Amerika'da Hamilelik

nts ne bu arada?
ve ikili dortlu test denilen seyi yaptirdiniz mi? bana 12. hafta icin randevu al dedi dr ama hala almadim. gerci 3 hafta var. zor testler mi bunlar?

Canim valla bi turlu ogrenemedim Nts mi,Nst mi:))bu hamilelik ilerledigi zmn bir makina var seni ona bagliyorlar bebegin kalp atislarini ve sanci varmi diye onu kontrol ediyorlar. Ben daha 2 hafta once ilk defa girdim,yarin gene giricem ins.
Bu dedigin testleri de ben yaptirtmadim cunku givenmiyorum bu testlere kafami karistirmak istemedim cok sukur simdiyd kadar da hicbir bebegimde problem olmadi.

Ben gelecek agridan acidan korkmuyorumda ya diyorum Allah korusun ikinamazsam.Allah korusun sIkIsirsa bebis diye dusunuyorum Allah korusun.Bir sey daha soylicem ama gulmeyin kizlar bana :)Bir de tuvaletini yapan annisler var dogumda bir taneside benim kuzenim.Cok korkuyorum ben ondan.Gerci o sirada insanin gozu birsey gormezde.Ayy ne bileyim iste sacma sapan seyler dusunuyorum :)

Ben gelecek agridan acidan korkmuyorumda ya diyorum Allah korusun ikinamazsam.Allah korusun sIkIsirsa bebis diye dusunuyorum Allah korusun.Bir sey daha soylicem ama gulmeyin kizlar bana :)Bir de tuvaletini yapan annisler var dogumda bir taneside benim kuzenim.Cok korkuyorum ben ondan.Gerci o sirada insanin gozu birsey gormezde.Ayy ne bileyim iste sacma sapan seyler dusunuyorum :)

Hoşgeldin aramıza:)

Bende Ocak 2013'te bebişimi bekliyorum.Silgi de aynı dönemde.Şimdiden 3 kişi aynı zamanlarda kısmetse doğuracağız:) Bende bulantı yok inşallah sende de kısa zamanda geçer.Ben daha doktora gitmedim bu cuma randevum var.Heyecanla bekliyorum.Sen nerede yaşıyorsun.Ben çok yeniyim burda.(7 aydır bu topraklardayız) bebeğimle alışacağız inşallah buralara.
Sevgiler

Ben gelecek agridan acidan korkmuyorumda ya diyorum Allah korusun dogru ikinamazsam.Allah korusun sIkIsirsa bebis diye dusunuyorum Allah korusun.Bir sey daha soylicem ama gulmeyin kizlar bana :)Bir de tuvaletini yapan annisler var dogumda bir taneside benim kuzenim.Cok korkuyorum ben ondan.Gerci o sirada insanin gozu birsey gormezde.Ayy ne bileyim iste sacma sapan seyler dusunuyorum :)

esra gecmis olsun, off buralarda da mi kene var. hic disari cikmiyim ben :) amoxi.'yi ne kadar sure kullandin beze icin?

evet oglak olucak devam ederse ins. :) kisin gobegimizi biraz daha rahat kamufle edebiliriz sanirim :) bi de seviyorum ben kisi, su sicaklar bi gecse rahatliycam. mide bulantisiyla hic cekilmiyor.

cinsiyeti ben de cok merak ediyorum, saglikli ve hayirli olsun da cok onemli degil aslinda.

kokopelli hosgeldin ve kacinci ayindasin? benim ilk aylar ve mide bulantim fena. napicazz bilmiyorumm

Evham yapma diyorsun doğru:) Onlar bizden güçlüler değil mi:) ben de doğumdan korkuyorum ama benim eşim benden korkak.Asla giremem doğuma diyor,düşüp bayılırım diyor:)

Bazen o ikinma hissi kendiliginden geliyor,bazen senin ikinman gerekiyo ama hic korkma zatrn bebiste kendini itiyo,aslinda var ya hakjatdn normal dogum mucize kizlar. Yani hersey sana kalmiyor bebekte,doktorda yardim ediyo en basta Rabbim yardim ediyo valla.
Hele bundan hic korkma cunku bunlar alismis burda arkadaslardan duydugum kadariula lauman yapmiyorlarmis. Yani buyuk abdesti yapma ihtimali cok yuksek ama dedigim gibi zaten onlar onun icin hazirlikli oyle bisey icin orda malzemeleri var hemen silip atiyolarmis. Sonra dedigin gibi kimin umrunda o anda aklina o gelmiyo bile:)))Al bebisini kucagina gerisini dusunme sekerim:)))

Ne guzel, 3 yeni yil hediyesi!
Bulanti yok diye sakin uzulme, cekilecek dert degil vallahi. Bebegin daha saglikli oldugu anlamina falan da gelmiyormus zaten bulanti. Benim de gecen hafta basladi, morning sickness diyorlar ama benimki aksam aziyor. Ben de bir an once gecmesini umuyorum.

Benim asil randevum te 5 Haziran'da. Tedavi ile hamile kaldigim icin teyid etmeleri gerekiyordu, o yuzden 8. haftadan once ultrasona girebildik. Kalp atisini falan dinlettiler, cok guzel bir duygu, cuma gunu sen de duyup bu hislerle tanisacaksin :)

Biz kaliforniya'dayiz, siz neredesiniz?

Canim 21 tane vardi 8 saatte bir ictim.1 haftada bitmisti.

evet yaniltici sonuclar cikiyomus o testlerde ama insan merak da ediyor. yaptirirsam mi karar veremedim. sonucu olumsuz cikarsa da cok kafaya takarim, ne zor isler ya. biran once zaman gecsin, tum supheler bitsin, saglikla sonuclandiralim herseyi inssss.

Canim burada da kene olduren cinsten degil ama kotu kene "Lyme Disease" yapiyor. O da tatsiz bir hastalik.Cok sukur benimkisi kotu kene cikmadi.O hafta ben piknige gitmistim bir surude kopek gordum.Ben de bir kopek asigi olarak saatlerce sevdim onlari orada buyuk bir ihtimalle onlardan bir tane bana geldi.Doktorda kopek kenesi bu korkma demisti.

kokopelli hosgeldin ve kacinci ayindasin? benim ilk aylar ve mide bulantim fena. napicazz bilmiyorumm

ben daha yeniyim, bugun 7+6yiz.

mide bulantisina pretzel falan oneriliyor ya. ben zencefilli (ginger) seker buldum, lokuma benziyor, ondan aliyorum rahatlatiyor biraz. neyse ki aksam oluyor daha cok, iste degil evde olunca malak gibi yatiyorum ben de. zaten 10 dedin mi yataga gidiyorum. tabii bulantinin disinda tolere edebilecegim yemek o kadar az ki. yogurtlu makarna falan. sebze yemegi gormek bile istemiyorum. ancak cig salatalik havuc yiyebiliyorum sabahlari.

bu arada sizlere coromega omega3 paketlerini tavsiye ederim. amazon'dan subscribe&save ile gayet uygun oluyor fiyati (dukkanda daha pahali oluyor). ben portakallisini aliyorum hamilelik icin olanindansa, tadi cok guzel. prenatal kullaniyor musunuz? cok sevindim buralarda hamile arkadaslar bulduguma, turkiye'dekilerle zaman farki, ortam farki yuzunden cok iyi muhabbet kurmak mumkun olmuyor.

Bende regl gecikmesi dışında hiçbir belirti olmadı:) zaten reglimden 2 gün önce evde yaptığım testle öğrendim.Doktora gidince asıl anlayacağım herşeyi sanırım:)O hisleri yaşayacağım.
Biz maryland eyaletindeyiz.D.C ye yakınım.İnşallah hepimizin bebişleri sağlıkla doğar

Evham yapma diyorsun doğru:) Onlar bizden güçlüler değil mi:) ben de doğumdan korkuyorum ama benim eşim benden korkak.Asla giremem doğuma diyor,düşüp bayılırım diyor:)

Bende de var bir tane kan gorunce dusup bayilan hahahaa :)) Dun dedimki ona "Sen girme doguma ,kapinin onunde bekle seslenirsem sana hemen iceri gir " dedim :)) "Yok girip elini tutucam ama senin tarafta dururum ben tamammi "diyor."Tamam" dedim :))

Valla canim bende cok takan biri oldugum icin hicbir hamileligimde yaptirtmadim cok sukur bisey de olmadi.
Yakin arkadaslarimda yasadim once biseyler var dediler,kadincagizlar mahvoldu,sonra bebisleri sapasaglam dogdu cok sukur.
Sen kendini daha iyi bilirsin nasil rahat edersen o sekilde yaptir bence.
Rabbim hepimize bebislerimizi saglikli sekilde kucagimiza almayi nasip etsin ins.

Seninki karda yuruyup iz birakmayan bebeymis! Ben ilk ogrendigimde feci yoruluyordum, sabah uyandiktan 2 saat sonra kafami masama koyup sizmisligim var o donem! Onun disinda bir sey olmadi bu igrentiler bulantilar baslayana kadar. Doktor kramp olursa sorun degil, karin bolgesindeki ligamentler genisliyor dedi. Kanama olmadikca sorun yokmus.

Lavman yapmiyorlarmi. Butun umudum oydu :)) Gerci bende kendimi bildim bileli bir kabizlik soz konusu ilk defa belki ise yarayacak :))
Saka bir yana dedigin gibi bebisi kucaklara alalimda gerisi teferruat :)

sanirim prenatal kullanmayan tek benim.
ginger sekerini nereden buldun, internet mi? walgreensden seaband diye bileklik aldim ben de, o biraz rahatlatiyo gibi ama psikolojik iste.. ben de makarna ve kuru seylerle besleniyorum ama ilk aylarda cocuk alirmis besini zaten her sekilde diye rahatladim biraz. umarim kisa surede bulantilardan kurtuluruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…