- Konu Sahibi citaknuray
-
- #3.261
Bana herkes gayet iyi diyor, hispaniclere göre hatta çok daha iyi:)) onların konuşmasını gerçekten anlamıyorum, amerikalılar çeviriyor.Ama işte yeterli değil her istediğimi anlatamıyorum,ifade zorluğu.Ayrıca daha iyi işlerde çalışabilmek için daha iyi ing.lazım ama şimdilik idare ediyoruz.Bende işten ayrılıp evde bebekle kalınca gelişme duracak.Ama napalım zamanla olacak birşey bu dil olayı,herkes öyle diyor.Çocuklarımız burda büyürlerse bizi geçecekler,diyorum Eva ilerde bizim telafuzlarla dalga geçer serseri diyorum:))
kizlar size bir onerim olcak
nuray yazmisti ben dikkate almamistim. dun gobegime bir baktim soka girdim. meger bir catlamiski. halbuki 2 gunonce hic bir sey yoktu sadece altlarda cok az vardi. ama artik gobegimin her yerindekirmizi kirmizi catlaklarim var. benim gibi catlamadim bundan sonrada catlamaz diye rahat rahat durmayin bunu aklininza yazin bence. cok kotu kirmizi kirmizi gobegin hertarafi catlak. sonradan pisman olmayin benim gibi :)))
Isten ciktigin zaman bebis gelene kadar firsat buldukca film izle.Seyretmesen bile tv acik olsunki surekli duy.Inan bana cok faydasi olacak.
MDCH - Health Care Programs Eligibility
Bak senin icin buldum, michigan eyaletinde dusuk gelirli hamile kadinlar icin programlar varmis. Bu linkte online basvuru formu linki de var. Bu web sayfasindan tek anlayamadigim vatandas olmayanlarin programdan faydalanip faydalanamayacagi. Sizde green card varmis, bu iyi. O web sayfasindan gidip bilgi alabileceginiz yerel ofislerin adresini de bulabilirsin sanirim kurcalarsan. Diliniz yeterli degilse dil bilen sabirli bir arkadasinizi alip oturun bilgisayar basina, internetten arastirmanizi yapin sonra da ofise gidip oradan bilgi alin internetten ogrenemediklerinizi. Bir an once basvur, bazen basvurunun onaylanip bu kartin cikmasi vakit alabiliyor. kolay gelsin, hayirli olsun.
merhabalarr
bende ingilizce yeni ogreniyorum.evde hep tv calisiyor dinliyorum ama hic bisey anlamiyorum alisayim diye ama faydasi var birde rosetta diye bir program var onunla calisiyorum cok yardimi oluyorrr
bana yardimci olabilecek arkadas sanirim dimi ablacigim
Merhaba aramıza hoşgeldin, bebeğin hayırlı olsun. Ben de greencardla geldim, geldikten 6 ay sonra hamile kaldım. Dil olayı benimde ileri düzeyde değil ama bütün başvuruları,herşeyi kendim yapıp hallettim.Ben bulunduğum yerde kliniğe gittim, onlara hamile olduğumu ve gelirimin düşük olduğunu söyledim.Hemen idrar testi yapıyorlar,hamileliğini onaylıyorlar.Bana bir forum verdiler,onu doldurdum, aylık gelirini soruyorlar.Birtakım bilgiler,çok zor değil anlayıp doldurabilirsin benim etrafımda pek Türk yok, ama yanında yardımcı olabilecek birileri varsa daha iyi olur,yanlışlık yapmaman açısından.Doldurduğum formları mediacal assistance programının merkezine yolladım.2 hafta sonra eligible olduğum yani ücretsiz yardımdan faydalanabileceğim bilgisini aldım.Sonrasında bana kart gönderdiler ve sigorta doktor seçimimi yaptım.Ben maryland eyaletinde yaşıyorum,süreç burda 20 gün falan sürdü ama bazı eyaletlerde daha uzun sürebiliyormuş. bu linkten araştırma yapabilirsin; DHS - Medical Assistance
Ayrıca kliniklere gidip bilgi alabilirsin.Çalışıyor musunuz? Belli bir gelirin altında olmak gerekiyor bu haktan faydalanmak için. Burda Türk doktor olmadığı için ben kendi kendime anlaşmaya çalışıyorum doktorumla.Umarım kolaylıkla herşeyi halledersin.
Canancım benimde ingilizce ileri seviyede değil ama anlarız gibime geliyor:) ama eşimin ingilizcesi benden de iyi değil,tam komediyiz,diyorum sen gir ben o anda anlayamazsan sen bişiler duyar anlatırsın:)) zaten bizlerle daha anlaşılır bir dilde konuşurlar gibime geliyor, benim anlamada sıkıntım daha az, konuşmada daha zorlanıyorum.Ama o anda ne halde olurum zaten düşünmek bile istemiyorum:)) push falan dicekler ittirecez..nefes olayı bir de :)) ahahaa bana basit cümlelerle gelin doctorrrr diyecem
evet abla okudum gecmisi allah razi olsun yazmis.evet ilk geldigime gore biraz daha anliyorum bazi seyleriEvet canim gecmisi okursan marlin sana yazmis yapman gerekenleri.O da senin gibi green card ile gelmis.Devletin saglik sigortasindan yararlaniyor.Gec kalmadan hatta pazartesi baslayin islemlere.Sen kursada gidiyormussun zamanla duyduklarini anlamaya baslarsin.Cocuk kitaplari al onlari okumaya calis.Surekli tv yada radyo dinle.Zamanla cok yardimi olur.
merhabalarr
bende ingilizce yeni ogreniyorum.evde hep tv calisiyor dinliyorum ama hic bisey anlamiyorum alisayim diye ama faydasi var birde rosetta diye bir program var onunla calisiyorum cok yardimi oluyorrr
bana yardimci olabilecek arkadas sanirim dimi ablacigim
Ne yapsakki kremi daha cokmu sursek acaba?Simdilik benim de hic yok ama .Senin gobuste kucuktu sende olduguna gore bende de olur.
rosetta nasil bir program ki ilk defa duydum.
herkes tv seyretmeyi oneriyor .kime soylesem tv seyret dediler :))
rosetta ucretli bi programmis bize bi arkadas verdi 5 level var en dusukten yuksege dogru resimli gramer yazmali degisik bi program suanda level2 lesson 3 deyim
bunu bi arastirayim. ise yarar biseyse evdeyken bende bakayim.
rosetta nasil bir program ki ilk defa duydum.
herkes tv seyretmeyi oneriyor .kime soylesem tv seyret dediler :))
Eki Görüntüle 515656
amozon siparislerim geldi, biberonlar b r us'a gore amazonda baya uygundu. gogus konusunda sorun cok yasarim diye simdiden stok yaptim. avent breast shells tr yorumlari cok iyi ama tuhaf biraz. onu takip disari cikarmiyim bilmiyorum, kaba biraz. yalniz gogus uclarini korumasi icin guzel ve yara varsa ozellikle. bir de emzirirken diger gogusten gelen sutu biriktiriyormus. digeri klasik ped. lansinoh'u da 7. ayda kullanmaya baslarim.
breas pump alicaktim ama hastaneden manuel veriyolarmis, bir onunla denemek istiyorum.
bakalim ins sutumuz olur, aliyoruz ama :)
fikir olur size de belki, sut tasiyormus akiyormus vb diye ped almak gerekiyor sanirim.
benim esim doguma mecburen gircek. daha oncede yazmistim benim ingilizcem yeterli degil. o anda anlasilamamak yada doktor yada ebeyi anlamamak istemem. zaten kendiside girmek istiyor. ama bende koko gibi bas ucumda durmasini istiyorum. bakalim nasil olcak
merhabalar ben sizlerin araniza yeni katildim.insallah yardimlarinizi bekliyorum
Hayırlı olsun cnm aldıkların iyi seçim olmuş bence ..bende AVENT kullanıyorum ve çok memnunum .)
Canlar benim eşimde girdi doguma onu hemen yanıma oturttular malum sezeryan oldugum için o kısma bakmasına izin vermediler ve eşim dogum anını video ya çekti ama operasyonu değil tabii..Bizim Mahir in temizlenmesi göbeğinin kesilmesini aldık cameraya birde bana getirildiğinde o ilk tanışma ve opme anı( o anda gozlerınız sel oluyor mutluluktan tutamıyorsunuz kendinizi )..çok guzel bir anı oluyor sizde mutlaka cameraya alın unutmayın
Canan ın dediği gibi eşinin yanında olması iyi çunku benim ingilizce kotu olmamasına rağmen o anda inanın söylenen hiçbirşeyi tam anlayamıyor insan ve eşin o anda devreye girebiliyor bu yonden dusunulunce iyi oluyor..mesela benim epidural sırasında eşimi aayaklarımın uzerine gelicek şekilde oturtdular ve bana desteği çok oldu..
senin yazdiklarini okuyunca duygulandim. kendimi senin yerine koydum degisik oldum.allahim uzun omurler versin. tesekkur ederim.benim suan kendime uygulamam gereken bisey yok dimi
Hoşgeldin çiçegi burnunda anne adayı ...allah tamamını erdirsin inş cnm..
Closed captioning açıp izle altyazili. Ben İspanyolca öğrenirken öyle yapıyordum. Dizi mizi izle, soap operalar ağır olduğu için ambale etmez, iyi gider ilk basta.
valla kizlar ingilizce ogrenme konusunda baska tavsiyeleriniz varsa yazarsaniz sevinirim. ben hep evdeyim evde oluncada bisi pek olmuyor. burda kurslar varmis kilisede hatta su dogum isi bitse berfin ele avuc gelsin bende artik bisiler yapmaya basliycam cok zaman bile kaybettim .kendim icinde bisiler yapmam lazim iyice asosyel eve kapali bisi oldum ciktim.boyle nereye kadar cekilebilir bilmem. gerci ilk yil alisma donemi hep boyle oluyormus sanirim.
Ne yapsakki kremi daha cokmu sursek acaba?Simdilik benim de hic yok ama .Senin gobuste kucuktu sende olduguna gore bende de olur.
merhaba
benim suanda sadece doktoro gitmek olacak tek isim dimi.2 hafta beklesem gitmek icin gecmi olur. vitamin almama gerek var mi simdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?