Amerika'da Hamilelik

ins. bulursun tertemiz bir ev. biz de annem gelince rahat eder bir oda ayarlariz diye dusunduk ama yok malesef bulamadik. temizlik icin bir kadin tutarsiniz, turk vardir oralarda bu isleri yapan. yabancilar hic iyi yapmiyor, bir ara cagirmistim kadin ayni suyu her yere kullaniyodu mudahele etmeseydim. agrilar zordur ama az kaldi senin. ins. guzelce atlatican.

selam kizlar nasilsiniz

bu kadar kisiyi bir arada gordugume sasirdim inaninki ne guzel

mide bulantin mi var? bu arada ben de iciyorum arada orange soda. asitli ama dayanamiyorum. kola da ictim 2-3 kez. turk maden sulari mideme iyi geliyor. 12'den sonra daha hizli gecer, atlatmissin ilk 3luk donemi :)

cok yazdim bunu ama tekrar yazmak istiyorum. ben hamilelik oncesi de kabizlik sorunu yasardim cok fazla. su an duzenli ve zorlanmiyorum. magnezyum hapi aliyorum hergun, doktor kullanmami onermisti.
Buy Nature Made Magnesium, 250mg, Tablets & More | drugstore.com
bende cok ise yaradi, doktora gidince kullaniyim mi diye sorsan, belki faydasi olur sana da.

evet silgicim hala midem fena,.. bekliyorum gecmesini ama daha zamanim var sanirim.. iki-uc gun iyi oluyorum diyorumki tamam gecti.. sonra da basliyor tekrardan.. ama cok agir degil benimki.. bunlar tatli seyler.. mide bulanmasa, kabiz olmasak ne anlaticaz yhau ilerde.. sonucta erkeklerin askerlik anilari bizimde dogum ve hamilelik

magnezyumu da yarin doktoruma sorayim .. yahu sorcam da unutuyorum hep :44:

Silgicim sorayım gelecek hafta kontrolüm var zaten. sen kabızlık sorunu için mi alıyorsun bu hapı, sanırım zaten magnezyum eksikliği yapabilir miş, doktor al derse hemen alırım:) tşk canım

Şimdi alışverişten eve geldim, sitenin bahçesinde bir bebek nasıl koşarak bana geldi, kucağına al diyor, ay alamadım, sarıldım okşadım kucağıma tırmandı resmen:)) kız bebiş sandım, siyah ten, siyah saç..adı ne babası bu güzel kızın dedim..erkek çıktı:)) zaten erkek bebek ilgi gösterirse kız olurmuş:)) ahaha bu hurafe tuttu bende kızlar:)) bebek arkadam ağladı.. erkek bebişler analara, kadınlara düşkünmüş lafı da gerçek çıktı. Silgicim senin delikanlı peşinden düşmeyecek, anacı olacak anacıııı

Silgicim sorayım gelecek hafta kontrolüm var zaten. sen kabızlık sorunu için mi alıyorsun bu hapı, sanırım zaten magnezyum eksikliği yapabilir miş, doktor al derse hemen alırım:) tşk canım

yok kabizlik icin degil. bana ilk muayenede kullan dedi doktor. kaslari gevsetir diye, o donem placenta da asagidaydi. arastirdim biraz, hamilelikteki kramplari azaltsin diye de kullaniliyormus. zaten kabizligi giderici etkisi de var. ben de pazartesi gittigimde devam ediyim mi diye sorucam ama muhtemelen et der, cunku zaten ilerleyen aylarda daha cok tavsiye ediliyormus. sana onericek mi acaba merak ediyorum.

bebekler kolunu acinca, alamayinca insan tuhaf oluyor ya. benim de basima geldi iki kez. agir sonucta, hamileyken kucakta risktir diye alamiyor insan :) anaci olsun oglusum yaa :)) ayy ilerleyen yaslarda cok sinir olur, kiz arkadasi hic sevmez bu durumu haha :)) kiz arkadasi bile yaptim bu arada :)

ztar bulantilar 2-3 gun are veriyorsa iyi, nefes alirsin o donemler.

Pazartesimi randevum Silgi? Benim randevumu Pazartesi gunune vermediler Labor Day diye.Tatillermis Iyi dedik o zaman Carsamba olsun. Ben de Carsamba gidicem.
Sol tarafima yatamiyorum sol kaburga kemigime cok baski oluyor acitiyor resmen.Bir de benim zilli bocek buyudukce masallah midem sIkIsIyor galiba :) Cok cabuk doyuyorum sanki.Bunlari da soru listeme ekledim :) Esim diyorki "doktorlari cildirtacak muthis listeni hazirladinmi" :)

Onumuzdeki hafta dr randevuleri varmis, oncelikle yarin ztar eger yanlis okumadiysam ..
Ztar ins yarinki randevunde hersey yolunda cikar ve yavrunu bol bol gormen dilegiyle... mide bulantilarin icin gecmis olsun ayrica
Silgininde pzt ve esraninda carsambaymis ; kizlar sizler icinde ins hersey guzel gidiyordur, ne zamandan beri scan resimleri koymuyorsunuz soyle artistik resimler gorelim artik di mi , ozletmeyin yaw
Marlincim seninde ins kontrolun guzel gecer. Eva kizimiza selam yolluyorum annesi sen artik bir sekilde iletirsin cimcimeye...

Bizim miniklerin isimleri artik belli.( bir kac isim kesin degil ama olsun) onlari isimleri ile cagirmak cok guzel...Eren ismi cok hos,eva ismine zaten bayildim ama tek bence cok daha kullanisli ve guzel..Lara zaten findik yerim oniii,Elif kizimizda yakinda gelir aramiza ve kokopelli nin kuzusu derya mi deyim bilmem ama hepsi artik birer insan ve miniklerimizi saglikli ve kolayca gelmelerini cani gonulden temmenni ediyorumsaglicakla kalin kizlar

haha olumcul listeni hazirla sen bosver. cildirtt doktoruu :))

benim randevu persembeydi, biz one almak istedik pazartesi gelin dediler. ben de sordum labor day'den dolayi, pazartesi oradami doktor diye, evet dendi. gidicez bakalim, insallah bir surprizle karsilasmayiz. yastik falan denesen o bolgeye yatarken, ben ikeadan uzun ince bir yastik almistim onu koyuyorum yattigim tarafa simdilik. cabuk doyman da guzelmis :)

ins hepimiz guzel sonuclarla ilerleriz :) eren'i begenmenize sevindim, ben de sevdim gibi ama bakalim. senin bizdikta buyuyodur di mi? turkiye'ye gidince deli olurlar ona simdi ailedekiler, torunlari geldi diye.

Sagol Melegim.Insallah hepimiz guzel haberlerle doneriz.Valla olsa scan resimlerinden hemen koyacam.En son detaylida verdiler onuda koymustum .Benim Zilli bocugun Angelina Jolie dudakli olan scan fotosu :))) Arti ne emiyorsa icerde kuzum benim :)

Bu sabah 8'de glikoz testi icin Laboratuvara gittim.Hemsire kagidin uzerine 2 hours fast yazmis testin numarasina gorede 1 hour fast mis.Bir turlu karar veremediler.Yanlis birsey yapmak istemiyoruz filan dediler.Klinik arandi.Kapaliydi.Yarin gelirim dedim.Biraz once aradim doktoru 1 hour fast mis.Yani 1 saat beklicem orada.Neyse 2 saatten iyidir.

Sabah baktigimda yeni bir sey yoktu, simdi baktim o hooo amma kaynatmissiniz, 2 sayfa olmus :)

valla bu sodalarda icindekilere bakmak lazim. normalde bildigin icine co2 basilmis su olanlar var, maden/mineral suyu olanlar var onlar biraz daha farkli. bir de aromali olanlar var, onlara dikkat edin, icine tatlandirici kimyasallar koyuyorlar. gecen bir turk tanidiklara gitmistik, cilekli mi visneli mi ne getirdi, siseye baktim bir suru sacma sapan sey ve de diyet olsun diye aspartam turu tatlandirici. oylelerini icmeyin. kolanin da diyetindense klasigi daha iyi, yapay tatlandiricilardan uzak durun.

heeee cok sevindim yaaa

ya daha dun kola ictim ben yani surekli icmiyorum tabiki arada cok canim cekerse.. o asit cok hosuma gidiyor.. bende onun yerine sodami icerim iste ne guzel..

saol canim

kola icme sen kiz, kabiz yapar iyice! ben afedersiniz ishal oldugumda bir kola icerdim, hoop kendime gelirdim. aman yani :)))

Ya ben de kedimi kucagima alamiyorum, ona cok bozuluyorum. Kedinin canina minnet hic sevmez kucaga alinmayi ama ben arada boyle alip mincirmak istiyorum, cok ozledim. yerde mincirmak ayni sey degil, kucakta o sicakligi hissetmek, sarilmak cok guzel. Yalniz elin oglu durup dururken sana niye boyle sardi acaba, birisine mi benzeti ki, aglamis etmis bir de yazik.

Sagli sollu giris doktora sorularinla catir catir :)))
Benim bacak arasi (masallah masallah) bu aralar daha iyi. Keske niye daha iyi bilsem de sana soylesem. Ama soyle bir sey farkettim: dusta ayak topuklarimi torpuluyordum, sol ayaga basip sag ayagi kaldirinca coook feci agridi. sonra sol ayagi kaldirip, bacagi dizden bukup, sol ayagi sag dize yaslayip torpu yaptim, indirdim, baktim agri azalmis. sonra agrim oldugunda o hareketi hep yaptim, sol ayak obur dize, sol dizden hafifce ittirip esnet, cogunlukla ise yariyor. gece kalca agrisiyla uyandigimda yattigim yerde yapiyorum, o zaman bile rahatliyor biraz. sen denesen sende de rahatlama yapar mi ki? belki bu olmasa da rahatlatici bir hareket bulabilirsin. agridi mi cok agriyor, iyi biliyorum, o yuzden kiyamiyorum sana da

Ben bu testi cok iyi bilmiyorum ama fasting ile wait time ayri seyler degil mi? Benim bildigim oraya ac gidiyorsun, yani 6-7 saat bir sey yememen gerekiyor. Gidince ac karnina kan aliyorlar ve sana bir glukozlu sivi iciriyorlar, sonra 1 saat bekliyorsun, ondan sonra bir daha kan aliyorlar. iki kan arasinda glukoz miktarini karsilastirip bunye 1 saatte o verilen glukozu nasil matabolize etmis ona bakiyorlar. Oyle biliyorum yani. Sen onu bir arastir da ona gore yemek ye/yeme. Ben normal zamanda kan sekeri olculen test yaptiracagimda 8 saat mi ne fastingi vardi, aksam yemeyi birakip sabah kahvalti etmeden gidip kan veriyordum.

Bu arada bizim yolculuk iyice arap sacina dondu. carsamba gunku new orleans ucusunu persembeye aldik, konferans zaten yalan oldu cunku kimse gitmiyor. persembe gunku ucus simdilik olacak gibi gorunuyor ama hava durumu duzelmezse iptal edilebilir. o zaman patlariz iyice. havayolunun 2sine kadar butun ucuslari dolu simdiden. travel agenti aradim, bizim new orleans'i iptal edip ucusu degistirmeye kalksak cezasi fiyat farki falan derken cok ucuk oluyor. resmen burnumdan geldi, heyecanim sondu. insallah persembe sabahi new orleansda hava duzelir, havaalani acilir, ucuslar baslar. yoksa ya bir suru para bayilacagiz ya da stand by ucus beklerken havaalanlarinda rezil olacagiz. cok mutsuzum ve gereksiz stres altindayim bu yuzden. burada ic dokeyim dedim

Fast ac kalma oruc tutma anlaminda ya.Ac gidiyorsun icecekle seker yuklemesi yapiliyor "1 hour fast" 1 saat hicbir sey yemeden orada bekliyorsun. Arastirmama gerek yok doktor anlatti.2 saat ise (2 hours fast) 2 saat ac bekliyorsun orada. Hatta ben sIkIlirim eve gidip geri doneyim dedim :) Gulduler.Ayrilamazmisim oradan

Kotu olmus.Insallah Persembe gunku ucus iptal olmaz.

Ben soyle bir baktim da bir 1 saatlik test varmis bir de o testi "gecemeyen"lere yapilan 3 saatlik test varmis (2 saatlik hic bir test yok gordugum kadariyla:))) 1 saatlik senin dedigin gibi, 3 saatlik daha mesakatli, ondan once 8-10 saat bir sey yememen gerekiyormus. 1 saatlikten once de normal yemek gerekiyormus, abartmadan, seker cukulata'dan uzak dur aman :) Insallah temiz cikar.

acaba glikoz testi icin nasil bisey iciriyolar, bari soguk falan olsa serin serin. yoksa mide bulandirir.
bugun yine malle gittim, farkettimki artik kendime bisey alamiyorum dondurma disinda :) bebekli anneleri gordum, 6 aylik oldugunu ogrendigim iki bebisi gordum de ufaciklar ya. benim aldiklarim olur onlara. galiba buyuk seyler almisim ben hep. ya da son ayi bekleyip bebegin kilosunu mu ogrenip almali bilmiyorum. tosuncuk dogurmaya odaklanip 3-6lari almisim.

Yarin soylerim sana ne iciiyorlar :)) Iyi yapmissin cok cabuk buyuyorlar zaten.0-3 aylikta tulum al.Ben newborn hic almadim.Sadece gecen hafta H&M den Hastanede giydirmeleri icin V yakali zibin tarzi 2 tane badisini 2 tanede alt aldim.Baskada newborn almicam.Receiving blanket dedikleri dogdugunda sardiklari cotton battaniyeden aldim.Hastanede veriyorlar ama cok sevimsiz renkleri .Benimkiler pembe kelebekli filan :))) Ucuzduda 4 tanesi $5 filan.
Birsey vermesende hastane bebisi giydiriyorlar ama alti ciplak ustunde zibin gibi birseyle battaniyeye sariyorlar.Ben goturucem herseyini.
Annem de insallah gelirken zibinlarini getirecek.Onlara madem alacaksiniz 3-6 ay alin dedim.Ben de sirf 0-3 ve 6-9 almisim :))
Gecen gun esim diyor ki iyi guzelde aldiklarin bu cocuk kisin ne giyecek :)) Gap outlet e gidicem birkac hirka alayim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…