Amerika'da Hamilelik

Hani sen artık evden çalışacaktın Esra, işten doğuma gideceksin sen:)) o adet sancıları gibi ağrılar şimdiden ben de bile oluyor,kasılmalar hep var ama tabiki çok sık değil.
Buarada bu ev tipi ana kucağı mı diyorlar burda bouncer mı oluyor tam bilmiyorum ama alan var mı? benim hoşuma gidiyor ama kullanışlı mı bilmiyorum, evde yerim bile yok ama fikirleriniz nelerdir:)))

cok sevindim genetik problem olmamasina. buyumus bebisin, placenta filan dinlemez o annesi saglikla gelir insallah.

gecmis olsun mu denir ne denir bilmiyorum:) biran once cikartsada dislerini rahatlasa yakisikli. disler cikinca emzirme nasil oluyor acaba.

bende de kasilmalar cok olmustu bir ara, su an tik yok. koko, marlin bakalim hangimiz once doguma gidicez :) hemen hemen ayni zamanlardayiz. ben cok korkuyorum ama bebegi de cok merak ediyorum. bir de dogumdan sonra hafifliycez, zayiflik ne guzey seymis ya :)

canan berfin nasil?

esra burada da kar var, dikkat et yollarda araba kullanirken ya da yururken.

kizlar nbr nasilsiniz

ne var ne yok yahu herkes kosturmada mi bu saatte bile yok kimsecikler

Bende hic olmadi kasilma su bu, gaz sancisindan baska bir sey olmadi, bizimkinin hic acelesi yok galiba. 31 araliktan once gelse de tax credit alsak :) bugun pek hickirdi kuzum, cok komik, yazik gerci, neyse ki zarari yokmus.

Bugun yine midem fena, hicbir sey ise yaramiyor. Kalca agrim bir klasik zaten. 9 hafta kaldi, ha gayret.

Sanırım ben çatlıyoooruuummm:)) göbeğim tatlı tatlı kaşınıyordu birkaç zamandır bugün krem sürerken farkettim kırmızı çok hafif kabarıklıklar var,çok net de göremiyorum ama sanki sankiiiii( yoooooo! son 1 haftada fark attı göbek sanırım aniden büyüme, gerilme şu bu derken çatlayacam gibi,napalım bebişler sağlıklı doğsunda, ama harita gibi de olmak istemiyorum yani.Geceleri ne tarafa dönsem tutulmuş gibi oluyorum, kasarak uyuyorum sanırım kendimi.Popumun yanları ağrıyor,artık nasıl uyuyorsam, silgi dediğin gibi hafiflemeyi özlüyor insan en çok da yatakta dönerek gerinerek:)) biraz daha dişimizi sıkalımmmm

Benim kicim catladi zaten, gobegim de bir ara catlar diye dusundugumden umudu kestim. annelik madalyasi olacak diyorum :)

Ben hep yuzustu yatan bir insandim, yuzustu uyumayi ozledim, dogumdan sonra gitsin hamile yastigi gelsin yuzustu uyuma! Zaten geceleri en az bir kere cise kalkmak zorundayim, nasil iskence oluyor agriyan kalcayla yataktan kalkmak offf... az kaldi az kaldi, geri sayim hizla devam ediyor!

Bugun evden calisiyorum cok sukur.Sonunda kullandigim programi yukleyip laptop i verdiler.

Marlin kesin ben de gobekten catlicam.Cok geriliyor hergun krem surmeyide biraktim.Amaaan bosver :) Tek dusundugum dogum su gunlerde.Hem gobusum hem de ben cok gerginiz :))

cantayida hazirladim. Ne koyacagimida bilemedim pek doldurdum birseyler :)

esraa evden calismak cok guzel di mi :)) ne koydun cantana? benim cok eksigim varmis.. bu arada dun arastirdim biraz, bebeklerin kafasi kuruyo ya ingilizcesi neydi unuttum, turkcede konak diyorlar galiba, ona iyi geliyormus. bir tane bulundurun derim.
Amazon.com: Mustela Foam Shampoo for Newborns - 5.07 oz.: Health & Personal Care

ben de kasinmaya basladim, basenlerde beyaz catlaklar var ama eskiden kalma mi bilmiyorum.
ellerim uyusuyor artik bir de ve sisler.

Hem nasil Silgi bir yandan calisiyorum bir yandan tv seyrediyorim diger yandan surekli tikiniyorum :)

Pijama sabahlik terlik ic camasari sac fircasi yikanmak icin havlu sampuan vucut sampuani yuz yikama jeli (travel size ) dis macunu fircasi dudak partaticisi rimel :))) Esim icin esofman kizim icin 2 tane atlet ,zibin,alt,corap,battanite,sapka,hastane cikisi icin giysi.Bezi gerekirse biberonu filan hastane veriyor.Bu kadar aklima geldikce koyuyorum.

Cogu hamilede el uyusmasi oluyor.Sisme icin tuzlu yiyorsan yeme silgi bol su ic daha cok sismesin.

ben de oyleyim :) izin verselerde doguma kadar oyle calissan.

tuz normal yiyorum ama vazgecemiyorum, su da iciyorum aslinda ama ellerim uyustu ve sisti bir haftadir. biraz daha sabredicez artik.

bebek icin atlet derken kisa kollu citcitli badi mi? ben atlet almak istiyorum ama bulamadim, hep badi goruyorum renkli renkli.

Al Marlimcim al benim yagane tek kurtaricim bu dedigin ana kucagi, onu icat edenden allah razi olsun gani gani hemde..cok ise yariyor banada arkadaslar hediye getirmislerdi ve ilk geldiginde buda ne bununla bebek ne yapsin ki diye dusunmustum malum o zamanlar cahil oluyor insan sonradan kulladikca anliyor hatta alan arkadas sana bu cok lazim olcak gorursun demisti de :)) aynen oyle oldu sekerim..Buna verecegin paraya sakin acima saglam ve iyi olsu bizimkinde titresimde var valla bizim oglan ne zaman ana kucagina otursa rahat kakasini yapi veriyor , titresimde gaz icin cok ideal yani anlayacagin yemede yaninda yat o kadar iyi ve yararli :))

Gecmis olsun kokocum, su midende seni bir rahat birakmadi gitti cnm yaa ,,uzuldum ins rabbim sifa verir ben dualara cok inanan biriyim ve senin icinde ozel bir duam olur bu gece ins, gerci artik her yattigimda geliyorsunuz aklima ..tez vakitte iyi olman dilegiyle cnm zaten sende soylemissin az daha disinizi sikicaksiniz sonra gelicek minnos ve pipicanlar, ve ohh diyecez hep beraber ins

Esra; artik inan senin yerine ben ohh cektim sonunda eve gelmen iyi olmus, umarim calisirken bol bol dinlenir sen ve Lara icin en sagliklisi olur,,

Silgi; cnm ellerdeki uyusukluk daha cok erkek bebek bekleyen annelerde oluyormus bunun tuzla alakasi varmidir bilmem ama benim tanidigim birinde de cikmisti kadin hic tuz kullanmadigi halde ayni seyden muzdaripti..sen yine tuzu kes sismelerin sebebi tuz o dogru bu yuzden en guzeli her seyi tuzsuz yemen tabii ellinden geldigi kadar en azindan denemelisin cnm, gecmis olsun

Ztar; sen neler yapiyorsun, bu arada birsey diyim mi bu bizim kizlar pespese dogum yapacak bu yuzden biz galiba uzun sure basbasa kalabiliriz burda :)) neyse ins hemen toparlanip katilirlar aramiza bebelerle cumbus cemeaat yeniden populasyon cogalmis olarak devam ederiz ins..

Evet kisa kollu citcitlilarda. Annene soyle tr.den getirsin SIlgi cim onlardan burada bulamazsin.

Sagol Melegim insallah dinlenirim biraz.Ben sismelerin nedeni tuz cok tuketiyorsa ondan demistim.Uyusmalarin bilemem ama endislenecek birsey oldugunu sanmiyorum hamileligin verdigi sIKIntilardan biride buymus okumustum onceden hatta olursa ben de panik olmayayim diyede dusunmustum.Melegim 31 haftaya girdi onlarda :)) az kaldi erken degildir.

erkek cocuk iste simdiden zorluyor demek ki :) evde is yaparken small eldiven kullanirdim bugun taktim elim kasildi resmen, nasil sistiyse artik :) dogumdan sonra geciyor mu el ve ayaktaki sisler? dogumdan 2 ay sonra gyme basliycam diyorum ama tabii zaman bulurmuyum is ve bebekten bilmiyorum.

bu arada hemsire komsum no stitches no stitches! diye tuttur doktoruna diyor. normal dogumda kolay cikarmak icin kesiyorlarmis o bolgeyi ama bilemedim soylesem mi doktora.

soriyim esra anneme ben onu.

bebek bezi ne alicaz kizlar? pampers swaddlers guzel gibi.

Bunu hemsire soyluyorsa vardir bir bildigi :)) Ayyyyyyy bi fena oldum

Bu arada baktimda benim dogum Cetvelime doguma 17 gun kaldi diyor.Anneeeeeeeeeeee :)

Annem hemencik gelsede koko nun dedigi gibi herkes kendi kizina baksa ilgilense :)

Bu arada ben mattress i online aldim delivery 10 ile 19 arasi diyor.Ya dogurursam yataksizmi kalacak kizim.Neyse babayi yataktan tekmeler kizimla koynis koynis uyuruz :)

Unuttum yazmayi SIlgi ben pampers yada huggie alip deneyecegim hangisi iyi.Sunu biliyorum ben evde hep huggie wet Wipes kullanirim cok guzel bir kere pampers aldim cok kotuydu.Wet wipes olarak huggie kullanacagim kesin.

ne guzel iste kurtulucaksin, larayi goruceksin, rahat rahat hareket ediceksin, kilolar gidicek bunlari dusun. bir de su kocaman vitaminleri icmiyceksin daha neler neler :)))
ayri bir heyecandir o da ama hakikaten az kalmis :)

wet wipes altini silmek icin sanirim. pamuk ve suyla silin diyorlar ama ben devamli onlarla ugrasamam galiba. icinde kimyasal olmayan islak bez bulmak lazim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…