- Konu Sahibi citaknuray
-
ben daha yeniyim, bugun 7+6yiz.
mide bulantisina pretzel falan oneriliyor ya. ben zencefilli (ginger) seker buldum, lokuma benziyor, ondan aliyorum rahatlatiyor biraz. neyse ki aksam oluyor daha cok, iste degil evde olunca malak gibi yatiyorum ben de. zaten 10 dedin mi yataga gidiyorum. tabii bulantinin disinda tolere edebilecegim yemek o kadar az ki. yogurtlu makarna falan. sebze yemegi gormek bile istemiyorum. ancak cig salatalik havuc yiyebiliyorum sabahlari.
bu arada sizlere coromega omega3 paketlerini tavsiye ederim. amazon'dan subscribe&save ile gayet uygun oluyor fiyati (dukkanda daha pahali oluyor). ben portakallisini aliyorum hamilelik icin olanindansa, tadi cok guzel. prenatal kullaniyor musunuz? cok sevindim buralarda hamile arkadaslar bulduguma, turkiye'dekilerle zaman farki, ortam farki yuzunden cok iyi muhabbet kurmak mumkun olmuyor.
Herkese merhaba!
Tesadufen gordum Amerika'da hamilelik konusu varmis. Ben de yillaaaarrdir burada yasiyorum, yakin zamanda da ilk bebegime hamile oldugumu ogrendim. Bebegi Ocak 2013te bekliyoruz. Gecmisi henuz okuyamadim, sanirim gruptakilerin hamilelikleri daha ileri haftalarda. Ben de deneyimlerinden faydalanmayi umuyorum. Benim gibi mide bulantisindan muzdaripler varsa da beraber cekeriz bu cileyi :)
Ocak 2013 anneleri grubunda takiliyordum, daha 4. 5. haftalarinda ultrasona giriyor Turkiye'dekiler, nasil ozeniyor insan, ben ilk 7+1'de gidebildim.
Hepinize iyi gunler, saglikli hamilelikler.
sanirim prenatal kullanmayan tek benim.
ginger sekerini nereden buldun, internet mi? walgreensden seaband diye bileklik aldim ben de, o biraz rahatlatiyo gibi ama psikolojik iste.. ben de makarna ve kuru seylerle besleniyorum ama ilk aylarda cocuk alirmis besini zaten her sekilde diye rahatladim biraz. umarim kisa surede bulantilardan kurtuluruz.
Canim hosgeldin aramiza,ayrica sende yeni hamislerdensin masallah Rabbim hayirlisiyla tamamina erdirsin ins.
Genelde burdaki arkadaslarda yeni hamisler sadece 2-3 kisiyiz heralde ileri haftalarda olan,neyse bizlerde numunelik burdayiz ne isterseniz sorabilirsiniz hamilelikle ilgili bizlerde yardimci olmaya calisiriz ins.
Ben de bu arada Floridadayim:)
Lavman yapmiyorlarmi. Butun umudum oydu :)) Gerci bende kendimi bildim bileli bir kabizlik soz konusu ilk defa belki ise yarayacak :))
Saka bir yana dedigin gibi bebisi kucaklara alalimda gerisi teferruat :)
hehehe, gordum biraz once lavman muhabbeti falan yapiyorsunuz!!! valla merak ettigim cok seyler var, testler sunlar bunlar, zamanla basiniza eksirim sorularla :)) sizin gibi oncu hamilelerin de hayirlisiyla hamileligi tamamina erdirmenizi dilerim.
Ahahaha buna cok guldum valla,bende ayni tepkiyi vermistim ilk duydugumda:)))
Veeee bende de yillardir kabizlik var ama oyle guclu bir ikinmaya kabizlik bile care olmayabilur:))))
Ayyy cok kotu oldu ya neyse bitirelim bu konusmayi,sen icini ferah tut cnm dedigim gibi bebislerimizi kucagimiza alalim gerisi bosss:))
valla bizim burada trader joe's var, orada hem bu lokum gibi sey var, hem de kurutulmus ginger seklinde satiyorlar kurutulmus meyvelerin reyonunda. sizin oralardaki dukkanlarda da vardir kesin. ben denemedim ama ginger ale denen gazoz gibi bir icecek var, o da iyi geliyormus, onu dene bari o her yerde vardir.
benim tek tesellim sut ve yogurt konusunda sorun yasamamam. onlari lop lop goturuyorum. onlardan igrensem cok mutsuz olurdum. yumurta yiyemiyorum ama mesela
ha: prenatal olarak da rainbow light oneririm, mideyi hicccc yormuyor. daha once (hamile kalmaya calisirken) twin labs denemistim, oldurdu midemi.
kizlar simdi geldik drdan..
ne yaptik derseniz hicbisi.. kendi doktorumu gormedim. Ultrason uzmani bakti bebisime.. olctu, bicti, kalp sesini dinletti bize o cok guzeldi.. sonrada geldik.. yani nts ye falan girmedim. kendi doktorum persembe gunu yaparmi onuda bilmiyorum..
birde esim bebegin kilosunu sordu.. adam yabanci o yuzden ben hic anlasamadim..3.5 kilo dedi.. ben afalladim tabi..
benim dr. 4 gun once 2800 demisti.. bende simdiki kilosumu diye sordum evet dedi.
simdide baya kafam karisti..persembe gununu nasil beklyecem bilmem.. 3.5 kilo nasil olur diye..
yoksa biz mi yanlis anladik anlamadim
Canim sakin takilma kilo isine banada en son 3 kilo demislerdi oglum cika cika 2430 cikti inan sok olmustum guya yuzde 25 yanilma payi ile soyluyorlarmisneyse ne bosver sen onlari sen iyi beslenmene bak birde kendi kilo artisini iyi takip et yeter kanimca
neyse bizden haberler boyle ..
Marlincim sanada cok gecmis olsun.. ihlamur varsa ic derim cok faydasi oluyor. Hem hamileliktede faydali. kendine dikkat et..bu havalarda hastalik hic cekilmez gercekten.. kendine iyi bak..
Hosgeldi Kokopelli
Oh ne guzel kalabaliklasiyoruz.Bir suru annis ve annis adaylari oldu :)) Insallah dogumdan sonrada guzel haberler paylasiriz burada.
Valla oglen gibi girmistim bir tekrar giriyim bakem dedim oooo sayfalar epey ilerlemis allah muhabbettinizi bol etsin kizlar bir gunde en buyuk ilerleyisi bugun yapmissiniz galiba super olmus
Canlar ben mayis annesi oldum ve basindan beri de mayis anneleri topigini takip ediyordum ve ediyorumda halan ..dogumdan sonra pitir pitir dokulmeye basladiktopige ugrayan gunden gune azaldi ama herseye ragmen buyuk bir aile olduk velhasil kalan saglar bizimdir ilkesi ile devam ettik ins burda da buyuk bir aile oluruz
ben de peynir ve yogurt yiyebiliyorum, tek tesellim :) dr.a gittigimde sorucam vitamin olayini tekrar, 3 ay sonunda verir mutlaka bisey. folic asit kullaniyorum su an sadece.
En onemlisi de o zaten. Eger iyi besleniyorsan diger vitaminleri bir sekilde alirsin hep.
Ben dedigim gibi tedaviyle hamile kaldim ama o doktorum hic vitamin al sunu yap bunu yap demedi. Ben oradan buradan cok okudum, hep hamile kalmadan 3 ay once icinde folik asit olan prenatal kullanmaya baslayin diyordu. Ben de oyle kullanmaya basladim, doktor falan yazmadi yani. Bunlar receteli degil zaten, centrum mentrum gibi gunluk vitaminler, sadece hamilelige ozel icerikli oluyorlar. Su siralar mide bulantisi yuzunden onlari yutarken de zorluk cekiyorum ama aksatmamaya calisiyorum.
Aminn cnm Rabbim kimseyi pisman etmesin.
Sende ilerde hatirlarsin bu konusmayi ins:)))
Senin agri sizi durumun nasil basladimi agrilar falan,gerci 34-35 ten sonra artiyo daha cok.
Artik uykular zulum oldu bize ya,hayirlisiyla bi dogursakta kurtulsak.
silgi ve koko, tedavilerinizi amerika'da mi oldunuz acaba? yani sigortaniz karsiladi mi? bazi eyaletlerde zorunluymus galiba karsilanmasi...
Amin amin insallah :)
Walla ben nasil agrilar olucak pek bilmiyorum ki :44: Arada yururken falan karnimin alt kismi agriyo biraz dinlenince rahatliyo cok sukur... Arada nerede nasil oldugunu anlamadigim batma gibi agrilar oluyo ama.... Sanirim o yalanci dogum sancisi denilen sey henuz olmadi :)) Sizde basladi sanirim cok aciyo mu yaa ???
Bu arada siz 35 haftayi bitirdiniz aklima gelmisken sorayim.. Benim hastane 35. haftada bi test yapiyomus adini tam bilmiyorum ama bi bakteri tespiti icin sanirim. Ama alttan yapiyolarmis. Turkiyede alttan pek mudahale etmiyolar diye korkuyorum bende bi zarar verir belki erken doguma sebep olur diye. Size boyle bi test yaptilar mi?
silgi ve koko, tedavilerinizi amerika'da mi oldunuz acaba? yani sigortaniz karsiladi mi? bazi eyaletlerde zorunluymus galiba karsilanmasi...
bu muhabbet baya geride kalmis ama yaaa :))))) mincik mincik severim ben onu ablacim :))Gelsin kiz gelsin,isira isira minciklayarak seversin:)))tombik olunca daha da sevimli oluyolar zaten:)))
masallahyeni annisimizde olmus
hosgeldin kokobelli, nickinede bayildim
hayirli hamilelik diliyorum canim
Amin amin insallah :)
Walla ben nasil agrilar olucak pek bilmiyorum ki :44: Arada yururken falan karnimin alt kismi agriyo biraz dinlenince rahatliyo cok sukur... Arada nerede nasil oldugunu anlamadigim batma gibi agrilar oluyo ama.... Sanirim o yalanci dogum sancisi denilen sey henuz olmadi :)) Sizde basladi sanirim cok aciyo mu yaa ???
Bu arada siz 35 haftayi bitirdiniz aklima gelmisken sorayim.. Benim hastane 35. haftada bi test yapiyomus adini tam bilmiyorum ama bi bakteri tespiti icin sanirim. Ama alttan yapiyolarmis. Turkiyede alttan pek mudahale etmiyolar diye korkuyorum bende bi zarar verir belki erken doguma sebep olur diye. Size boyle bi test yaptilar mi?
kkbr ben ilk haftalarda bilmiyorum ki kactaydi hatirlayamiyorum ama belki 11-12 olabilir.. o zaman dr alttan bi test yapmisti. bende o pozitif cikti ve cok onemli degil ama dogumda sana antibiyotik vericez dedi.. 2 hafta oncede tekrar alttan bi test aldi. onu daha ogrenmedim. aslinda benim dr sey diyor. ben sana bisi demiyorsam bu konuda bir sorun yoktur. yani ondan bisi cikmadi herhlade olsa soylerdi.. yani yapiliyor canim, benim dr yapti o testi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?