Amerika'da Hamilelik

Heyooooooo! Oh ya!

:))
evet ya heyooo,
ne zor gecti gunler ya, simdi camasirlar, makine, yigilan pc isleri derken yogun gunler beni bekler.
marlin ben diaper bag sevmiyorum ama sonradan mecbur kalirsam alirim. ya da diaper bag yapacagim, ben diaper bagim diye bagirmayan bisey alicam.
bugun baktimda ayak bileklerim sismis resmen

yavas yavas yap, kendini cok yorma. sen bilgisayar basindaki isleri hallet, esin de temizlik turu isleri halletsin, nasil cozum ama?
bu hafta esim yok (nj'de su anda hatta), zorlaniyorum valla. egilip kalkmak zorluyor bayagi. bulasik makinesi doldur bosalt bile zorluyor. neyse az kaldi, bu son iki ay da vinnn diye gececek. aman elektriksiz, susuz, gazsiz gecmesin de!!!

hadi gecmis olsun tekrardan!

merhaba,konunuzla alakali degil ama ben de yurtdisinda yasiyorum ve gebeyim,bebegim dogunca esimin vatandasligini alacak ben turk vatandasiyim,bebegimi turkiye ye gotururken vize almam gerekli mi ya da aranizda boyle bir problemle karsilasan var mi?cevaplariniz icin tesekkurler

siz Turk vatandasi iseniz bebeginiz de Turk vatandasi olabilir, Turk nikahi olsa da olmasa da diye bilmekteyim...vatandaslaik almazsaniz tabi ki vize ile de girebilir...

siz Turk vatandasi iseniz bebeginiz de Turk vatandasi olabilir, Turk nikahi olsa da olmasa da diye bilmekteyim...vatandaslaik almazsaniz tabi ki vize ile de girebilir...

Ooo, cemrecik nerelerdesin sen ya? :)

Eger esinizin ulkesi cifte vatandasliga izin veriyorsa turk nufus cuzdani cikariverin, turk vatandasi da olsun. Ama esinizin ulkesi almanya gibiyse bu olmaz. O zaman da kolayligi var diye biliyorum. Mavi kart diye bir sey cikaracaklardi, o yururluge girdiyse ondan alinir. Yok daha girmediyse konsoloslugu arayip sorun, izah edin, ulkeye gore en iyi cevabi onlar bilir. Sizin pasaportunuza yazilma durumu olabilir, o zaman vize gerekmez. En kotu ihtimalle havaalanindan vize alinir, neyse ki onceden binbir belgeyle vize basvurusu gerekmiyor tr icin!

iyiyim kokopellim ne yapayim, ugrasiyorum dersdi makalesiydi derken gunler geciyor..su tezi biran once bitirip elim ekmek tutsun istiyorum...
arada gelip okuyorum sizleri, birseyler ogrenmek babinda, fazla katilim yapamiyorum paylasacak birseyim olmadigi icin
bir gebe kalayim, basinizi cok agritacagim sorularimla
herkes saglikla doguracak insallah, yalniz dogumdan sonra kacmayin lutfen, bu topigi bos birakmayin

Son düzenleme:

sizin esler cok hamarat, yardim eder ama pek beceremez ve vakti yok o yuzden ben yapiyorum cogunlukla :) elektrik supurgesi kullanmak bana zor geliyor ve bulasik makinesi bosaltmak. ya zaten 2 ay daha idare edelim, sonrasinda toparlaninca yavas yavas evi hallederiz. su an cok takmiyorum acikcasi detayli islere.

sizin gobekler cok buyudu mu? ben aynadan bakinca sasiriyorum ya, resmen inanilmaz atak yapti bu ay. cok kilo almadan bitirsem keske ama zor gibi.

evet elektriksiz, susuz, gazsin gecmesin artik. cok zormus..

cemrecik sana ben de arada baska basliklarda rastliyorum, burayi ihmal etme. ins. kisa surede saglikli bir sekilde hamile kalirsin ve guzel haberi bizimle paylasirsin.

sizin esler cok hamarat, yardim eder ama pek beceremez ve vakti yok o yuzden ben yapiyorum cogunlukla :) elektrik supurgesi kullanmak bana zor geliyor ve bulasik makinesi bosaltmak. ya zaten 2 ay daha idare edelim, sonrasinda toparlaninca yavas yavas evi hallederiz. su an cok takmiyorum acikcasi detayli islere.

sizin gobekler cok buyudu mu? ben aynadan bakinca sasiriyorum ya, resmen inanilmaz atak yapti bu ay. cok kilo almadan bitirsem keske ama zor gibi.

evet elektriksiz, susuz, gazsin gecmesin artik. cok zormus..

cemrecik sana ben de arada baska basliklarda rastliyorum, burayi ihmal etme. ins. kisa surede saglikli bir sekilde hamile kalirsin ve guzel haberi bizimle paylasirsin.

Cok sagolun kizlar.. bugun FISH dedikleri ilk sonuclari aldik yuzde 100 olmasada yuzde 99 bebekte genetik bir problem yok cok sukur.. Kesin sonuclar gelecek hafta verilecek.. Simdi yine ilk basa donduk, ultrasonda bir problem gorunmesede buyuk ihtimalle placenta'da bir problem var ayrica tek umblical artery olmasida bebegin gelisimini etkiliyor olabilir dedi doktor.

Simdi bir sonraki ultrasonu bekliyoruz bakalim gelisimde gerilik/yerinde sayma vs olacakmi diye gormek icin.. Bebegi hissediyorum bayagi kipirdiyor ama cok sikliklada hissetmiyorum, genelde gece gec saatlerde ve sabah erken saatlerde daha cok hissediyorum.. Bu arada bende 5 kilo almisim.. gobegim bayagi buyudu son birkac haftadir..

Silgi; gozun aydin cnm elektrikler gelmis sevimdim valla:)) yorma kendini cok yavas yavas olur hem is bitmez yap yap hep ayni,,

Kokopelli; demek popo catlari oyy ( gecer ins dogumdan sonra

Esra; hemen e mailimi gonderiyorum cnm , Marlin oyle guzel tavsir etmiski bak simdi daha cok merak ettim

Bu arada kizlar Mahir dis cikarma hazirliginda ve benim hergun oyle bir canimi okuyorki anlatamam ,bir turlu memnun edemiyorum habire mizmiz ..gece en az dort kez kalkiyor eskiden bir kez aciktiginda kalkardi, simdi ise uyumak bilmiyor..is yapacagim zaman veletide yanimda canta gibi tasir olduk,,esek sipasi dunyayi bana dar etmeye kararli ( bizden havadisler bu kadar ama yine tatliligina doyamiyorum bana bir bakis atti mi valla icimin yaglari eriyiveriyor:)) hemen su koyuveriyoz yani:))

Cemrecik; hosgeldin tkr dan, ins allah sanada bir yavru nasip eder cnm ki gebe olmasanda gel arada bir nasil oldugunu bilelim

Gozun aydin ins plesantada sorun cikmaz cnm, gecmis olsun allah sifa versin ins

insallah plesantada da sorun yoktur, saglikla bitirirsin gebeligini...

ben daha hic hissedemedim hareketlerini, insallah haftaya baslar hissetirmeye, yoksa doktor randevuma daha 3 hafta var zaman gecmiyor

Silgi cim cok sevindim elektriklerin gelmesine.Biriken islerini yavas yavas yap.Ben pazar gunu kendimi cok yordum hala acisini cekiyorum.Kasiklarim agriyor.

Koko hazirlamadim cantayi ama gidecek herseyi aldim.Yarin hazirlarim.Sen simdiden papuclarini bagliyamiyorsan son haftalarda ne yapacan :)) Ben baglama ve corap giyme cozumleri urettim :) Her zaman esleri bulmak mumkun olmuyor :)

Marlin catlak yok ama her an olabilir diye bekliyorum.Cananin da son hafta catlamisti.Ossun yaaaa :)) Catlayan gobek popo olsun :)) hic onemli degil.Yeterki bebisler saglikli gelsin.

Melegim sanada gonderirim en kisa zamanda.Bakma sen Marlin e onun bakisi guzel.O da fistik gibi masallah.

Janim cok sevindim testin sonucuna insallah diger testlerde ve muayenelerde hersey cok guzel olucak.

Bugun doktora gittik.Nst ye girdim.Idrar ornegi verdim.Gecen haftaki bakteri testi temiz cikti cok sukur.Dogumda bir hafta once cati muayenesi olacakmisim.Gorecez bakalim su meshur cati muayenesi neymis :) Tetanoz asisini sordum.Gerek bulmadilar vardir bir bildikleri diye dusundum.

Lara ve annesinden haberler bu kadar :)) opuyoruz herkezi :)

Öncelikle Silgi gözün aydın) aydınlanmışsınız,işlere güçleri de yavaştan halledersin.Gerçi ben sana yavaş diyorum ama kendimi de frenlesem,bugün işyerinde yordum epey kendimi, akşama Eva'nın tekmeleriyle kendime geldim.Karnım yamuluyor resmen,eşim gülmekten kendini alamadı bugün.Dışarıdayız alışverişte benim göbek bizimkinin tekmesiyle şekilden şekle giriyor,ayrıca büyüdü dediğin gibi silgi, bazen dalıyorum bir yerlere sürtünüyor,çarpmıyorum çok şükür ama çapını falan kontrol edemediğim yerler oluyor)

Esracım senin de kontrol güzel geçmiş, ay şu çatı muayenesini ol bakalım bize de anlat:)) herşey güzelce yol alıyor zamanında da Lara kızımız sağlıkla gelince değmeyin keyfimize:))

Janım sonuçların güzel çıkmasına sevindim.İnşallah güzel haberlerini bekliyoruz sorunsuz atlatıp bu süreci bebişi kucağına alırsın.

Meleğim, Mahircik şimdi huysuzlanıyordur tabi yazık ona dişler çıkıyor, büyüyor adamcık oluyor:)) Ana olmak böyle birşey olsa gerek baksana uykusuz geceler her an onu düşünmek ama dediğin gibi bir bakışıyla seni bitiriyor:)) ama oğlumuzun da gözler bakışlar güzel olunca insan kendini alamaz tabi..

28 haftaya geldim ben de. Biara ben de yazdim buraya ama sonra okumaktan baska bisey yapamadim hepinizi takip ediyorum yani dogum yapaari tebrik ediyor, yapacaklsra allah kolaylik versin diyorum. bi nefeste yada resilient uterus diyelim )) buarada bisey de sorayim size aklima kalmis. Baby safe ink kit alanlar olmus aranizda. Markasi nedir? Nerden aldiniz yaaa Hic gormemistim, bayildim

Amazon'da var en basitinden. Babies r us'ta gordum ben, tj maxx'te gorenler olmus. Cok var yani.

Benim bugun cok kasilmalarim oluyor tam gobegimin altinda adet sancisi gibi cok hafif sancida var.Dogum yapan anneler nedir bu?
Bu arada disarida lapa lapa kar yagiyor ve ben sirkette calisiyorum Erken cikmaya calisicam.

Benim bugun cok kasilmalarim oluyor tam gobegimin altinda adet sancisi gibi cok hafif sancida var.Dogum yapan anneler nedir bu?
Bu arada disarida lapa lapa kar yagiyor ve ben sirkette calisiyorum Erken cikmaya calisicam.

Daha bu sabah bu konuda bir seyler okudum rastgelip. Diyor ki boyle kasilma oldugunda pozisyon degistirin (uzanin diyor ama senin icin pek mumkun degil is yerinde herhalde), pozisyon degistirdiginizde geciyorsa braxon hickstir. Eger bir saatte 4 kezden fazla oluyorsa, arti giderek suresi uzuyor aralari kisaliyorsa, siddeti artiyorsa doktoru arayin. Seninkiler hala rastgele mi, yoksa belirli bir duzeni var mi? saatle takip et bakalim.

Kiz lara dur, kar mar yagarken gelme, daha 15 gunun var, otur iceride :)

]]

Onlar hazirlik sancilari cnm, rahim kendini boyle arada bir doguma hazirlar surekli ve duzenli olmadigi surece sorun yok,,zaten dogum sancilari dedigin gibi adet sancisi gibi olur yani dogru yoldasin ters giden bir durum yok hersey normal..
Kar mi oyy ne guzel, soguktur ama guzel olur goruntusu bende bu ulkeye gelmeden once yagmazdi geldikten sonra yagma sikligi cogaldi, var bende galiba bir keramet,,kardesimde hep der bir yere giderken ayaklarini cok surtuyorsun galiba :)) ama ilginctir ist a her gittigimdede yaz bile olsa yagmur yagardi :))iyi surtmusuz ayaklari demek :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…