilgilere ulaştım ama dediğim gibi yeterlimi bilmiyorum.Ayrıca hastaneden de bilgi verirler herhalde diye düşünüyorum :)
bencede hastane bilgi verir . siz iyice bir arastirin bence. Birde dogum yapacaginiz hastaneye simdiden kayit yaptirin dogum aninda evrak isleri biraz zor olabilir
seydos merhaba,
ben de yakin zamanda kendim icin pasaport basvurusu yaptim, travel.state.gov'da butun detaylar yaziyor. size lazim olan kisim su: Minors Under Age 16. normalde basvurudan sonraki 6-8 hafta icinde geliyormus, benimki 4-5 haftada gelmisti galiba. bir de ekstra para verip hizli alabiliyorsun, o zaman da 2-3 hafta bekliyorsun sanirim. basvurularda ise soyle bir durum var: ben gittim postaneye pasaport basvurusu yapacagim dedim, dediler randevun var mi? o subede teee 3 hafta sonraya randevu veriyorlardi!! diger postanelerde durum neydi bilmiyorum. kadin walk-in yapan bir yer var dedi, bizim city government'in bir burosuymus. oraya gittim, 1 saat kadar bekledim ama isi hallettim o gun hemen. giderken butun dokumanlarinizi ve cek defterinizi yaninizda goturun (yoksa money order yaptirmaniz gerekiyordu galiba, cash kabul etmiyor olabilirler, bunu kontrol edin. kredi karti kesin kabul etmiyorlar ona eminim.). bebek fotografi orada cekiyorlardi.
bebek icin gerekli dokumanlar demin verdigim linkte var. orada ds11 formunun linki de var, goreceksin ki soc.security number girmen gerekiyor, bu yuzden onun gelmesini beklemen gerekiyor. bir de vatandaslik belgesi olarak birth certificate alman lazim. medicaid'den gelmezler sana nuray gibi ama hastane hallediyor onu. birth certificate'i teslim alirken dikkat edin bebegin tam ismi dogru yazilmis olmali, sizin ve babanin ismi de tam ve dogru yazilmis olmali. basvuruda bu dokuman sart, vatandaslik belgesi o cunku. daha sorun olursa cevaplamaya calisirim.
yaa iste boyle melegim, ben 15 sene burada yasadiktan sonra basvurularla sinavlarla vatandas oldum, seydos'un minik zipir dogdugu gibi vatandas, buranin kanunlari da boyle. gocmen bir toplum olunca kanunu da ona gore yazilmis!
seydos merhaba,
ben de yakin zamanda kendim icin pasaport basvurusu yaptim, travel.state.gov'da butun detaylar yaziyor. size lazim olan kisim su: Minors Under Age 16. normalde basvurudan sonraki 6-8 hafta icinde geliyormus, benimki 4-5 haftada gelmisti galiba. bir de ekstra para verip hizli alabiliyorsun, o zaman da 2-3 hafta bekliyorsun sanirim. basvurularda ise soyle bir durum var: ben gittim postaneye pasaport basvurusu yapacagim dedim, dediler randevun var mi? o subede teee 3 hafta sonraya randevu veriyorlardi!! diger postanelerde durum neydi bilmiyorum. kadin walk-in yapan bir yer var dedi, bizim city government'in bir burosuymus. oraya gittim, 1 saat kadar bekledim ama isi hallettim o gun hemen. giderken butun dokumanlarinizi ve cek defterinizi yaninizda goturun (yoksa money order yaptirmaniz gerekiyordu galiba, cash kabul etmiyor olabilirler, bunu kontrol edin. kredi karti kesin kabul etmiyorlar ona eminim.). bebek fotografi orada cekiyorlardi.
bebek icin gerekli dokumanlar demin verdigim linkte var. orada ds11 formunun linki de var, goreceksin ki soc.security number girmen gerekiyor, bu yuzden onun gelmesini beklemen gerekiyor. bir de vatandaslik belgesi olarak birth certificate alman lazim. medicaid'den gelmezler sana nuray gibi ama hastane hallediyor onu. birth certificate'i teslim alirken dikkat edin bebegin tam ismi dogru yazilmis olmali, sizin ve babanin ismi de tam ve dogru yazilmis olmali. basvuruda bu dokuman sart, vatandaslik belgesi o cunku. daha sorun olursa cevaplamaya calisirim.
yaa iste boyle melegim, ben 15 sene burada yasadiktan sonra basvurularla sinavlarla vatandas oldum, seydos'un minik zipir dogdugu gibi vatandas, buranin kanunlari da boyle. gocmen bir toplum olunca kanunu da ona gore yazilmis!
seydos merhaba,
Bayram günü bizde Eva'nın yatak işinin bir kısmını hallettik:))
Craglist den Graco park yatak bulmuştum, bugün gidip gördüm çok temiz 50 $ aldım, alt değiştirme kısmı, müziği,üstte dönen oyuncakları herşeyi var.üstüne kadın araya konan ped için 2 koruma, 7 tane rengarenk çarşaf verdi. Park playard uygun nette yatak satılıyordu,şimdi onu araştıracağım. Ama 2 yaşına kadar onun üzerinde yatmış çocuk, ama bence yatak gerekir gibi. Belki ilk 6 ay için olabilir. Buarada alırken yatağın sahibi beyefendi de oradaydı kendi elleriyle katladı verdi, minik:)) kızımız Steven isimli yakışıklının beşiğine kondu.Beşik kertmesi mi oldular bilemedim:))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?