Amerika'da Hamilelik

Esra'cim senden kick count yapmani istediler mi? Bizim hastane bir kick count deftercigi/karti veriyor, 28. haftadan itibaren dolduruyorsun. Normalde bebegin hareketli oldugu saatlerde uzanip, gevseyip 10 hareketi hissetmen ne kadar sure aliyor diye saat tutuyorsun, onu isaretliyorsun. Eger 2 saat icinde hareket etmediyse ya da butun gun hic hareket hissetmediysen labor and delivery'i ara diyor. Onceki haftalarda bebek kucuk oldugu icin hareket ediyor olsa da hissetmeyebiliyoruz ama su anda sen hareket hissetmiyorsan hareket etmiyor demektir. Belki uyuyordur, belki sen yorulmussundur ondan etkilenmistir, kotu bir sey olacak anlamina gelmez ama bence doktorunu arayip soyle, muhtemelen gel bir bakalim der. bir dopplere bakar tembel Lara'yi duyup rahatlamak, kendini boyle uzmene degmez.

Hayir vermediler sadece her gittigimde ilk sorulan soru bebek hareket ediyormu oluyor.Benim doktoruma gorede 1 gun hareket etmemesi cok normal sayet 2.gunde hareket etmiyorsa aranmasi gerekiyormus.
1 gun 5 saat 10 saat farketmiyor iste .Insanin akli takiliyor oraya.
Lara en cok aksamlari hareketli.Gunduz ben calistigim surekli hareket ettigim icin daha sakin.
Ogle yemeginden sonra Nesquik ictim. Kaldirdi hanimefendi totosunu bir zahmet hareket etti :) Cok sukur Allah a.

Sevindim valla. Totoya bak sen, cukulata seviyor belli ki. Dogsunda isirirsin o totodan tembellik edip seni korkuttugu icin :)

bana da arkadasin verdigi bir astronot tulum var. bizim burasi hic o kadar soguk olmuyor, kalin giydirip battaniye ile sararak bile idare edilebilir sanirim.

Valla benim emzirme ile ilgili ogrendigim gogusun kahverengi kismini bayagi agizlarina almalari gerekiyor, dudaklarin sekli onemli, ordek gibi disari dogru acilacak alt ve ust dudak. sonra iste cene hareketlerine bakip sadece emiyor mu yoksa emme ile sutu cekip yutuyor mu onu gormek lazim. ben sahsen ilk gun lactation consultant isteyecegim, dogru yaptigimdan emin olayim hastaneden cikmadan. gerci benim arkadas (yedek sut annemiz!) da iyi biliyor yardimci olur ama profesyonelinden ogreneyim. doktor veya hemsire yardimci olur, o yeter diye dusunmeyin kizlar, bu consultantlarin isi bu, olabilecek sorunlara daha hakimler, siz de request edin. bir de denilen, eger memede rahatsizlik varsa bir seyler yanlistir buyuk ihtimalle. mesela yumusak damaga degil sert damaga geliyorsa meme ucu aciyormus falan.

bazi videolar var, yeni dogmus bebegi koyuyorlar annenin ciplak tenine, eleman gidip memeyi bulup agzina alip emmeye basliyor. yani evrimsel olarak bunu yapabilmesi super aslinda. diyorum bizimki de boyle olsa, beni ugrastirmasa, kendi isini kendi gorse...

ben bu gece ruyamda hamile hamile uzay yolculuguna cikiyordum. yercekimsiz ortamda doguverirse ne olur, sorun olmaz insallah diye valiz hazirliyordum. heheh.

tembellik yapmis demek lara hanim :) neyseki hareket etmis gozun aydin, insan endiseleniyor ama haklisin.
gule gule kullansin derya ve lara kislik cicilerini :) ben bugun baktim yine begenmedim bisey, sanki podyuma cikicak ufaklik.
marlin bende de sertlesme oluyor. sag gogus alti karnin sismeye basladigi yerde aciyior niye bilmiyorum.

DaVinci Ava Nursery Set - Espresso - Sam's Club

Silgi sizin orada Sam's club varmi? link ekledim. 3 parca $276 .Cok uygun .Guzelde gozukuyor.Gidip bakmak lazim.Bu hafta sonu gidip bakicam ben.

cok uygunmus ama acaba cekmeceler ufak midir bakmak lazim. varmis buralarda baktim simdi. sears'da var aklinda bulunsun, baby r us'a baktim hem kabalar hem de pahali geldi bana. ikea'daki cripler cok sirin, kaba da degildi.

adi berk olacaksa adina yarasir bir tikican tulumu olmali diye mi kasiyorsun, hehehe, sanki podyuma cikacak dediginde aklima tikican muhabbetimiz geldi. hala isimsiz mi oglan? ne diye seviyorsunuz?

nasil sertlesme oluyor, ben hic hissetmiyorum galiba. bir de siz diyaframa dayandi nefesim kesildi falan diyorsunuz, aramizda bir hafta var ben hic hissetmiyorum oyle seyler. belden yukari hissettigim bir tek arada gelip giden reflu, onu da daha karnim belli bile degilken de hissediyordum. bizim rahim guduk kaldi diye uzulecegim ama kadin gecen gun olctu, normal boyunda cikti. belki bizimki asagida takilmayi seviyordur, mesaneme yaptigi baskidan belli.

ben de artik crib falan bakmak, odasini hazirlamak istiyorum ama bu donem cogunlukla 1 saat mesafedeki baska bir yerde yasayacagiz, evimize haftasonlari belki ugrariz.

annemler 15inde gelecek, bir hafta sonra da baby shower yapariz diyordum meger noel'e denk geliyormus. noel'e denk getirip amerikali arkadaslarin gelmemesini mi risk edeyim annemsiz mi yapayim bilemedim. daha erken yapsak evde bile olmayacagiz, o da ayri... bakalim bakalim nasil gelisecek olaylar.

Kizlar bugun benim doktor aradi.. Kanama'nin nedenini bulmuslar.. Subchorionic bleeding dedikleri bisi.. Placenta ile Rahim arasinda kucuk bir acilma olmus o yuzden kanamam olmus.. Hamileligin sonuna kadar hafif hafif kahverengi lekelenmelerin hatta hafif kanamalarin olabilr gayet normal dedi.. Neyseki biraz icim rahatladi derken doktor ikinci bombayi patlatti..

Bizim umblical cord'un uzerinde 1 tane artery var imis.. normalde 2 artery olmasi gerekirmis.. %75 bu sorun teskil etmez ama ben yinede emin olmak icin seni high-risk doktoruna yollayacagim dedi.. Simdi birkac hafta icerisinde high-risk doktoru tarafindan yeni bir ultrason cekilecek ki herseyin ylunda oldugundan emin olmak icin.. Bu tur durumlarda cok nadirde olsa bebek kalp, bobrek, sinir sistemi anomalileri ile dogabiliyormus fakat doktor gecen hafta cekilen ultrasonda herseyin cok iyi gorundugunu ve bir anomaliye rastlanmadigini soyledi.. Sadece emin olmak icin diger doktora yollamak istiyor. Neyseki azda olsa rahatladim sayilir..

Allahim ilk 16 haftasi muhtesem gecen bir hamileligin bir anda bu sekilde donmesi beni hem cok uzdu hemde moralimi cok bozdu.. Neyseki hersey birer birer temiz cikiyor.. Gecenlerde spine'inda problem olabilir demisti yuksek AFP'den dolayi biliyorsunuz.. O da temiz cikti Masallah.. Spine'da normal gorunuyor.. Simdi su hig-risk oktorunu gormekyi iple cekiyorum ki kafam biraz rahatlasin diye..

Benden simdilik bu kadar :)

Berk diyoruz tikican ogluma simdilik :) bu gidisle berk kalicak, isim bulamiyoruz. Gapte tikican tulumu, beresi buldum onu allicam tontosuma galba koko teyzesii:)) gapte cok guzel bereler var aklinizda bulunsun.
Belki yediklerimden sertlesiyodur benim anlamadm, bir de bacaklarim sisiyo sanki hissediyorum. Konumundan hissetmiyosundr dedigin gibi.
Bugun baby on board signimi da aldim, o kadar eksigim var ki ne gereksizse onu aliyorum :)
Diaper icin ozel cop gordum baby r us'ta, biliyosunuz o koku cok yayiliyor. Evde tutmam, dvmlibahceye de inemem. Koku onleyici ve otomatik agiz kapaniyor vb iyi biseydi. Sizce alinir mi?

Ins. Tum sonuclar guzel cikar, bundan sonra rahata erersin. Yapsinlar herseyi senin de icin rahat eder.

Yakisir tikican tulumu Berk bebisi :)
Kesinlikle alinir yigenlerimden biyorum o kucucuk totolarindan nasil o kokulu kakalari cikariyorlar bilinmez :) 1 saat sonra koku daha agirlasiyor.Kimyasal atik gib :)))Kisin her dakika bahceye inilmiyor.Bizim burada da haftada 1 copler aliniyor.
Linki varsa eklesene Silgi cim ben de bakayim

Janim insallah butun sonuclar temiz ciklar ilk haftalar gibi rahat hamilelik gecirirsin .

diaper pail denilen seyden mi acaba gordugun? bunun ozel torbalari oluyor, bezi atiyorsun sonra bir iki ceviriyor torbanin agzini koku cikmiyor o yuzden. bosaltmaya kalktiginda o torba bir mini sosisler gorunumunde falan olur herhalde :))) Ben almayi dusunmuyorum onu ya, gerekirse ince buzdolabi poseti falan gibi posetlerden alirim, ya da marketteki sebze-meyve posetleri gibi bir sey. diaper'i icine atar, agzini sikica baglar cope atarim. diaper pail alan arkadaslar kullanmadiklarini soylediler valla. sirf sutle beslenirken o kadar kotu kokmuyor, kati gidaya gecince amanin aman!!!

bacak sismeleri icin bacak masaji yapin, bacaklari yukseltip uzanin diyorlar. bir de bacak sismesi barizse, ayak bilekleri falan da sisiyorsa tansiyonu kontrol etmek lazimmis, yuksek tansiyon belirtisi olabilirmis.

Gecmis olsun Janim. Tabii ki bu tetkikler seni endiselendiriyor, uzuyordur ama moralini cok bozmamaya calis. Guzel haberler almissin, onlar icini rahatlatsin. Umarim diger doktor da bakinca guzel haberler verir. Allah ultrason cihazini icat edenden razi olsun degil mi? :)

evet ya kimyasal atik resmemn ::) minikler ama masallh :)

Arm & Hammer Diaper Pail - Munchkin - Babies "R" Us
Safety 1st Easy Saver Diaper Pail - Safety 1st - Babies "R" Us

bir iki model daha var. ilkinin poseti ozelmis ama diger turlude poset almak gerek.

diaper pails diye geciyor evet koko. bize misafir gelmisti, aldi posete sikica sarip atti ama cok fazla koku yayildi yine de. kabus gibi:)) evdeki cope atilmaz yani.

esra vize ucreti 160 dolari TEB'e mi yatiriliyor? web sayfasinda oyle diyo ama sanki ben eskiden baska bankaya yatiriyodum.

Günaydın annişler

Öncelikle Janım geçmiş olsun,kuzu sağlıklıymış inşallah son işlemde sorunsuz geçer,sana yazarken elim hep oğluşun yazacak gibi oluyor,Allahım sağlık ve hayırlısını versin ama bir an öyle hissettim:))

Lara hanımda kıpırdanmış:) aferin ona annesini üzmez kuzular, koko sende rüyalarda bilimsel takılıyosun:)) uzayda mı doğuracan derya kuzusunu)
Silgi sen oğlanı kesin model falan yapcan, Berk'ten vazgeçemezsin sen) o pofuduk tulumlarla ne tatlı olurlar ya..doğsunlar ve bir an önce 5-6 aylık olsunlar istiyorum:)) en güzel halleri bence

evet kizlarrrr ben geldim cok sukur artik yeni bir bilgisayarim varrrr rahat rahat yazabilicem artik tabii oglum izin verdigi muddetce:)))

simdilik gecmisi okumadan yaziyorum herkes nasil? dogum yapan varmi? melegim turkiyeye gidecekti gitmistir coktan.. Trkiyeden gelcekker varmi? cok soru sordum. bi arkadas ozet gecerse sevinirim :)))

bende annem gittikten sonra baya bi bocaladim .. ogluma duzen oturtmaya calistim cok sukur uykulari duzene girdi ama biberonsuz uyumuyor.. illa agzina bisiler akicak.. emzirdikten sonra biberona az az mama yapip uyutuyorum. cok korkuyorum emmeyi birakir diyee. bide demisimdir birazcik huysuz oglum diye.. cok agliyor hemen herseye. yaygaraci diyoruz artik ..bide size moral olsun bi resim ekliyim cok zorlar ama cok tatlilar :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…