Amerika'da Hamilelik

Esra sana bravo diyorum, cok guzel alisveris yapmissin! Artik yavas yavas her seyiniz hazir oluyor, cok guzel! Yorulmussundur, bu aksam guzelce dinlenin ana kiz.

Gogus ucu icin en cok tavsiye edilen krem lansinoh marka, silgi de ondan almisti galiba. Ben amazon'dan uc kutuluk set aldim, ufak tupler, bol bol surerim diye dusundum. Bebek gelmeden baslayin surmeye diyorlar.

https://www.thelingeriecenter.com/shopexd.asp?id=1947

Bundan aldim SIlgicim.Arkadasta aynisindan kullandi cok ise yaramis.Marshall dan aldim.Daracikta birsey nasil sigacaksam icine :))

Senin karin agrin ne kadr suruyor?

gule gule kullan :) benim evde var boyle biseyim hic kullanmadim ama almisim. spanx marka korse. dogum sonrasi kullanilanlar farkli degil mi acaba ya.

Medela Postpartum Support - Best Price
mesela bu tarz seyler, amazonda da var. daha rahat olur gibi sirf gobege ama emin degilim iste. anneme soriyim trde vardir boyle seyler.

http://www.amazon.com/Lansinoh-HPA-Lanolin-1-41-oz/dp/B0018DMYX4
bunu aldim (lansinoh) gogus ucu icin, arada hatta kullaniyorum ama cok kati bir krem, surumu zor geldi bana. bir de su varmis bundan da memnunlar. onu da alicam, zaten tek yetmez simdiden kullanmaya basladim
Amazon.com: Mustela Nursing Comfort Balm - 1.05 oz.: Beauty

mustelanin surumu daha kolaymis.. gogus pedi, kalkani aldin mi? onlarda ise yarar. gerci emzirebilecekmiyiz bakalim ama aldim ben olarida.

Hahahahaha... Buna ancak guluyorum. Doguma gitmeden tencerelerce dolma mi? Cam hali yikatmak mi? Valla ben canimi sokakta bulmadim, kizi da 39. Haftaya kolay getirmedim. Eve dolma yemeye temizlik kontrolune gelecek olan hic gelmesin, bebek gormeye gelen gelsin! Amerika'da oldugumuz icin cok mutluyum bu acidan, insanlar bu titizlik isine bu kadar takmiyor. Gerci bir anne faktoru var, nasil dizginleyecegim kadini bilmem. Gecen skypeta diyor ki bebek odasinin duvarlari nasil? Gelince bir sileyim onlari ben. Dedim olmaz oyle sey. Oda bos duruyor, boyasi yepyeni. Isitma kalorifer olmadigi icin is leke olmuyor. Neyi silecekse?

Silgicim bu musstela kremi de surdukten sonra temizlemeden emzirme mumkun mu? Lansinohda oyle onu biliyorum da, mustela nasil acaba? Her seferinde temizle, emzir, sur, mesakatli oliur. Bebise zararli olmasin icerigi, agzina alacak sonucta.

Korse ben de seninki gibi dusunuyordum, esraninkini gorunce gozlerim yuvasindan firladi, hayyyyyatta da icine giremem onun herhalde, girsem de makasi alip cikarin beniiiii derim :))). Ise yariyordur kesin ama, oyle gorunuyor. Sezaryende tabii boyle seyleri ancak doktor ok dedikten sonra kullanabiliyoruz, insallah normal olur da rahim kendisini toparlamaya baslar kendiliginden.

Silgi cim ben o korselere baktim ama ben onlardan kullanama .Ise geride donersem hic kullanamam.Amac karni sIkI tutmak zaten ikiside inan ayni ise yariyor.Evde varsa kullan derim ben yada ben kullanabilirim dersen al ondan.

Ben o gogus kalkaninida kullanamam galiba evirdim cevirdim baktim yok bana gore degil :) Gogus pedlerinden aldim.

Koko cogu seyi hallettim.Vallahi 2 de ciktim 7 de evdeydim.Cok yoruldum ama baska turlu olmayacakti.Yarinda insallah yikarim kizimin giysilerini.

Kremden bende alayim bu hafta.

aveeno'ya da johnson'in diger markasi diyorlar. icerikleri zararliymis vb vb dun arastirdim yabanci sitelerde biraz. onu almayi dusunuyodum. mustela iyiymis ama, ona da baktim bir suru cesidi var hangisini alicam bilemedim. bebek yagi da almak gerekir galiba, ay beyefendiyi metrosexuel yapicaz sanki :))
karin agrim dun basladi antibiyotikle, gece 3-4 kez 5-10 dakika surdu bitti.

vay koko 39. haftaya geldin :)) dolma getirseler keske ya, yemeye gelmesinler :)

Sigacam artik icine zorla Koko :)) Benim ablamda boyle birsey kullanmisti.Cok ise yaradi.

Sezaryan olursak cogu seyi unutalim zaten.Hastaneye sampuan filanda goturmeye gerek yok yikanamayizda. Ben de ayni seyi dusundum bugun.Sezaryan olursa korsenin hicbir cesidini giymem zaten.Ayy ne bileyim simdi o tarafini dusunmuyorum.Hayirli dogumlar versin Allah hepimize.

esracim aldiklarinigule gule kullan. korse bende almistim. silginin 2. linkte gosterdiginden ancak doktorlar kaslari zayifkattigi icin onermiyorlar. ben doktoruma sordum o da onermedi.bendekullanmadim.epidural aldigim icinde kullanmadim aslinda.ama gobegim kotu duruyor

O kullandigin antibiyotik benim midemi bozmustu sonra duzeldi.Sayet ishal varsa o agri ondandir merak etme yoksa doktoruna telefon ac pazartesi gunu sor silgi cim.Eee ben gerimi vereyim Avenoo yu.Iyi degilse kullanmayim.

Mertt, hastanenin lactation consultanti ile gorus, olmadi la leche league danismanini bul bolgenizdeki, onunla gorus. Iyi uyku ve bol su oncelikle, bunlari ihmal etme. Bebeginle ten temasi kur, yani senin ustun ciplakken ciplak bebisi gogsune yatir. Eger dogru tutnmayi yakaladiysa (latching) emebilmesi lazim, premature degil sonucta, emmeye programli geliyorlar! biberonun ucu hizli akisli olmasin, kafasini karistirir, memeden sut alabilmek icin daha fazla yorulur, bu hosuna gitmez. Eger biberonu memeye tercih ediyorsa bir pompa al elektrikli, sagilmis sut icir mama yerine. Memeler ne kadar cok sut emilirse o kadar uretiyor, uretimi vucut talebe gore ayarliyor.. O yuzden israrla emzir, sag, artar miktari. Bir bilene danis, amerikada bu konuda cok kaynak var, faydalan mutlaka. Laleche league websayfasi llli.org idi galiba.

Canan cim ben 6 hafta sonrada ise baslicam ya giderkende giyerim diye dusundum.Oburunu disarda kullanamam.Sayet onermiyorsa doktorlar ben de kullanmam .Hani gobek kalirsa belki sonra saklamak icin kullanirim artik :))

Unutmadan sorayim sana dun aklima geldi.Sen hep newborn almistin ne oldu giydirebildinmi Berfincige yoksa kuculdulermi ?

"yumuşak merhem her emzirmeden sonra ve gereken sıklıkta meme uçlarına uygulanır, emzirme öncesinde merhemin temizlenmesi gerekmez, yapışkan değildir ve leke bırakmaz…" mustela turkiye sitesinde bu var, birkac reviewde de temizlemeye gerek yok yaziyordu. iyice bakmak lazim ama. benim su an kasiniyor diye suruyorum lansinohu ama hala ayni, o yuzden bir de digerini deniycem. cok kati hemen biter.
ins normal dogum yapariz, normal dogumda rahimdeki yara da temizlenir yakmaya vb gerek yok dedi dr., sordumda bugun.

esra gogus kalkani cidden kaba, evde kullanilir anca ama yara olursa krem sursen camasira yapisir o kremi emer. su an bende oyle oluyo, suruyorum suruyorum gidiyo :)

Water, PEG 80 Sorbitan Laurate, Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, PEG 150 Distearate, Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, Sodium Lauroampho PG Acetate Phosphate, Tetrasodium EDTA, Iodopropynyl Butylcarbamate

Bunlar aveeno bebe sampuaninin icindekiler. Kimyaci biri olsa da hangisi zararli soylese :).

Bak mustelaninkini de buldum

Water, Coco Glucoside, PEG 40 Glyceryl Cocoate, Sodium Lauroamphoacetate, Sodium Coceth Sulfate, Citric Acid, PEG-150 distereate, Sodium Chloride, Glyceryl Caprylate, Parfum (Fragrance), Tetrasodium Glutamate Diacetate, Caprylyl Glycol, Butylene Glycol, Sorbic Acid (A Preservative), Chamomilla Recutita (Chamomile) Flower Extract, Sodium Hydroxide

Bunlara drugstore.com dan bakiyorum.

Bu aveeno icin amazon'da birisi johnson's buuuuu diye bir yildiz vermis. Ben de gormustum o yorumu Sirf johnson's diye silmem aveenoyu dogrusu, su icerigindeki maddeleri arastiracagim. Bizim arkadaslar HER seye ciddi alerjisi olan cocuga kullaniyorlar, hic tepki vermedi.
Mustela gercekten iyi marka ama hep diyorum ya pahali. Avrupa menseli yerine dogal organik amerikan urunu bakarim aveeno tatmin etmezse, daha ucuz olur. Surekli kullanilacak seyler, bir kere aldin bitti degil ki.

giydiriyorum. bugun 20 gunluk olduk. buyuk bile geliyor bazilari. suanlik sorun yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…