Amerika'da Hamilelik

Amerikan pasaportumu? benim bildigim kadar anne veya baba dan biri amerikan vatandasi ise cikarabilir...orda dogmasi kanimca yeterli olmaya bilir yani ingilterede boyle , benim akrabam var son oglu orda dogdu ama pasaport alamadi, bu yuzden merak ettim belki ben yaniliyorumdur,,,Kokopelli bilir o gelinde cevaplar bunu

Butun musluman aleminin Ramazan Bayramini en icten dilerimle kutlar ve hayirli olmasini mevlamdan temmenni ederim

Simdiden kutlayim dedim malum amerika ile bura arasinda cok saat farki var gume gitmesin diye dusundumde:26:
Mahir pasamizda sekerlerinizi alamiyor ama butun teyzelerinin ellerinden opuyor ve sevgilerini gonderiyor

canim cok sagol gercekten ne zormus anne olmak.. Eve gelince uyudu 1 saat sonrada disari cikardim 1 saatte oyle gezdik ama eve bigeldik feryat figan okadar cok agladiki susturamadim yarim saat.. geceye kadarda mizirmizirdi cok sukur bugun iyi.. dr. bize vermedi calpol falan hatta atesi cikarsa die bir cumlede kullanmadi benim de sormak aklima gelmedi orda ama atesi cikmadi sukur bizde sizi opuyoruz canim
Selam kizlar nasilsiniz?? Topikibtakip ediyorum ama usengecligimden yazamadim bi. Cinsiyet tahminlerimden biri bile tutmamis yahu

Ne guzel bebisler geliyor, cinsiyetler belli oluyor cok guzel cok..

ztar nerelerdesin haber ver kendinden.. nasil gidiyor hersey ?? :))

seydos merhaba hosgeldin

oncelikle hangi vizeyle geldiniz? biz ogrenci vizeliyiz .. pasaportu alabilirsin diye biliyorum cunku biz alabiliyoruz. dogumdan sonra medicate'ten biri geliyor ve size isim soruyor yani bebegin ismini orda verin bence ismi sonradan ugrasmassiniz. bebegin ismini alip gidiyor ve 2 hafta social security karti geliyor. zaten bu vatandas olacaginin gostergesi .. daha elimize ID gecmedi ama alicaz yani..birde ne kadar kalacaksiniz? bebek icin sigortada yapiyorlar. tabi biz 3 senedir burdayiz boyle oldu. siz yinede sizin durumdakiler icin iyice bir arastiriip sorusturun

Kizlar herkesin Ramazin bayrami mubarek olsun.BUrda her ne kadar buruk gecsede biz en iyi sekilde yasayalim bayramimizi. Insallah birdahaki bayramlara erismek dilegiyle..
Benim pasamda ellerinizden opuyor teyzeleri

Burada vatandaşlık doğumla kazanılıyor.Yapılan istatistiklerde 12bin Türk burada doğum yapmış şimdiye kadar. Bizim ülkemizde de hem doğum hemde soybağı esası var mesela. Ben yaptığım araştırmada doldurmam gereken bir belge olduğunu öğrendim.Bu belgeyide post office'e götürüyormuşuz.Hatta bebişin resminide çekiyorlarmış ancak araştırmam yeterlimi bu hususda maalesef emin değilim.

[
seydos merhaba hosgeldin

oncelikle hangi vizeyle geldiniz? biz ogrenci vizeliyiz .. pasaportu alabilirsin diye biliyorum cunku biz alabiliyoruz. dogumdan sonra medicate'ten biri geliyor ve size isim soruyor yani bebegin ismini orda verin bence ismi sonradan ugrasmassiniz. bebegin ismini alip gidiyor ve 2 hafta social security karti geliyor. zaten bu vatandas olacaginin gostergesi .. daha elimize ID gecmedi ama alicaz yani..birde ne kadar kalacaksiniz? bebek icin sigortada yapiyorlar. tabi biz 3 senedir burdayiz boyle oldu. siz yinede sizin durumdakiler icin iyice bir arastiriip sorusturun[/QUOTE]

Hoşbulduk :) Ben buraya turist vizesi ile geldim.Az önce yazdığım gibi internetten araştırdığımda bu bilgilere ulaştım ama dediğim gibi yeterlimi bilmiyorum.Ayrıca hastaneden de bilgi verirler herhalde diye düşünüyorum :)

bencede hastane bilgi verir . siz iyice bir arastirin bence. Birde dogum yapacaginiz hastaneye simdiden kayit yaptirin dogum aninda evrak isleri biraz zor olabilir

seydos merhaba,

ben de yakin zamanda kendim icin pasaport basvurusu yaptim, travel.state.gov'da butun detaylar yaziyor. size lazim olan kisim su: Minors Under Age 16. normalde basvurudan sonraki 6-8 hafta icinde geliyormus, benimki 4-5 haftada gelmisti galiba. bir de ekstra para verip hizli alabiliyorsun, o zaman da 2-3 hafta bekliyorsun sanirim. basvurularda ise soyle bir durum var: ben gittim postaneye pasaport basvurusu yapacagim dedim, dediler randevun var mi? o subede teee 3 hafta sonraya randevu veriyorlardi!! diger postanelerde durum neydi bilmiyorum. kadin walk-in yapan bir yer var dedi, bizim city government'in bir burosuymus. oraya gittim, 1 saat kadar bekledim ama isi hallettim o gun hemen. giderken butun dokumanlarinizi ve cek defterinizi yaninizda goturun (yoksa money order yaptirmaniz gerekiyordu galiba, cash kabul etmiyor olabilirler, bunu kontrol edin. kredi karti kesin kabul etmiyorlar ona eminim.). bebek fotografi orada cekiyorlardi.

bebek icin gerekli dokumanlar demin verdigim linkte var. orada ds11 formunun linki de var, goreceksin ki soc.security number girmen gerekiyor, bu yuzden onun gelmesini beklemen gerekiyor. bir de vatandaslik belgesi olarak birth certificate alman lazim. medicaid'den gelmezler sana nuray gibi ama hastane hallediyor onu. birth certificate'i teslim alirken dikkat edin bebegin tam ismi dogru yazilmis olmali, sizin ve babanin ismi de tam ve dogru yazilmis olmali. basvuruda bu dokuman sart, vatandaslik belgesi o cunku. daha sorun olursa cevaplamaya calisirim.

yaa iste boyle melegim, ben 15 sene burada yasadiktan sonra basvurularla sinavlarla vatandas oldum, seydos'un minik zipir dogdugu gibi vatandas, buranin kanunlari da boyle. gocmen bir toplum olunca kanunu da ona gore yazilmis!

Bugun alisverise gittik, yarin biraraya gelecegimiz arkadaslarin cocuklara ufak tefek bayram hediyesi alalim dedik. Buyuyunce cocuklara, hele erkek cocuklarina hediye almak ne zor. Onu bunu begenmemeye basliyorlar cunku, yegenimden de biliyorum. Neyse, cikmisken daldim carter's dukkanina, Esra'nin dedigi gibi cok guzel indirimler vardi, bende bir de 25% indirim kuponu vardi, oh oh. Daha sonra fotograf da ekleyecegim ama bakarken gordum ki biz bebegi ikinci bir kedi yapmaya niyetlenmisiz. O kadar cok pisi pisili ciciler almisiz ki! Simdilik genelde bodyler tulumlar aldik, sadece 1 tane "elbise" aldik. O tur kokosluklar icin macy's e gidip firsat kollamayi dusunuyorum. nordstrom rack'e baktim ama pek cici bir sey bulamadim, macy's de daha guzel seyler oluyor dogrusu. Bunlar, arkadaslarin verdikleri ve buyukannelerden geleceklerle daha fazla kiyafet ihtiyacimiz olmayacak gibi gorunuyor bakalim. Fotograflari koyunca goreceksiniz bizim kuzu Lara'ya hayatta rakip olamaz kokoslukta, ikisi de tam analarinin kizi olacaklar!

kokocum valla super aciklamsisin ben bu kadarini bilmiyorum. bizde dogum sertifikasi aldik esim bisiler halletti ama tam nedir bilmiyorum

aldiginiz cicilerde hayirli olsun gulegule kullansin minnos insallah sende dogunca bize pisili pisili fotolarini koyarsin bizde ekrani isiririz :))

Verdiğin bilgiler için çok çok teşekkür ederim.Çok işimize yarayacak. Hakkını helal et lütfen. Evet oğluşum hayırlısıyla doğsun inşallah, söylediğin gibi o bu hakkı doğrudan elde edebilecek. Biz onun için güzel şeyler düşündük umarım o da bunların kıymetini bilir :)

herkesin bayrami kutlu olsun!
kokocum gule gule kullansin kizin aldiklarini, saglikla.. fotograflari bekliyoruz!
seydos hosgeldin ve kolayca dogumunu atlatirsin ins.

seydos merhaba,

yaa iste boyle melegim, ben 15 sene burada yasadiktan sonra basvurularla sinavlarla vatandas oldum, seydos'un minik zipir dogdugu gibi vatandas, buranin kanunlari da boyle. gocmen bir toplum olunca kanunu da ona gore yazilmis!

Yaaa iyimis orda dogan bebege bu sansin verilmesi cok guzel, burda valla zor ..eger anne veya babadan biri british olan yoksa burda dogsan bile bebek olamuyor..Bende diyorum millet neden dogum icin hep amerikayi seciyor diye ,meger bundanmis ...Cnm burdada sonradan gelenler icin vatandaslik cok zor eskiden evlilik vizesi mesela iki sene idi simdi 5 seneye cikardilar ve ingilizce sinavi sarti koydular bu kural 2013 den sonra life in england ile ilgili bir sinav daha eklenecek, anlayacagin anasinin anasinin gozu off zor ve git gide zorlastiriyorlar
Ben mesela halan post study visa ile kaliyorum halbuki evlilik vizesine bas vurmam lazimdi fakat hamilelik ve dogum derken olmadi, simdi Tr donus beni epey mi sorguya cekerler malum master dogrultusunda bir iste calismiyorum ve vizem onu gerektiriyor, valla endisem yok degil ama cok sikistirilirsam sunu soylerim..vizemin uzerinde evlenemezsin ve cocuk yapamazsin yazmiyor, hem is basvurusunda bulundum ama hamile oldugum icin bircok yer kabul etmedi ki bunla ilgili e mail yazismalarimda var ..
Ne paha bicilmez ulkeleri varmis yaa tovbe tovbe hele su son degisiklikleri ogrendikce cinlerim tepeme cikiyor gayri..bu yuzden seni cok ama cok iyi anliyorum canimcim

Bayram günü bizde Eva'nın yatak işinin bir kısmını hallettik:))
Craglist den Graco park yatak bulmuştum, bugün gidip gördüm çok temiz 50 $ aldım, alt değiştirme kısmı, müziği,üstte dönen oyuncakları herşeyi var.üstüne kadın araya konan ped için 2 koruma, 7 tane rengarenk çarşaf verdi. Park playard uygun nette yatak satılıyordu,şimdi onu araştıracağım. Ama 2 yaşına kadar onun üzerinde yatmış çocuk, ama bence yatak gerekir gibi. Belki ilk 6 ay için olabilir. Buarada alırken yatağın sahibi beyefendi de oradaydı kendi elleriyle katladı verdi, minik:)) kızımız Steven isimli yakışıklının beşiğine kondu.Beşik kertmesi mi oldular bilemedim:))))

Misil misil uyusun Eva bebek yataginda :))

Kizlarrrr hepinizin Ramazan Bayrami mubarek olsun:)))biz harika bir bayram gecirdik,sizinde bayraminiz guzel gecmistir ins.
Dun gece girdim sadece begendim msj yazamadim malesef simdi yazayim dedim.

Melegim Mahir pasa ne kadar buyumus Masalllah ona:)cok cok tatli ayrica cicilerine de bayildik annesi,Mahir Bey guzel gunlerde saglikla kullansin ins.

Kokocum benim pasam'in kilosu 3550 gram ve boyumuzda 52 cm. idi.

Ya dun okudugum icin unuttum yazicaklarimi:)))yaslilik iste:)

Hee bide pasaporttan konusulmus bi arkadas sormus.
Yusuf 15 gunlukken biz gittik burda city hall'e basvurduk ve Amerikan pasaportumuz 1 aylikken geldi:))
Ama biz green cardliyiz baska konumlarla fark oluyor mu bilmiyorum.

Simdilik aklimda olanlar bunlar gene grsrz ins.
Hepinizi cok cok optum:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…