Amerika'da Hamilelik

koko kopardin gulmekten...soyle ki bir ay once bir shower a gitmistim ve hamile arkadas da ayni senin dedigin gibi davranmisti
marlin, evet, istedigin ne varsa koy listeye, ama 10 dolarlik da koy 1000 dolarlik da (durumu iyi olmayanlar da olabilir)...ben kokopelli'nin dedigi gibi listeden secmistim hediyemi...tasinabilir, ufak bir yatak almistim..ama yine kokopelli'nin dedigi gibi registry yap, elden hazirlayip dagitma, yoksa bazi hediyelerden cifter cifter gelebilir, pisti olabilir...

Son düzenleme:
Bu arada ben bebek mobilyasi icin renkte kararsiz kalmistim. Mobilya'da koyu renk seviyorum, espresso, ceviz, mahagony falan. Ama bebek odalari herkes hep beyaz tercih ediyor, diger renkler agir kaciyor diye herhalde. Ama Lara'ninkiler koyu renk, gayet de guzel olmus. Ondan cesaretlenip ben de sevdigim renklere bakacagim, "ay olmaz" diye beyazlara yonelmeyeyim!!

Ana kucagini yazabilirsin mesela siz almayin hediye gelsin, him baska ne olabilir en guzeli bir siteye girip oradakilere bakmak ve eksiklerini ordan hemen gorup not etmen ..gerci eksik hic bitmiyor ben halan tamamliyorum ama guzek zevkler bunlar umarim senin icinde en isabetli ve ihtiyacin dogrultusunda gelir
Tek biberon degilde mesela Sterilisation Set isteyebilirsin icinde hersey var belki simdilik biberon kullanmak uzak gibi gelebilir ama ilerde bebek buyudukce su icmeye ve meyve sulari icmeye ve farkli seyler icmeye baslayacak o yuzden fazlasi ziyan olmaz sana linkini veriyorum bir bak boyle birsey varsa oralarda mutlaka bir set yaziver isini cok yariyacagina garanti verebilirim cnm
Tommee Tippee Closer to Nature Essentials Sterilisation Set - electric sterilisers - Mothercare
Ben mesela Avent in setini aldim ve cok isime yariyor, sende Avent dusunebilirsin iyi urun

Marlimcim son birsey daha sakin cekinme ve utanma soylerken eksikleri, yardimlasmanin en guzel hazini onlara tatdirman en guzel zevk olucaktir, keske bende yakinlarinizda olabilseydim de yavrulara bir nebzede olsa katkim olsa (

koyu renklere acik renk aksesuar ,oyuncak,yatak ortusu filan secersen gayet guzel olur.Sanirim senin bedding set lila rengiydi.Gayet guzel olur koyu renk crible.
Ben de basta beyaz istedim koyu rengi fiyat cazip diye aldim iyiki de almisim baktikca hosuma gidiyor.

ben vakitsizlikten,tasinmadan yapamadim ama hediyeler geliyor yavas yavas.Dun eski is arkadasim hediyesiyle beni gormeye geldi Macy's den 0-3 aylik bir suru sey almis icinede degistirme kartini koymus.Bugun gidip degistirdim 3-6 ay montunu hirkasini bi suru biseyler aldim.

Insallah kizim gelsin hosgeldin partisi yapicam hediyeler onceden geldigi icin hediyesiz maksat icimde ukte kalmasin :)

Hamilelikten once bende regli agrisi kasiklarda ve bacaklarimda olurdu .Bu yasima kadar hic bel agrisi cekmedim.Siddetli olurdu sancilarim ama sadece kasikta ve bacaklarda.Iki gundur ayni agrilari cekiyorum hafif hafif kasilmalarla birlikte.Icimde bir his benim minnos anneanneyi beklemicek diyor insallah tam zamaninda gelir.

Esra annen biletini aldi mi, ne zaman geliyor? 14 gunun kalmis, ne mutlu sana, bugun dogsa "full term" bir bebegin olacak!! ama ilk bebekler gecikir diyorlar, annen yetisir kim bilir!

Dun kayinvalideyle bayagi bir dogum muhabbeti yaptik, o dogum sancisi belden vurur diyor. en onemlisi ritmik olmasiymis, yani belirli ve sıklasan araliklarla gelip gitmesi. seninkinde bir periyodlasma var mi esra? of ya, cok heyecanlaniyorum dusununce, senin yerine ben sancilanmaya baslayacagim heyecandan :)

bu episiotomy olayini da sordum. Yirtiklari dikmek kesi dikmekten daha zor oluyor, dikisler cok muntazam olmuyor dedi. Perineum yeterince esnemiyor ve yirtik olacak gibi gorunuyorsa kesi daha iyi dedi ama tabii doktoru gereksiz yere otomatik kesi atmamasi icin uyarmak lazim :)

ucu ucuna yetisecek insallah koko. Benim sancilarim yalanci sancilar belli ama bazen kasilmalarim cok uzun suruyor.Cok yoruyorum bugunlerde kendimi belkide ondan oluyor bu kasik sancilari.Son haftalar goreceksiniz nasil enerjik oluyor insan.Bende temizliyorum habire evi dogurunca yapamam diye.Bugun esimden azari isittim oturdum yerime.Yazik adam bakti durmuyorum kendi sildi butun evi.
Hamaratlikla bir ilgisi yok asla o kadar hamarat olmadim cok ilginc insan oturamiyor surekli birsey yetistirmek zorundaymissin gibi hissediyorsun.

İyi Pazarlar hanımlar)
Öncelikle baby shower olayında cahilliğim açısından verdiğiniz fikirler çok güzel ve yararlı oldu:))Teşekkürler herkese... ezilip büzülmenin anlamı yokmuş öğrendik sonuçta 6 aydır beraber olduğum insanlar ama bebek olunca herkes çok yakın davranıyor.Çok samimi arkadaşlarım olsa elimden kurtulamazlardı ama hepsi memlekette kaldı( annemin geliş tarihini soruyorlar birşeyler yollayalım diye ama kadın kendini zor getirecek,bavullar dolu zaten.

Esra sendeki enerji hiç bitmez maşallah hep böyle ol inşallah:)) bende kendimi iyi hissediyorum yatağa girene kadar,yatmak bizi bozuyor! zilli alıştı sürekli ayaktayım o içerde sallana sallana uyuyor:)) umarım anneciğin yetişir doğuma, çok merak ediyorum bebişlerimizi! sağlıkla gelsinler kuzular.Tr deki herkes şu üç boyutlulara girmiş tipini falan görmüşler,yayınlıyorlar.Bizim kaç aydır ultrason görmüşlüğümüz yok,neye benzeyecek insan merak ediyor tabiki.

seelaaaaammm

nasilsiniz kizlar ne var ne yok..

esra ne guzel ya cok az kaldi..

marlin baby shower falan mi var super ya tadini cikar bayilirim boyle aktivitelere

bende 9 kilo falan aldim. kizlar benim kilo alimim cok hizli.. geceende doktorum cok korkutu beni. bir dhaki randevuya seker olcumu falan olcak yaa.. dikkate t tatli ekmek falan yeme dedi diabet cikarsa cok ugrasirsin falan dedi insaallah hersey yolunda olur. ama istisnasiz her gun tatli yemek istiyor canim..

yani benim gibi yiyenlerin bir haftada falan bir bucuk kilo alacagini snamiyorum sagliksal bi problem olmasin da kilodan gectim yani..

e baska ne haberler var, sizde hersey yolundadir umarim..

aman hic heveslenme o uc boyutlulara marlin'cim. tamam bir seyler goruyorsun ama bebegini dogdugunda gordugunde pek alakasi olmuyor o goruntuden yola cikarak kafanda kurdugunla. bizim bir arkadaslar burada ozel bir imaging center'a gitmisler, parasini bayilip uc boyutlu gormusler, videolar, fotograflar... cocuk dogdu, cocuk gercek, o goruntulerin ne kadar gereksiz oldugu belli olud :)) ben bebegi kendi kafamdan hayal etmeyi daha cok seviyorum, kurdugum hayalin dijital bir goruntu ile belirlenmesini istemiyorum. ama merak diyorsun, giderek daha cok meraklaniyorum ben de!

grupta kilo alma rekorlar bana ait, sen bana rakip mi cikiyorsun bakiiimm hmmm? valla kontrollu kilo almak en iyisi de, ben yediklerime ne kadar dikkat etmeye calissam da aldim iste. kilonun kendisi (cok abarmadikca) sorun degil de iste bu seker olayi dert. bilmem takip ettin mi benim ilk testte yuksek cikti da ikinci 3 saatlik testte iyi cikti, oyle yirttik diyetten. sen de glisemik indexi yuksek seylerden kacin her halikarda. testlerde belli olur zaten bir yamukluk varsa, insallah temiz cikar. canin tatli istiyorsa meyve falan ye bari, baklava kadayif yeme, o da zor tabii canin istiyorsa. azicik direneceksin, sonra dogum odana bir tepsi baklava getirtirsin :)

Yesen de yemesen de kiloyu alıyorsun canım:)) bende 11 kilo aldım.Benim canım 3-4 ay tatlı hiç çekmedi bu aylarda çekiyordu ama şu mide yanması çıkınca insan herşeyden geçiyor.Çikolata tatlı azdırıyor mesela benim yanmaları,dün pirinç pilavı yedim tüm gece midem diye gezdim! Ama 2 gün sonra midem düzeliyor yine dayanamayıp aşırıyorum:)) Ama ölçülü yemeye çalışsan senin açından daha iyi olur.Ben aldığım kiloların çoğunu 6.aydan sonra aldım,yeme düzenim değişmemesine rağmen:)) yani son aylar sanki kendiliğinden kilolar ekleniyor gibi ama çatlak kilo dert etmiyoruz,bebeler sağlıklı doğsunlar da:))

Baklavayı nerden bulduk da odaya getirtecezzzz koko:)) ben annemden istemeyi düşünüyorum, kadayıf) zaten kadından bebekle ilgili hariç yeme içme üzerine herşeyi istedim,umarım bavul falan açılmazda elinden almazlar kadının:)) yahu bizim beşik yok annem cibinlik oda süslemesi balon falan almış:)) pack'n playard uyku seti ile süsleyip cibinlik takarak moda yaratacağız:)) crib alsaydın falan diyor, hayır aldığımız ikinci el ya, süsleyip muhafaza edecekmiş.Heveslenmiş birşey de diyemedim:)) hayır 5.torun artık hevesini de almıştır diye düşündüm ama sanırım uzakta olmanın getirdiği bir heyecan bu:))

Ya caniniz istiyorsa mutlaka bulunur, turk restoranlari vardir sizin oralarda. en kotu ihtimalle tulumba'dan ismarlarsiniz. Yani tamam kolay degil ama mahrum kalmayin, hele dogum sonrasi guzel moral olabilir. Burada bir iran marketinde kadayif satiliyordu (hamur halinde yani) alip yapinca gayet guzel oluyor. esim ilgileniyor o islerle ben ilgilenmiyorum. bir daha gider alirsak markasina falan bakarim, sizin oralarda da bulunur kesin.

cibinlik ben seviyorum iyi ki almis annen. park n play'in ustune de takilir canim, neden olmasin. Ben de dusundum, hala dusunuyorum, kendim cibinlik yapsam mi diye. En kotu mobilinin ustune geciririm falan diyorum. Benim tek cekincem yaramaz kedim. Bu tur tul mul bir sey gordu mu cildirir!!! Penceleri takar, disler falan. Yapayim iki gunde kedi rezil etsin yazik olur. Ben yapamiyorum, sen annenin getirdigini tak, susle, fotograf cek bize de yolla, hevesimi seninkinden alayim :))) Bizimkiler de bebek sekeri ve suslu seker sepeti getireceklermis. Tutturdu kapi susu de getireyim, dedim hastane odasi belki ozel olmayacak, ugrasmayin. Bebegin evdeki odasina asariz diyor. Cocuk 6 ay o odayi gormeyecek ama heves ederse alsin getirsin ne yapayim. Ilk defa kizi dogum yapacak, onun hevesi ayri oluyor kiz anneleri icin.

Bagaj limitini aklinda tutsun anneler ha! Bir de ustune para vermesinler. Bizimkilere hep bunu hatirlatiyorum.

Kapı süsü de alacakmış:) dedim odası yok ev minik o süsler bile fazla gelir:)) alma falan dedim ama bakalım.Benim ablam iki kere doğurdu,ilk de değilim ama işte sanırım o heyecan ve heves hiç bitmiyor.Kilo olayını evet bende hatırlattım, tartar biçerler sanırım. Senin kedi kesin o cibinliği kafasına takar halleder) Seninkinin odası var süsler püslersin sende. d.c var türk restoran bir kere gittik, yarım saat uzaklıkta türk markette var,mahrum değiliz aslında.İsteyince herşeyi buluyorsunmaksat hasretlik yaratıp acıtasyon yapmak) ehehe
Bizim 1

Marlin cok dogru soylemissin yatmak bizi bozuyor :)) Masallah bize :)

kizlar selamlar,

ne guzel odalari suslemeye baslamissiniz ya da anneler susleyecek gibi :) ben bebegi biraktim kendime sabahlik, rahat pijama avina ciktim. bu arada gap'te buldum hepsini, indirimde olunca super oluyor :) odamizda daha hic bisey yok, hallederiz galiba kisa surede.

marlin, esra ucakta formlar veriyorlar ya iki tane, onlari nasil dolduracak anneleriniz? bizimkilerde ingilizce yok, hostesler yardim eder diyorum ama son donusumde tr'den formlardan birini cikista dagittilar. yani onu yine oyle yaparlarsa kime doldurturlar bilmiyorum.

ve yiyecek getiriceklerse, yazicaklar mi yoksa bizim her zaman yaptigimiz gibi yiyecek yok mu yazar sizinkiler? :) gerci babam herseyi oldugu gibi yazdirir, ideal vatandas :) ama ne biliyim ya ucak sonrasi beni korkutuyor nasil olur ne biter diye. keske biz de vize kontrol noktasina kadar gidebilsek.

Silgi bir Ara Nuray o formlarin linkini yayinlamisti ben onu bulup doldurucam anneme e mail yapicam.Annem de print yapsin ucakta baka baka doldursun.Ben yiyecek yok yaziyorum anneme de oyle yazicam.Birde gonderdigim davetiyeyi getirecek yaninda ingilizce bilmiyorum deyip gostersin mektubu.

Kiz kardesin dolduramazmi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…