Amerika'da Hamilelik

Ben de alayim Silgi cim bunlardan.Ben habire kiyafet aliyorum.Sanki giydirince baska ihtiyacimiz olmayacak :))
Ne kadar verdin Amazon da bunlarin hepsine?Gerci ben de bu biberon markasindan 3 tane var.Size lar degisiyor degil mi?yeni dogmus bebisle 6 aylik farkli oluyor.

merhabalar ben sizlerin araniza yeni katildim.insallah yardimlarinizi bekliyorum

Benim adetim 9 gun gecikti test yaptim ikisindede pozitif cikti acaaba hamilemiyim napmam gerekiyo.amerkiaya geleli 3 ay oldu hic bi guvencemiz yok sigortaya basvuramadik.Dilde yok kurslara gidiyoruz.Doktora hemen gitmem gerekiyormu.. cok korkuyorum 1senelik evliyim ilk tecrube olacak malesef

ya varya ben hic biberon falan almadim. yarin cikayimda bi biberon ve emzik alayim. emzircem ya baska bi fikir yok aklimda.

ben krem surmeye basladim goguslerime ama faysa etcegini sanmiyorum illa bi yara olcak gibi.

Selam
kizlar gecmisi yuzeysel okuyabildim pek bakamadim.umarim herkes iyidir..Biz iyiyiz Allahasukur,,Annem geldi artik o yanimda bu ara giremedim pek topige..Bende artik safak sayiyorum bakalim Hayirli vakitte hayirlisiyla gelir ins Kuzu:)

Seydos dogum hikayeni okudum..MasAllah kolay bir dogum yapmissin darisi hepimizin basina..Gozunuz aydin Allah anali babali buyutsun yavrunu.saglikla ins..Bnm merak ettigim bir soru var umarim firsat bulunca cvplayabilirsin..Hani demissin ya agrim bir ara cok oldu epidural istedim diye..Epiduralden sonra agrilar tamamen kesiliyor mu cnm..ve bide epiduralde ikinma hissini hissedemedigin icin zor oluyor diyorlar bu dogrumu..hissedilmiyosa nasi ikiniyosun ki?

merhabalar ben yeni uye oldum bu siteye arastirirken.amerikadada yeniyiz esimle green cardla geldim. 3 gun once test yaptim pozitif cikti doktoro gitmedim sorun olurmu saglik guvencemiz yok henuz yardimlariniz icin tesekkurler

merhabalar ben yeni uye oldum bu siteye arastirirken.amerikadada yeniyiz esimle green cardla geldim. 3 gun once test yaptim pozitif cikti doktoro gitmedim sorun olurmu saglik guvencemiz yok henuz yardimlariniz icin tesekkurler

Hamileligin hayirli olsun oncelikle.Green card la gelmissiniz hemen bulundugunuz eyalette devletin sagladigi saglik kurulusuna basvurun.Hamile oldugunu soyledigin zaman onlar sana yol gosterir.
Daha yeni hamilesin hicbir sorun olmaz merak etme ama gecikmeden basvurunuzu yapin.

saol ablacigim micghindayim ben ilk once doktora gidip sonra mi basvurcez.basvurulacak yerin adini biliyormusun. biz dilde bilmiyoruzda.kurslara gidiyoruz.biraz ogrenmeye basladik

saol ablacigim micghindayim ben ilk once doktora gidip sonra mi basvurcez.basvurulacak yerin adini biliyormusun. biz dilde bilmiyoruzda.kurslara gidiyoruz.biraz ogrenmeye basladik

Her eyaletin farkli oluyor.Benim ozel sigortam var ama devletten saglik sigortasi alan bir cok arkadas var.Etrafinizda ingilizcesi iyi olan turk birileri varsa yardim alin.Sanirim once basvurmaniz gerekiyor.Dedigim gibi ingilizcesi iyi birini bulursaniz sizin basvurmaniza yardimci olur.Hastaneye gitmeye basladigin an tercuman talep etme hakkin var.
Topikteki Marlin arkadasimiz baska bir eyalette ama o bu konuda sana yardimci olur.Sabah kesin yazar sana.

insallah ablacigim
evet burda turkler var. bi arastirmak lazim daha kimseye soylemedimde.diger arkadasta asamalrini yazarsa iyi olur.tercumanidami o formda istiyoruz
tesekkur ederim allah razi olsun.abla diyorum ama

Listemizi biraz guncelledim. Eksik, yanlis, unutulan bir seyler varsa buradan/mesajla yazin duzelteyim. Bayagidir ellememisim, tarihceden arayip bulmasi zor oldu!!!
Bir de Janim vardi, Kanada'dan, o ne alemlerde acaba?

[table="class: grid, align: center"]

[tr]
[td]Annesi[/td]
[td]Cinsiyeti[/td]
[td]Ismi[/td]
[td](Beklenen) Dogumgunu[/td]
[td]Yasadigi Yer[/td]
[td]Dogum boy/kilo[/td]

[/tr]

[tr]
[td]Melegim[/td]
[td] Erkek [/td]
[td] Mahir [/td]
[td] 3 Mayis 12[/td]
[td] Londra [/td]
[td] 48cm/2430gr[/td]
[/tr]

[tr]
[td]nuray[/td]
[td] Erkek [/td]
[td] Esat [/td]
[td] 14 Haziran 12 [/td]
[td] Illinois [/td]
[td]52cm/3717gr[/td]
[/tr]

[tr]
[td]Crazymom[/td]
[td] Erkek [/td]
[td] Yusuf [/td]
[td] 26 Haziran 12[/td]
[td]Florida[/td]
[td]52cm/3550gr[/td]

[/tr]

[tr]
[td]kkbr[/td]
[td] Erkek [/td]
[td] Kayra [/td]
[td] ? [/td]
[td] ? [/td]
[td] ? [/td]
[/tr]

[tr]
[td]seydos[/td]
[td] Erkek [/td]
[td] Tutku Berk [/td]
[td] 14 Eylul 12[/td]
[td] Pennsylvania [/td]
[td] ? [/td]
[/tr]

[tr]
[td]Merrtt12[/td]
[td] Erkek [/td]
[td] ? [/td]
[td] Ekim 12[/td]
[td] New Jersey [/td]
[td] ? [/td]
[/tr]

[tr]
[td]cananveirfan[/td]
[td] Kiz [/td]
[td] Berfin Elif [/td]
[td] 28 Eylul 12[/td]
[td] Georgia [/td]
[td] ? [/td]
[/tr]

[tr]
[td]Esra [/td]
[td] Kiz [/td]
[td] Lara [/td]
[td] 25 Kasim 12[/td]
[td] Connecticut [/td]
[td] ? [/td]
[/tr]

[tr]
[td]silgi [/td]
[td] Erkek [/td]
[td] ? [/td]
[td] 2-4 Ocak 13 [/td]
[td] New Jersey [/td]
[td] ? [/td]
[/tr]
[tr]
[td]MarlinT[/td]
[td] Kiz [/td]
[td] Eva [/td]
[td] 4 Ocak 13[/td]
[td] Maryland [/td]
[td] ? [/td]
[/tr]

[tr]
[td]kokopelli[/td]
[td] Kiz [/td]
[td] Derya [/td]
[td] 9 Ocak 13 [/td]
[td] California [/td]
[td] ? [/td]
[/tr]

[tr]
[td]ztar[/td]
[td] Kiz? [/td]
[td] ? [/td]
[td] 2 Mart 13 [/td]
[td] ? [/td]
[td] ? [/td]
[/tr]

[tr]
[td]esmer64[/td]
[td] ? [/td]
[td] ? [/td]
[td] 18 Mayis 13[/td]
[td] Michigan [/td]
[td] ? [/td]
[/tr]

[/table]

MDCH - Health Care Programs Eligibility
Bak senin icin buldum, michigan eyaletinde dusuk gelirli hamile kadinlar icin programlar varmis. Bu linkte online basvuru formu linki de var. Bu web sayfasindan tek anlayamadigim vatandas olmayanlarin programdan faydalanip faydalanamayacagi. Sizde green card varmis, bu iyi. O web sayfasindan gidip bilgi alabileceginiz yerel ofislerin adresini de bulabilirsin sanirim kurcalarsan. Diliniz yeterli degilse dil bilen sabirli bir arkadasinizi alip oturun bilgisayar basina, internetten arastirmanizi yapin sonra da ofise gidip oradan bilgi alin internetten ogrenemediklerinizi. Bir an once basvur, bazen basvurunun onaylanip bu kartin cikmasi vakit alabiliyor. kolay gelsin, hayirli olsun.

Kizlar biberon alirken dikkat edilecekleri yazayim mi size? (yine emziren anneler grubundan aklimda kalanlar)
- Kesinlikle toxin free olacak, BPA free, phalatelates mi ne oyle bir toxin free. Plastige ben hic guvenmiyorum, hele de icinde sut isitilacaksa. Ben silikon biberon almayi dusunuyorum. Cam agir ve kirilgan, celik sutun tadini bozuyormus, kaldi silikon :)

- Esra da demis yeni dogan ve 6 ayliktan buyukler icin boylar farkli oluyor, bebenin mide kapasitesi ilk basta cok kucuk, sonradan buyuyor cunku. Ama yeni dogan ve 6 aylik biberonlarindaki onemli baska bir fark daha var: akis hizi (flow). Yeni dogan biberonlarinda agiz deligini yavas yavas sut akacak sekilde ayarliyorlar, 6 ayliklarda daha cok/hizli akis oluyormus. Buna dikkat edin cunku bebek ohhh kolay kolay bir cekiste bir suru sute alisirsa biberonda memeden emme zahmetli gelir, memeyi birakir. Biberonun ucu slow flow degilse o uc kismini ayrica order edebilirsiniz cogu marka icin, amazon'da mutlaka accessories/additional parts falan diye satiyorlardir.

- Biberon ucunun yapisi onemli, degisik tipte seyler var, bebekten bebege degisiyor hangisini sevecekleri. Bazilari "anti-colic" oluyor, hava yutup gaz yapmasini engelleyici bir seyleri varmis. Umarim hicbirimizde kolikli bebek olmaz, cok zormus.

-Bebek biberona alisip memeyi birakmasin isteyenler kasik uclu biberon kullaniyor. (Amazon.com: Innobaby Nursin' Smart 5 Oz Bottle With Spoon Feeder - Type A: Baby mesela, ama ben pek hoslasmadim bundan)

- Biberon temizligini nasil yapacaginizi dusunun. En basitinden biberon icin ozel bir sise fircasi edinmek lazim. Ben sterilizasyonu kaynatarak yapmayi dusunuyorum biberon kullanirsam, biberon sterilizer falan almam ama var oyle seyler.

- Gogusler ve emzirme icin medela cok tutulan bir marka. pompa, breast shell, breast shield vs. urunler icin medela urunleri bir gozden gecirin. Bende shell'ler var, medela. Arkadastan kalan pad'ler var, onlar lansinoh.

ben de kiyafet almayi biraktim esracim, kislik biseyler almam lazim ama ne alicam bilmiyorum. galiba yaklasik 50 kusur tuttu, esimin hesabindan aldim sifreyi unuttum ama bu civardaydi. evet degisik sizelarda biberonlar. bpa free, koligi onluyor filan diyor ustunde. "the AVENT Classic Essentials Gift Set comes with two 4-ounce bottles with slow flow Classic nipples and two 9-ounce bottles with newborn Classic nipples." yazmislar, newborn'a uygun diye aldim.
icinde slikon emzik, firca var. bir de mama kutusu gibi bisey tam anlayamadim onu ve ilginc bir baslik daha var, o da nedir bilmiyorum :)

hosgeldin, benim de pek bilgim yok ama greencard'a sigorta sorun olmaz sanirim. hamileligini tebrik ederim, saglikla buyut ins.

ya varya ben hic biberon falan almadim. yarin cikayimda bi biberon ve emzik alayim. emzircem ya baska bi fikir yok aklimda.

ben krem surmeye basladim goguslerime ama faysa etcegini sanmiyorum illa bi yara olcak gibi.

biberon sut sagarsam koyarim icine diye dusundum ilk etapta, bir de ne olur ne olmaz belki emmez diye. bence kremin faydasi olur, sonra da fayda etmezse shells alirsin belki. ben de cok korkuyorum yaradan, o yuzden o konuya odaklandim biraz.

Son düzenleme:
merhabalar ben sizlerin araniza yeni katildim.insallah yardimlarinizi bekliyorum

Merhaba aramıza hoşgeldin, bebeğin hayırlı olsun. Ben de greencardla geldim, geldikten 6 ay sonra hamile kaldım. Dil olayı benimde ileri düzeyde değil ama bütün başvuruları,herşeyi kendim yapıp hallettim.Ben bulunduğum yerde kliniğe gittim, onlara hamile olduğumu ve gelirimin düşük olduğunu söyledim.Hemen idrar testi yapıyorlar,hamileliğini onaylıyorlar.Bana bir forum verdiler,onu doldurdum, aylık gelirini soruyorlar.Birtakım bilgiler,çok zor değil anlayıp doldurabilirsin benim etrafımda pek Türk yok, ama yanında yardımcı olabilecek birileri varsa daha iyi olur,yanlışlık yapmaman açısından.Doldurduğum formları mediacal assistance programının merkezine yolladım.2 hafta sonra eligible olduğum yani ücretsiz yardımdan faydalanabileceğim bilgisini aldım.Sonrasında bana kart gönderdiler ve sigorta doktor seçimimi yaptım.Ben maryland eyaletinde yaşıyorum,süreç burda 20 gün falan sürdü ama bazı eyaletlerde daha uzun sürebiliyormuş. bu linkten araştırma yapabilirsin; DHS - Medical Assistance
Ayrıca kliniklere gidip bilgi alabilirsin.Çalışıyor musunuz? Belli bir gelirin altında olmak gerekiyor bu haktan faydalanmak için. Burda Türk doktor olmadığı için ben kendi kendime anlaşmaya çalışıyorum doktorumla.Umarım kolaylıkla herşeyi halledersin.

Canancım benimde ingilizce ileri seviyede değil ama anlarız gibime geliyor:) ama eşimin ingilizcesi benden de iyi değil,tam komediyiz,diyorum sen gir ben o anda anlayamazsan sen bişiler duyar anlatırsın:)) zaten bizlerle daha anlaşılır bir dilde konuşurlar gibime geliyor, benim anlamada sıkıntım daha az, konuşmada daha zorlanıyorum.Ama o anda ne halde olurum zaten düşünmek bile istemiyorum:)) push falan dicekler ittirecez..nefes olayı bir de :)) ahahaa bana basit cümlelerle gelin doctorrrr diyecem

evet bize basit cumlelerle gelsinler. seninki benimkinden daha iyidir. calisiyorsun sen ister istemez daha iyidir. ben ancak disari cikcamda ingilizce bisiler duycam.neyse bi sekilde ustesinden gelcez.

evet bize basit cumlelerle gelsinler. seninki benimkinden daha iyidir. calisiyorsun sen ister istemez daha iyidir. ben ancak disari cikcamda ingilizce bisiler duycam.neyse bi sekilde ustesinden gelcez.

Bana herkes gayet iyi diyor, hispaniclere göre hatta çok daha iyi:)) onların konuşmasını gerçekten anlamıyorum, amerikalılar çeviriyor.Ama işte yeterli değil her istediğimi anlatamıyorum,ifade zorluğu.Ayrıca daha iyi işlerde çalışabilmek için daha iyi ing.lazım ama şimdilik idare ediyoruz.Bende işten ayrılıp evde bebekle kalınca gelişme duracak.Ama napalım zamanla olacak birşey bu dil olayı,herkes öyle diyor.Çocuklarımız burda büyürlerse bizi geçecekler,diyorum Eva ilerde bizim telafuzlarla dalga geçer serseri diyorum:))

kizlar size bir onerim olcak

nuray yazmisti ben dikkate almamistim. dun gobegime bir baktim soka girdim. meger bir catlamiski. halbuki 2 gunonce hic bir sey yoktu sadece altlarda cok az vardi. ama artik gobegimin her yerindekirmizi kirmizi catlaklarim var. benim gibi catlamadim bundan sonrada catlamaz diye rahat rahat durmayin bunu aklininza yazin bence. cok kotu kirmizi kirmizi gobegin hertarafi catlak. sonradan pisman olmayin benim gibi :)))

Sen krem kullanıyor muydun? gerçi bazen kullanılsa bile çatlak illaki olabiliyormuş..Benim ablamda derdi son hafta her yerimden çatır çatır çatladım son haftalarda ummadığımız bir an da çatlaklarla karşılaşacağız sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…