- Konu Sahibi citaknuray
-
- #4.281
esraa evden calismak cok guzel di mi :)) ne koydun cantana? benim cok eksigim varmis.. bu arada dun arastirdim biraz, bebeklerin kafasi kuruyo ya ingilizcesi neydi unuttum, turkcede konak diyorlar galiba, ona iyi geliyormus. bir tane bulundurun derim.
Amazon.com: Mustela Foam Shampoo for Newborns - 5.07 oz.: Health & Personal Care
ben de kasinmaya basladim, basenlerde beyaz catlaklar var ama eskiden kalma mi bilmiyorum.
ellerim uyusuyor artik bir de ve sisler.
konak=cradle cap. bunu gecirmek icin sampuanlarin pek faydasi yok kizlar, o kabuklari yumusatip yumusak bebek taragi/fircasi ile temizleyeceksiniz. onun icin alisveris listenizde bir bebek "grooming" firca taragi olsun mutlaka. yumusatmak icin ise once zeytinyagi ile guzelce ovaliyorlarmis, sonra oyle biraz bekletiyorlarmis yagla, sonra da guzelce ilik suyla sampuanla yikayip tarak/firca. umarim olmaz, ben dayanamayip yolmak isterim ama kiyamaz da insan bebise
Hem nasil Silgi bir yandan calisiyorum bir yandan tv seyrediyorim diger yandan surekli tikiniyorum :)
Pijama sabahlik terlik ic camasari sac fircasi yikanmak icin havlu sampuan vucut sampuani yuz yikama jeli (travel size ) dis macunu fircasi dudak partaticisi rimel :))) Esim icin esofman kizim icin 2 tane atlet ,zibin,alt,corap,battanite,sapka,hastane cikisi icin giysi.Bezi gerekirse biberonu filan hastane veriyor.Bu kadar aklima geldikce koyuyorum.
Cogu hamilede el uyusmasi oluyor.Sisme icin tuzlu yiyorsan yeme silgi bol su ic daha cok sismesin.
Oh oh cok guzel, cok sevindim evden calismaya baslamana. Doguma kadar boyle degil mi?
Esra'cim, terlik koymussun, corap da koy. Ben ayaklarim usuyecek diye cok korkuyorum, aklimda hep corap var o yuzden :))) Pijama iki set alabilirsin, en azindan altini, bir seyler sizar biri kirlenirse diye. Bir de dogum sonrasi eve donerken giyecek farkli bir kiyafet alabilirsin, gobis inmis olacak sonucta :) Aklima hep ebru salli'nin hastane cikisi geliyor, mumkun degil oyle inivermesi ya! car seat'i de simdiden yerlestirin arabaya :))) ya dusundukce cok duygulaniyorum, mesela lara simdi iceride, 15-20 gune car seat'e yerlestirip eve getireceksiniz!
Gecmis olsun kokocum, su midende seni bir rahat birakmadi gitti cnm yaa ,,uzuldum ins rabbim sifa verir ben dualara cok inanan biriyim ve senin icinde ozel bir duam olur bu gece ins, gerci artik her yattigimda geliyorsunuz aklima ..tez vakitte iyi olman dilegiyle cnm zaten sende soylemissin az daha disinizi sikicaksiniz sonra gelicek minnos ve pipicanlar, ve ohh diyecez hep beraber ins
sagol melegim. vallahi silgi ve ben mide sorunlu hamileler olduk. ben hayatimda reflu nedir bilmezdim, bulanti nedir bilmezdim, minik zilli sagolsun hepsini ogrendik :) yediklerimle azitmamaya dikkat ediyorum ama bir seyler dokunuyor demek ki. bugun daha iyi neyse ki!
erkek cocuk iste simdiden zorluyor demek ki :) evde is yaparken small eldiven kullanirdim bugun taktim elim kasildi resmen, nasil sistiyse artik :) dogumdan sonra geciyor mu el ve ayaktaki sisler? dogumdan 2 ay sonra gyme basliycam diyorum ama tabii zaman bulurmuyum is ve bebekten bilmiyorum.
bu arada hemsire komsum no stitches no stitches! diye tuttur doktoruna diyor. normal dogumda kolay cikarmak icin kesiyorlarmis o bolgeyi ama bilemedim soylesem mi doktora.
soriyim esra anneme ben onu.
bebek bezi ne alicaz kizlar? pampers swaddlers guzel gibi.
no stitches ne demek yahu??? yirtik olursa dikis atmasinlar mi yani?!? episiotomy'den bahsediyor galiba. dogal dogumcular da hep ayni seyi soyler, no induction, no pain medication, no episiotomy. perineum kafa cikarken yeterince esnemezse ya kendi yirtiliyor ya episiotomy yapiliyor yani doktor kesi atiyor, sonra da dikiliyor bunlar iste. silgi, marlin esinize soyleyin perineum masajlarina baslayin son birkac haftada, yirtik riski azalsin. internette aratin nasil yapildigina. hic rahat bir seye benzemiyor ama yirtiklari azaltacaksa deger! ben bu episiotomy konusunda kararsizim. gereksiz kesip bicmesinler tabii de, kafa oradan cikmiyorsa, ille de yirtilacaksa kendi kendine kontrolsuz yirtilmasindansa belki doktor kontrollu bir sekilde kesmeli. bilemedim.
bu arada ben de bebek bezi/wipe falan baktim online bol bol. keske trial paketleri olsa, icinde 3-5 tane olsa, alsak hepsini denesek ona gore karar versek. bebegin teni degisik markalara degisik tepkiler verebiliyor, hicbirimiz pisik yapan bez istemeyiz degil mi? sonra degisik markalarin emiciligi farkli oluyor, sizdirma sorunlu olanlar olabiliyor. bende simdi arkadasin bebeginden kalmis seventh generation'lar var biraz, onlari oyle deneyebilecegim. bir de honest company'den free trial diaper/wipe istedim, yollamislar (eve gitti, bakip goremedim nasilmis), onlari deneyebilecegim. diger bir arkadas da naturebaby ve abeno bamboo nature onerdi, onlara da bakmak isterim. diaper ve wipelarda amazon'un subscribe and save'i iyi deal olabiliyor, hele bir de "amazon mom"a yazilirsaniz. Ya bu ya costco zaten, belimizi kiracak bu diaperlar!
Wipelar konusunda onemli olan kalinligi, nemliligi ve cok kimyasal icermemesi. kimyasallar pisik riskini artiriyor. ben seventh generation ya da lansinoh wipe dusunuyorum. arkadas lansinoh'tan bir tane ile temizleyebildigini diger markalarda anca 2-3 taneyle temizleyebildigini soyluyor.
ne guzel iste kurtulucaksin, larayi goruceksin, rahat rahat hareket ediceksin, kilolar gidicek bunlari dusun. bir de su kocaman vitaminleri icmiyceksin daha neler neler :)))
ayri bir heyecandir o da ama hakikaten az kalmis :)
wet wipes altini silmek icin sanirim. pamuk ve suyla silin diyorlar ama ben devamli onlarla ugrasamam galiba. icinde kimyasal olmayan islak bez bulmak lazim.
valla pamukla suyla nereye kadar, ozellikle de daha mini minilerken. disari ciktiginda nasil olacak hem. wipe iyi, kimyasalsiz bulursan bence ideal cozum.
bu arada prenatalleri dogumdan sonra da bir sure kullanmak lazimmis, hem emzirirken destek olsun diye, hem dogum sonrasi vucut kendine gelirken eksikleri tamamlasin diye. oyle kolay kurtulmaca yok yaniiii! ama rahat hareket etme dedin ya, o olsun da vitamin sorun degil, icilir :))