Amerika'da Hamilelik


Hosgeldi Kokopelli
Oh ne guzel kalabaliklasiyoruz.Bir suru annis ve annis adaylari oldu :)) Insallah dogumdan sonrada guzel haberler paylasiriz burada.
 

Canim hosgeldin aramiza,ayrica sende yeni hamislerdensin masallah Rabbim hayirlisiyla tamamina erdirsin ins.
Genelde burdaki arkadaslarda yeni hamisler sadece 2-3 kisiyiz heralde ileri haftalarda olan,neyse bizlerde numunelik burdayiz ne isterseniz sorabilirsiniz hamilelikle ilgili bizlerde yardimci olmaya calisiriz ins.
Ben de bu arada Floridadayim:)
 

valla bizim burada trader joe's var, orada hem bu lokum gibi sey var, hem de kurutulmus ginger seklinde satiyorlar kurutulmus meyvelerin reyonunda. sizin oralardaki dukkanlarda da vardir kesin. ben denemedim ama ginger ale denen gazoz gibi bir icecek var, o da iyi geliyormus, onu dene bari o her yerde vardir.

benim tek tesellim sut ve yogurt konusunda sorun yasamamam. onlari lop lop goturuyorum. onlardan igrensem cok mutsuz olurdum. yumurta yiyemiyorum ama mesela

ha: prenatal olarak da rainbow light oneririm, mideyi hicccc yormuyor. daha once (hamile kalmaya calisirken) twin labs denemistim, oldurdu midemi.
 
Son düzenleme:

hehehe, gordum biraz once lavman muhabbeti falan yapiyorsunuz!!! valla merak ettigim cok seyler var, testler sunlar bunlar, zamanla basiniza eksirim sorularla :)) sizin gibi oncu hamilelerin de hayirlisiyla hamileligi tamamina erdirmenizi dilerim.
 
Lavman yapmiyorlarmi. Butun umudum oydu :)) Gerci bende kendimi bildim bileli bir kabizlik soz konusu ilk defa belki ise yarayacak :))
Saka bir yana dedigin gibi bebisi kucaklara alalimda gerisi teferruat :)

Ahahaha buna cok guldum valla,bende ayni tepkiyi vermistim ilk duydugumda:)))
Veeee bende de yillardir kabizlik var ama oyle guclu bir ikinmaya kabizlik bile care olmayabilur:))))
Ayyy cok kotu oldu ya neyse bitirelim bu konusmayi,sen icini ferah tut cnm dedigim gibi bebislerimizi kucagimiza alalim gerisi bosss:))
 
hehehe, gordum biraz once lavman muhabbeti falan yapiyorsunuz!!! valla merak ettigim cok seyler var, testler sunlar bunlar, zamanla basiniza eksirim sorularla :)) sizin gibi oncu hamilelerin de hayirlisiyla hamileligi tamamina erdirmenizi dilerim.

Sorma yaaa herseyi konusuyoz valla burda rezil olmasak birilerine bari:))))
Valla ne istersen sor cnm biliyorsak seve seve hemen cvplariz ins.
Hepbirlikte zamaninda hayirlisiyla bebislerimizi alalim kucagimiza ins.
 

:)))) Bence de kapatalim biz bu konuyu :))))))))))
 
Kizlar ben kaciyorum simdilik malum aksam yemegi hazirlamak lazim,benim canavarlar vakit kacirmazlar aciktik demeye baslarlar:)))
Aksam yemektan sonra gene girerim ins.Size guzel sohbetler,cok kaynatmayin biz yokken emi:)))
 

ben de peynir ve yogurt yiyebiliyorum, tek tesellim :) dr.a gittigimde sorucam vitamin olayini tekrar, 3 ay sonunda verir mutlaka bisey. folic asit kullaniyorum su an sadece.
 
Valla oglen gibi girmistim bir tekrar giriyim bakem dedim oooo sayfalar epey ilerlemis allah muhabbettinizi bol etsin kizlar bir gunde en buyuk ilerleyisi bugun yapmissiniz galiba super olmus




Hosgeldi Kokopelli
Oh ne guzel kalabaliklasiyoruz.Bir suru annis ve annis adaylari oldu :)) Insallah dogumdan sonrada guzel haberler paylasiriz burada.

Canlar ben mayis annesi oldum ve basindan beri de mayis anneleri topigini takip ediyordum ve ediyorumda halan ..dogumdan sonra pitir pitir dokulmeye basladik topige ugrayan gunden gune azaldi ama herseye ragmen buyuk bir aile olduk velhasil kalan saglar bizimdir ilkesi ile devam ettik ins burda da buyuk bir aile oluruz
 

Canim seni hatirladim dogum hikayeni de okumustum galiba,mayis annelerine girip okuyodum hep.
Bizde dokulmeye baslariz yakinda gerci ileri haftalarda cok kisi yokuz ama.
Burasi haziran mayis anneleri degil amerika yurtdisi topigi biz her sekilde dvm ettiririz ins. sohbeti muhabbeyi dimi kizlarrr:)))
 
ben de peynir ve yogurt yiyebiliyorum, tek tesellim :) dr.a gittigimde sorucam vitamin olayini tekrar, 3 ay sonunda verir mutlaka bisey. folic asit kullaniyorum su an sadece.

En onemlisi de o zaten. Eger iyi besleniyorsan diger vitaminleri bir sekilde alirsin hep.

Ben dedigim gibi tedaviyle hamile kaldim ama o doktorum hic vitamin al sunu yap bunu yap demedi. Ben oradan buradan cok okudum, hep hamile kalmadan 3 ay once icinde folik asit olan prenatal kullanmaya baslayin diyordu. Ben de oyle kullanmaya basladim, doktor falan yazmadi yani. Bunlar receteli degil zaten, centrum mentrum gibi gunluk vitaminler, sadece hamilelige ozel icerikli oluyorlar. Su siralar mide bulantisi yuzunden onlari yutarken de zorluk cekiyorum ama aksatmamaya calisiyorum.
 

anliyorum ya hap yuttuktan sonra cok kotu hissediyorum ben de ki cikariyorum zaten. bunyem artik kaldirmiyo. bu arada benim de tedavi sonucu oldu, ilk denememde tuttu cok sukur. Allah yardimcimiz olsun ne diyim, hamilelikte zormus. hic bu sekilde olacagini tahmin etmemistim. Ama bazi arkadaslar cok rahat, yaziyolar zaten mide bulantisi vb yok diye diyelimm :)
 
silgi ve koko, tedavilerinizi amerika'da mi oldunuz acaba? yani sigortaniz karsiladi mi? bazi eyaletlerde zorunluymus galiba karsilanmasi...
 

Amin amin insallah :)
Walla ben nasil agrilar olucak pek bilmiyorum ki :44: Arada yururken falan karnimin alt kismi agriyo biraz dinlenince rahatliyo cok sukur... Arada nerede nasil oldugunu anlamadigim batma gibi agrilar oluyo ama.... Sanirim o yalanci dogum sancisi denilen sey henuz olmadi :)) Sizde basladi sanirim cok aciyo mu yaa ???

Bu arada siz 35 haftayi bitirdiniz aklima gelmisken sorayim.. Benim hastane 35. haftada bi test yapiyomus adini tam bilmiyorum ama bi bakteri tespiti icin sanirim. Ama alttan yapiyolarmis. Turkiyede alttan pek mudahale etmiyolar diye korkuyorum bende bi zarar verir belki erken doguma sebep olur diye. Size boyle bi test yaptilar mi?
 
silgi ve koko, tedavilerinizi amerika'da mi oldunuz acaba? yani sigortaniz karsiladi mi? bazi eyaletlerde zorunluymus galiba karsilanmasi...

ben turkiye'de memorial'da oldum tup bebek tedavisi. 1 ay kaldim oralarda, hallettik.. sen hamile miydin ya da dusunuyo muydun? amerika'da bu tedaviler pahali oldukca, hic denemedik bile o yuzden.
 

Iyi aksamlar cnm,
Sende de bahsettigim agrilar baslamis,bunlar baslangic hazirlik asamalari,yalanci dogum sancilari su anda benim haftam da basliyo genelde ve bende bugun bayagi oldu. Bide bebis bir tarafa toplaniyo o taraf sertlesiyo,gobek yamuluyo resmen bunlar da kasilmalar oluyo senin haftalarda basliyo hissediyorsundur buyuk ihtimal. Bide cok yoruldugunda bebek cok fazla asagi kisma baski yapiyo,hatta gobegi alttan tutma ihtiyaci duyuyo insan.

Bana boyle bir test yapmadilar gulum bilmiyorum,ama gecen nuray diyodu bakteri varmis onda dogumda antibiyotik verceklermis dedi,nasil ogrendiler bilmiyorum belkide onun doktoru yapmistir boyle bir test o gelince okuyup cvp varir.Bana her gittigimde rutin idrar tahlili ve ayda bir de troid testi yapiliodu.
 
silgi ve koko, tedavilerinizi amerika'da mi oldunuz acaba? yani sigortaniz karsiladi mi? bazi eyaletlerde zorunluymus galiba karsilanmasi...

ben de gecmisi okuyordum, gordum "1-2 tane hamile kalmaya calisan arkadas var, soyleyeyim bu konuda soracaklari olursa sorsunlar" dedim kendime. Benim hamile kalmam 8-9 ay surdu. Ilk 6 ay kendimiz denedik (ates olcme, ovulasyon testleri, su bu konusunda expert oldum!). 35 yasin ustunde oldugum icin 6 aydan sonra doktora gittik. Ilk ay testler sunlar bunlar yapildi, her sey duzgun cikti. Sonraki iki ay yumurtlamayi destekleyici ilaclar kullandim ve isimizi sansa birakmayalim diyerek asilama yaptirdik. Ikinci tedavili denememizde tuttu sukurler olsun, bir kirmizi karti daha yuregim kaldirmayacakti.

Benim is yerim araciligi ile sigortam var, bu tedavilerin sadece 50%sini karsiliyordu. Doktor muayeneleri, ultrasonlar, ilaclar, testler derken bayagi tuttu dogrusu ama bir tup bebek kadar da degil. Eger olmasaydi, yazin tr'a gidip tup bebek yaptiracaktik biz de, sukurler olsun gerek kalmadi. Bizim eyalette oyle zorunlu morunlu degil infertilite masraflarini sigortanin karsilamasi. Bazi sigortalar hepsini karsiliyor, bazilari hic karsilamiyor, bazilari benimki gibi. Oyle eyaletler var mi acaba gercekten? Sigortan varsa ac infertility teshis ve tedavisi icin coverage nedir sor, soylerler hemen. Ama senin bir dusugun varmis galiba degil mi, demek ki hamile kalabiliyorsun, hemen masrafli islere girisme, hele de yasin gencse. Ben kartlamadan cocuga kavusalim diye kastim :)))
 
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…