Amerika'da Hamilelik

hastane terligi mi

supersin silgicim

normal muayene gibi mi? yakma dediklerinde korkunc geldi ama dondurma olayi daha iyi gibi. yok ihmal etmem, su dogum yaralarim bir gecsin onu yaptiricam iyi bi yer bulup ya da turkiye'de..
su iciyorum cok, gunde 3-4 kez camasir degistiriyorum. temizlik hastalari gibiyim ama bakteriler beni cok sevdi. bakalim gecer ins :)

ya ben dayanamayip aldim amazondan bir yatak seti, fiyati cok uygundu, super duper kaliteli degil kumasi ama acikcasi yedek carsaflar zaten alinacak, digerlerinin (yok duvar susu, yok diaper stack, yok bumper) kumas kalitesi cok onemli degil. daha crib yok bunlari aldim, criblerin standart boy olmalarina guvendim. ama crib aldiktan sonra alacagim mattressi, onu babies r us'tan falan bakarim. bir de park yatak icin mattress alacagim, o ince siltelerden, onlarinki ayri oluyor. en az 3-4 carsaf alirim. demin ikea'ya bakarken baby textiles'a baktim, guzel carsaf setleri var. ikea'nin carsaflari fena olmuyor, ozellikle duvet cover denen turk tipi yorgani icine alan nevresim oluyor, o guzel. gittigimizde onlara da bakacagim. ben simdilik bir sey almiyorum (evimizde degiliz ya ondan), bakip bakip begendiklerimi amazon'da registryme atiyorum, sonra o listeyi toptan alirim bu gidisle.

bu arada tr'a gitmeden once babies'r'us a gittigimizde gordum, bu crib setlerinde buyuk indirim vardi/clearance yapiyorlar galiba. hala devam ediyor olabilir, bir bak, acip kumasini elleyebilirsin de orada.

o rahim agzi olayi icin de gecmis olsun, hic bilmiyorum yakma makma isini. bence senin rahim agzini kutlamali, o yaraya ragmen gayet guzel kapali kalmis oglani icerde tutmus.

10 dakika suruyor butun islemler.Normal cati muayenesi gibi yatiyorsun orayi uyusturuyorlar.Hicbir sey hissetmiyorsun silgi cim.Teyzemde de vardi.Ben gitmistim onunla birlikte.Iceride girdim islem sirasinda.O yaktirmisti.Onunki de hic acimadi ama bildigin ortaligi bir yanik kokusu sariyor :))

Dondurmak yaktirmaktan daha iyi demisti gecmis zaman benim doktorum o sekilde karar vermistim dondurmaya.

Bu tur rahatsizliklar titiz insanlara gelip bulur zaten.

Hastane icin terlik ve "non-skid" corap oneriyorlar. hic bulunmadim ortamda tabii ama soguk olabiliyormus, hele hele de sezaryene mecbur kalip ameliyathaneye gidersek. o yuzden hani altinda plastik puturler olan kendisi yumos coraplardan alacagim yanima her halikarda. terlik bana kalsa evde giydigim alti plastik patik seklinde terliklerimi gotururum ama belki havlu/terlik daha mantikli olur. deneyimli anneler konussun, hastanede ayagimiza ne giyecegizzzz?

rahim agzi yazdim ama rahimde de olabilir emin degilim ama hemen gorduklerine gore agizdadir. trde doktorlar hamilelige zarar ya da engel teskil etmedigini soyledi, o yuzden o denem islem yaptirmadim. bebege bir etkisi yok yani soylenenlere gore. ya ne zor isler bunlar, evlenmeden once hic bilmiyodum boyle seyleri.

ben gittigimde hic indirim olmuyor r us'da, hatta yuksek fiyatlarda cogu yere gore. ben de amazona bakarim usenmezsem bir ara.

ciddi ciddi yakiyolar o zaman :) dordurma yapilirsa burada onu yaptiririm, daha sevimli geliyor kulaga serin serin :)

bu clearance itemlari arka tarafta topluyorlar genelde, o kismi es geciyor olabilir misin??? biz bakarken tam labor day zamanlariydi belki ondan indirim vardi. kurban bayrami indirimi yapsinlar!!!

ben mustela'yi cok oven duydum gercekten, aveeno'yu da arkadaslar kullaniyorlar memnunlar, bir de burt's bees, mama angel falan gibi daha dogal/organik urunler var. daha kesin karar veremedim. mustela biraz fazla pahali geliyor. digerlerinin iceriklerine falan bakar oyle bir karar veririm. zaten bir sampuan (hem bas hem vucut icin bir urun) bir de bebe yagi alacagim, koca koca setler satiyorlar iclerinde neler var ki? bebegin cildini cok kimyasala bulamak istemiyorum. insallah olmaz da, bir cilt sorunu basgosterirse ona gore bir cozum ararim (atiyorum baktim kendini yeterince nemlendiremiyor, nemlendirici alirim).

ben tee ilkokuldayken falan cikti turkiye'de ilk bebe sampuani (dalin), reklami dillerdeydi, anneme biz de alalim diye israr etmistim, sen bebek misin kizim demisti ahahha. tey tey tey, sansli olacak bizim bebeler.

Cok gecmis olsun. Ben de hamikeyken ayni durumu yasamistim ama ilaci kullanmadim bol bol su ictim en az 3lt tuketiyordum gunde ve idrarimi kesinlikle tutmuyordum gelir gelmez hemen wcye

Ilacin kategorisi yazar prospektusunde bir baksana. A ve b grubu gebelikte kullaniliyor diye biliyorum.

Kizlar hastane cantaniz icin birkac fikir vereyim. Orada hastaneler neler veriyor bilmeden yaziyorum. Dogum yapacaginiz hastaneden bilgi alin muhakkak gitmeden

En basta gecelik! Ben normal giderken sez. Olmak zorunda kaldim ve karnim hemen inmedigi hala sis oldugu icin yanimda goturdugum pijamalara sigmadim.

Pijamalariniz bol ve esnek olsun sez olmak zorunda kalirsaniz dikisler bandajlar fln sigmiyor insan

Rahat bir terlik

Her pijamaya uygun toka kupe :) dogumdan beri sallanan kupe takmiyorum ogluma zarar vermemek icin.

Dogum sonrasi solan yuze renk getirecek allik

Bebek icin ince orta ve kalin battaniyeler. Bizim hastanenin kuzey odalari soguktu orada kalanlar usumudlerdi.

Hasta bezleri. Kanamaniz cok olursa normal pedler yetmiyor. Bana hastane vermisti hatta evde kullanmak icin de istemistim

Bebek icin zibin tulum ve pijamalar. Sizin giydiginizin bir kat fazlasi onun icin yeterli olacaktir

Tr.de otri bebe burun aspiratoru var ve cok kullanisli. Bebegin burnuna serum fizyolojik damlatip onunla cekebilirsiniz tabi orda varsa

Bebek memeyi hemen alamazsa biberon goturmekte fayda var. Biz Avent kullaniyoruz tum bebek urunlerimizde bu markadan memnunuz

Kendiniz icin tarak dis fircasi mmacunu vb

Bol bol islak mendik ve pecete. Ben duygulanip ha bire agliyordum ve inanilmaz terliyorduim kendimi sildim durdum

Kamera foto mak ve sarj cihazlari

Bebek bezi bebek yagi temizleme mendili. Trde Mustela cok yaygin. Burda pahali olsa da onu kullaniyoruz

agiz mendili. Bebek kustugunda silmek icin.

Bol bol ic camasiri. Kullan atlar varsa daha makbul.

Ben sutum gelmezse diye gogus pompami da almistim ama hastanede varmis ve daha iyi cekiyordu

Arac koltugu

Arac koltugunun icine pamuklu bez. Bebekler cabuk terliyor ve koltuklar yanmaz kumastan olunca cok terletiyor.

Aklima gelenleri yazdim ve yazarken yeniden doguma hazirlaniyor gibi heyecanlandim. allahim sahane birsey dogurmak!!!

Oyy kizlar gozlerim sisti okumaktan yine kaynatmissiniz masallah allah muhabbetinizi bozmasin ins :))
Kokocum bende e maili ozelden yolluyum banada gonder su resimleri merak etttim yaw
Janim gecmis olsun, yat uzan keyfine bak sikilirsanda takil bize ..

Ben hastanede 4 gun kaldin ve ucuncu gunde hastanede oglumu bir hemsire yardimi ile yikanmisti hatta bana nasil olacagini gostererek ogrettiler ..gobek baginin nasil korunaginida anlatmisti ; ozellikle erkek bebekler icin gobek bagin mutlaka bezin disina muntazam bir sekilde tutularak bezlenme isinin yapilmasini soylemislerdi..malum erkek bebeklerde pipi yukariya dogru isiyebiliyor :)) biz ondan sonra gobek dusune kadar yikadik birsey olmasi ve 9. gunde de gobek dustu ne kanama oldu nede herhangi bir ilac kullandim sadece yikarken hemsirenin bana gosterdigi talimati uyguladim..korkmayin kizlar bende ne yapcam diye cok endise ediyordum ama bebek dogduktan sonra insan sanki dogustan anne gibi herseyi kiviriyor inanin mevlam guc veriyor sizlere hem rabbim onlari sizlere gonderirken sizleride onlara goz kulak olucak sabri ve bilgeligi veriyor ,

Canim verilen antibiyotik tek zarar vermeyen antibiyotik ve ben kulak enfeksiyonum icin 3 kez kulladim her biri 7 gun ve 10 gun sure ile 250 mg ve 500 mg lik olarak kullandim sonuc birsey olmuyor aksine senin enfeksiyonlarinin vucuttan biran once atilmasi lazim heleki idrar en zararli olani bu yuzden ilaclarini hic dusunmeden gonul rahatligi ile al , cok su ic ama abartarak ic bu da tedavi yolunun digeri idrar enfeksiyonu icin ..

Bu arada seker testinden gecmissiniz sana ve Marline gozun aydin kizlar allah daim etsin sagliginizi ins darisi kokonun basina ins oda atlatir saglicakla

Ben hastanede 4 gun kaldim ve oyle bir canta hazirladim ki lazim olmayan hic birsey yoktu..benim dogum sezeryan oldugu icin orda banyoda yapmak zorunda kaldim ve sampuan, jel ve havlu almistim yanima ..ayrica terlik kokonun dedigi gibi ameliyathane buz dolabi gibi bu yuzden biraz ici pamuklu hafif kaldirabileceginiz bir sey dusunebilirsiniz..
Bir tane onden dugmeli gecelik bastan basa dugmeli ve bir takimda pijama ; ilk iki gun hastanenin verdigi kiyafet giyildi sonraki gun gecelik ve son gun pijama sonuc cok ise yaradilar ikiside...ped hastane veriyor evt ama o kadar kalin ve rahatsiz edici ki ben iyiki yanimda baska getirmisim dedigimi hatirliyorum ben biraz ince ve daha emici birsey almistim..
bebek icin sapka cok alin sizlerin bebek kis bebegi cok lazim olur birde yikanmadigi dusunulurse sik sik degistirmekte fayda var , en az 3 takim zibin yani tulum alin icine ic zibinla beraber ..
Bebek bezi ne olur ne olmaz bulunsun yaninizda yine,tarak alin sac bas birbirine giriyor gerci ama ben aldim butun hirdavat takimini :))
fotograf makinesi camera muzik dinleyebileceginiz bir alet ve bol bol pil
esiniz icin hafif atistirmaklik seyler biskuvi gibi basit yiyecekler
Bebek icin iki tane bahtaniye biri pamuklu biri kalinca olursa guzel olur
Ben emzikte goturmustum ne olur ne olmaz
Aklimda suan bunlar var kizlar ben yine gelince yazarim ok.

Valla Mahir iin buyumesini an ve an izlediniz bu yuzden elinizde buyudu gibi oldu bu yuzden cok dogru soylemissin

Aynen, benim adamla bu yuzden her gun papaz oluyoruz ya adam geliyor isten ben bitik halde bana demezmi birde ne yapiyorsun ki diye o zaman iste al su adami salla salla ( sen en azindan sinir oluyorsun ben sinir olmayi astim be gulum..

Evt bende gordum allah anali babali buyutsun vallla cok seker cikmis resimleri artik bir oglusumuz daha var :)))

Tamamen sana gonulden eksiksiz katiliyorum cnm ..sana eklenecek birsey yok ayni fikirdeyim..

Marlin cnm ben bebek bakim seti aldim baktim ayri ayri almak daha pahaliya geliyor bende hepsini icine alan bir minik canta seklinde aliverdim..hepsini suan kullanamiyorum ama buyukce ihtiyac oluyor ve kullanmaya basliyorsun bu yuzden bir bak tek tek almak mi hesapli oluyor? yoksa set olarak mi ?

İyi hafta sonları hanımlar) Ocak anneleri grubuna şöyle bakıyorum ay temizlik, yemek, alışveriş falan kendimi pasaklı ve tembel hissettim kapattım.Bazen bir enerji geliyor yapıyorum ama buaralar hiçbirşey yapmadan boş boş oturmak geliyor içimden) bebeğe sadece şu bakım setleri,şampuan, banyo için ıvır zıvırlara bakmak lazım.Kıyafet olayı bitti zaten.Ablam çok güzel hırkalar ördürmüş özel bir yere,bayıldım çok farklı modeller,renkler hep aynı ama toz pembe! bu pembeler bizi cezbediyor:)) ablamın şu 1.5 yaşındaki kızına doğumda bir sürü kıyafet almıştım yazlık, etiketleri üzerinde giydiremeden küçülmüş kadere bakın şimdi o sana yollayayım diyor:)) ah ahhh..

Şaka falan 30.haftaya doğru ilerliyoruz silgiii,kokoooo! zaten kasım ayını bitirince heyecan dorukta geçer günler:)) Esra gerçi bir sakinlik bir güç geldi diyor son zamanlarda bakalım biz ne olacağız:) Esra sözünü dinleyip öğün atlamama çalışıyorum:))
Bu rahim ağzı yarası silgicim bana da tr de var demişti doktorlar sonra bir doktor hayır yok dedi, hatta o zaman yakma veya dondurma yapacaklardı kaçmıştım:)) ama burda daha bişe diyen olmadı.Altan muayeneler ne zaman başlayacak:)) bizim bu haftaki kontrolde ben kasılmalar var deyince baktı doktor ama normalde ne zaman oluyor

Kizlar mayis anneleri topiginden gecmise baktim su hastane cantasinda neler olmali diye listeler vardi onlardan birini buldum buraya ekliyim diye , umarim isinize yarar
BEBEK İÇİN
-1 TAM TAKIM HASTANE ÇIKIŞI
-2 TULUM TAKIMI (BODY,ELDİVEN,ŞAPKASI İÇİNDE)
-HASTANEDEN ÇIKARKEN SARMAK İÇİN KALIN BATTANİYE
-1 ADET İNCE BATTANİYE
-6 ADET BEZ
-2 ADET AĞIZ SİLME BEZİ
-PİŞİK KREMİ,SABUNU,YAĞI
-UNİ BABY ISLAK MENDİL
-İHTİMALE KARŞI EMZİK,BİBERON
-ALT AÇMA BEZİ
-KAPI SÜSLERİ
KENDİM İÇİN
-NEVRESİM TAKIMI
-2 ADET PİJAMA TAKIMI
-1 ADET SABAHLIK
-4 ADET KİLOT
-2 ADET EMZİRME ATLETİ
-2 ADET UZUN KANATLI ORKİD
-4 ADET BEBEK BEZİ(bunu doğuran arkadaşlar kendim için koymamı söylediler,geniş olduğu için daha rahat oluyormuş,hasta bezi yerine bunu koydum)
-1 ADET TERLİK
-ISLAK MENDİL,RULO KAĞIT MENDİL
-HASTANEDEN ÇIKARKEN GİYMEK İÇİN RAHAT EŞORFMAN
-LAHUSA TACI,MAKYAJ MALZEMESİ VB... ÖZEL

Kizlar selamm,coksukur dogumum oldu kuzuma kavustum..Suan sadece slm verebiliyorum sizlere,,ins musahit oldugum ilk zmn girip dogumum nasil oldu detayli yazarim..

Buara emzirme sikintisiyla ugrasiyorum Malesef sutum cok az ve kuzuyu besleyemiyorum emzirmeyide beceremedim..Dogumum sezeryan olmak zorunda kaldi..ilk 3 gun dikislerimin agrisindan zaten emziremedim o surecte mamayla bslendi hastanede,cocuk biberona alistigi icinmi nedir bilmiyorum artik ememiyor,zaten dedigim gibi sutumde cok yetersiz ne yapicam ben ya Ne olur tavsiyeleriniz olursa yazarsiniz..hepinize bizden sevgiler kizlarr...

valla ben de tembelim, bu turkiyedekiler ideal ev hanimi :)) gule gule giysin eva, eminim cok guzeldir hepsi :)

cidden 29a gidik, benim tickerim niye geride yaa, seninle satimiz ayni bir de:) duzeltiyim usenmezsem, sana yetismem lazim :))) 34e kadar sorunsuz gelsek rahatliycam. benim karin agrilarim oluyor arada, kasilma degil. sizde de var mi bunlar? dun erken dogum yapicam diye korktum.

ben iki ogun yiyorum genelde, ortada meyse vb atistiriyorum. yemek yapan olsa 4 ogun yerim :)

gozunuz aydin. Allah, anali babali saglikli bir sekilde omrunu surdurmeyi nasip etsin ins. detaylari bekliyoruz ve gecmis olsun. neden sezeryan oldun?

sut konusunda tecrubeli anneler yazarlar biseyler. ama okuduklarim bu konuda israrci olmak yonunde. kolay gelsin..

Gozun aydin cnm bebegin hosgeldi dunyamiza allah sizlere bagislasin ins.
Oncelikle sut konusunda stres yapma asla, cunku sut direk senin psikolojinle ilgili bir durum, iyi uyku alamaya dikkat et bu biraz zor olur biliyorum ama bebek uyudukca uyumaya calis ve son olarak yediklerine onem ver,sut arttirici bir dunya besin var onlari mutlaka yyee ve kaliteli beslen ki sutunde kaliteli olsun , bunlara ek olarakta bol bol su ic,.
Benimde dogumum sezeryanla oldu ve ilk 5 gun sutun nerde ise hic gelmedi sonradan geldi ama yine tatmin edici degildi ..cnm sut olayi birazda genetik galiba bazi ve nadir annelerimiz ne yapasalarda sutlerini cogaltamadilar bunun orneklerini ben cok okudum forumlarda yani takma kafana sutun oldu mu olmadi diye ben oglum dogdugundan beri mama takviyesi yapiyorum ve benim oglan gogsumde sut oldukca emiyor bu yuzden merak etme oglusunda seni emmer..onlar dogarken emmeyi bilerek doguyorlar icgudusel yani birde anne kokosuunu iyi bellesin diye sutun olsada olmasada emzir cnm olurmu..
Gecmis olsun tekrardan

Silgicim gecmis olsun cnm aman dikkat edin kendinize , dedigin gibi 34 . hafta donum noktasi o zamana kadar biraz daha sabir az kaldi gayri bebekler gelicek teker teker ve onlarida Mahir gibi buyutucek buralarda ins )

Marlin cnm o hamarat hatunlar benim hamileligimde mayis anneleri topiginde de olmustu hatta bir hamarat hatun dolma sarmis tencelerce de dolabta stoklamak ve dogumdan sonra pisirilmek icin , bende o zamanlar okudukca vay be ne hanimlar var :)) hamilelik gelmis 39. haftaliga evin camlarini temizletenler mi halilari yeniden hepsini yikatanlar mi ne arasan vardi ehuehuehu saka gibi ama gercek :))

Gule gule giysin Eva bebis cicilerini.3 ogun Marliiin unutma:)) yemezsen minnak kalir kizin:)) saka tabi ki orasi hic belli olmaz :) ama sen yine de ye :)) muz yiyin kizlar cok faydasi var ben hergun yiyorum.

Bugun annemle kamerada gorustuk bir suru ciciler almis.Ben de elimdeki 0-3 ayliklarin yarisini 3-6 aylikla degistirmis.Bakim setini aldim.Sampuan,vucut kremi,pisik kremi,tirnak makasi,derece ( Bu arada koko alindan olcen derece $60 di bana pahali geldi normalindan aldim ) sac fircasi,taragi,biberon temizlemek icin firca,altini degistirmek icin ince,hafif matTress gibi birsey.Onu arabayada koyabilirim.Gerekirse arabada degistirebilmek icin.
Kendim icin pijama,ince bir sabahlik,terlik,hastanede kullanmak icin Travel isi sampuan,sac kremi,vucut sampuani,dis fircasi,macunu,yuz yikama jeli filan aldim ( arkadasi sordum bunlar hastanede yokmus)
Haaaa unutmadan dogum sonrasi korse aldim :)) bu onemli :)) gobegi yok etmeliyiz :)
Gecelik cok baktim babaanne isiydi hepsi almadim.Ben zaten cok usurum pijama giyicem.Kontrollerde cikaririz artik napalim :))
Kizlar hatirladiklarim bunlar.Baska birsey almadim galiba.
Yarin annemin davetiyesi icin bir yerle randevum var gucum kalisa car seat ile crib halledilecek.

Silgi cim benimde karin agrim oluyor korkma hatta artk agrimadik yerim yok kalcama bacaklarima giren kramplar aglatiyor resmen.Devam ederse doktoruna sor ama.

Mertt Allah anali babali buyutsun kuzunu.Dun gordum face de fotonuzu.Annelik cik yakismis.
Ben de merak ettim niye sezaryan oldun ?

Bu arada Nuray ile facebook arkadasi olduk :) Silgiiiiiii mahrum etme kendini bizden :) Ztar sende.

Melegim liste icin sagol.Unuttuklarim aklima geldi.Ben nevresim goturmem hastanedekiler mis gibi bembeyazdi gordum.Cok titiz olanlar icin iyi fikir ama.Bebeklere,alt bezi biberon,emzik,gerekirse mamada veriyorlar.Anne icinde kanama ic camasirlari,orkid veriyorlar.Digerlerini gotururum artik.

halletin bicok seyi o zaman hadi gozun aydin :) guzel gunlerde kullanin. korse ne aldin, nasil bisey almak lazim? ve sampuan ne marka aldin. sampuan, vucut sampuani ayri mi almak gerek acaba?
Facebook sevmiyorum, kullanmam onu ama telefonumu upgrade edince whatsapp arkadasi olalim :)) simdiki telde applari system update ederken yanlislikla sildim.
bu karin agrisi adet sancisi gibi, 1 saatten uzun surerse sorunmus zaten.

evet 34e bir gelsek super olucak, evet ya hepsini buyutucez burada :) sen evlendirirsin bile buradan valla :))

https://www.thelingeriecenter.com/shopexd.asp?id=1947

Bundan aldim SIlgicim.Arkadasta aynisindan kullandi cok ise yaramis.Marshall dan aldim.Daracikta birsey nasil sigacaksam icine :))

Senin karin agrin ne kadr suruyor?

Sampuani yazmaya unutmusum Silgi cim. Gecen hafta arkadasim mustela alma ben alacam bakim setini hediye olarak dedi.Ben de bugun Avenoo sampuan,vucut kremi,pisik kremi aldim.Olurda dogumdan sonra getirirse elimde birseyler olsun diye.

Sampuan icin bastan ayaga yaziyor ayrica vucut icin ayrica birsey almaya gerek yok.
Gogus uclari icin ne kremi kullanacaktik ? Nereden aldin SIlgi cim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…