Amerika'da Hamilelik

Biraz konumuz disi bir konu olucak ama ben bugun mucver yaptim, kokopelli nin verdigi sekilde ve ilk defa mucveri basabildim ..Onceki denemelerimde hep fos cikmisti simdi oldu ve cok guzeldi ..Silgicim sogan cok iyi gitti icinde ama peynir koymadim ..sunu farkettim yaninda peynirle yenilince harika bir tat oluyor demek icine koysam guzel olucakmis..Kokopelli cok sagolasin sayende basarili oldum hemde midem bayram etti ..devami bekliyoruz

Bugun fark ettim ki ofisteki masamda arkadaslar icin olan sekerlemeleri ben goturuyorum.Yaaaaa ben onceden dokunmazdim bunlara.

Canimsin yaa ye gitsin yarasin sanada Lara kizimizada yag yapmasin enerji olsun ins.Hele bir dogsun kizcen asil tatli yemeyi sut verirken gorcen acaip insan isterik oluyor,korkutma amacli soylemuyorum ama ben bile halan bu kadar canimin tatli cekmesini anlamlandirmis degilim sadece ben degilmisim oyle basklarindan da duyunca demek sut yapmak icin seker onemli bir besin oyle dusunuyorum neyse sekerim bu ara yediklerin bayram sekerimiydi

Afiyet seker olsun, kayınvalidenin tarifiydi o, güzel olmasına çok sevindim. Yogurtla da yeniyor, klasik o!

Valla araştırıyorum neden oluyor diye çıkan üç seçenek: siradan pelvis genişlemesi, pelvic girdle pain, pelvic congestion syndrome. İkincisi iskelet sistemi ile ilgili, üçüncüsü damar. Bilemiyorum nedir artık, bazen ağlayasım geliyor, bebeğim için çekeceğim napayım diye kendimi avutuyorum. Kilodan olduğunu sanmıyorum.

Son düzenleme:
kizlar doktora gittik sonunda. her sey yolunda dendi. daha dogum pozisyonunu almamis. haftaya tekrar randevumuz var bakalim. cati muayensi yapildi sasirdigim nokta bu oldu en azindan nasil yapildigini anlamis oldum.. ustumuzden yok kalkti

bu arada bayraminizi kutlamamistim. bayramimiz mubarek olsun. daha nice guzel bayramlara bebeklerimizle gireriz ins.

Cati muayesi canini acitmamistir ins..genelde acittigini soyluyorlarda hatta bazi bayanlarin korkulu ruyasi gibi..benim 38 haftalikken yapilmisti, sez olacagin gunden 4 gun once sancilanmistim ve cati muayesi yapilarak aciklik var mi diye bakmislardi..Benimde hic canim yanmadi ama o zamanlar sanci vardi belki sancinin acisindan az oldugu icin anlamamis olabilirim ..
Herseyin yolunda olmasina sevimdim Canancim, Allah ins sana kolay dogum nasip eder ve sonuna kadar sorunsuz goturursun ins

oh oh iyi bari, her seyin yolunda olmasina sevindim. dogum konusuldu mu, nerede yapilacak su bu detaylari yani.

ben hala bu cati muayenesi hakkinda acittigi ve hic sevilmedigi disinda bir sey bilmiyorum :) bana yapilmadan tam anlayamayacagim galiba ne is. valla su bacak arasi agrilarim oyle beter ki, aman cati muayenesi bundan beter olamaz diyorum.

Cati muayenesinin her yil oldugumuz rutin muayene , smear testinden farki ne acaba? Ben de merakla bekliyorum :)

ilginc.Ise yarami acaba ? Yararsa ben de kullanirim.Gerci benim bacagimi actikca kuturt kuturt sesler geliyor.Iskelet agrisimi,vajinada bir agrimi bilemedim.Bugun ablamla konustum ayni agrilari cekmis.

Silgiyi ben de merak ettim, işten geldim açıp bakayım dedim ama ses vermemiş.İnşallah herşey yolundadır.Oğluş da silgide iyilerdir.
Ağrısız gün olmayacak artık bence:) ben de aniden yerimden kalkınca kasıklarıma ağrı giriyor, yavaşça bir yerden tutanarak kalmam lazım, bazen unutuyorum fırlıyorum ayağa sonra ayy diye iki büklüm dolanıyorum:))

Canancım, herşeyin yolunda olmasına sevindim. Elif bebeği inşallah sağlıkla kucağına alırsın. Elif ismini ben çok severim, yeğenimin adı da elif:) fazla hareketli ve sevimli bizim elif, inşallah senin elif berfin de çok tatlı olacak

Cati muayenesinin her yil oldugumuz rutin muayene , smear testinden farki ne acaba? Ben de merakla bekliyorum :)

Smear de ince bir cubuk sokup senden bir miktar ornek aliyorlar,cati muayenesinde benim doktor nerde ise elini soktu once bir kac parmakla basliyor sonra 4 parmaga kadar deniyor..Farki bu canim,kasmadiktan sonra bence acimaz ..bazi hatunlar korkularindan kendilerini kasiyorlar bu yuzden aciyordur canlari herhalde..yada bazilarininda catisi dar oluyor oda olabiliyor

Arkadaslar cok ozur dilerim rahatsiLik verdigim icin ama ne yazık ki mesaj sayım elvermediginden özel mesaj atamadım buraya kopyalıyorum.
Herkese mutlu hamilelikler diliyorum. :) :)

Nuray hanım selamlar,
Amerikada hamilelik topiginde eşinizin orada muhasebecilik yaptığını yazmışsınız.
Benim de esim trde malı müşavir oraya gelip cpa olmak istiyor. Yüksek lisansa başvurup. İngilizcesi oldukca iyi. Ben de orada dogum yapmak istiyorum.
elimizde bir miktar paramız da var birikmiş. Acaba orada hangi eyaletlerde bu ısı yapmak cazip? Bize onerebileceginiz seyler var mı? İs bulması nerelerde kolay olur? Cpa ortalama ne kadar maaş alır? Geçinmemiz icin yeter mı?

Cok soru sorduğumun farkındayım ama sonuçta hayatmizi değiştirecek bir karar oldugundan danisabilecegimiz de kimse olmadıgından soruyorum. Bir de green card a başvurduk. Çıkarsa daha kolaylaşır tabii ama dogum masrafları yaklaşık ne kadar?

Cok teşekkürler şimdiden cevaplarınız icin. Bebeğinize ve size bol sağlıklı günler diliyorum,
Sevgiler,
Burcu

esra, melegim, marlin, seydos, koko hepinize tek tek tesekkurler. kusura bakmayin cevap yazamadim, dun sehir disina ciktik gece gelince uyudum hemen cevap yazamadim. haklisiniz normal akinti olabilir. kokonun dedigi gibi biraz fazla gelirmis amniyo. bir doktor arkadasla gorustum o gunden sonra, endiselenecek bisey yok dedi, takilma vb vb. ben de tekrar doktora gitmedim. eylul basinda randevum var, o zaman doktora detayli sorarim. mantar kasintili olur yazmissiniz, kasinti hic yok. hareketlerini takip ediyorum, o sekilde iyidir deyip rahatliyorum simdilik :) baloncuk patlamasi gibi seyler hissetmeye basladim birkac gundur, tekmedir muhtemelen diye dusunuyorum.. esra dedigin gibi felaket haberi veren insanlar var burada, hakli haksiz. basliklarda cok gezmemek en mantiklisi, hamileyken insan cok takiliyor olumsuzluklara. sizler ve bebekler de iyidir umarim.

canan gozun aydin, hersey iyiymis. kolaylikla da dogumu atlatirsin ins.

Senden ses gelmeyince merak ettik:)) neyseki ana-oğul iyisiniz seninki içerde baloncuklar patlatıyor demek evet hareketleridir onlar. Artık tekmeler başlayacak, bizimki de kıpır kıpır içerde,yerleri daralınca napacaklar bakalım:))

Merhaba Kızlar;

Valla ben size söyliyim yer daralınca birde üstüne hareketler eklenince iyice can acıtmaya başlıyorlar.Maşallah en azından benim oğluşum böyle.Benimde 2-3 gündür ara ara gelen sancılarım başladı. Regl dönemlerim bayağı kötü geçerdi.Apranax Fort almadan kendime gelemezdim.Uzun bir süre hissetmediğim sancıları ara ara hissetmeye başladım.Babamız pazar günü gelecek inşallah.Bizimki umarım babasını bekler :)

Ne guzel oluyor degil mi bebegi hissetmek? Kendi keyfine gore hareket ediyor. Bazen kipir kipir, bazen cok hareketsiz. Keske at kizim bir tekme dedigimde atabilecek gibi olsa, bazen cok bekletiyor. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…