- Konu Sahibi citaknuray
-
- #3.801
sagol ztarcim. ufak seyler ama moral bozuyor, hamile olsam hayatta takmazdim. bebek icin korkuyorum sadece.
sen simdiden ufak ufak liste yap, rastladikca alirsin biseyler. esra da yazmis benim enerjim simdiden tukendi ve wc olayi yuzunden disari cikmaktan sogudum resmen. aklim,da o kadar cok soru varki, yavas yavas geliyorumm :))) mesela hastane terligi nasil olacak diye absurd bir sorum bile var:))
Silgi cim icin cok rahat olsun safe. Bol su icin lutfeeeen.Tekrarlamasin.Suyu gozunun onune koy gordukce ic.Ben oyle yapiyorum.
Benim de rahim agzinda yara vardi.Tr.deydim o zaman.Dondurdum. Hic acimadi.Hissetmedim bile.Bir daha da tekrarlamadi cok sukur.Ihmal etme sakin.
Ben mattress i sanirim baby r us tan alacam .En iyisi orada.Zaten crib benim icin onemli degil.Yatak rahat olsun degilmi bebislere.
Ben mustela shampoo almayi dusunuyorum.Diger urunleride mustela alayim diyorum.Baby r us ta var. Herkes pek bir ovuyor bu markayi.
kizlar sabah itibariyle antbiyotiklere basladim, dun gece yine arastirmayla gecti safe safe yazmislar bakalim insallah oyledir. Allah'a emanet bebis deyip iciyorum, bir daha da idrar testi yaptirmam galiba. benim rahim agzinda yara varmis bu arada hamilelikten once donduralim demislerdi, artik dogumdan birkac ay sonra onu da yaptiricam. boyle bir sorunu olan var mi? yaktirma ya da dondurma can acitir mi?
esra gule gule kullan, ben yillardir evin icinde kullaniyorum ve memnunum, kuruyor mis gibi. benimki de ikeadan.
mattress nereden alicaksiniz karar verdiniz mi? bebek yatak seti almak lazim galiba, crib etegi vb oluyor icinde. onlari koko galiba amazondan almisti. dusundukce cok eksik cikiyor. galiba ben hic tamamlayamiycam.
sampuan filan da aveeno iyi galiba.
normal muayene gibi mi? yakma dediklerinde korkunc geldi ama dondurma olayi daha iyi gibi. yok ihmal etmem, su dogum yaralarim bir gecsin onu yaptiricam iyi bi yer bulup ya da turkiye'de..
su iciyorum cok, gunde 3-4 kez camasir degistiriyorum. temizlik hastalari gibiyim ama bakteriler beni cok sevdi. bakalim gecer ins :)
sagol ztarcim. ufak seyler ama moral bozuyor, hamile olsam hayatta takmazdim. bebek icin korkuyorum sadece.
sen simdiden ufak ufak liste yap, rastladikca alirsin biseyler. esra da yazmis benim enerjim simdiden tukendi ve wc olayi yuzunden disari cikmaktan sogudum resmen. aklim,da o kadar cok soru varki, yavas yavas geliyorumm :))) mesela hastane terligi nasil olacak diye absurd bir sorum bile var:))
ya ben dayanamayip aldim amazondan bir yatak seti, fiyati cok uygundu, super duper kaliteli degil kumasi ama acikcasi yedek carsaflar zaten alinacak, digerlerinin (yok duvar susu, yok diaper stack, yok bumper) kumas kalitesi cok onemli degil. daha crib yok bunlari aldim, criblerin standart boy olmalarina guvendim. ama crib aldiktan sonra alacagim mattressi, onu babies r us'tan falan bakarim. bir de park yatak icin mattress alacagim, o ince siltelerden, onlarinki ayri oluyor. en az 3-4 carsaf alirim. demin ikea'ya bakarken baby textiles'a baktim, guzel carsaf setleri var. ikea'nin carsaflari fena olmuyor, ozellikle duvet cover denen turk tipi yorgani icine alan nevresim oluyor, o guzel. gittigimizde onlara da bakacagim. ben simdilik bir sey almiyorum (evimizde degiliz ya ondan), bakip bakip begendiklerimi amazon'da registryme atiyorum, sonra o listeyi toptan alirim bu gidisle.
bu arada tr'a gitmeden once babies'r'us a gittigimizde gordum, bu crib setlerinde buyuk indirim vardi/clearance yapiyorlar galiba. hala devam ediyor olabilir, bir bak, acip kumasini elleyebilirsin de orada.
o rahim agzi olayi icin de gecmis olsun, hic bilmiyorum yakma makma isini. bence senin rahim agzini kutlamali, o yaraya ragmen gayet guzel kapali kalmis oglani icerde tutmus.
10 dakika suruyor butun islemler.Normal cati muayenesi gibi yatiyorsun orayi uyusturuyorlar.Hicbir sey hissetmiyorsun silgi cim.Teyzemde de vardi.Ben gitmistim onunla birlikte.Iceride girdim islem sirasinda.O yaktirmisti.Onunki de hic acimadi ama bildigin ortaligi bir yanik kokusu sariyor :))
Dondurmak yaktirmaktan daha iyi demisti gecmis zaman benim doktorum o sekilde karar vermistim dondurmaya.
Bu tur rahatsizliklar titiz insanlara gelip bulur zaten.
rahim agzi yazdim ama rahimde de olabilir emin degilim ama hemen gorduklerine gore agizdadir. trde doktorlar hamilelige zarar ya da engel teskil etmedigini soyledi, o yuzden o denem islem yaptirmadim. bebege bir etkisi yok yani soylenenlere gore. ya ne zor isler bunlar, evlenmeden once hic bilmiyodum boyle seyleri.
ben gittigimde hic indirim olmuyor r us'da, hatta yuksek fiyatlarda cogu yere gore. ben de amazona bakarim usenmezsem bir ara.
ciddi ciddi yakiyolar o zaman :) dordurma yapilirsa burada onu yaptiririm, daha sevimli geliyor kulaga serin serin :)
kizlar seker testinde sorun yok ama idrarda bakteri testi yaptirmistim tekrar ve yine gorulmus.. doktor yine antibiyotik verdi 30 tane. icsem mi icmesem mi kararsiz kaldim, cok moralim bozuldu. bebege zarar vermese icicem, gerci zararli olsa vermez biliyorum ama antibiyotik sonucta. bol su mu icsem yoksa doktoru mu dinlesem karar veremdim. icmesem bisey olur mu ilaclari acaba. Allahim kurtulamadim su bakteriden.
ay gazli beze mi yapiyor tuvaletini kiyamam ya, hep bakmak lazim o zaman kapali kalirsa bakteri turer. cok pipirikliyim ben napicam bilmiyorum, insallah dedigin gibi kolay atlatir.
bebek yikanmaz mi gobek bagi dusene kadar, bazilari yikiyor ama. canan ne yapti yikadi mi acaba.
bas kismi yikanir, diger kisimlar silinir olmazsa. hayirlisiyla su ilk 3 ayi atlatsak bebekler kendine gelse..
kizlar seker testinde sorun yok ama idrarda bakteri testi yaptirmistim tekrar ve yine gorulmus.. doktor yine antibiyotik verdi 30 tane. icsem mi icmesem mi kararsiz kaldim, cok moralim bozuldu. bebege zarar vermese icicem, gerci zararli olsa vermez biliyorum ama antibiyotik sonucta. bol su mu icsem yoksa doktoru mu dinlesem karar veremdim. icmesem bisey olur mu ilaclari acaba. Allahim kurtulamadim su bakteriden.
Lara nin kiyafetlerini yikamak icin dreft diye bir deterjan aldim.Aranizda kullanan varmi?
Eeeeee ne koyacaz simdi cantaya :)) Anneler bilgilendirin azicik beni.Bana kalsa makyaj malzemesi sac kurtma makinasi gecelik sabahlik :)))) filan koyarim.
Artik cok cabuk yoruluyorum son 2 haftadirda yuruyus yapamiyorum.Yorgunda hissetmeye basladim surekli kafami bir yerlere koyma ihtiyaci hissediyorum.
Zorlamaya basladi artik.
Ztarcım o minik pıtpıtlar sonra nasıl güçlü tekmelere dönüşüyor göreceksin:) ben kız olmasına rağmen erken hissettim,ben hep çok hareketli olduğunu düşünüyorum ama hep akıllı olacak laf dinleyecek bizim bebe diye seviyorum:)) sana yazarken karnım sağa sola doğru yamuluyor şu an:)) Esra artık eli ayağı nerde görüyormuş,bende o anı bekliyorum:))
Esracım, o meşhur çantayı bende merak ediyorum:)) ayrıca bebek bakım seti alan var mı? ateş ölçer,tırnak makası vs. bir de şu burundaki pislikleri neyle çekiyorlar,o alet işe yarıyor mu? ben kendi tırnaklarımı zor keserdim şimdi onun tırnağını nasıl kesicem:))
yok 30 gun degil, 10 gunde bitecek sekilde gunde 3 tane. ama toplamda 30.
calismama olayina gelince olsun sıkılırsın sonra gecer, insan eve de alisiyor bir sure sonra. tadini cikar. bebis icin evde vakit gecirmeye deger, degerli bebekler :)
bu arada insulin yazmisim yanlislikla ama penisilinmis, amoxicillin.
koko elbisen yakiyoor, mahir de buyumus yau. elimizde buyudu kerata
Janim hayirlisi olsun oncelikle bebegini dusun bosver sIkIlmayi falan. guzel guzel alisveris yaparsin yemekler yaparsin, bebisin gelincede inan hic vaktin olmuyor. su saat oldu okadar isim varki anlatamam .. esimde yok , gec ggelicek suan esati uyutuyorum ..hic oturmuyorum yada dinlenemiyorum desem yeridir.
esime diyorum cok yorgunum hemen bende yorgunum diyor. sinir oluyorum ....
Mert12 isimli arkadaşımız vardı hatırlarsanız, facebookta eklemiştik birbirimizi.Doğum yapmış oğluşuyla fotoğrafını da koymuş, 12 ekim olarak görülüyor tarih.Toparlanınca buraya gelip doğum hikayesini de yazar inşallah:)) Tebrikler!
Hosgeldin aramiza mambaa :) Ne guzel bir tecrubeli annemiz daha oldu.
Arkadasinin yazisini okudum guzel yazmis ama ben tam olarak katilmiyorum yazdiklarina.
Ben de 8 yildir buradayim. 2 tane turk arkadasim varsa 20 tane Amerikali arkadasim var.Coguyla ailece gorusuyoruz ve bunlarin yarisindan cogu ailemin bana gosterdigi ilgiyi sefkati gorup imrendiklerini bana itiraf etmislerdir.
Bir cok Amerikali anne sorumluluk ile ilgi ,sefkat arasindaki cizgiyi tutturamiyor.
Cocuga kucuk yaslarda sorumluluk verip birey yapmak evet cok dogru ama cok sevgi vererekte yeri geldigi zaman yemedigi icin arkasindan kosturarakta sorumluluklar ogretilebilir.Ben cocugun cok sevgiyle buyumesinden yanayim.
Ben acikcasi Amerikali ailelerde oldugu gibi cocugum 18 yasina geldimi evden ayrilmasini istemem.Ne zaman okulunu bitirir,meslek sahibi olur o zaman isterse ayri eve ciksin isterim.Verdikleri sorumluluk ,kurallar cok sert oldugundan cocuk 18 yasina geldimi evden kacmak istiyor o gitmesede artik 18 oldun kendi evini kurmalisin diye cocugu postaliyorlar(cok sahit oldum)
Sonuc uni.gidememis kazandigi para sadece ev kirasina yeten kotu arkadaslar edinip uyusturucuya alismis bir nesil.
Bu yazdiklarim hepsi icin gecerli degil ama %70 boyle. Bu arada butun turk anneler de dogru demiyorum.Teyzemin iki tane kizi var.5 yil tedaviden sonra arka arkaya sahip oldular.Su anda biri 26 digeri 27 yasinda.Zor sahip olduklari icin pamuklara sarip sarmalayarak buyuttuler.Arkalarindan kosturdular yedirmek icin bu arada sorumluluguda cok saglam verdiler.Su anda ikisi de cok iyi uni. mezun olmus iyi mevkilerde ayaklara yere saglam basan iki genc kiz.Ben bir Amerikali anneyi ornek almak yerine teyzemi ornek alirim :) Turk damarim kabardi galiba yine :)
Arkadasinin eline, gonlunu saglik yazisi icin .Zaten kendisi de iki taraftada istisnalar var demis bazen iki kulturun arasinda sIkIstigini belirtmis.Bizler de yeri gelicek Iki kultur arasinda sIkIsicaz. Umarim hepimiz sagduyulu, once kalbi sevgi dolu sonra sorumlulugunu bilen cocuklar yetistiririz.
Ayrica sana da yaziyi paylastigin icin cok tesekkurler.
İyi hafta sonları hanımlar) Ocak anneleri grubuna şöyle bakıyorum ay temizlik, yemek, alışveriş falan kendimi pasaklı ve tembel hissettim kapattım.Bazen bir enerji geliyor yapıyorum ama buaralar hiçbirşey yapmadan boş boş oturmak geliyor içimden ) bebeğe sadece şu bakım setleri,şampuan, banyo için ıvır zıvırlara bakmak lazım.Kıyafet olayı bitti zaten.Ablam çok güzel hırkalar ördürmüş özel bir yere,bayıldım çok farklı modeller,renkler hep aynı ama toz pembe! bu pembeler bizi cezbediyor:)) ablamın şu 1.5 yaşındaki kızına doğumda bir sürü kıyafet almıştım yazlık, etiketleri üzerinde giydiremeden küçülmüş kadere bakın şimdi o sana yollayayım diyor:)) ah ahhh..
Şaka falan 30.haftaya doğru ilerliyoruz silgiii,kokoooo! zaten kasım ayını bitirince heyecan dorukta geçer günler:)) Esra gerçi bir sakinlik bir güç geldi diyor son zamanlarda bakalım biz ne olacağız:) Esra sözünü dinleyip öğün atlamama çalışıyorum:))
Bu rahim ağzı yarası silgicim bana da tr de var demişti doktorlar sonra bir doktor hayır yok dedi, hatta o zaman yakma veya dondurma yapacaklardı kaçmıştım:)) ama burda daha bişe diyen olmadı.Altan muayeneler ne zaman başlayacak:)) bizim bu haftaki kontrolde ben kasılmalar var deyince baktı doktor ama normalde ne zaman oluyor
Kizlar selamm,coksukur dogumum oldu kuzuma kavustum..Suan sadece slm verebiliyorum sizlere,,ins musahit oldugum ilk zmn girip dogumum nasil oldu detayli yazarim..
Buara emzirme sikintisiyla ugrasiyorumMalesef sutum cok az ve kuzuyu besleyemiyorum emzirmeyide beceremedim..Dogumum sezeryan olmak zorunda kaldi..ilk 3 gun dikislerimin agrisindan zaten emziremedim o surecte mamayla bslendi hastanede,cocuk biberona alistigi icinmi nedir bilmiyorum artik ememiyor,zaten dedigim gibi sutumde cok yetersiz ne yapicam ben ya Ne olur tavsiyeleriniz olursa yazarsiniz..hepinize bizden sevgiler kizlarr...
Kizlar selamm,coksukur dogumum oldu kuzuma kavustum..Suan sadece slm verebiliyorum sizlere,,ins musahit oldugum ilk zmn girip dogumum nasil oldu detayli yazarim..
Buara emzirme sikintisiyla ugrasiyorumMalesef sutum cok az ve kuzuyu besleyemiyorum emzirmeyide beceremedim..Dogumum sezeryan olmak zorunda kaldi..ilk 3 gun dikislerimin agrisindan zaten emziremedim o surecte mamayla bslendi hastanede,cocuk biberona alistigi icinmi nedir bilmiyorum artik ememiyor,zaten dedigim gibi sutumde cok yetersiz ne yapicam ben ya Ne olur tavsiyeleriniz olursa yazarsiniz..hepinize bizden sevgiler kizlarr...
Gule gule giysin Eva bebis cicilerini.3 ogun Marliiin unutma:)) yemezsen minnak kalir kizin:)) saka tabi ki orasi hic belli olmaz :) ama sen yine de ye :)) muz yiyin kizlar cok faydasi var ben hergun yiyorum.
Bugun annemle kamerada gorustuk bir suru ciciler almis.Ben de elimdeki 0-3 ayliklarin yarisini 3-6 aylikla degistirmis.Bakim setini aldim.Sampuan,vucut kremi,pisik kremi,tirnak makasi,derece ( Bu arada koko alindan olcen derece $60 di bana pahali geldi normalindan aldim ) sac fircasi,taragi,biberon temizlemek icin firca,altini degistirmek icin ince,hafif matTress gibi birsey.Onu arabayada koyabilirim.Gerekirse arabada degistirebilmek icin.
Kendim icin pijama,ince bir sabahlik,terlik,hastanede kullanmak icin Travel isi sampuan,sac kremi,vucut sampuani,dis fircasi,macunu,yuz yikama jeli filan aldim ( arkadasi sordum bunlar hastanede yokmus)
Haaaa unutmadan dogum sonrasi korse aldim :)) bu onemli :)) gobegi yok etmeliyiz :)
Gecelik cok baktim babaanne isiydi hepsi almadim.Ben zaten cok usurum pijama giyicem.Kontrollerde cikaririz artik napalim :))
Kizlar hatirladiklarim bunlar.Baska birsey almadim galiba.
Yarin annemin davetiyesi icin bir yerle randevum var gucum kalisa car seat ile crib halledilecek.
Silgi cim benimde karin agrim oluyor korkma hatta artk agrimadik yerim yok kalcama bacaklarima giren kramplar aglatiyor resmen.Devam ederse doktoruna sor ama.
Mertt Allah anali babali buyutsun kuzunu.Dun gordum face de fotonuzu.Annelik cik yakismis.
Ben de merak ettim niye sezaryan oldun ?
Bu arada Nuray ile facebook arkadasi olduk :) Silgiiiiiii mahrum etme kendini bizden :) Ztar sende.
Melegim liste icin sagol.Unuttuklarim aklima geldi.Ben nevresim goturmem hastanedekiler mis gibi bembeyazdi gordum.Cok titiz olanlar icin iyi fikir ama.Bebeklere,alt bezi biberon,emzik,gerekirse mamada veriyorlar.Anne icinde kanama ic camasirlari,orkid veriyorlar.Digerlerini gotururum artik.
Silgicim gecmis olsun cnm aman dikkat edin kendinize , dedigin gibi 34 . hafta donum noktasi o zamana kadar biraz daha sabir az kaldi gayri bebekler gelicek teker teker ve onlarida Mahir gibi buyutucek buralarda ins)
Marlin cnm o hamarat hatunlar benim hamileligimde mayis anneleri topiginde de olmustu hatta bir hamarat hatun dolma sarmis tencelerce de dolabta stoklamak ve dogumdan sonra pisirilmek icin , bende o zamanlar okudukca vay be ne hanimlar var :)) hamilelik gelmis 39. haftaliga evin camlarini temizletenler mi halilari yeniden hepsini yikatanlar mi ne arasan vardi ehuehuehu saka gibi ama gercek :))
halletin bicok seyi o zaman hadi gozun aydin :) guzel gunlerde kullanin. korse ne aldin, nasil bisey almak lazim? ve sampuan ne marka aldin. sampuan, vucut sampuani ayri mi almak gerek acaba?
Facebook sevmiyorum, kullanmam onu ama telefonumu upgrade edince whatsapp arkadasi olalim :)) simdiki telde applari system update ederken yanlislikla sildim.
bu karin agrisi adet sancisi gibi, 1 saatten uzun surerse sorunmus zaten.
evet 34e bir gelsek super olucak, evet ya hepsini buyutucez burada :) sen evlendirirsin bile buradan valla :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?