- Konu Sahibi citaknuray
-
- #3.501
bu halinle tek tek cevap vermissin sagol :)
ins sutun gelir en kisa zamanda kuzucugu beslersin. mama ne veriyosunuz peki? gogus pompasi almak gerekiyor o zaman, alsam mi diyodum. kiz bebek berfincik, saclari cok olsun salinir gezer cici tokalariyla allahim ne tatlidir o ya simdi :)
ben de esim girmesin bakmasin diyorum ama o giricem diyor. o halimi gormesini istemiyorum.
dikis olayi beni cok korkutuyor ama bebek saglikla dogsun da katlaniriz onlara. epidurali ben de istiycem, benim dogum fobim var cogu insan gibi. bazen sezeryan mi olsam hic gormesem diyorum o anlari ama bilmiyorum.
6 aylik olduysa gobus iyi, 10 gune 2 ayliga duser o :)
bebise ve kendine iyi bak, depresyonun gecer ins en kisa zamanda. kolay degil koskoca dogum yaptin, artik official kahraman annesin :)
Oylemi diyorsun. Icim rahatladi vallahi. Sakinlestirici vermelerini senmi istedin onlarmi verdiler Canan cim.
yok canim, lohusalik depresyonuna giriyorum diye kendini bosuna uzme. duygusallik aglama hissi falan cok normal. ben kedime bakarken icim sevgi dolup tasiyor aglayasim geliyor, sen 9 ay icinde tasidigin guzel sacli guzel berfin'e bakip aglamakli olmussun cok mu? Annelik duygusu, annelik sevgisi bu. Fiziksel, hormonal ve psikolojik bir degisimden geciyor vucudun, onun kendisini toparlamasina izin ver, karamsar olma. hamilelik buyuk degisimdi, ama 9 aya yayildigi yavas yavas gelistigi icin adapte olduk. Simdi birden lonk diye bitiverdi, bebek icin salgilanan hormonlar yok, icimizde bebek agirligi yok, dikisler vs var, sut vermeye odakli gogusler var. bu degisim surecinde duygusallik normal. lohusalik depresyonu daha ciddi bir durum, kimseler yasamasin. yasadigimdan degil okuduklarimdan biliyorum haliyle, ama cocugunu reddediyor kadinlar o durumda, ben kotu anneyim beceremiyorum moduna giriyorlar ya da. seninki bu raddede degildir diye dusunuyorum, oyle olmasini diliyorum. (bu hepimiz icin gecerli) ha eger depresyona kaydigini hissedersen mutlaka hemsirelerinle, doktorlarinla konus, kendine saklama, oyle bir durum olursa erkenden caresine bakilirsa haftalar, aylar kotu buhranlar icinde debelenmekle gecmez. benim depresyona yatkinligim var, bana te bastan bu konuda kitapcik vs. verdilerdi, ben de kendimce belki faydasi olur bir umit diye plasentayi kurutup haplastirmayi dusunuyorum :)))
Benim esim kesin girecek doguma, kacari yok. Basucumda durmasini isteyecegim ama o ortamda gormesini istemeyecegim manzaralara sahit olursa da ne yapalim artik. Haticeye degil neticeye baksin, bebisi gorunce gorduklerini unutur ehehehe.
Tekrar tekrar gecmis olsun. Berfin'i op benim icin de!
depresyon dedigim o kadar agir bisi degil. sadece asiri duygusallik mevcut. birde asiri korumacilik var suan nerdeyse uyku uyumuycam ki zaten dogumdan beri uyudugum sure azdir. siddettli bisi degil cok sukur.
bu halinle tek tek cevap vermissin sagol :)
ins sutun gelir en kisa zamanda kuzucugu beslersin. mama ne veriyosunuz peki? gogus pompasi almak gerekiyor o zaman, alsam mi diyodum. kiz bebek berfincik, saclari cok olsun salinir gezer cici tokalariyla allahim ne tatlidir o ya simdi :)
ben de esim girmesin bakmasin diyorum ama o giricem diyor. o halimi gormesini istemiyorum.
dikis olayi beni cok korkutuyor ama bebek saglikla dogsun da katlaniriz onlara. epidurali ben de istiycem, benim dogum fobim var cogu insan gibi. bazen sezeryan mi olsam hic gormesem diyorum o anlari ama bilmiyorum.
6 aylik olduysa gobus iyi, 10 gune 2 ayliga duser o :)
bebise ve kendine iyi bak, depresyonun gecer ins en kisa zamanda. kolay degil koskoca dogum yaptin, artik official kahraman annesin :)
ben aslinda bunu yazcaktim size gogus pompasi muhakkak bulundurun.ben almamistim. kokonun dedigi gibi hastane verdi. ama cikcagimiz gun verildi. sizler dogumdan hemen sonra doktora danisarak tabi kullanin bence.biran once gelsin sut. sagmak baya kolaylastiriyor bence sut gelmesini
birde su gogus ucu kremi konusu konusulmustu.ben dogumdan once kullanmaya baslamistim ama suan goguslerim yara bere icindeler. yani fayda etmedi. suan saf zeytin yagi surmeye basladim bakalim o fayda etcekmi faysa ederse yazarim size kullanmaya baslarsiniz.
esim bebek dogdugunda oyle saskin ve tuhaftiki .o halimle bile tavri gozumden kacmadi dusun. gozleri dolmus zaten beni birakti kizinin pesinden gitti .(ayni odanin bi kosesinde ybakimi yapiliyordu) suan soruyorum pismanmisin diye delimisin diyor bunu yasadigi iyi oldu yani. yinede sizler bilirsiniz. herkes esini daha iyi taniyor.
Bu kadarmi ayni seyler dusunulur.Ben de o halimi gorsun istemiyorum bir yandan tek kalmakta istemiyorum.Normal dogum istiyorum bazen sezeryan olsamda hic gormesemmi diyorum. Narkozlada bayilmak istemem ben :) Narkoz korkumda var.
Inan bana ayni seyleri dusunuyoruz ve ben bunlari butun gece kuruyorum.
Silgi'cim hastanede kaldigin surede onlar sana hastane pompasi verirler zaten, o kismini dert etme. ama daha sonra evde kullanmak icin duzgun bir pompa cok tavsiye ediliyor en az 6 ay emzirmeyi dusunen, hele hele de bir sure sonra ise baslayacak emziren anneler icin. manuel pompa da kesmez kuvvetli ceken bir sey lazim. yeri geldiginde 1/2 saat pompa yapacaksin, elde cok yorucu olur, ceklilmez.
erkekler doguma kadar farketmiyorlar ya da cok hissedemiyorlar bizim kadar. bizim icimizde bebisler daha cok baglaniyoruz. dogunca somut olarak gorunce demek ki daha bir farkli oluyor hersey. bebeklerde ilk dogduklarinda babayi yabancilarmis, bu kim diye:) sonra da yolunu beklerler.ben aslinda bunu yazcaktim size gogus pompasi muhakkak bulundurun.ben almamistim. kokonun dedigi gibi hastane verdi. ama cikcagimiz gun verildi. sizler dogumdan hemen sonra doktora danisarak tabi kullanin bence.biran once gelsin sut. sagmak baya kolaylastiriyor bence sut gelmesini
birde su gogus ucu kremi konusu konusulmustu.ben dogumdan once kullanmaya baslamistim ama suan goguslerim yara bere icindeler. yani fayda etmedi. suan saf zeytin yagi surmeye basladim bakalim o fayda etcekmi faysa ederse yazarim size kullanmaya baslarsiniz.
esim bebek dogdugunda oyle saskin ve tuhaftiki .o halimle bile tavri gozumden kacmadi dusun. gozleri dolmus zaten beni birakti kizinin pesinden gitti .(ayni odanin bi kosesinde ybakimi yapiliyordu) suan soruyorum pismanmisin diye delimisin diyor bunu yasadigi iyi oldu yani. yinede sizler bilirsiniz. herkes esini daha iyi taniyor.
marlincim esinin tarafi sacliysa belki rapunzel olur senin kizin :)
olsun atlaticaksin kolayca ins., esleri de artik napalim sonra toparlariz kendimizi unuturlar:)
ben de her gece uyanip senaryolar yaziyorum, vasiyetim bile var. oglumu buralarda buyutme diyorum olursem :)) tam turk filmi.
esra sen stroller aldin mi? d once mi alicaksin? hangisini almak lazim acaba
sen kiraliycam diyodun yanlis hatirlamiyosam ama elektrikli alican mi? ders icin ariycaktim ama useniyorum.
erkekler doguma kadar farketmiyorlar ya da cok hissedemiyorlar bizim kadar. bizim icimizde bebisler daha cok baglaniyoruz. dogunca somut olarak gorunce demek ki daha bir farkli oluyor hersey. bebeklerde ilk dogduklarinda babayi yabancilarmis, bu kim diye:) sonra da yolunu beklerler.
lanolin ise yaramadi demek, ben kullanmaya basladim bakalim. argan yagi suruyorum gogse bir de. zaten argan yagini her yere suruyorum, yuz goz alti...josie maran argan oil aliyorum garanti olsun diye. breast shells almistim, kremi surup onu yerlestirsen camasirina yapismaz uclari. online bak belki seversin. yorumlar iyi diye almistim.
Almadim daha Silgi cim. Alinacak listesi o kadar cok ki bir turlu ona sira gelmedi :)) Acele etmek istemiyorum onun icin .Dogar dogmazda kullanamicaz zaten.Biliyorsun bizim buralar kar kis kiyamet.Iyi ve hesapli birsey olsun istiyorum.Biliyorum cok sey istiyorum :)
Ikea eskiden ucuzdu yahu. Ben evime dolap,etejer,tv sehpasi,orta sehpa filan almistim.Cokta dayanikli iyi ciktilar. Bebis icin netten etejer baktim.3 yada 4 cekmeceli tam hatirlayamadim simdi.$130-200 arasi degisiyor. Ikea icin o kadar verilmez ki.
Sen baktinmi baska yerlere Silgi. Dolap almak istemiyorum zor sigiyoruz zaten odaya.
ben de sadece ikea'ya baktim. buradaki ikean'nin display itemlari sattiklari bir bolumu var, outlet tarzi ama ufak. orada da vardir sanirim. en son oraya bakmistim, 100 kusurlerde onlar bile ama buyuk yani uzundular. hazir zaten monte etmisler, indirimli satiyorlar. devamli degisiyor urunler. oraya bak istersen varsa eger.
en uygun yine ikea'dir. amazon var ama gormeden mobilya alinmaz. walmart'ta vardir belki ama yine o civardadir.
Burada da var display itemlari sattiklari indirimli bolumu. Boy aynasi sandalye filan almistim ben oradan.Bir bakayim ben oraya.
$200 vermem Ikea icin. Uzerine biraz daha koyar mobilya turunden alirim daha iyi. Bobs furniter diye bir yer var bizim burada .Indirimli mobilya satiyorlar .Oraya da bakayim ben.
Walmart ta olur. Esime deri cok guzel computer chair aldim 2 hafta once Wallmart tan. $120 dan $50 inmisti. Cok guzel indirimler oluyor.Yakalamak lazim. Bu gobeklede cok dolasamiyorum artik.
sen kiraliycam diyodun yanlis hatirlamiyosam ama elektrikli alican mi? ders icin ariycaktim ama useniyorum.
.
Babies r us ta yok mü? Ben piyasayı bilmiyorum, hiç bakmadım. Belki orada da sene sonu indirimi su bu vardır?
kizlar bu gogus ucu yaralari biraz Allah'in emri gibi ama bu emziren anneler grubundan gordugum kadariyla bebek dogru latch etmez/tutunmaz veya pompanin ucu ile gogus bir sekilde uyusmaz ise daha kotu oluyor. pompa ucunu degistirip rahata erenler vardi diye hatirliyorum grupta. Herkes lansinoh'u cok ovuyor, ama dogal yaglar kullananlar da vardi. Insallah zeytinyagi sana iyi gelir canan.
Dunden beri Lara hareket etmiyor cok canim sIkIliyor boyle oldumu. Yemedigim sey kalmadi kimildisin diye yok banamisin demedi.
Cok hafif hissettim bu sabah anlamadimda bebisin hareketimi gazmi.
Gece uykumda kacti hareket etmiyor diye.Toplasan 3 saat uyudum. O zamanda sacma sapan ruyalar gordum. Marlin in ruyalarini aratmayacak derecede :)
Uykum gelir belki diye dizi aradim.Askin halleri diye bir dizi buldum Metin Akpinar,iclal Aydin filan vardi. Onu seyredereken icim gecmis uyumusum.Ruyamda Metin Akpinar kocamdi. Ayy diyorum bu yasli adamla ne isim var benim niye evlendim. Cocuk bundanmi yoksa diye kara kara dusunuyorum :) Lara yi goruyorum sonra. Esmer kapkara birsey. Ay diyorum baba beyaz anne beyaz bu niye bu kadar esmerki.
Emziriyorum.Sutum varmis bol bol .Cuk cuk emiyor.Gazini cikarmaya calisyorum yapamiyorum.Ablami goruyorum o sirada o gosteriyor bana nasil yapamacagimi. Uyandim sonra.
Bugun benim doktorda ogleye kadar acik. Arasammi beklesemmi bilemedim. Hemen panik olmakta istemiyorum ama aklim surekli orada.
Benim de birkaç hafta önce öyle olmuştu, ama sonra kıpırdandı,hissettimişsin ama.İnsan panik olmak istemiyor ama kafası takılıyor işte.Benim de dün sürekli karnımda sertleşmeler oldu.4-5 saat sürdü diyebilirim.Ama bebek bir yerini dayıyor onun sertleşmesi mi rahim mi kasılıp sertleşiyor anlamadım.Ama bebek dayasa bir yerini sürekli bu kadar olmazdı heralde.Anlayamadım
Senin rüyada benimkinden eksik kalmazmış:)) hemen metin abiyi koca yapmışsın:)) hep de rüyalarımız bebek ve hamilelik değil mi
Dunden beri Lara hareket etmiyor cok canim sIkIliyor boyle oldumu. Yemedigim sey kalmadi kimildisin diye yok banamisin demedi.
Cok hafif hissettim bu sabah anlamadimda bebisin hareketimi gazmi.
Gece uykumda kacti hareket etmiyor diye.Toplasan 3 saat uyudum. O zamanda sacma sapan ruyalar gordum. Marlin in ruyalarini aratmayacak derecede :)
Uykum gelir belki diye dizi aradim.Askin halleri diye bir dizi buldum Metin Akpinar,iclal Aydin filan vardi. Onu seyredereken icim gecmis uyumusum.Ruyamda Metin Akpinar kocamdi. Ayy diyorum bu yasli adamla ne isim var benim niye evlendim. Cocuk bundanmi yoksa diye kara kara dusunuyorum :) Lara yi goruyorum sonra. Esmer kapkara birsey. Ay diyorum baba beyaz anne beyaz bu niye bu kadar esmerki.
Emziriyorum.Sutum varmis bol bol .Cuk cuk emiyor.Gazini cikarmaya calisyorum yapamiyorum.Ablami goruyorum o sirada o gosteriyor bana nasil yapamacagimi. Uyandim sonra.
Bugun benim doktorda ogleye kadar acik. Arasammi beklesemmi bilemedim. Hemen panik olmakta istemiyorum ama aklim surekli orada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?