Amerika'da Hamilelik

tesekkurler.anladim biran once doktora gitmek lazim

Isten ciktigin zaman bebis gelene kadar firsat buldukca film izle.Seyretmesen bile tv acik olsunki surekli duy.Inan bana cok faydasi olacak.

Aynen öyle yapıyorum ama bu işimde gece çalıştığım için tv seyretmeye fırsat yok, gerçi şimdi sabah vardiyasına geçmeyi planlıyorum.Akşamları daha ağırlaşıyor insan, 9 falan uykum geliyor,bedenim iyice yoruluyor.1-2 ayda sabah shiftinde idare edersem iyi olur:) ben çizgi film seyrediyorum.Koko nun dediği gibi alt yazıyı da açıyorum anlayamadığım zaman okuyorum:)
Ayrıca dizilere takılıyordum bir aralar.Şimdi yeni sezonların başlamasını bekliyorum. Canancım sende öyle yap, ben de 2-3 diziyi takip ediyordum,hatta nette bile izleyebilirsin.Ayrıca film de izlemeye çalış.Rosetta yı bende duydum ama ilk seviyeleri almadan kendi seviyemden satın alabilme imkanım var mı bilmiyorum:)) Canancım Esra'nın dediği çok doğru, hiç çekinmeden kafa göz konuşmak lazım,ben de genelde öyle yapıyorum:)) Telefonda başlarda zor oluyordu ama şimdi herşeyi halledebiliyorum.Zaten dilim hep iyi değil dedikçe,insanlar çoğu işini hallediyorsun bu kadarı bile iyi diyorlar ama zamanla gelişecek tabiki.

Ayrıca ücretsiz kurslar var, community college'larda. Ben 2 ay gittim ama belli seviyeden sonra ücretli college gitmemi önerdiler,ihmal ettim hamilelik telaşına:)) bebek olunca hem college hem de kendimi geliştirebileceğim sertifikalı programlara gitmeyi planlıyorum.Tabiki Eva ile nasıl olacak bilmiyorum ama babayla nöbetleşece bakarız artık.

Çatlak kremini ben her gece bacak ve göbek bölgesine sürmeye çalışıyorum ama son aylarda sanırım bende çatlarım gibi geliyor bana:)))

merhaba
benim suanda sadece doktoro gitmek olacak tek isim dimi.2 hafta beklesem gitmek icin gecmi olur. vitamin almama gerek var mi simdi

İcinde folic acid bulunan bir prenatal vitamin'e başla hemen. Her yerde satılıyor, iceriklerini karşılaştırır birini secersin. Doğal bir vitamin secersen mide rahatsızlığı çekmezsin. Rainbow light Nature made böyle markalar. 30 lük falan al, memnun kalırsan 180lik 360lik büyük sise alırsın.
Arkasındaki serving size a dikkat et, bazı vitaminlerde günde bir alıyorsun, bazılarında 3, bazılarında 6 :).

Prenatal almasan da yalın folic acid al mutlaka, çok önemli.

Son düzenleme:

herzaman seyretmesemde arada bakiyordum. bundan sonra daima tv acik kalsin ozaman :)))
ben sanki kelimeleri yanlis soyluyormusum gibime geliyor. cekingenlik hat savhada. esimde diyor cekinme konus gitsin ama olmuyor. alismasi zaman alcak sanirim.

ohh ne guzel her gece ihmal etmeden suruyorsun belki catlamazsin bellimi olur. son ay biraz daha dikkat edersin .

bu arada kac gundur silgiyi goremiyorum. sizce geziyormudur ?

Bende hep BBC radio dinlemiştim malum öğreneceksem işin erbabından öğreniyim dedim ve surekli BBC kanallarını dinledim adamlar duzgun konuşma konusunda hiç taviz vermiyorlar ve diksiyonları çok iyi tane tane herşey böylece kulağımda yer etmesi çok kolay olmuştu...
Tv de guzel ama ben goruntuye kendimi kaptırıp gittiğim için bir turlu onda başarılı olamadım aslında subtitle ile iyi olabilir..

merhaba
benim suanda sadece doktoro gitmek olacak tek isim dimi.2 hafta beklesem gitmek icin gecmi olur. vitamin almama gerek var mi simdi

Cnm hiç vakit geçirmeden folik asit al hemde hiç vakit kaybetme her gun bir tane alıyorsun ilk 3 ay kullanmak için zorunlu gibi sonrası senin isteğin uzerine..sana bunları doktorun da söyler ama ayarlayana kadar vakit kaybetme diye söyluyoruz ok

Selam kizlar..

Uzun zamandir yazamadim.. deli gibi calisiyorum.. bu haftadan sonra biraz daha rahat olacak o yuzden bol bol yazarim artik :) Bizim ikili ve dortlu tarama testleri yapildi.. Ikilinin sonucunu vermediler 4'lu ile birlikte veriyorlarmis.. 4'lu icinde gectigimiz persembe kan verdim herhalde sonucu bir haftaya kadar alirim.. Henuz kizmi erkekmi bilmiyoruz 25 Ekim'de detayli ultrason yapacaklar o zaman ogrenecegiz :) Cok heyecanliyiz :)

Ingilizce ogrenmeye calisanlar icin en iyi sey televizyon bana gorede.. Tane tane konusulan komik diziler oluyor onlari izleyip/dinleyip birsuru sey ogrenebilirsiniz.. Part-time biryerlerde calismaya baslayin, insanlarla diyaloga girmek en buyuk avantajiniz olacak.. bu size hem akicilik hemde cabuk cevap verme yetenegi katar. Tabii 40 haftalik Canan'a bunu simdilik onermiyoruz :)

Facebook'taki grubun adi nedir bende damliyayim hemen :)

Burada Facebook adresi vermeyin, aman aman. Ocak anneleri fb grubu oluşturmuş, özel mesajla adresi gruptakilere yollamıştı bu sitede (topicte değil bak, sırf mesajla). Banlendi topic bir gün falan. Bizim topigi de kapatmasınlar. Anladığımca bir grup yok zaten, marlin meleğim ve Esra birbirlerini eklesmisler. Grup da mı kurdunuz yoksa cadılar?

Yok kokopelli grup falan sadece bireysel verdik adresleri ve bireysel kabul ettik yoksa grup bize aşar hem burda grubuz ya yeter gayri ,orda daha çok resim paylaşıımı oluyor ve ayrıca birbirimizi görme şansı oldugu için ..senin duyduklarını bende duydum bir kaç kez dogru diyorsun yani dikkat etmek lazım..

Grup kurmadık daha:) ama meleğim, esra,ben,mert12 varız:)) Janım buarada senden tekrar haber almak güzel, cinsiyeti öğrenince daha bir güzel oluyor:)) bakalım topicte kız bereketi var gibi, senden ne haber alacağız:) Meleğim anteptemisin, meşhur mamalardan yedin mi ohh mahire de tattırsaydın:))

Bu arada birşey soracağım sizlere anneler başvurada bulunuyor ya, bu davetiye olayını ailemizin adresine mi, konsolosluk adresine mi yolluyoruz? bir de yollamasak, yazsak imza atsak scan edip yollasak,onlar çıktı alıp verse:)) daha hızlı olur ama işte geçerli olur mu:)) yapanlar nasıl yaptı? yapacak? anneme danışmanlık şirketi mail atsa olur demiş yani çok da önemli değil mi anlamadım ki:) ama abim adrese yolla, nereden geldiği belli olsun diyor, mantıken öyle de..şimdi randevu alınacak haftaya mektup 10 günde ancak gider.neyse bakacaz artık.

pardon kizlar ben yanlis anladim herhalde ve facebook grubu var sandim :)

Aranizda kordon bagini saklayacaklar varmi? Bircok hastaliga iyi geliyormus..

Son düzenleme:

Evet Marlin.. heyecanla bekliyoruz.. Esim kiz oldugunu dusunuyor/istiyor ben hicbirsey dusunemiyorum :) Aslinda birkac oglan daha lazim bu topige ki dengeler kurulsun degilmi ? :)

Antep dedinde.. Baklava ve kebap istedi canim cok..

pardon kizlar ben yanlis anladim herhalde ve facebook grubu var sandim :)

Aranizda kordon bagini saklayacaklar varmi? Bircok hastaliga iyi geliyormus..

Grup kurmadik janim ama istersen bana ozelden gonder facebook linkini eklerim.Ben doktorla ilk randevumda konusmustum kordon bagini.Allah korusun hastaliklarda koruma yuzdesi cok dusukmus.Doktor bana oraya verecegin parayi cocugunun gelecegi icin biriktir dedi.Bu kadar acik konusuncada kordonun pek bir yarari olmadigini anladim.

Evet Marlin.. heyecanla bekliyoruz.. Esim kiz oldugunu dusunuyor/istiyor ben hicbirsey dusunemiyorum :) Aslinda birkac oglan daha lazim bu topige ki dengeler kurulsun degilmi ? :)

Antep dedinde.. Baklava ve kebap istedi canim cok..

Babalar hissedemiyor:)) benim eşim erkek dedi hep ben kız dedim...eşim ilk başta oğlu olsun istiyordu rüyasında görmüş etkilenmiş o yüzden erkek olacağını hissediyordu ama ben ilk hamile olduğumu bildiğimden beri kız hissettim,sen ne hissediyorsan doğrudur:)) burda hep tuttu:)) aslında cinsiyet doğana kadar meraklandırıyor,doğduktan sonra hepsi evlat ve canlarımız tabiki...

ayy antep dedim yaa evet tühh canın çekti şimdi

Hmmm.. Oyle oldugunu hic bilmiyordum.. Uzun zamandir doktora sormak istedigim birseydi ama bir turlu soramadim.. Madem oyle o zaman dedigin gibi ona verilecek para daha gerekli birsey icin harcanabilir..

Esim kiz zannediyor cunku onun ailesinde ilk cocuklar hep kiz ikincilerde erkek.. Ekim 25'de ogrenecegiz bakalim :) Sonrada ufaktan ufaktan alisverise baslariz.. daha bir igne bile almadik..

Esim kiz zannediyor cunku onun ailesinde ilk cocuklar hep kiz ikincilerde erkek.. Ekim 25'de ogrenecegiz bakalim :) Sonrada ufaktan ufaktan alisverise baslariz.. daha bir igne bile almadik..

Bu gelenek tutarsa çok güzel o zaman,ilk bebek kız olup ikincinin de erkek olması kadar güzeli var mı:) Allah gönlünüze göre hayırlısını versin, merakla 25 ekimi bekliyorsunuz o zaman:)) isimleri düşündünüz mü? bizim kızın ismi hazırdı zaten,baba erkek hissetmesine rağmen kızının adını kendi bulmuştu, oğluş olsa da benim aklımdan geçen vardı.Cinsiyet belli olup adını da bulunca, daha farklı oluyor,sanki artık hep aramızda gibi adıyla hitap etmeler:)) cinsiyet belli olmadan bizde hiçbişe almamıştık.belli olunca doyasıya alırsınız

Hem kiz hem erkek icin birkac degisik isim var aklimizda.. Hele bi cinsiyeti ogrenelim ondan sonra isim konusunun ustune daha cok duseriz sanirim :) Kisa, guzel bir isim secmissiniz siz.. Hem akilda kolay kalir hemde soylemek kolay olur..

Hmmm.. Oyle oldugunu hic bilmiyordum.. Uzun zamandir doktora sormak istedigim birseydi ama bir turlu soramadim.. Madem oyle o zaman dedigin gibi ona verilecek para daha gerekli birsey icin harcanabilir..

Sen istersen yinede konus doktorunla aklinda bir suphe kalmasin.Benim iki doktorumdan da aldigim cevap bu olmustu.
Bu arada ekledim seni.Profilindeki sirin surat paticik senin mi? :))

Sen istersen yinede konus doktorunla aklinda bir suphe kalmasin.Benim iki doktorumdan da aldigim cevap bu olmustu.
Bu arada ekledim seni.Profilindeki sirin surat paticik senin mi? :))

Evet hayatimin asklarindan biri :) Ismi Tacettin biz ona kisaca TJ diyoruz lol :) 2.5 yasinda siyah labrador.. Iki aydir kulak ve popis iltihabindan mahvoldu oglum.. dun antibiyotikleri bitti bugun yine poposunu kasimaya basladi.. Veterineri aradim bugun yemek alerjisi var buyuk ihtimalle dedi.. Yarindan itibaren farkli bir yemek vermeye baslicam bakalim ne olacak..

Aaaa simdi gordum seninde kopusun varmis.. Cok tatliiiiiiiiiiiiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…