- Konu Sahibi citaknuray
-
- #4.421
hmm, zor bir durummus. hele erkek cocuklari+baba nasil idare ederler evi bilmem ki. en kucugu kac yasinda?
annene ne kadar ihtiyacin olacagi kocanin ne kadar becerikli ve ilgili olduguyla alakali. eger o da bir sure izin alabilecekse, ise gitmeyip senin yaninda kalabilecekse (en az iki hafta) annene ihtiyac olmayabilir. ben anneme hep diyorum, geldigin zaman ben bebege bakacagim, sen bana bakacaksin diye. bebek konusunda melegim'in dedigi gibi bir sekilde annelik icgudulerimizle kiviracagiz isi. banyoydu bilmemneydi hallolur bir sekilde. emzirme isini zaten hastanede lactation consultantlarla, temasa gecersen la leche league yardimiyla halledebilirsin. en zor sey senin kendine duzen oturtman olur herhalde. sen full time bebekle ilgilenirken, emzirir, uyutur, gaz cikarirken birisinin seninle ilgilenmesi, yemegini yapmasi, evini toparlamasi, bebisin kiyafetlerini yikamasi gerekiyor. ara sira da bebekle oynayip ilgilenip senin uyumana izin vermesi gerekiyor. esin becerikli, ev isinden yemekten anlayan hamarat birisiyse neden olmasin? durust olmak gerekirse ben annemi kendim icin istiyorum, lohusalik depresyonuna girmemek icin istiyorum. yoksa mecbur kalsam bebegi hallederiz esimle beraber.
:) Esim beceriklidir gercekten, her isi yapabilir( yemek, temizlik, camasir, bulasik) ancak esim burda ogrenci, benim du date im ise tam da okulunun acildigi gune denk geliyor, 28 ocak. bir hafta okula gitmem diyor, ikinci hafta da okul eve 5 dakika derse girer gelirim hemen diyor, ama dedigin gibi ben bebege bakarim da ben kendimi naparim bilmiyorum :)
Canan ve Melegim var topic te tek baslarina yaptilar herseyi. Benim annem de doguma yetisemiyecek sonra gelecek buyuk bir ihtimalle.
Benim annem cok evhamlidir ablamin 2 tane cocugu var onlari bile kucukken annem yikamamistir dusurur diye.
Yani annem geldigi zaman bebisi esimle biz yikayacaz :) ben emzirecem ,annemi gece uykusuz birakmak asla istemem esimle ben kalkacam ama annemin burada olup ne yapacagimi soylemesi bile beni rahatlatiyor.
Insallah annen gelir Esintos gelemezse ben eminim ki sende diger anneler gibi bu isin altindan cok guzel kalkarsin. Hepimiz gurbetteyiz ve bir sure sonra anneler geri donecek yine is basa kalacak. Hic olmazsa sen tecrubeli olacaksin bizlerden :)
Ben de acikcasi bi deli cesareti var bu aralar, yaparim ederim diye kendi kendimi motive ettigimden midir nedir, bu isin altindan kalkarim gibi geliyor ama sonra yumurta delige gelince derler ya pisman olmaktan korkuyorum :)
Canim oncelikle allah bebigini saglicakla tamamini erdirsin ins..dedigin annelerden biride benim yani yanima kimse gelmedi zaten benim annemde rahmetli yani isteseydimde olamazdi, bu yuzden bir ihtimal kizkardesim gelebilirdi onada vize vermediler..neyse sunu soylemek istiyorum, icin rahat olsun inan rabbim cok yardim ediyor benim dogumum birde sezeryandi ona ragmen cok sukur sadece yanimda esim oldugu halde atlattik, esimin dogum izni vardi iki hafta kadar ona bir de 3 gun yillik iznini ekledi tam 20 gun kadar yanimda oldu buda bize yetti..
Birde daha evvel soyledigim gibi cocuk dogar dogmaz sen zaten sanki yillarca anne imis gibi herseyi cok rahat kivirabiliyorsun oda iste mevlamin hikmeti , sakin takma simdiden kafana sen bebigi buyutmeye bak annesi dogdugunda hersey hal olur allahin izni ile..
Melegimmmmm, demek sen yalniz yaptin herseyi.. Kahramanimsin gozumde su andan itibaren :) ustelik sezeryan!!!!!
Annen icin allah rahmet eylesin canim, mekani cennet olsun.
Ben de acikcasi cok cit kirildim biri degilim, guclu hissediyorum kendimi, nazli filan biri degilim normalde de:)
Ama bu dogum isinde aklim karisiyor iste, annem de bana gazi veriyor tabi, ben sana guveniyorum, sen halledersin bu isin altindan kalkarsin diyor :)
Ben annem ve eşime güveniyorum açıkcası,onlar olmazsa hiç beceremem gibi.Ama meleğim hep diyor, bebek olunca tecrübeli anne moduna hemen giriyormuşuz.İnşallah eşin sana yardım edebilir ve o ilk zamanları kolaylıkla atlatabilirsiniz.Anneler tabiki gelmek istiyor ama çok yakın bir yerde değil,orda da bir hayatları var zor yani.Annem hep diyor ah kızım İstanbulda olsaydın hamileyken bile kaç kere yanına gelirdim yemeğini yapardım.Kış günü kızları ve torunlar için yollara düşüyorlar.Bir de onlara alışıp yollamak daha zor, belki baştan herşeyi sen kendin halledeceksin, üstesinden gelirsin inşallah
Amerika degil de avrupa da olsak gelsinler gitsinler, ama burasi cok uzak degil mi? Insallah Marlincim hallederim dedigin gibi.
Yorum ve gorusleriniz icin cok tesekurler kizlar, yazdiklarinizi sesli olarak esime de okudum. Acikcasi daha bi guvenim geldi melegim34 un yalniz dogum yaptigini duyunca, icgudusel olarak anne becerilerimizin ortaya ciktigini okuyunca daha da rahatladim.