- Konu Sahibi citaknuray
-
- #3.781
Hosgeldin aramiza mambaa :) Ne guzel bir tecrubeli annemiz daha oldu.
Arkadasinin yazisini okudum guzel yazmis ama ben tam olarak katilmiyorum yazdiklarina.
Ben de 8 yildir buradayim. 2 tane turk arkadasim varsa 20 tane Amerikali arkadasim var.Coguyla ailece gorusuyoruz ve bunlarin yarisindan cogu ailemin bana gosterdigi ilgiyi sefkati gorup imrendiklerini bana itiraf etmislerdir.
Bir cok Amerikali anne sorumluluk ile ilgi ,sefkat arasindaki cizgiyi tutturamiyor.
Cocuga kucuk yaslarda sorumluluk verip birey yapmak evet cok dogru ama cok sevgi vererekte yeri geldigi zaman yemedigi icin arkasindan kosturarakta sorumluluklar ogretilebilir.Ben cocugun cok sevgiyle buyumesinden yanayim.
Ben acikcasi Amerikali ailelerde oldugu gibi cocugum 18 yasina geldimi evden ayrilmasini istemem.Ne zaman okulunu bitirir,meslek sahibi olur o zaman isterse ayri eve ciksin isterim.Verdikleri sorumluluk ,kurallar cok sert oldugundan cocuk 18 yasina geldimi evden kacmak istiyor o gitmesede artik 18 oldun kendi evini kurmalisin diye cocugu postaliyorlar(cok sahit oldum)
Sonuc uni.gidememis kazandigi para sadece ev kirasina yeten kotu arkadaslar edinip uyusturucuya alismis bir nesil.
Bu yazdiklarim hepsi icin gecerli degil ama %70 boyle. Bu arada butun turk anneler de dogru demiyorum.Teyzemin iki tane kizi var.5 yil tedaviden sonra arka arkaya sahip oldular.Su anda biri 26 digeri 27 yasinda.Zor sahip olduklari icin pamuklara sarip sarmalayarak buyuttuler.Arkalarindan kosturdular yedirmek icin bu arada sorumluluguda cok saglam verdiler.Su anda ikisi de cok iyi uni. mezun olmus iyi mevkilerde ayaklara yere saglam basan iki genc kiz.Ben bir Amerikali anneyi ornek almak yerine teyzemi ornek alirim :) Turk damarim kabardi galiba yine :)
Arkadasinin eline, gonlunu saglik yazisi icin .Zaten kendisi de iki taraftada istisnalar var demis bazen iki kulturun arasinda sIkIstigini belirtmis.Bizler de yeri gelicek Iki kultur arasinda sIkIsicaz. Umarim hepimiz sagduyulu, once kalbi sevgi dolu sonra sorumlulugunu bilen cocuklar yetistiririz.
Ayrica sana da yaziyi paylastigin icin cok tesekkurler.
Kizlar Lara nin kiyafetlerini kurtmaya atmayacagim.Carters lar cekiyor demistim.
Ikea dan giysileri disarida kurutmak icin askilik aldim.Saglam kullanisli birsey. Ihtiyaciniz varsa haberiniz olsun diye yazdim.
merhaba Esra. bence bu fikirlerini oraya da yaz. bu tip konularda farklı bakış açıları her zaman kıymetlidir. Sadece amerikalıyla türkü de değil bütün milletleri bilmek değerlendirmek lazım diye düşünüyorum. Mesela babies belgeselini izlediniz mi? izlemediyseniz muhakkak izleyin.
En iyi annelik bilinçli anneliktir. Her ne yapıyorsak yaptıklarımızın farkında olarak yapalım. bu arada bu laf da BYBO'ya ait bana değil:))
Lara'nın cicileri yıkanıyoooorr:)) bir balkonum ya da bahçem olsa kesin alırdım caanım) annen gelmeden işleri bitirmeyi mi planladın
merhaba Esra. bence bu fikirlerini oraya da yaz. bu tip konularda farklı bakış açıları her zaman kıymetlidir. Sadece amerikalıyla türkü de değil bütün milletleri bilmek değerlendirmek lazım diye düşünüyorum. Mesela babies belgeselini izlediniz mi? izlemediyseniz muhakkak izleyin.
En iyi annelik bilinçli anneliktir. Her ne yapıyorsak yaptıklarımızın farkında olarak yapalım. bu arada bu laf da BYBO'ya ait bana değil:))
Kizlar Lara nin kiyafetlerini kurtmaya atmayacagim.Carters lar cekiyor demistim.
Ikea dan giysileri disarida kurutmak icin askilik aldim.Saglam kullanisli birsey. Ihtiyaciniz varsa haberiniz olsun diye yazdim.
ben hic kurutma kullanmiyorum esracim. kurutma makinasi almadik hatta eve.. bana camasirlarin canina okuyor gibi geliyor. bende costco dan bir askilik almistim 2 sene once falan ve onu kullaniyorum halen. evde bos olan odada kurutuyorum bende,.
bir de kurutma makinasi camasirin guzel kokusunu da aliyor sanki.. mis gibi koksun laranin esyalari
Sen deyince websayfasindan baktim ne cok kurutma askisi cesidi varmis ikea'da! Ben gittigimizde hic dikkat etmemisim demek ki, sasirdim. Arkadaslar da ilgilenir diye linklerini kopyalayayim dedim. Seninki hangisinden Esra? Bir ara ikea'ya gitmek lazim, aski icin ve diger ivir zivir seyler icin. mesela evi baby-proof yapmak icin gerekli seyler de iyi fiyata satiliyor (priz tikaclari, cekmece kilitleri falan). Ikea'da baska bebek icin kullanisli olacak urun var mi gozunuze takilan kizlar?
MULIG Drying rack - IKEA
FROST Drying rack - IKEA
LAJBAN Drying rack - IKEA
MULIG Drying rack, 3 tiers - IKEA
MULIG Drying rack, 4 tiers - IKEA
PORTIS Drying rack - IKEA
Haftasonu crib isini halledersin sen bu enerjiyle Esra!
Kendimiz icin kolaylik diye kullaniyoruz ama Lara icin hic kullanmayacagim.Haklisin soylediklerinde.
Bu arada dreft bebe deterjani mis gibi kokuyor bayildim.
Sen deyince websayfasindan baktim ne cok kurutma askisi cesidi varmis ikea'da! Ben gittigimizde hic dikkat etmemisim demek ki, sasirdim. Arkadaslar da ilgilenir diye linklerini kopyalayayim dedim. Seninki hangisinden Esra? Bir ara ikea'ya gitmek lazim, aski icin ve diger ivir zivir seyler icin. mesela evi baby-proof yapmak icin gerekli seyler de iyi fiyata satiliyor (priz tikaclari, cekmece kilitleri falan). Ikea'da baska bebek icin kullanisli olacak urun var mi gozunuze takilan kizlar?
MULIG Drying rack - IKEA
FROST Drying rack - IKEA
LAJBAN Drying rack - IKEA
MULIG Drying rack, 3 tiers - IKEA
MULIG Drying rack, 4 tiers - IKEA
PORTIS Drying rack - IKEA
Haftasonu crib isini halledersin sen bu enerjiyle Esra!
kizlar sabah itibariyle antbiyotiklere basladim, dun gece yine arastirmayla gecti safe safe yazmislar bakalim insallah oyledir. Allah'a emanet bebis deyip iciyorum, bir daha da idrar testi yaptirmam galiba. benim rahim agzinda yara varmis bu arada hamilelikten once donduralim demislerdi, artik dogumdan birkac ay sonra onu da yaptiricam. boyle bir sorunu olan var mi? yaktirma ya da dondurma can acitir mi?
esra gule gule kullan, ben yillardir evin icinde kullaniyorum ve memnunum, kuruyor mis gibi. benimki de ikeadan.
mattress nereden alicaksiniz karar verdiniz mi? bebek yatak seti almak lazim galiba, crib etegi vb oluyor icinde. onlari koko galiba amazondan almisti. dusundukce cok eksik cikiyor. galiba ben hic tamamlayamiycam.
sampuan filan da aveeno iyi galiba.
evet ben o markayi gecen buy buy baby de gordum.. demek iyiymis bende ondan alirim kizima
malum stroller derdine bir dustuk ki gormeyin.. ondan geziyoruz iste babys r us , buy buy baby falan..
esra sen ne yaptin stroller isini ve crib isini ne yaptin.. set olarak mi aliosun yoksa sadece crib mi :44:
benim evimde yeterli yerim olmadigindan drawer da almam lazim..
koko senin diger adin google olsun.. ayakli google gibisin masallah
Mert12 isimli arkadaşımız vardı hatırlarsanız, facebookta eklemiştik birbirimizi.Doğum yapmış oğluşuyla fotoğrafını da koymuş, 12 ekim olarak görülüyor tarih.Toparlanınca buraya gelip doğum hikayesini de yazar inşallah:)) Tebrikler!
Kendimiz icin kolaylik diye kullaniyoruz ama Lara icin hic kullanmayacagim.Haklisin soylediklerinde.
Bu arada dreft bebe deterjani mis gibi kokuyor bayildim.
Benim ev 2+1 de bir oda esimin calisma odasi sanirim yakinda ben de evden calismaya baslayacagim o odayi paylasicaz.Diger oda yatak odasi birde oturma odam var. Bos odam olsada simdi Lara ya oda yapmayi dusunmuyorum;kendimi biliyorum ona oda yapsam ben onun odasina tasinacam.Uyandimi ,yuzunu orttumu,kici acildimi :) diye dusunmekten uyuyamam.En iyisi 8-9 aylik olana kadar bizim odada kalsin.Sonra bir formul dusunuruz.
Benim yatak odasida ne buyuk ne kucuk.Crib,alt degistime unitesi birde 3 lu cekmecelerden alip bir koseyi hazirlayim diyorum.Annecigim de gelirse (insallah gelir) onada cekyat gibi birsey alip oturma odasina koyacam.
Plan bu Ztarcim.Insallah degisiklik olmaz planlarda.
Daha almadim stroller onun icin acele etmiyorum dogduktan sonrada alabilirim ama bu sirada hosuma giden gorursem hemen alicam.Ben kararsizliktan bircok seye gec kaldim.Sen hemen karar ver karnin buyuyunce cok agirlasiyorsun benim gibi enerjin olmuyor hicbirseye.
Dref i dun yazdim buraya arkadaslarda onu dusunuyormus.Canan da kullaniyormus guzel dedi.Bebek gibi kokuyor cok guzel.
kizlar sabah itibariyle antbiyotiklere basladim, dun gece yine arastirmayla gecti safe safe yazmislar bakalim insallah oyledir. Allah'a emanet bebis deyip iciyorum, bir daha da idrar testi yaptirmam galiba. benim rahim agzinda yara varmis bu arada hamilelikten once donduralim demislerdi, artik dogumdan birkac ay sonra onu da yaptiricam. boyle bir sorunu olan var mi? yaktirma ya da dondurma can acitir mi?
esra gule gule kullan, ben yillardir evin icinde kullaniyorum ve memnunum, kuruyor mis gibi. benimki de ikeadan.
mattress nereden alicaksiniz karar verdiniz mi? bebek yatak seti almak lazim galiba, crib etegi vb oluyor icinde. onlari koko galiba amazondan almisti. dusundukce cok eksik cikiyor. galiba ben hic tamamlayamiycam.
sampuan filan da aveeno iyi galiba.
gecmis olsun silgicim.. doktor zaten hamilelikte safe olmayan bir ilaci vermez kafana takma. benim arkadasim da mantar problemi yuzunden hamilelikte antibiyotik kullanmak zorunda kalmisti ve hamileligi boyunca bu sorunu devam etti yanlis hatirlamiosam.
heh sor su sorulari da cevaplasin kizlar bana da zamani gelince lazim olur..
su anda erken zaten benim alisveris yapmam icin de en azindan fikir sahibi olursam almasi daha kolay olur diye dusunuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?