- 28 Aralık 2007
- 1.257
- 1
- 116
- Konu Sahibi citaknuray
-
- #2.501
kizlar bir kez daha sormustum, ben bu amniyo sivisina taktim. bisey olucak diye korkuyorum.
arada islaklik hissediyorum, bazen akinti gibi bazen sadece islaklik. amniyo sivisinin azalmasi da bazen anlasilmazmis. bisey okuyunca bende vardir mutlaka diye takiliyorum, off bu kadinlar kulubu psikolojimi bozdu. detaylida gecen hafta sorun yok dendi. kendi doktoruma da soramiyorum. sizce baska doktora gitsem baktirsam mi? o islakliklar normal mi? cok yok ama zaman zaman..
kizlar bir kez daha sormustum, ben bu amniyo sivisina taktim. bisey olucak diye korkuyorum.
arada islaklik hissediyorum, bazen akinti gibi bazen sadece islaklik. amniyo sivisinin azalmasi da bazen anlasilmazmis. bisey okuyunca bende vardir mutlaka diye takiliyorum, off bu kadinlar kulubu psikolojimi bozdu. detaylida gecen hafta sorun yok dendi. kendi doktoruma da soramiyorum. sizce baska doktora gitsem baktirsam mi? o islakliklar normal mi? cok yok ama zaman zaman..
Bayram günü bizde Eva'nın yatak işinin bir kısmını hallettik:))
Craglist den Graco park yatak bulmuştum, bugün gidip gördüm çok temiz 50 $ aldım, alt değiştirme kısmı, müziği,üstte dönen oyuncakları herşeyi var.üstüne kadın araya konan ped için 2 koruma, 7 tane rengarenk çarşaf verdi. Park playard uygun nette yatak satılıyordu,şimdi onu araştıracağım. Ama 2 yaşına kadar onun üzerinde yatmış çocuk, ama bence yatak gerekir gibi. Belki ilk 6 ay için olabilir. Buarada alırken yatağın sahibi beyefendi de oradaydı kendi elleriyle katladı verdi, minik:)) kızımız Steven isimli yakışıklının beşiğine kondu.Beşik kertmesi mi oldular bilemedim:))))
Cok iyi bulmussun yatagi gule gule yatsin Eva cik,bu arada Graco yatak yapiminda da iyi oldgunu duydum ins saglicakla kizini buyutursun icinde ..
Besik kertmesi olur mu bilmem amayatakdas olacaklari kesin ..buarada Steven kac yasina gelmis..demek yakisikli hii sevmedim bu isi ben
Altina alicagin yatak cok onemli Marlincim, bebegin ilk donemlerinde omurilik gelisi cok dikkatli seyir edilmesi gereken kismi bu yuzden yatagin bebege uygunluguna umarim dikkat edersin..Allh sizlere hep guzel seyleri nasip etsin ins.
Bayram günü bizde Eva'nın yatak işinin bir kısmını hallettik:))
Craglist den Graco park yatak bulmuştum, bugün gidip gördüm çok temiz 50 $ aldım, alt değiştirme kısmı, müziği,üstte dönen oyuncakları herşeyi var.üstüne kadın araya konan ped için 2 koruma, 7 tane rengarenk çarşaf verdi. Park playard uygun nette yatak satılıyordu,şimdi onu araştıracağım. Ama 2 yaşına kadar onun üzerinde yatmış çocuk, ama bence yatak gerekir gibi. Belki ilk 6 ay için olabilir. Buarada alırken yatağın sahibi beyefendi de oradaydı kendi elleriyle katladı verdi, minik:)) kızımız Steven isimli yakışıklının beşiğine kondu.Beşik kertmesi mi oldular bilemedim:))))
silgicim, ben sen onceden soylediginde de soylemistim ya akinti geliyor bende de diye. hatta yuruyus falan yapinca bayagi bir islaniyor camasir, odum kopuyor her seferinde. ebe normaldir demisti, ben gecen haftasonu yine oyle cok olunca (cok yurumustuk) yine iskillendim, kayinvalideye sordum. o da amniyotik sivi gelirse oyle gelmez şor diye gelir dedi, en az bir fincan falan gelirmis. muayeneye gittiginde baksinlar, mantar olmadigindan emin olsunlar dedi. buradaki ocak annelerinde de bir iki kadin amniyotik sivi bosaliyor sanmisti, hastaneye gittiklerinde mantar cikmisti, oyle hatirliyorum. bende mantar oldugunu sanmiyorum, kokulu bir akinti degil ve kasinti gibi rahatsizliklar da yok. ama 22sindeki muayenede baktirtacagim her ihtimale karsi. benim akinti surekli degil bir de, oyle korkutan islaklik her gun olmuyor. icin rahat olsun. bir sonraki randevun ne zaman?
Bugun fark ettim ki ofisteki masamda arkadaslar icin olan sekerlemeleri ben goturuyorum.Yaaaaa ben onceden dokunmazdim bunlara.
Ocak annelerinin mantari nasil farketmediklerine hayret ettim dogrusu.Ben gecen sene antibiyotikten mantar oldum kasinmaktan ise gidemedim yahu.Amniyo sivisi bosalmasi nerdee mantar nerdee.
Silgi nin adim gibi eminim normal akinti.Cunku ayni belirtiler 6 aydir bende de var.Zaten camasirin kupkuru olmasi normal birsey degil.Bazi topicleri okuyunca panik oluyor kiz aynen benim gibi bu yuzden ben okumuyorum artik.O kadar sacma sapan sallayan insanlar varki sanirsin karsinda 30 yillik jinekolog var :)
Silgi merhaba;
Benim bir arkadaşım hamile kalmak için iğne tedavisi görmüştü.Maalesef doktorun 3.ayda ilaç verirken dozu artırması sebebiyle arkadaşımda 6 tane embriyo oluşmuştu 5i solda, 1i sağda olmak üzere.Düşünsene akıntısını çok fazlaydı.O da özellikle bu durumu sormuştu birkaç doktora giderek.Hepsi bunun normal olduğunu söylemişti.
İçini ferah tut sen :)
Bugun fark ettim ki ofisteki masamda arkadaslar icin olan sekerlemeleri ben goturuyorum.Yaaaaa ben onceden dokunmazdim bunlara.
Okumayacagim diyorum her girdigimde gozume birsey takiliyor ve okuyorum.Son haftalarda bacak aramda agri diye bir topic gordum.Yine okudum.Sinirlendim.Benimde hergun bacak aramda cok agri oluyor.Konusmustuk bu konuyu koko ile.Onun da oluyordu.Cok ayakta kalip yurudugumde geceleri cok agriyor.
Biri yazmis" Vajinada varis oldugundan agri olur.Muhakkak doktora gorunmelesin normal dogum yapamayabilirsin" filan diye teshisi koymus kadin dogum uzmani(!) :))
En yakin arkadasim 6 ay once 2.bebegini dogurdu.Ilk bebegi daha 1.5 yasindaydi.Vajinasinda o kadar buyuk varis ciktiki kizin fay hatti gibiydi.Cokta agri cekti ama normal dogumuda catir catir yapti.Hem de o kadar kolay bir dogum oldu ki.Beni telefonla aradi hastanedeyim simdi geldik diye.Gec vakitti .Yarin sabah gelicem dogum yapinca ara dedim.45 dakika sonra esi aradi kizimiz geldi diye.Insallah hepimize Allah boyle dogum nasip eder.
Diyecegim 38 haftalik hamile kadini normal dogum yapamayabilirsin diye korkutan biri.
6 embriyo mu? 6izlara mi hamile kaldi???
Evet kokopelli, 6 tane idi. Hamile olduğunu haber verdi arkadaşım.Çok sevindim.Ertesi gün aradı ikiz dedi. Sonraki gün sabah aradı 3üz, akşam konuştuk 4üz oldular.En son aradığında 6 tane dedi. Tabi hepimiz şoklardayız. Doktoru son zamana kadar bekledi. Giden kendiliğinden gitsin diye ancak hiçbiri kendiliğinden gitmediYa iki tane yada tek bırakmak zorunda olduklarını aksi halde gebeliğin ilerleyen dönemlerinde ölebileceklerini arkadaşımında tehlike altında olabileceğini söylediler. O kadar çok bebek istiyordu ki canım benim kızcağızın herşey burnundan geldi resmen.Zaten Türkiye'de bu kadar çok gebeliği hem doğurtacak hemde anneyi koruyacak türde bir teknoloji yokmuş. Hastaneye gittiler, karından soldaki bebişlerin 5inin kalbine potasyum enjekte ettiler ((( Sağda tek başına olan bebişi bıraktılar.Tabi arkadaşım eve gelince telefonda konuştuk, ağladık beraber ama artık yapacak birşey yoktu. Hep kontrol altında tutuldu kalan bebişe zarar gelmesin diye.İlk zamanlar düşük sonraları ise erken doğum riski vardı.Neyse ki artık mutluyuz 38.haftada sezeryan ile bir kızı oldu.O kötü günler geride kaldı çok şükür :)
Aman Allahim, ne korkunc bir hikaye. Yani sonu mutlu son olmus, en azindan bebegine kavusmus ama 6 tutunmus embriyodan 5ine veda etmek zorunda kalmak, kim bilir ne kabus gunler yasamistir kizcagiz. Burada bir octomom var, duymussunuzdur, kadin bilerek ve isteyerek 8 taneye hamile kaldi ve dogurdu, onceden de 6 tane varmis, 14 cocukla rezillik icinde yasiyor, o kadin direkt hasta bence. Doktoruna dava actilar, nasil boyle bir seye izin verdin diye.
Of ya, bacak arasi agrisi deme banadun arkadaslarda otururken cok iyiydi hatta bir ara "oh ne guzel agrisiz bir gun" dedim. Sonra yuruyuse ciktik sahil boyunda, yine iyiyim. Donuste arabaya giderken bir ara daha hizli adimlar attim, bir sanci girdi, agri feci sekilde geri geldi, bir daha da gitmedi. Dun gece uykum bin kere bolundu agri yuzunden, ne tarafa donsem rahat edemedim. Sirtustu yatmak en rahatti ama sirtustu yatmamak lazim diye oyle de yatamadim. Cok mutsuzum bu konuda. Gectigi zaman niye gectigini bir bilsem, bir anlasam...
Kayinvalideye bu agriyi da sordum, normal dedi. Bir sey varmis thrombosis mi ne, onda bir bacak sisiyormus, bacaklarini kontrol et dedi biri digerinden sisse o zaman endiselenmek lazim ama oyle bir sey yoksa sorun yok dedi. oyle vajinal varis maris hic demedi, kendisi 30 yillik kadin dogumcu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?