Amerika'da Hamilelik

Arkadaşlar konuyla alakası yok ama ingilizce ile ilgili bir problemim var. 7 ingilizce kelimeyle 7 türkçe kelimeyi eşleştirmem gerekiyor ama sözlükler bana yardımcı olmadı. Bu konuda bana yardım edecek biri var mı, kafam durdu artık balon gibi oldu algılarım durdu herhalde

nedir kelimeler?

Responsiveness
Simplicity
Flexibility
Economy
Attainability
Sustainability
Survivability

Türkçe kelimeler
Standartlık
Ekonomik Olma
Yeterlilik
Elastikiyet
Sadelik
İzlenebilirlik
Koordinasyon

İngilizce verdiğim kelimeler "lojistiğin prensipleri". Esasen açıklamalarını çevirmem gerekiyor fakat bana zor geldiği için internetten türkçe kelimelerini buldum. Bir kısmını eşleştirebildim 3-4 tanesi kaldı.:18:

Mesleki ing. ödevimi bu? hemen lazımmı sana halledipte artık bugun akşama diyelim iletsem sana olurmu?

Maalesef mesleki ingilizce... Yarına lazım ya, aman olduğu kadarını yapayım madem. Yumurta kapıya dayanmadan düşünseydim Çok teşekkür ederim

yardımcı olamadım ama keşke daha önce diyeydin eggs without relying on the door önce:):) Allah yardımcın olsun dualrım seninle..

marlin super tahmin :)) cok detay seylere takiliyorum ama hala icraat yok, su siralar sadece takiliyorum :) ayaklari cok tatli batiyor di mi, ben de gobek ustunde hissediyorum. ay ne tatlidiir onlarin ayaklari ya minik minik :) annen araniza yatar artik :)

Responsiveness = Yanit/kasilik verebilirlik. VRSMesela biri bir sey dediginde bon bon bakmayis, tepki veris.
Simplicity =sadelik
Flexibility =elastikiyet
Economy =ekonomik olma
Attainability = ulasilabilirlik/elde edilebilirlik tam. burada en uygunu yeterlilik, cok sacma ama anca oyle oluyor bu listeyle
Sustainability =surdurulebilir tam turkcesi ama burada izlenebilirlik herhalde
Survivability = hayatta kalma, bir felaketin/kazanin ustesinden gelerek canli kalma. bu listede uzaktan yakindan karsiligi yok.

Baktim, senin haftalarda tr'da 3 hafta gecirip gelmis zamanimdi, 11 kilo kadar almisim o vakte kadar. ama bir haftada 1.6 kg aldigim olmadi hic herhalde, o biraz fazla olmus. haftada .5 kilo diyorlar ideali, hadi 1 olsun, seninki 2ye yaklasmis. az yemene ragmen fazla kilo aliyorsan iki ihtimal var: az yedigin seyler kilo yapici sagliksiz seyler ya da insulin direncin yuksek. iyi ki testin yakinda, testi ol, sonucu ne olursa olsun konus doktorla bir. kilonun kendisi sorun degil, verilir, altinda yatan baska bir sey olmasin da...

kiz sen new jersey'desin, indian restorani kayniyor ortalik, onlara gitsene! ohhh gelsin tikka masalalar gitsin tandooriler. ben cok seviyorum. biz disariya ciktigimizda pizza makarna cok seyrek yeriz, bulabildigimizce etnik yemeyi seviyoruz, hele de mexican :) ama disarida cok yememeye calisiyoruz, hem pahali oluyor diye hem de evde daha saglikli diye. kac aksam ogununu guacomole ile gecistirmisizdir (tavsiye ederim), hem sebze yiyorsun, hem doyurucu, hem hafif (avocado/domates/sogan/lime). gecen hafta esim yoktu, dolaptaki sebzeleri bitirecegim diye o kadar cok sebze yedim ki!!! gel gor ki aramizda en cok kiloyu ben aliyom

slm kizlaaar,

grip asisi olan varmi aranizda,ben oldum dr.cok tavsiye etti...neden oldun derseniz:bebek icin ilk 6 ayda grip asisi olmuyormus ama anne karnindan bebege geciyormus asinin etkisi...o yuzden oldum,sizler ne dusunuyorsunuz?

ben oldum, tek dikkat etmen gereken sey hamileler/cocuklar icin ozel prezervatifsiz/civasiz olanlarindan yaptirmak. bunu sor mutlaka.

ay sorma of gece en az bir kez kalkip 2 litre cis yapiyorum. kedi de benimle kalkip banyoya gelip sonra yataga donuyor. sonra bizimki partiye basliyor, o parti bitince ancak dalabiliyorum. sabahlari da cok sıkışmış olarak uyaniyorum hep.

bizde hali hazirda bir mattress cover var, waterproof sozde ama sirf ter icin mi waterproof yoksa oyle saril saril suyumuz gelirse ondan da korur mu yatagi bilemiyorum!!! belki bu bebeklerin altina serilen seylerden almak lazim, su ikea'dakilerden falan.

oh oh afiyet olsun eline saglik. ben hic kekci bir insan degilim ya, tatli cok sevmedigim icin hic ozenmedim ogreneyim diye. tatli repertuarim mozaik pasta ve cevizli kurabiyeden ibaret :)

selam kizlar, takip ediyorum sizi ara ara dogumlariniza cok az kaldi ya, ben bile heyecanlaniyorum :)

annemle babam vize gorusmesi icin randevu aldilar 20 kasima, doktordan aldigimiz raporu yolladik, esim ve benim agzimdan mektup yazdik yanimiza gelmelerini istiyoruz diye, bide esim isyerinden belge aldi burda calistiginin kaniti olmasi icin daha napilir bilmiyorum, insallah sorun cikarmadan verirler vizelerini...

benimde hala randevuma 2 hafta var, merakla bekliyoruz cinsiyetini ogrenmek icin, sanki ufaktan da hareketlerini hissetmeye basladim hala tam emin olamiyorum ama gitgide guclenir heralde, bende durumlar boyle :)

Hic bir sorun cikmaz ayni evraklari ben de gonderdim.Bakmadilar bile evraklara.

Esinin ve senin vatandasligin yada green card i var degilmi?

bu arada yatakta uyurken suyumuz gelirse mattress batmaz mi? waterproof mattress protector kullanmali miyiz acaba, nasil biseydirki bu su? simdi de ona taktim :))

Cnm takilcak birsey yok bende senin gibi dusunmustum ve cozumu hamile kadinlar icin yataga serilen su gecirmez bir ortu ile isi hallettim dur adini yaziyim ordada mutlaka satiliyordur hem dogumdan sonrada yataga kan gecmemesi icinde lazim olabilir,,
Maternity bed mats ; iceginde sunlar yaziyor aynen sana yaziyorum ; these bed mats are for use during late pregnancy, labour and after your baby is born
Umarim isine yarar canim,

yummy yummy afiyet olsun yarasin ins kekiniz, bence arada bir kacamaktan birsey cikmaz iyi yapmissin kek yaparak, hem az kaldi kizlar ha dayanin az daha yakinda gelicek minnaklar saglicakla ins..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…