- 15 Mart 2011
- 1.098
- 3
- 158
- Konu Sahibi citaknuray
-
Iyi aksamlar cnm,
Sende de bahsettigim agrilar baslamis,bunlar baslangic hazirlik asamalari,yalanci dogum sancilari su anda benim haftam da basliyo genelde ve bende bugun bayagi oldu. Bide bebis bir tarafa toplaniyo o taraf sertlesiyo,gobek yamuluyo resmen bunlar da kasilmalar oluyo senin haftalarda basliyo hissediyorsundur buyuk ihtimal. Bide cok yoruldugunda bebek cok fazla asagi kisma baski yapiyo,hatta gobegi alttan tutma ihtiyaci duyuyo insan.
Bana boyle bir test yapmadilar gulum bilmiyorum,ama gecen nuray diyodu bakteri varmis onda dogumda antibiyotik verceklermis dedi,nasil ogrendiler bilmiyorum belkide onun doktoru yapmistir boyle bir test o gelince okuyup cvp varir.Bana her gittigimde rutin idrar tahlili ve ayda bir de troid testi yapiliodu.
bu muhabbet baya geride kalmis ama yaaa :))))) mincik mincik severim ben onu ablacim :))
masallahyeni annisimizde olmus
hosgeldin kokobelli, nickinede bayildim
hayirli hamilelik diliyorum canim
kkbr ben ilk haftalarda bilmiyorum ki kactaydi hatirlayamiyorum ama belki 11-12 olabilir.. o zaman dr alttan bi test yapmisti. bende o pozitif cikti ve cok onemli degil ama dogumda sana antibiyotik vericez dedi.. 2 hafta oncede tekrar alttan bi test aldi. onu daha ogrenmedim. aslinda benim dr sey diyor. ben sana bisi demiyorsam bu konuda bir sorun yoktur. yani ondan bisi cikmadi herhlade olsa soylerdi.. yani yapiliyor canim, benim dr yapti o testi
Evet banada 11 hafta civarinda pap smear testi yaptilar, hatta kanamam oldu. 35. haftada da bu bakteri testini yapacaklarmis. Dediginiz gibi test sonucuna gore antibiyotik veriyolarmis.. Ben biraz tedirginim ama eger herkese yaygin olarak yapiyolarsa yaptircaz mecburUmarim sizinde sonuclariniz iyidir bi problem olmadan dogururuz bebislerimizi insallah
Bu arada sizin kacinci cocugunuz?
masallahyeni annisimizde olmus
hosgeldin kokobelli, nickinede bayildim
hayirli hamilelik diliyorum canim
nuraay ben resmler ekleyemyom buyuk heralde o yuzden nasl kucultuluyo resmler.
ben turkiye'de memorial'da oldum tup bebek tedavisi. 1 ay kaldim oralarda, hallettik.. sen hamile miydin ya da dusunuyo muydun? amerika'da bu tedaviler pahali oldukca, hic denemedik bile o yuzden.
ben de gecmisi okuyordum, gordum "1-2 tane hamile kalmaya calisan arkadas var, soyleyeyim bu konuda soracaklari olursa sorsunlar" dedim kendime. Benim hamile kalmam 8-9 ay surdu. Ilk 6 ay kendimiz denedik (ates olcme, ovulasyon testleri, su bu konusunda expert oldum!). 35 yasin ustunde oldugum icin 6 aydan sonra doktora gittik. Ilk ay testler sunlar bunlar yapildi, her sey duzgun cikti. Sonraki iki ay yumurtlamayi destekleyici ilaclar kullandim ve isimizi sansa birakmayalim diyerek asilama yaptirdik. Ikinci tedavili denememizde tuttu sukurler olsun, bir kirmizi karti daha yuregim kaldirmayacakti.
Benim is yerim araciligi ile sigortam var, bu tedavilerin sadece 50%sini karsiliyordu. Doktor muayeneleri, ultrasonlar, ilaclar, testler derken bayagi tuttu dogrusu ama bir tup bebek kadar da degil. Eger olmasaydi, yazin tr'a gidip tup bebek yaptiracaktik biz de, sukurler olsun gerek kalmadi. Bizim eyalette oyle zorunlu morunlu degil infertilite masraflarini sigortanin karsilamasi. Bazi sigortalar hepsini karsiliyor, bazilari hic karsilamiyor, bazilari benimki gibi. Oyle eyaletler var mi acaba gercekten? Sigortan varsa ac infertility teshis ve tedavisi icin coverage nedir sor, soylerler hemen. Ama senin bir dusugun varmis galiba degil mi, demek ki hamile kalabiliyorsun, hemen masrafli islere girisme, hele de yasin gencse. Ben kartlamadan cocuga kavusalim diye kastim :)))
cok tesekkurler arkadaslar...
benim bir dusuk var...simdi bazi eyaletlerde calistigin isyerinde 50 dan fazla calisan varsa ivf gibi fertility uygulamalrini karsiliyor sigorta(mecburi). ama bazi sartlari var mesela en az bir sene gebe kalamamis olmak...benim bir dusuk oldugu icin gecen subatta, gelecek seneden once sigortanin boyle bir hakkindan faydalanamiyorum...hani dedim belki sizlerde bu belli eyaletlerde yasiyorsunuzdur diye..esim isi dolayisiyle TR'ye gidemiyor, gitse de tas catlasin bir hafta kalabilir...bir de o 8-10 yildir gidemiyor, gittigi zaman da boyle islerle ugrasip tatilini harcamak istemiyor (cok mecbur kalmadikca tabi).
yasim 34 oluyor onumuzdeki ay, bu sene okul bittikten sonra ise basvuracagim ve ise basvururken bu sigorta hususuna dikkat edecegim...zaten koko'nun dedigi gibi simdi sigortam o eyaletlerin birinden olsa dahi karsilanmazdi ocak ayinda gebe kaldigim icin....
Selam anne adaylari ve cicegi burnunda annisler ...kizlar malum ben yeni dogum yaptim ve dogumu bekleyen arkadaslara elimden geldigi kadar edindigim tecrubeleri paylasmaya hazirim..hamilelik sureci epey uzun hele bana cok daha uzun gelmisti sanki yillarca hamileymisim gibi hissetmistim kendimi ..insan bu surecte cok sey yasayabiliyor ki hele birde ilk hamileliginizse bir dunya ihtiyac duydugunuz sorunuz ve problemleriniz olabiliyor ki benim olmustu ne yalan soyluyum herseyi okuyarak ve buralarda sorarak ogrendim..hani bu konularda da cok alim degilim ama tecrube yasanmadan da ogrenilmiyor en azinda sizlere acizane ne biliyorsan sunabilirim diye dusundum..
tekrar gorusmek uzere hepinize oglusumla selamlarimizi gonderiyoruzbebislerinizle saglikcakla kalin ins.
Selam kizlar,
Biz dr dan geldik biraz moralimiz bozuk anlatayim size.
Benim bu sipanin simdiden ne olcagi belli:))ilk nts'ye baglandik once hersey iyiydi sonra bi anda kalp atislari yok oldu sonra kiz geldi 15 dakka ugrasti bi turlu yakalayamadi habire hareket ediyo velet:))
Neyse sonra tmm hersey yolunda dediler ultrason odasina gectik bu sefer bahtimiza uyuz bi kadin dustu,baby is very active deyip offlaya offlaya olcum yapmaya calisti cikan sonuc bdbek 2 hafta once 2927 gramdi bu hafta sadece 3000gram cikti 2 haftada sadece 70 gram gibi bisey almis bence yanlis olctu ama gene de morali bozuluyomus insanin((
Boyu 51 cm fl uzunlugu 7,34 yani bence boyda yanlis cocuk 55 cm mi dogcak?cok fazla bence
Onlara gore hersey perfect doktora sordum cok az degilmi dedim 2 hafta da bu kadar almis olmasi cok normal bi kilo dedi.bakalim gelicek hafta gorucez ne cikicak.
Ha bu arada Nuraycim dr muayene etmek istedi bende istemiyorum gelicek hafta olsun dedim tmm dedi.Dogum doktorum cok iyi seviyorum kadini. Bize cep nunarasini verdi herzmn arayabilirsin ne olursa olsun dedi.
Velhasilikelam bizde durumlar boyle gelicek hafta bakicaz duruma bakalim.
Sabah erken kalktim uyku bastirdi ve yoruldum simdi biraz kestireyim kizlar,kalkinca tekrar girerim ins.
Hamisler merak ettim... benim gibi belli bir zaman sonra Turkiyeye donecek olan var mi? Yoksa herkes burda duzenini kurmus devam mi ediyor ??
bu testleri yapmalari guzel tabiki onceden onlem alinmis oluyor, bende yaptir .. benimde ilk hamileligim .. 29 yasindayimEvet banada 11 hafta civarinda pap smear testi yaptilar, hatta kanamam oldu. 35. haftada da bu bakteri testini yapacaklarmis. Dediginiz gibi test sonucuna gore antibiyotik veriyolarmis.. Ben biraz tedirginim ama eger herkese yaygin olarak yapiyolarsa yaptircaz mecburUmarim sizinde sonuclariniz iyidir bi problem olmadan dogururuz bebislerimizi insallah
Bu arada sizin kacinci cocugunuz?
ablalcim bende bastan okurken bisi var zannettim valla, yok canim niye moralini bozuyorsun masallah kilosuda ,boyuda guzel masallah Yusufumuzun. adina yakisir sekilde olacak..ben boyu sormadim bile. dr dedi baska soracak bisi varmi diye. Dedim boyuda boyle kilo gibi soyleyeceklerse hic ogremiyim.. hic kafayi takma ablacim insan bastan bbi takiyo ama benimde dunku takmisligim yok.. insallah bebislerimiz saglikli zaten..HAyirlisiyla gelsinlerSelam kizlar,
Benim bu sipanin simdiden ne olcagi belli:))ilk nts'ye baglandik once hersey iyiydi sonra bi anda kalp atislari yok oldu sonra kiz geldi 15 dakka ugrasti bi turlu yakalayamadi habire hareket ediyo velet:))
Neyse sonra tmm hersey yolunda dediler ultrason odasina gectik bu sefer bahtimiza uyuz bi kadin dustu,baby is very active deyip offlaya offlaya olcum yapmaya calisti cikan sonuc bdbek 2 hafta once 2927 gramdi bu hafta sadece 3000gram cikti 2 haftada sadece 70 gram gibi bisey almis bence yanlis olctu ama gene de morali bozuluyomus insanin((
Boyu 51 cm fl uzunlugu 7,34 yani bence boyda yanlis cocuk 55 cm mi dogcak?cok fazla bence
Onlara gore hersey perfect doktora sordum cok az degilmi dedim 2 hafta da bu kadar almis olmasi cok normal bi kilo dedi.bakalim gelicek hafta gorucez ne cikicak.
Ha bu arada Nuraycim dr muayene etmek istedi bende istemiyorum gelicek hafta olsun dedim tmm dedi.Dogum doktorum cok iyi seviyorum kadini. Bize cep nunarasini verdi herzmn arayabilirsin ne olursa olsun dedi.
Sabah erken kalktim uyku bastirdi ve yoruldum simdi biraz kestireyim kizlar,kalkinca tekrar girerim ins.
kokopelli ben ilk defa senden duydum boyle biseyi. Aslinda bebegin ayaklarinin alcisini falan duymustum. ama kendim icin hic dusunmedim. bilmemki, nasil olur?? yapmam herhalde gibime geliyor..crazymom, nuray ve dogumu yaklasan diger anneler:
belly casting yaptiniz mi? hani alciyla gobislerin kalibini cikariyorlar. ben bir arkadasima baby shower hediyesi olarak almistim, yapmislardi (cok kolay ve bebege zararsiz). guzel bir ani oldu, heykel gibi :) beyaz alci gibi oluyor ama boyalari var, boyayip istediginiz gibi desenlendirebiliyorsunuz da!
amazon'da satiliyor, ilgilenirseniz bulayim, link atayim. cok zamaniniz kalmadi, dusunuyorsaniz hemen yapin, her an dogumhaneye kosmayi beklediginiz gunlere kalmasin :)
kkbrcim bizde burdayiz simdilik, yani en az 2 yil daha burdayiz . gerisi Allah kerim...Hamisler merak ettim... benim gibi belli bir zaman sonra Turkiyeye donecek olan var mi? Yoksa herkes burda duzenini kurmus devam mi ediyor ??
Selam kizlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?