Amerika'da Hamilelik

Kizlar Lara nin kiyafetlerini kurtmaya atmayacagim.Carters lar cekiyor demistim.

Ikea dan giysileri disarida kurutmak icin askilik aldim.Saglam kullanisli birsey. Ihtiyaciniz varsa haberiniz olsun diye yazdim.

merhaba Esra. bence bu fikirlerini oraya da yaz. bu tip konularda farklı bakış açıları her zaman kıymetlidir. Sadece amerikalıyla türkü de değil bütün milletleri bilmek değerlendirmek lazım diye düşünüyorum. Mesela babies belgeselini izlediniz mi? izlemediyseniz muhakkak izleyin.

En iyi annelik bilinçli anneliktir. Her ne yapıyorsak yaptıklarımızın farkında olarak yapalım. bu arada bu laf da BYBO'ya ait bana değil:))

Kizlar Lara nin kiyafetlerini kurtmaya atmayacagim.Carters lar cekiyor demistim.

Ikea dan giysileri disarida kurutmak icin askilik aldim.Saglam kullanisli birsey. Ihtiyaciniz varsa haberiniz olsun diye yazdim.

Lara'nın cicileri yıkanıyoooorr:)) bir balkonum ya da bahçem olsa kesin alırdım caanım) annen gelmeden işleri bitirmeyi mi planladın

Merhaba mambaa, paylaştığın yazı için teşekkürler, dediğin gibi bilinçli anne olmak gerekiyor ama şu an ben kendimi şuursuz bir şekilde bebeğin doğmasına kitlemiş durumdayım:))bakalım nasıl olacak:)) ikinci bebeği planlıyorum demişsin,ilklerden sonra ikinci de insan daha rahat ve bilgili oluyordur.

Izlemedim ama muhakkak tavsiyene uyup izleyecegim.

ben hic kurutma kullanmiyorum esracim. kurutma makinasi almadik hatta eve.. bana camasirlarin canina okuyor gibi geliyor. bende costco dan bir askilik almistim 2 sene once falan ve onu kullaniyorum halen. evde bos olan odada kurutuyorum bende,.

bir de kurutma makinasi camasirin guzel kokusunu da aliyor sanki.. mis gibi koksun laranin esyalari

Sen deyince websayfasindan baktim ne cok kurutma askisi cesidi varmis ikea'da! Ben gittigimizde hic dikkat etmemisim demek ki, sasirdim. Arkadaslar da ilgilenir diye linklerini kopyalayayim dedim. Seninki hangisinden Esra? Bir ara ikea'ya gitmek lazim, aski icin ve diger ivir zivir seyler icin. mesela evi baby-proof yapmak icin gerekli seyler de iyi fiyata satiliyor (priz tikaclari, cekmece kilitleri falan). Ikea'da baska bebek icin kullanisli olacak urun var mi gozunuze takilan kizlar?

MULIG Drying rack - IKEA
FROST Drying rack - IKEA
LAJBAN Drying rack - IKEA
MULIG Drying rack, 3 tiers - IKEA
MULIG Drying rack, 4 tiers - IKEA
PORTIS Drying rack - IKEA

Haftasonu crib isini halledersin sen bu enerjiyle Esra!

Kendimiz icin kolaylik diye kullaniyoruz ama Lara icin hic kullanmayacagim.Haklisin soylediklerinde.

Bu arada dreft bebe deterjani mis gibi kokuyor bayildim.

Ben 1.siradaki Mulig Drying rack aldim. Hepsinide gordun,inceledim.En saglami en iyisi bu.Tavsiye ederim.Insallah hallederim crib isinide :)

Kendimiz icin kolaylik diye kullaniyoruz ama Lara icin hic kullanmayacagim.Haklisin soylediklerinde.

evet ben o markayi gecen buy buy baby de gordum.. demek iyiymis bende ondan alirim kizima

malum stroller derdine bir dustuk ki gormeyin.. ondan geziyoruz iste babys r us , buy buy baby falan..

esra sen ne yaptin stroller isini ve crib isini ne yaptin.. set olarak mi aliosun yoksa sadece crib mi :44:

benim evimde yeterli yerim olmadigindan drawer da almam lazim..

koko senin diger adin google olsun.. ayakli google gibisin masallah

kizlar sabah itibariyle antbiyotiklere basladim, dun gece yine arastirmayla gecti safe safe yazmislar bakalim insallah oyledir. Allah'a emanet bebis deyip iciyorum, bir daha da idrar testi yaptirmam galiba. benim rahim agzinda yara varmis bu arada hamilelikten once donduralim demislerdi, artik dogumdan birkac ay sonra onu da yaptiricam. boyle bir sorunu olan var mi? yaktirma ya da dondurma can acitir mi?

esra gule gule kullan, ben yillardir evin icinde kullaniyorum ve memnunum, kuruyor mis gibi. benimki de ikeadan.

mattress nereden alicaksiniz karar verdiniz mi? bebek yatak seti almak lazim galiba, crib etegi vb oluyor icinde. onlari koko galiba amazondan almisti. dusundukce cok eksik cikiyor. galiba ben hic tamamlayamiycam.

sampuan filan da aveeno iyi galiba.

gecmis olsun silgicim.. doktor zaten hamilelikte safe olmayan bir ilaci vermez kafana takma. benim arkadasim da mantar problemi yuzunden hamilelikte antibiyotik kullanmak zorunda kalmisti ve hamileligi boyunca bu sorunu devam etti yanlis hatirlamiosam.

heh sor su sorulari da cevaplasin kizlar bana da zamani gelince lazim olur..

su anda erken zaten benim alisveris yapmam icin de en azindan fikir sahibi olursam almasi daha kolay olur diye dusunuyorum

Benim ev 2+1 de bir oda esimin calisma odasi sanirim yakinda ben de evden calismaya baslayacagim o odayi paylasicaz.Diger oda yatak odasi birde oturma odam var. Bos odam olsada simdi Lara ya oda yapmayi dusunmuyorum;kendimi biliyorum ona oda yapsam ben onun odasina tasinacam.Uyandimi ,yuzunu orttumu,kici acildimi :) diye dusunmekten uyuyamam.En iyisi 8-9 aylik olana kadar bizim odada kalsin.Sonra bir formul dusunuruz.

Benim yatak odasida ne buyuk ne kucuk.Crib,alt degistime unitesi birde 3 lu cekmecelerden alip bir koseyi hazirlayim diyorum.Annecigim de gelirse (insallah gelir) onada cekyat gibi birsey alip oturma odasina koyacam.
Plan bu Ztarcim.Insallah degisiklik olmaz planlarda.

Daha almadim stroller onun icin acele etmiyorum dogduktan sonrada alabilirim ama bu sirada hosuma giden gorursem hemen alicam.Ben kararsizliktan bircok seye gec kaldim.Sen hemen karar ver karnin buyuyunce cok agirlasiyorsun benim gibi enerjin olmuyor hicbirseye.

Dref i dun yazdim buraya arkadaslarda onu dusunuyormus.Canan da kullaniyormus guzel dedi.Bebek gibi kokuyor cok guzel.

super ya gozu aydin, bebis de hos gelmis :) hastaneyi anlat mertt ayni hastanede dogum yapicaz, seni soru yagmuruna tutucam:)

bu dreft'in degisik degisik kokululari, kokusuzu yani cesitleri var mi? varsa ben kokusuz almayi dusunuyorum, deterjan kokusuyla overwhelm olmasin, o koku aramiza girmesin, benim kokuma alissin zilli :) (bebesini deterjandan kiskanan anne olarak adim cikacak!)

Bende bebek odasi yapmayi dusunmuyorum acikcasi gereksiz gibi geliyor ama convertible crib le dedigim gibi cekmeceli bisey almak zorundayim zaten..

Ya aslinda esimle bir carseat e bayildik.. maxi cosi prezi diye birsey kizlar.. ici yumusacik , oyle guzel ki anlatamam.. tip olarak da degisik diger carseatlerden.. esimle car seat konusunda onda karar kildik aslinda ama daha yeni oldugu icin her stroller a adjust edemiyoruz ne yazikki.. esimde biz alana kadar adapter i cikar diyor.. bakalim hayirlisi acelemiz yok daha aslinda ama dedigin gibi karar vermek lazim..

bu arada kokocum britax b ready ye baktik bize cok agir geldi, kullanimi da cok zor, hafif degil.. aslinda ben uppa baby nin cruzuna bayildim. cok hafif bisey. birde sadece iskeletini kullanabiliosun.. neyse ya bakalim.. zor islermis be

Silgi cim icin cok rahat olsun safe. Bol su icin lutfeeeen.Tekrarlamasin.Suyu gozunun onune koy gordukce ic.Ben oyle yapiyorum.
Benim de rahim agzinda yara vardi.Tr.deydim o zaman.Dondurdum. Hic acimadi.Hissetmedim bile.Bir daha da tekrarlamadi cok sukur.Ihmal etme sakin.

Ben mattress i sanirim baby r us tan alacam .En iyisi orada.Zaten crib benim icin onemli degil.Yatak rahat olsun degilmi bebislere.
Ben mustela shampoo almayi dusunuyorum.Diger urunleride mustela alayim diyorum.Baby r us ta var. Herkes pek bir ovuyor bu markayi.

sagol ztarcim. ufak seyler ama moral bozuyor, hamile olsam hayatta takmazdim. bebek icin korkuyorum sadece.

sen simdiden ufak ufak liste yap, rastladikca alirsin biseyler. esra da yazmis benim enerjim simdiden tukendi ve wc olayi yuzunden disari cikmaktan sogudum resmen. aklim,da o kadar cok soru varki, yavas yavas geliyorumm :))) mesela hastane terligi nasil olacak diye absurd bir sorum bile var:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…