Amerika'da Hamilelik

kokulara, baharatlara dayanamiyorumki. onceden kesfe cikardim degisik mutfaklara da su siralar cesaret edemiyorum. acaba normale donucek mi midem dogumdan sonra diye sabah yine dusundum. sanki hic gecmiycek gibi.

bu arada dun vitamini icmeyi unutmusum, gece uzun suredir ilk kez rahat uyudum. vitaminle alakali midir bilmiyorum.

insallah alirlar vizelerini esrasm. cinsiyetini bize de yaz, sen ne hissediyosun cinsiyet olarak?

Nuray ile yazistik face de bugun. Kayinbabasi, kayinvalidesi geldigi icin giremiyormus.
Yemek,is,Vali Esta bey :) derken aksam oluyormus.

Silgi senin amazondan paylastigin foam mattreess topper i almislar.Cokta memnunlarmis fakat aldiklari sisme yatak habire patliyormus. Yenisini alacaklarmis sisme yatagin.

Kizlar masallah bebislerinize demek geceleri cok hareketliler, saglikli olduklarinin yagena belirtisi bunlar,,,aklima su geldi bu bebisler bir araya gelse kesin halay cekerlerdi :))

Silgi demekki sen sabah kahvaltidan sonra iceceklsin vitamini aksam dokunuyor sana.

Ben hep aksam iciyorum dokunmuyor.2 gundurde unutuyorum Aklimdayken iceyim

tesekkurler, bakarim ben ona. cok mu kan geliyo dogumdan sonra? regl gibi olur diye dusunmustum ben.

kolay gelsin nuray'a o zaman :)

memnunlarsa alalim, yorumlarda iyi. dun alicaktik ama bizim sofa queen mi king mi bilemedik, acilinca baya buyuk oluyor. adama mesaj attik olculeri icin, cevap bekliyoruz ona gore alicaz.

Evt sizlere guzel bir haberimiz var benim Mahir oglanin minnak bir disi cikti gorseniz o kadar minik ki bakmaya doyamiyorum , ama o cikana kadar geceleri hic uyumuyarak bol bol sinyalini zaten veriyordu..cok sukur ... annesi dis hediyesi olarakta minik bir oyuncak aldi, babasida mont ve kazak yani o kadar cileye haketti bizimki ..cok cani yandi o kesin bazen dis kasintisindan elli yumruk agizda agliyordu kuzum neyse simdilik bizden haberler bu kadar

Kizlar masallah bebislerinize demek geceleri cok hareketliler, saglikli olduklarinin yagena belirtisi bunlar,,,aklima su geldi bu bebisler bir araya gelse kesin halay cekerlerdi :))

haha bari birimizin gobusunde toplansalar da eglenseler minikler, yalniz yalniz olmuyor :)) esranin gobek buyuktur hafta itibariyle, ona gitsinler :)))

yeni disini gule gule kullansin tavsancik :)

Silgi demekki sen sabah kahvaltidan sonra iceceklsin vitamini aksam dokunuyor sana.

Ben hep aksam iciyorum dokunmuyor.2 gundurde unutuyorum Aklimdayken iceyim

sabah icince de cok acikiyorum esra, problem cocuk gibiyim :))

Son düzenleme:
Yine alirlar merak etme topic te Nuray arkadasimizin da esi vizeli o da ona bagli vizeliydi annesi cok rahat geldi.

insallah Esra

pek bisey hissetmiyorum ben yani kiz istiyorum icten ice o yuzden kizmis gibi dusunuyorum sanirim :)) ama esim annem falan hep erkek olcak diyolar bakalim hayirlisi, onemli olan saglik :)

tesekkurler, bakarim ben ona. cok mu kan geliyo dogumdan sonra? regl gibi olur diye dusunmustum ben.

yok cnm sanmam ama yani in case olsun diye koymustum ne olur ne olmaz dimi.. benim ilk bir kac gun yogun gibi geldi sonra nerde ise bitmek uzeremis gibi oldu..gerci benim dogum sezeryandi fakat cevremde oyle cok gelenede pek rastlamadim

insallah Esra

pek bisey hissetmiyorum ben yani kiz istiyorum icten ice o yuzden kizmis gibi dusunuyorum sanirim :)) ama esim annem falan hep erkek olcak diyolar bakalim hayirlisi, onemli olan saglik :)

Biz bir ara cinsiyet tahmini yapmistik birbirimiz icin. Anneler kendi bebeklerinin cinsiyetini hep dogru bilmisti!! Sana kiz gibi geliyorsa dogru olabilir :)

insallah Esra

hayirlisi olsun, ben de erkek istiyodum hep :) annemler de hep erkek diye dusunmusler, ruyalar vb :)

esra bu arada adam olculeri yazmis, siparis verdik. sen de dusunuyosan hemen alma, bir gelsin bakalim yorumlarimi yazarim :)

Oy yazik ona kiyamam, ne cani acimistir. Dis kasiyici teetherlardan al annesi ona, elini isirmasin, disini kasisin onlarla. Fotografini cekip koysana gorelim minik incileri :) Turkiye'de dis cikinca dis partisi yapiyorlar bir de biliyor muydun? Bizim turk analari pek merakli partiye eglenceye :))) Eskiden dis hedigi derlerdi, bizim bir komsu yapmisti ogluna biz daha kucukken. Bebegin onune tarak, hesap makinesi, makas su bu koyuyorlar, cocuk hangisini secerse ona gore meslek tahmini yapiyorlar falan, eglence iste. Hedik dedigi de bugdayli bir pilav gibi bir seydi. Mahir beyin diger dislerinin basina darisi!

Sabah icince cok aciktirir Silgi ondan aksamlari iciyorum ben.Kilomu uykumu sen karar verecen artik :)
Ben de alayim amzondan olculere bakarim bu aksam.

Mahir beyin minnak disini severim ben :) Inci gibi saglikli disleri olsun insallah.

Esrasm nin erkek bebisi olacak gibi geliyor bana :)) Once saglikli olsunlar .

Merhaba arkadaslar,
Bakıyorum da bu forumda Amerika'da dogum yapan bütün arkadaşların annesi Türkiye'den geliyor. Ne mutlu size.
Benim Annemin gelmesi konusu hala belli değil, gelse bi dert, gelmese bi dert anlayacağınız ) ben gel mutlaka desem gelecek de, açıkcası annem "ben bu ısı hallederim" diye kendine güveniyorsan gelmesem daha iyi dedi. Annemin gelmeyi istemediğini sanmayın sakın, kızının yanında olmak istemez mı bi anne? İster elbette ama bazı ailevi durumlardan dolayı gelmese daha iyi. Anliyorum canim annemi. benden kucuk uc erkek kardes ve babami dusunuyor. annelik iste:) Şimdi ben düşünüyorum?????? Ben bu ısı tek basıma halledebilir miyim? Esimle basbasa üstesinden gelebilir miyim? Annemsiz bebeğe bakmaya alışadılar miyim? Öğrenebilir miyim? Depresyona girer miyim ? Banyo yaptirabilir miyim? Emzirebilir miyim? Uykusuzluğa dayanabilir miyim? İlk cocuk, tecrübeli de değilim. Annesi gelmeden dogum yapan kişiler var mı etrafınızda? Ben turk arkadaslara soruyorum mutlaka annen gelsin diyor, yabancılara soruyorum gerek yok hastanede herseyi öğreticekler diyorlar siz ne dersiniz?

iste kime hamileyim desem aynen boyle diyor

hamile kalmadan once kizimiz olsa diye dusunurduk esimle hep ben onun etkisindeyim yoksa ne olursa olsun farketmez Allah saglik sihhat versin de gerisi onemli degil

ya silgi, sen rainbow light kullaniyordun degil mi? ben diger markalar midemi rahatsiz ettikten sonra bunda huzur bulmustum ama belki senin midene iyi gelmedi? baska marka bir vitamin mi denesen acaba? ya da bir iki gun almayiver (bebisler o kadar da bagimli degil vitamine birkac gunden bir sey olmaz) bakalim miden nasil olacak. Mide rahatsizligi veren her neyse bildigin bir seyse diretmeye hic gerek yok. Mesela ben domatesi hayatimdan cikardim diyebilirim, oyle domatesli pizzaydi, makarna sosuydu, lazanyaydi bitti gitti. italyan mutfagina veda ettim resmen :)

Benim de mide hep bir rahatsizdi senin gibi ama seninki hep benimkinden kotu oldu. Benim koku hassasiyetim buyuk olcude gecti, sen hala kokuya gelemiyormussun, uzuldum vallahi. Ben bazen bile bile lades diyorum, mexican istiyor canim, rahatsiz edecegi kesin, az az da olsa yiyorum sonra ceremesini cekiyorum. kendim kasiniyorum yani! benim kacamagim da bunlar. neyse az kaldi, 2 ay sonra refluler mide rahatsizliklari hep hoop diye gececek.

hmm, zor bir durummus. hele erkek cocuklari+baba nasil idare ederler evi bilmem ki. en kucugu kac yasinda?

annene ne kadar ihtiyacin olacagi kocanin ne kadar becerikli ve ilgili olduguyla alakali. eger o da bir sure izin alabilecekse, ise gitmeyip senin yaninda kalabilecekse (en az iki hafta) annene ihtiyac olmayabilir. ben anneme hep diyorum, geldigin zaman ben bebege bakacagim, sen bana bakacaksin diye. bebek konusunda melegim'in dedigi gibi bir sekilde annelik icgudulerimizle kiviracagiz isi. banyoydu bilmemneydi hallolur bir sekilde. emzirme isini zaten hastanede lactation consultantlarla, temasa gecersen la leche league yardimiyla halledebilirsin. en zor sey senin kendine duzen oturtman olur herhalde. sen full time bebekle ilgilenirken, emzirir, uyutur, gaz cikarirken birisinin seninle ilgilenmesi, yemegini yapmasi, evini toparlamasi, bebisin kiyafetlerini yikamasi gerekiyor. ara sira da bebekle oynayip ilgilenip senin uyumana izin vermesi gerekiyor. esin becerikli, ev isinden yemekten anlayan hamarat birisiyse neden olmasin? durust olmak gerekirse ben annemi kendim icin istiyorum, lohusalik depresyonuna girmemek icin istiyorum. yoksa mecbur kalsam bebegi hallederiz esimle beraber.

vitamini sabah alinca aciktiriyor mu? ben hep gunduz aliyorum, ekstra bir acikma durumu olmuyor. kilo durumum malum ama vitaminden mi acaba? ben de ilk vitaminleri alirken alip yatardim ama sonra bu vitaminlerin midede iyi erimesi (dissolve etmesi) icin gunduz aldim. mide faaliyetleri gece uykuda yavasliyor, mide kaslari cok calismiyor, mide cok calkalanmiyor yani. vitamin hapinin iyice dagilmasi lazim midede ki barsaklara geldiginde emilebilsin. gunduz alayim da calkala yavrum calkala olsun diyorum. ama tabii en onemlisi mideyi rahatsiz etmemesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…