Amerika'da Hamilelik

Canan ve Melegim var topic te tek baslarina yaptilar herseyi. Benim annem de doguma yetisemiyecek sonra gelecek buyuk bir ihtimalle.

Benim annem cok evhamlidir ablamin 2 tane cocugu var onlari bile kucukken annem yikamamistir dusurur diye.
Yani annem geldigi zaman bebisi esimle biz yikayacaz :) ben emzirecem ,annemi gece uykusuz birakmak asla istemem esimle ben kalkacam ama annemin burada olup ne yapacagimi soylemesi bile beni rahatlatiyor.

Insallah annen gelir Esintos gelemezse ben eminim ki sende diger anneler gibi bu isin altindan cok guzel kalkarsin. Hepimiz gurbetteyiz ve bir sure sonra anneler geri donecek yine is basa kalacak. Hic olmazsa sen tecrubeli olacaksin bizlerden :)

Ben hamileligimin ilk ayinda sabahlari iciyordum ve aciktiriyordu.Vitamin istahi acar .Doktora soyledigimde aksam yemekten sonra almami soyledi. Sakincasi olsa sabah ic derdi.
Benim ne uyku sorunum oldu ne de mide sorunum.Yapsaydi bana yapardi.Aylardir aksam iciyorum.
Son aylarda gece cok uyanmamin sebebi agrilar.

Canim oncelikle allah bebigini saglicakla tamamini erdirsin ins..dedigin annelerden biride benim yani yanima kimse gelmedi zaten benim annemde rahmetli yani isteseydimde olamazdi, bu yuzden bir ihtimal kizkardesim gelebilirdi onada vize vermediler..neyse sunu soylemek istiyorum, icin rahat olsun inan rabbim cok yardim ediyor benim dogumum birde sezeryandi ona ragmen cok sukur sadece yanimda esim oldugu halde atlattik, esimin dogum izni vardi iki hafta kadar ona bir de 3 gun yillik iznini ekledi tam 20 gun kadar yanimda oldu buda bize yetti..
Birde daha evvel soyledigim gibi cocuk dogar dogmaz sen zaten sanki yillarca anne imis gibi herseyi cok rahat kivirabiliyorsun oda iste mevlamin hikmeti , sakin takma simdiden kafana sen bebigi buyutmeye bak annesi dogdugunda hersey hal olur allahin izni ile..

Ins belli oluyordur o kadar minik ki yanindaki hatta bugun daha belirginlesti, iyice buyusunler yine resim koyariz teyzeleri ..kokonun dedigi ogluma dis hedigide yapmak isterdim ama kiminle
Neyse size minnak dis gosterelim

selam kizlar

ay bi dunya isim var yaa..dun o kadar cok uyumusuz ki esimle 12 saat falan. sabah kalktigimda epeydir bsiey yememistim tartildim 700 gr eksik ciktim anlamiom ya birakcam bu isleri cumartesiden cumartesiye tartilcam artik..

bende vitamini sabah aliyorum kizlar. aksam saatinde daha zor geliyor bana neden bilmem ama sabah kahvaltidan sonra aliyorum. ben istah actigini dusunmuyorum .. memnunum vitaminimden. benimki de rainbow light vegan olani..

benim rectal bleeding son bir kac gundur cokf ena yine fazlaca ikinmak zorunda kaliyorum ve cok uzuluyorum bebegimi zorluyorum gibime geliyor ( internette doktorunuzu arayin diyor ama benimki bilio bu sorunumu hic birsey yapmiyor. ben yine arayim yarin bakalim..''

melegim mahirimizin ilk disi hayirli olsun.. inci gibi dizilsinler agizina insaallah.. Rabbim bize de nasip etsin guzel gunlerini gormeyi

bu arada bir arkadas sormus sanirim.. senin vize durumun aileni etkilemez sanmiyorum bende f1 var mesela.. ama aldilar cok sukur.

pek bisey hissetmiyorum ben yani kiz istiyorum icten ice o yuzden kizmis gibi dusunuyorum sanirim :)) ama esim annem falan hep erkek olcak diyolar bakalim hayirlisi, onemli olan saglik :)[/QUOTE]

2 hafta sonra cinsiyeti öğrenince herşey daha güzel gelecek, umarım gönlüne göre olur:)) Ben hep kız hissettim, eşim erkek dedi. Ama istekler hisleri etkiliyor olabilir.Benim cinsiyet tercihim gerçekten hiç olmadı,hep hayırlısını istedim.Ama evlendiğim günden beri herkes oğlun olur demişti,eşimde hep öyle düşünüyordu.Kız babası olacağını duyunca afalladı)şimdi kıyafetleri aldıkça benden hevesli.Kız erkek hepsi bizim...

Oleyyy! Mahir bey'in ilk dişi hayırlı olsun,diğerleri de inci gibi dizilsin:)) o dişler üç beş çıkıp da bunlar sırıtınca ne tatlı oluyorlar ya,maşallah ona

Ben annem ve eşime güveniyorum açıkcası,onlar olmazsa hiç beceremem gibi.Ama meleğim hep diyor, bebek olunca tecrübeli anne moduna hemen giriyormuşuz.İnşallah eşin sana yardım edebilir ve o ilk zamanları kolaylıkla atlatabilirsiniz.Anneler tabiki gelmek istiyor ama çok yakın bir yerde değil,orda da bir hayatları var zor yani.Annem hep diyor ah kızım İstanbulda olsaydın hamileyken bile kaç kere yanına gelirdim yemeğini yapardım.Kış günü kızları ve torunlar için yollara düşüyorlar.Bir de onlara alışıp yollamak daha zor, belki baştan herşeyi sen kendin halledeceksin, üstesinden gelirsin inşallah

Ztar, bence sen hergün tartılma:)) benim de hergünüm birbirini tutmuyor.Kafana taktıkça daha çok büyüyor:)) hamileliğin tadını çıkar,ölçülü:)
Bugün bize işyerinden arkadaş bir sürü şey getirmiş, bouncer ana kucağı istiyordum.Arkadaş verdi, almama ya da baby shower da istememe gerek kalmadı. 2 kutu oyuncak var.Etiketi üzerinde kıyafet ve ayakkabılar var İstediklerimi ve ayına göre uygun olanları ayıracağım.

Esra eşin doğumda yanında olacak mı? annen de sonradan geliyor o zaman, hadi bakalım son 12 gün yazıyor) hergün aklıma geliyorsun,işten gelince bakıyorum doğum başlamış mı diye:)))

pek bisey hissetmiyorum ben yani kiz istiyorum icten ice o yuzden kizmis gibi dusunuyorum sanirim :)) ama esim annem falan hep erkek olcak diyolar bakalim hayirlisi, onemli olan saglik :)

2 hafta sonra cinsiyeti öğrenince herşey daha güzel gelecek, umarım gönlüne göre olur:)) Ben hep kız hissettim, eşim erkek dedi. Ama istekler hisleri etkiliyor olabilir.Benim cinsiyet tercihim gerçekten hiç olmadı,hep hayırlısını istedim.Ama evlendiğim günden beri herkes oğlun olur demişti,eşimde hep öyle düşünüyordu.Kız babası olacağını duyunca afalladı)şimdi kıyafetleri aldıkça benden hevesli.Kız erkek hepsi bizim...

Oleyyy! Mahir bey'in ilk dişi hayırlı olsun,diğerleri de inci gibi dizilsin:)) o dişler üç beş çıkıp da bunlar sırıtınca ne tatlı oluyorlar ya,maşallah ona

Ben annem ve eşime güveniyorum açıkcası,onlar olmazsa hiç beceremem gibi.Ama meleğim hep diyor, bebek olunca tecrübeli anne moduna hemen giriyormuşuz.İnşallah eşin sana yardım edebilir ve o ilk zamanları kolaylıkla atlatabilirsiniz.Anneler tabiki gelmek istiyor ama çok yakın bir yerde değil,orda da bir hayatları var zor yani.Annem hep diyor ah kızım İstanbulda olsaydın hamileyken bile kaç kere yanına gelirdim yemeğini yapardım.Kış günü kızları ve torunlar için yollara düşüyorlar.Bir de onlara alışıp yollamak daha zor, belki baştan herşeyi sen kendin halledeceksin, üstesinden gelirsin inşallah

Ztar, bence sen hergün tartılma:)) benim de hergünüm birbirini tutmuyor.Kafana taktıkça daha çok büyüyor:)) hamileliğin tadını çıkar,ölçülü:)
Bugün bize işyerinden arkadaş bir sürü şey getirmiş, bouncer ana kucağı istiyordum.Arkadaş verdi, almama ya da baby shower da istememe gerek kalmadı. 2 kutu oyuncak var.Etiketi üzerinde kıyafet ve ayakkabılar var İstediklerimi ve ayına göre uygun olanları ayıracağım.

Esra eşin doğumda yanında olacak mı? annen de sonradan geliyor o zaman, hadi bakalım son 12 gün yazıyor) hergün aklıma geliyorsun,işten gelince bakıyorum doğum başlamış mı diye:)))[/QUOTE]

esim cok istiyor Marlincim ama ben daha o konuda karar veremedim.Son ana birakicam nasil hissederim fikrim degisirmi bilmiyorum.Annemin yetisememe ihtimali var .Yetissede annemi hic istemem dogumda.Zaten panik beni daha cok gerer :) Duasini gondersin disaridan yeter.Ben hala o kadar az kaldigina inanamiyorum.

Hastane odasi icin bebek sekeri yapacakmisiniz kizlar?Ben bugun cok guzel seker tulleri objeleri buldum ama sekerler cok uyduruktu ne koyabiliriz icine ? Fikir verin kizlar

esim cok istiyor Marlincim ama ben daha o konuda karar veremedim.Son ana birakicam nasil hissederim fikrim degisirmi bilmiyorum.Annemin yetisememe ihtimali var .Yetissede annemi hic istemem dogumda.Zaten panik beni daha cok gerer :) Duasini gondersin disaridan yeter.Ben hala o kadar az kaldigina inanamiyorum.

Hastane odasi icin bebek sekeri yapacakmisiniz kizlar?Ben bugun cok guzel seker tulleri objeleri buldum ama sekerler cok uyduruktu ne koyabiliriz icine ? Fikir verin kizlar

Bizim sekerleri annemler getirecek, baby showerda favor olarak verecegiz. Hatta bu sabah alacaklari dukkanin web sayfasindan sectim tiplerini, yarin gidip alacaklar. Icine lavanta ya da seker konuyormus, ben lavanta koyduracagim.

Burada hastaneye cok gelen olmuyor ya bebek gormeye, seker meker tasima yaninda, sonra eve bebek gormeye gelenlere verirsin. Lavanta al amazondan -loose lavander diye ara bak poundla satiyorlar. Ya da michael's joann's gibi dukkanlarda bu favor malzemelerin satildigi yerde baska cozumler?. Gecen bir marketin pastane bolumunde gordum renkli badem sekeri gibi sekerler, bir de chocolate rocks denen muhtesemlikler, onlardan bulabilirsen onlar olabilir. Baksana amazon'da badem sekeri var miymis? Ben arkadas icin yaptigim favorlarin malzemesini bu joannsden falan almistim. Tul kesecikler, icine potbori koydum, ustune nazar boncugu ve " accent" ve de bir etiket. Potbori bayagi iyi oldu cunku lavanta cok ufak taneli, bi iri potbori parcalari doldurdu keseleri.

Eger denk getireblirsek hastanede hemsirelerin bankosuna/odasina cikolata goturmek istiyorum, rusvet misali :)

Amazon.com: WILTON CANDY BUFFET CELLO BAG 30 CT 120-552: Kitchen & Dining ?

Amazon.com: WILTON CANDY BUFFET CELLO BAG 30 CT 120-552: Kitchen & Dining ?
Milk Chocolate Rocks 3 pound bag (48 ounces of candy coated chocolate pebbles): Amazon.com: Grocery & Gourmet Food ya da?

Ben nasil yapacagima karar verdimde iyi seker yada cikolata koymak istiyorum icine ona karar veremedim.Bugun gittigim dukkanda cok guzel bebek sekeri tulleri objeleri vardi ama sekerleri sevmedim.Hastaneye gelende olur 20 tane filan gotururum onun agirlginda birsey olmaz.

Senin yaptiklarina guzel olmus koko.

Benim de annem getirecek, içerisine badem koyduracak sanırım,çikolata fena olmaz ama yoldan gelene kadar erir bişe olur falan sanırım badem olacak. Sen epey uğraşmışsın koko.Çok güzel olmuş yahu.Senin arkadaş senin kadar emek vermeli sen döktürmüşsün...Annem baby shower dan sonra gelecek ben doğumdan sonra sanırım dağıtabilirim,eşimle aynı iş yerinde olduğumuz için o herkese verir.20 tanecikse çikolataları seç bir yerden güzel tül oblejelerde görmüşsün yapıver:)) sen de enerji marifet bol yaparsın sen.Doğuma giderken bile sen bir işleri bir yerleri toparlar öyle gidersin kesin)

Hastane mastane demisken, ben sahsen insanlarin hastaneye bebek gormeye gelmesini istemiyorum. O yizden bu amerikan usulu bana pek uyuyor. Niye derseniz, kiskancliktan :) bebegimle ilk saatlerimi, ilk gunumu tamamen onunla basbasa gecirmek istiyorum, cekirdek ailemiz kendi icimizde bond ederek gecirebilecegimiz sureyi samimi arkadaslarim da olsa baskalariyla gecirmek istemiyorum. Bebegin dunyadaki ilk gunu attachment ve bonding acisindan cok onemli. Eve gittigimizde ben de biraz kendime gelmis olurum, gelen gelsin bebisimle gosteri yapalim. :)

Esra sekerleri yapinca fotograf isteriz :)

Arkadas benim kadar emek veremez cunku vakti yok :). Iki cocukla feci bir tempo icindeler. Neyse ki annem var. bizim shower bayagi gec olacak, annemi bekledigimiz icin. O da katilsin istedim.

oku oku bitiremedim :) koko susler super olmus. ay ben hicbisey yapmadim ogluma, simdi sizinkileri esime soyledim de bizim oglan gariban diyor :)) ne baby shower ne bisey yapiyorum.

esra sen de yapta yayinla marifetini, hamarat anneler :) godiva koy icine ve bana yolla hepsini :))))

domates ilgincmis, ben klasiktir sogan kokusuna tahammulum yok. sarimsaktan da cok korkuyorum hala cesaret edip yiyemedim. evet rainbow kullaniyorum ama ilaci almasam da midem bulaniyor. onunla ilgisi yok bence. bu dogal diye baska da denemek istemiyorum, valla iyi ki onermissin.

Ins belli oluyordur o kadar minik ki yanindaki hatta bugun daha belirginlesti, iyice buyusunler yine resim koyariz teyzeleri ..kokonun dedigi ogluma dis hedigide yapmak isterdim ama kiminle
Neyse size minnak dis gosterelim

dudaklara bak ya ne sirin bebis dudagi :)

bugun ikeadan HOPEN 6-drawer chest - IKEA sunu aldim ama cok pisman oldum sonra, depresif yeni gelin odasi dolabi gibi. ama baya cekmecesi var neyse ki deyip teselli buluyorum.

Ay bir de benim yaptik,arimin fotograflari su linkte var, azicik asagi inince gorursun. Uzerine timlayonca buyumesi lazim resimlerin.
Baby shower redux | Sapkadan Cikan Tavsanlar

kokopelli blogun super...yalniz ben seni sadece instructor die biliyordum, phd'li oldugunu bilmiyordum...yaf keske onceden soyleseydin ama olsun gec kalmis sayilmam...arada bir surecin isleyisi ile ilgili yardimina ihtiyac duyabilirim, soru sorabilirim desem hadi yallah demessin di mi?

Sor tabii, yabanci misin? Bolumler farkli oldugu icin farkliliklar olabilir ama kendi deneyimimi paylasirim en azindan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…