Amerika'da Hamilelik

ya bu bebekler bizi cildirtcaklar.
cok oynarlar yavas deriz oynamazlar acaba niye oynamadi deriz. onlarda bizi anlamiyorlardir sanirim :))
ben kizimla konusuyorum beni merakta birakma diyorum.simdi iyice belirgenlestigi icin nerde oldugunu rahat anliyorum durtuyorum onu soyle azcik kimildiyor. berfinde diyordur bunlar delimi ne bi rahat birakmiyorlar diye:))
esracim korkmamaliyiz Allaha emanetler sakin olmakta fayda var.

marlin eger boyle guzel bir dogum hikayem olursa tum ayrintisiyla anlatirim. ama zor bi dogum olduysa dogurdum simdi evdeyim derim anlarsiniz sizler.kotu dogum hikayesi insani cok etkiliyor cunku ...

Allah tum hamilelere dogumun en kolayini nasip eder ins.

guzel guzel dogurup ballandira ballandira anlatacaksin bence :)

bizlerin de gunler giderek azaliyor ama dogum bana cok uzak geliyor hala.

dogumu yaklasan sana ve Esra'ya sukunet diliyorum, baska ne dilenir ki sizi rahatlatmak icin?

guzel guzel dogurup ballandira ballandira anlatacaksin bence :)

bizlerin de gunler giderek azaliyor ama dogum bana cok uzak geliyor hala.

dogumu yaklasan sana ve Esra'ya sukunet diliyorum, baska ne dilenir ki sizi rahatlatmak icin?

sana da oyle uzak gelmesin 28.haftadan sonra hersey okadar hizli gelisiyorki inanamiyorsun..

yariyi gectin sende...

umarim dedigin gibi olur..

yarin istanbul'a donuyorum, kayinvalidem gitmeden once bir kez daha ultrasona yatirdi beni :)) bizim zilli gecen sefer basi sag ust tarafta bacaklari alt sol tarafta yatiyordu, bu sefer kafa sol ust bacaklar sag alt taraftaydi. Hatta once elle muayene yapti, bak kafasi burada dedi, ben de "aa bakiyim" diye dokundum, amanin, top gibi yuvarlacik kafayi elimle hissettim resmen, urkutucuydu dogrusu. Kadincagiz yoklamaya devam etti, ya durun kafasina vurup durmayin diye engelledim ahaha.

Ultrasonda her sey guzel gorunuyor, eller kollar hep hareketli. donunce de 1 ekim'de randevumuz var zaten, bu sefer doktorla. bakalim o ne diyecek.

Ayni gun randevumuz var.Benim de 1 Ekim. Daha sonra her iki haftaya bir dusecek randevular.

masallah ne guzel hep hareketli olsun.

bu arada ismi kesinlestirebilsidniz mi ?

Evet canım benim:)) ben de memnun oldum,inşallah birgün karşılıklı yüz yüze tanışma fırsatımızda olur:)) Hımm dualar kabul oluyorsa ben etmeye devam edeyim,sipariş verelim biz dileyelim Allahım verirse ne mutlu:)

Kiskanma :) Gel hadi sen de. Ac bir face hesabi.Baskalarini istemiyorsan bizleri ekle sadece .Bebislerin fotolarini paylasiriz ileride.Silgi de gelsin.Canan,ztar,nuray,crazymom ,diger kizlarda.Iste herkes gelsin yahuu :))

Kızlar kendi isminizle istemiyorsanız burdaki rumuzlarla, fake bir hesap açın.Orda herşeyi gizli tutarsınız:)) bir tek biz görürüz, biz bize:))

Koko, ne güzel kızını iyice gördün, oh oh maşallah ona:)) Derya mı artık ismi? ne diyeceğiz prensese? Ztar erkek bebekte daha karıştırma olasılığı var bence minnoştur o:)) senin içine kız doğuyordu ama sen erkektir bence diyordun değil mi:)) o yüzden inanamıyorsun

Artık babalarda yavrularını hissediyor,onlar içinde ayrı bir heyecan dönemi başladı.Ben sabah yatakta göbeğimi eşimin göbişine dayadım,ay nasıl pıt pıtlıyor babasının göbeğini:)))doğum konusunda eşleri yanlarında olanlara imreniyorum.Benim kocam kesinlikle giremem diyor,bayılırım diyor.Sana faydam olmaz diyor.Çok heyecanlı ve panik biri.Şimdi bile ay desem çıldırıyor.Ben diyorum sen doğursan ben elinden tutar güç verirdim ama sana diyorum:26: çok zorlamak da istemiyorum belki o an geldiğinde bir cesaret gelir

Canan ın dediğine tamamen katılıyorum bebeklerınız mevlama emanet siz içinizi ferah tutun çünkü ben inanın iliklerime kadar yaradanın yardımınnını hissettim ve sizinde hissedeceğinize kalbimle inanıyorum ..dualarım hep sizinle kızlar allahın yardımı ile geliceksiniz inş üstesinden sağlıcakla ..
Lara kusmemiştir annesi hem sen onun gözunde meleksin sana nasıl küssün ki merak etme keyif yapıyordur ondan ses vermiyordur

Sayet girmeye cekiniyorsa hic zorlama.Doguma giren bazi erkeklerde daha sonra farkli degisimler oluyormus :) Bir kac arkadastan da duydum.Hatta biri yakin arkadas.O cok pisman oldu esinin doguma girmesinden.
Onlara da ne oluyorsa :) Tasiyan biz ,doguran biz.Lohusalik yasayan onlar :)
Bizim babamizi da kan tutuyor.Girecem diyor ama oyle cok israrli degil cok endiseli.Ben acikcasi girmesini istemiyorum.Kapinin disindan bir yere ayrilma.Seslendigim an geleceksin dedim :) Tamam dedi.
Annem de girsin istemiyorum o cok panik.Son dakikaya kadar saniciyi cekerken yaninda olsunlar.Bebis gelirken.Doktor ebe haric :)herkes disari ciksin istiyorum.
Allah o gunleri hepimize gostersin insallah.Saglikla cabucak firtlayi versinler :)

1 Ekimde Dr randevüleri olanlar için guzel haberlerle gelmenizi dilerim kızlar ben 1 ekimde eşim geliyor ve onla gaziantepe ailesinin yanına gidicem bir haftalıgına yani burda olamam belki ama bilinki aklım ve dualarım sizlerle olucaktır..

Kokopelli senin kızın ismi ne oldu şimdi biz Derya diyip duruyoruz, kızının adın derya kaldı galiba :)) demek Derya yı gordun sana değişik pozlar atıyor baksana her seferinde başka yerlerde kurulmuş oluyor :)) kafasını hissetmek çok guzel dimi söyle avucuunun içine alıyorsun sanki dogmadan başını oksuyor gibi geliyor insana harika birşey anlatılmaz yaa

Marlim cnm benim facebook geçmişim çok uzun zamana dayanmıyor daha geçen sene ingilteredeki arkadaşların ısrarı ile açtım ve ordaki çoğu resimde onlar tarafından yuklendi yani benim oraya resim koyma şansımda pek olmadı zaten resim koymaya bir başlasam kesin bizim olanın resimleri dolardı :)) ne yapayım o benim herşeyim oldu ve dunyama doldu bile..Allahımın gucune gitmesinde çok seviyorum oğlumu her sey oğlumla bir masal tadında sanki .))

Kızlar hepinize çok teşekkür ederim.İnşallah sizlerde rahat bir şekilde sağlıkla bebişlerinizi kucağınıza alırsınız.

Öncelikle ben zaten valizimi hazırlamıştım.İnternette valize neler konacağı her yerde yazıyorya. orda ne yazıyorsa koydum.Ama geceliğimi, sabahlığımı giymek dahi kısmet olmadı.Anladığım kadarıyla onlar tamamen sezeryanlı doğumlar için. Öncelikle perine bölgesine dikiş atıyorlar.İlk doğum olduğu için doktorlar açılmanın olması için zorlanıyorsun demişlerdi.Başka doğum olursa bu kadar ıkınmazsın dediler. Eşimin söylediğine göre az bir kesik atmışlar.Dikerlerken hiçbişey hissetmedim. Zaten doğum olduktan sonra hemşire karnına hafifçe bastırıyor.İçerideki kan akmaya devam ediyor.Sonra buz torbası koydular ağrı falan uzun bir süre hissetmedim. Başka odaya geçtiğimizde o bölümün hemşiresi geldi. Tuvalete beraber gittik.İdrarımı yaptım ama canım yanmadı.Plastik bir şişe vardı. Şişeyi sıkınca su püskürtüyor.İçine ılık su doldurdu.İdrarımı yapınca onu püskürttük.Yani elimi kullanmadım. File çamaşıra ped, üzerinede buz torbasını koydu giydim. Zaten üzerimde hastane kıyafeti vardı.Öylede kaldı.Çünkü kanama oluyor.Büyük tuvalete rahat çıkabilmen içinde ilaç veriyorlar.Zorlanmıyorsun.Hastanede 2 gün kaldım.Pazar sabah 11.00de çıkış yaptık. Bu kanama uzun bir süre devam edecekmiş. Ama her geçen gün daha iyi oluyorum. Hastanede bebek bezi, kıyafeti, ıslak mendil, şampuan, ped, herşey var.Ben kendi bezlerimi ve pedimi kullanmadım. Hastanede güvenlik önlemleri çok fazlaydı. Oğluşun ayak bileğine alarm taktılar.Hemşire ile oğluşu giydirirken alarm yerinden oynamış.Hemen odaya geldiler.Hastaneden çıkarkende güvenlik görevlisi arabaya kadar eşlik etti.Yani herşey mükemmeldi.

Bunun dışında tavsiyem eşinizde yanına ekstra kıyafet alsın.Yelpaze alın ne kadar da AC çalışsa yetmiyor :) Ben son gün file çamarın üzerine kendi çamaşırımıda giydim.Daha sıkı tutmuştu. Ayrıca bu çok önemli. Benim 3 gün sonra sütüm geldi. Nerdeyse 1 gün hiç emmedi diyebilirim.Sinirlerim çok bozuldu.Çok ağladım.Ama bu normal.Sarı bir sıvı geliyor.Bundan az bişeyde içse yeterli dediler.Göğüs ucum olmadığından çocukta ememiyor.E zaten ben tecrübesiz o tecrübesiz insan 8 oluyor.O yüzden hiç endişelenmeyin.Benim 3. günde süt geldi. Şimdi acıtıyor oğluş canımı.Hastaneden krem aldım.İyi geliyor. Ben hastanede süt sağma makinesi istedim. Onu kullandım.O sarı sıvıyı içirdim geldikçe.Bolca deneme yapacaksınız kızlar anlayacağınız.Moralinizi sakın bozmayın.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu.Sormak istediğiniz birşey olursa girdiğimde cevap yazarım. Kendinize ve bebişlere iyi bakın....

Valla kizin adi Derya olacak gibi gorunuyor. Biz kendi aramizda derya derya diye sever olduk. Hala bile bizi yuregimizden vuran bir isim cikar belki diye bekliyorum ama hic oyle bir oneriyle gelen olmadi. Biz de derya kuzusu derya kuzusu diye seviyoruz :) Sanirim yazdirirken derya beril olarak yazdiracagiz, ama aslen derya'yi kullanacagiz :)

1 Ekim'de ikimiz de guzel haberlerle gelelim Esra. Benim 15 gunde birlere daha var, 1 ay daha sabretmem gerekecek :) O arada bu seker yuklemesi falan yapilacak, onu soylemislerdi.

Ben esim doguma girsin istiyorum, o da hic itiraz etmedi ama basucumda durmasini istiyorum, belden ote tarafa gecmesini yasaklayacagim. Bebisin kordonunu kessin istiyorum. Bakalim. Doguma girmese de sancilari cekerken yanimizda olmalari cok iyi olur, bel masaji falan yapsinlar di mi yani? annemleri hastaneye goturmek hic dusunmuyorum, bebis geldikten sonra gelsinler. kiz analari kizlarinin agri cekmesine dayanamiyor, bazilari kizina cektirdikleri yuzunden torunundan soguyormus (ornek: kayinvalidemin annesi).

Kizlar seydos'un soyledigini gecen gun kayinvalide de soylemisti, ilk gebelikte 3 gun sut gelmeyebilir dedi. Ocak annelerinde bazilarinin sutu simdiden geliyormus (oha!) bunu okuyup sasirip olur mu oyle diye sordum, ikinci ucuncu gebelikte olabilir dedi, sonra da sen ilk 3 gun bekleme dedi. Ama yine de bu colustrum denen sari su geliyormus, onu sakin harcamayin. Sut degil ama bebegin bagisiklik sistemi icin falan cok onemli. Ben emziren anneler diye bir email grubuna uyeyim (siz de gelin?). Ogrendigim seylerden biri yeni dogan bir bebegin mide kapasitesinin cok cok cok kucuk oldugu. O yuzden aman sutum gelmedi, ac kaldi falan diye panik olmayin. Ikincisi de panikle mamaya yonelmemek gerektigi. Mama tadi ve biberonun akisina alisinca memeye alistirmak cok zor olurmus. Emzirmede basari icin en onemli seylerden birisi dogru tutunma (latching), mutlaka hastanenizdeki lactation consultantin sizi ziyaret edip gostermesini isteyin. Bazi bebeklerde cok sorunsuz sip diye oluyor, bazi bebelerde biraz ugrasmak gerekiyor. Cok cok cok su icmek lazim bir de bol sut icin. Hastaneye giderken yaniniza lansinoh kreminizi alin, son haftalarda uclara surup yumusatin hatta.

Pompa onemli ve faydali. Ben bir arkadastan alacagim. Pompalar icin pek cok secenek var, seydos gibi hastaneden kiralamak mumkun (en kuvvetli ceken o hospital gradeler oluyor). Manuel pompalari hic tavsiye etmiyorlar. Pompa gogusleri bosaltmak icin onemli. Bebek emecegini emiyor, kalanini pompayla aliyorsunuz ki meme sut uretmek icin stimule olsun.

Demistim ya, ben dogumdan degil emzirememekten korkuyorum diye, dersimi calisiyorum :) bunlar bu email grubundan ogrendiklerim.

seydos sana kolay gelsin, meme uclarin icin nipple shell kullanmayi dusunebilirsin.
(gecen birisi nipple shield ile nipple shell hakkinda bir sey sormus muydu burada? ikisi farkli seyler de...)

Anneyi de goturmeyim ben o zaman :) Bazi eslerde doguma girince esten soguyormus.Anne evde kalsin ,koca kapi onunde :)))
Aslinda ben annemi goturmeyi istemiyorum o istiyor.Goturmicem galiba.Allahin izniyle Lara gelir esim gider annemi evden alir.Annem cok panik. O bana panik gozlerle baktikca ben de panik olacam.Hic gerek yok.

amozon siparislerim geldi, biberonlar b r us'a gore amazonda baya uygundu. gogus konusunda sorun cok yasarim diye simdiden stok yaptim. avent breast shells tr yorumlari cok iyi ama tuhaf biraz. onu takip disari cikarmiyim bilmiyorum, kaba biraz. yalniz gogus uclarini korumasi icin guzel ve yara varsa ozellikle. bir de emzirirken diger gogusten gelen sutu biriktiriyormus. digeri klasik ped. lansinoh'u da 7. ayda kullanmaya baslarim.
breas pump alicaktim ama hastaneden manuel veriyolarmis, bir onunla denemek istiyorum.
bakalim ins sutumuz olur, aliyoruz ama :)
fikir olur size de belki, sut tasiyormus akiyormus vb diye ped almak gerekiyor sanirim.

benim esim doguma mecburen gircek. daha oncede yazmistim benim ingilizcem yeterli degil. o anda anlasilamamak yada doktor yada ebeyi anlamamak istemem. zaten kendiside girmek istiyor. ama bende koko gibi bas ucumda durmasini istiyorum. bakalim nasil olcak

Canan cim sen bakma benim boyle dedigime kesin korkudan ben birakmam esimi bir yere :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…