Amerika'da Hamilelik

:) Esim beceriklidir gercekten, her isi yapabilir( yemek, temizlik, camasir, bulasik) ancak esim burda ogrenci, benim du date im ise tam da okulunun acildigi gune denk geliyor, 28 ocak. bir hafta okula gitmem diyor, ikinci hafta da okul eve 5 dakika derse girer gelirim hemen diyor, ama dedigin gibi ben bebege bakarim da ben kendimi naparim bilmiyorum :)

Ben de acikcasi bi deli cesareti var bu aralar, yaparim ederim diye kendi kendimi motive ettigimden midir nedir, bu isin altindan kalkarim gibi geliyor ama sonra yumurta delige gelince derler ya pisman olmaktan korkuyorum :)

Melegimmmmm, demek sen yalniz yaptin herseyi.. Kahramanimsin gozumde su andan itibaren :) ustelik sezeryan!!!!!
Annen icin allah rahmet eylesin canim, mekani cennet olsun.
Ben de acikcasi cok cit kirildim biri degilim, guclu hissediyorum kendimi, nazli filan biri degilim normalde de:)
Ama bu dogum isinde aklim karisiyor iste, annem de bana gazi veriyor tabi, ben sana guveniyorum, sen halledersin bu isin altindan kalkarsin diyor :)

Amerika degil de avrupa da olsak gelsinler gitsinler, ama burasi cok uzak degil mi? Insallah Marlincim hallederim dedigin gibi.
Yorum ve gorusleriniz icin cok tesekurler kizlar, yazdiklarinizi sesli olarak esime de okudum. Acikcasi daha bi guvenim geldi melegim34 un yalniz dogum yaptigini duyunca, icgudusel olarak anne becerilerimizin ortaya ciktigini okuyunca daha da rahatladim.

Godiva ya ben de bayiliriiim :) Store u yok ki oturdugum yerde ama Macy's satiyor oraya giderim.

Komik kadinsin sen yaa :))) depresif yeni gelin odasi :)))) Iyi olmus aldigin ben o 3 lu cekmeceye sigdiramadim kizimin giysilerini.Benim cekmecelerden birini bosalttim oraya koydum yarisini.

Hahaha, kokos prensese bak, daha gelmeden cekmeceleri ele gecirmeye baslamis :)

gercekten cok cekmece gerekiyor, buyudukce daha cok esyalari olur bu bicirlarin. evde de closet az.. lara bikac yila makyaj masasi da ister annesi, sen simdiden bosalt :)

koko dun gece ruyamda seni gordum, pembe pecete isteyip duruyordun hatirladigim kadariyla :) artik kizinin poposunu illa pembe peceteyle mi siliyodun napiyodun bilemiyorum :))

agda icin temiz bir yer buldum, doguma yakin gidiyim diyorum ama korkuyorum da. hic disarida yaptirmadim ve hamilelikte ne olur bilmiyorum. jiletten nefret ediyorum. aranizda yaptiran var mi? zarari olur mu? doktora da soramiyorum, agir abi.

Son düzenleme:

ya bende simdiden dusunmeye basladim agda isini:44: doguma temiz gidememekten korkuyorum ya, bende jiletten nefret ederim agdayla hallediyorum kendi capimda ama karnim buyudukce nasil olcak yapabilecekmiyim bilmiyorum

doktora wax kullanabilirmiyim diye sormustum ben kullanabilirsin demisti

dun babycenter da biseyler okumustum normalden daha cok kanar ama yapilabilir,ama Brazilian wax agir olabilir yaziyodu

ben disarda yaptirmam sanirim ama yaptiracak olsam dogumdan baya once denerdim kizarikligi kanamayi vs. gormek icin

Yaptim kendim biraz once, aci cok farketmedi. Kanama da oyle olmadi ama sonrasinda cok karnim agridi egilip kalkmaktan. Dustan yataga nasil attim kendimi bilmiyorum. Son aylarda zor oluyomus yani, mecbur doguma yakinda bir yerde yaptiririm. Brazilian wax neki? Klasik tum bolge mi?

Bir kere disarida agda yaptirdim ondada mikrop kapmistim kasiklarimda bezeler cikti doktorluk olmustum ustune birde antibiyotik tedavisi gordum.Ben de sevmiyorum jileti ama hic kendimi uzemem o aciyla.Surekli temiz olmaya calisiyorum her an dogum olabilir diye.
Hatta Pazar gunu cok agrim oldu acaba erken gelirmi dedim.Girdim banyo yaptim sclarimi fonledim binbir sekle girerek ayaklarima ojelerimi surdum :))))
Yanlis alarmmis :))

allahim saclarini bile fonlemis :)) ama aslinda hazir gitmek gerek, ben de acaba sancilar baslayinca banyo yapma sansim olur mu diye dusunuyorum. bir zarari olmaz galiba oyle gitmek isterim. yalniz bisey de yememek ve icmemek gerekiyormus, narkoz alirsak diye. aklinda bulunsun, sanci gelince yiyip icme.
jilet bi de dogumdan sonra yine uzuycak, o dikislerle alamayiz da. o yuzden agda iyi olur diyorum. ya sacma seyler mi dusunuyorum bilmiyorum. sonrasinda jilette vuramayizki.

kizlar bisey daha sorucam, hamilelikte vajinal bolgeniz eskiye gore sismi? bugun farkettim sanki sis gibi, bebek baski yapiyo diye mi acaba?

Olur muhakkak vaktimiz. dusun yarari bile var gecicide olsa agrilari hafifletiyor.Hemde nasil sis

Olur muhakkak vaktimiz. dusun yarari bile var gecicide olsa agrilari hafifletiyor.Hemde nasil sis

evet sanirim tum bikini bolgesini kastetmek icin kullaniliyor

Muhahaha kiz cocugu annenin herseyini bir kere ortak kullanir, rujlar favoridir ve ayrica topuklu ayakkabilar.. ben cok kullanirdim annemin rujlarini hep kirar sonra kapagini zorlayarak kapatmaktan ruj rujluktan cikardi..simdi aklima geldide Lara makyaj masasi dahi alsa galiba kurtamazsiniz cunku cocuklar anneyi taklit eder ..simdiden gecmis olsun kizlar rujlara dikkat :))

Oyy Esracim ya size bugun cok guldum :)) allahta sizi guldursun kizlar.. saclara fon ve ayak tirnaklara oje ...helal olsun sana guzel ve bakimli anne :))

Selam kızlar) bugünün konuları pek değişik olmuş, ağda,bakım vs. Açıkcası ben jiletle bile zorlanıyorum ağdayla asla uğraşamam.Günde 8 saat ayakta işyerinde dolanıyorum ama o bölgeyi temizlemek belimi kırıyor arkadaş) bana zaten diyorlar sen burda doğuracaksın, çok ayaktasın erken gelebilir diye şaka yapıyorlar.Zamanında gelsin tüm yavrular lütfen ne önce ne sonra) Kızlar gerçekten çok süslü oluyorlar ama ben kendim çok makyaj yapan biri değilim, yani onun içinde varsa ben tutamam ama beni örnek alacaksa çok kokoş olamaz:)))
Ama ablamın kızını bilirim, ayna karşısında kıyafet uyumu ve seçimi yapardı.Bana da dışarı çıkarken sen böyle mi geliyorsun düzgün birşeylerin yok mu diye azarlardı.Yandık yani..

Dün aklıma geldi acaba Koko,silgi ve ben doğumlarımız çok yakın hangimiz önce doğuracak acaba, ya da aynı gün doğururmuşuz!

Selamm!

Silgi, pembe peceteler ne ola ki? Valla ben bu pembe-mavi olayindan kacmaya calistikca icine dusuyorum, bu konudaki ikilemlerim ruyana girmistir diyecegim ama nerden bileceksin ki :) Hevesle baby shower bekliyorum, ona ozel pecete alayim bulabilirsem, bak ruyan iyi hatirlatti ehahahah.

temizlik islerine gelince: ben daha hamile falan degilken bir mekani gozume kestirip denedim, hamile kalirsam kendim yapamam gitmek zorunda kalirim diye. notunu verdim, gidilebilecek bir yer diye. simdi planim bir bu ayin sonuna dogru bir de gelecek ayin sonuna dogru gitmek, sonra da dogum vakti geliyor zaten. Esra sen nasil egilip ayagina oje suruyorsun inanamiyorum, ben duz otururken bile kaburgalarim rahatsiz, egilme bana simdiden yalan oldu. hele agda magda iyice imkansiz, bir sey goremiyorum bile :)) brazilian bizde "paketi de alalim mi ablacim?"a denk geliyor, hahah. ben 2 sene oncesine kadar hayatimda agdaciya gitmemistim, simdi mecburen gidecegiz artik. turkiye'de ucuz en azindan ama burada da daha hijyenik (en azindan benim gittigim yer). haftaya pedikure falan gidecegim kendimi "pamper" etmek icin. ben guzellik isini outsource ettim, kendim useniyorum cunku, beceremiyorum da. benim kiz da kokos ruhlu olursa yandik ki ne yandik, feci asagilar beni, ay sen de giyinmeyi bilmiyon ay sen de makyajdan anlamiyon bari sabah kalkinca bir sacini tara falan ahahaha.

ayyyhhh butun gun toplantidaydim, nasil yorgun beynim. sandalye tepesinde sirtim kaburgalarim agridi, ustune ustluk bogazim cayir cayir yaniyordu reflu yuzunden. cok rahatsizdi vallahi. bir de sabahki kisminda derya hanim icerden durttu de durttu, konsantrasyon falan kalmadi!

benimki sizinkilerden 1 hafta sonra teknik olarak marlin'cim ama kiz tezcanli cikip sizinkilerden once finish cizgisini gecebilir :)

kizlar keske zamaninda lazer yaptirsaydiniz...oyle rahat ki..ben tum vucut yaptirdim...ikinci bebisler yola cikmadan once lazer isinizi bi sekilde halledin...:))
kokopellim, sen simdi tenure track dedikeri pozisyonda misin? buradaki usul nasil bilmiyorum asst. prof'luk icin, Turkiye icin YOK'un belirledigi kriterler var biliyorsun ama burda her universite farkli sanirim.

lazer her kil tipi/ciltte basarili olmuyormus ama. kalin siyah killarda daha iyi oluyormus. aletten alete degisiyormus vs. ben ise yarayacagini bilsem denerdim ama cok celiskili seyler okudum. burada pahali bir de, o kadar zaman ve vakit harcayacagim, sonra ancak azaltacak, kesin cozum saglamayacak yazik yani :)

oyleyim evet. burada universitelerin tenure track bir pozisyonuna kabul edilirsen otomatikman asst.prof oluyorsun, tenure alinca assoc/doc oluyorsun. yok mok gibi bir sey yok. tenure ise bolum-dekanlik-universite hiyerarsisi icinde onaylana onaylana son onayi alinca oluyor. universitenin icinde olan bir sey ama, o yuzden kriterleri universiteden universiteye, hatta dekanliktan dekanliga degisebiliyor.

lazer olayi soyle...ksinlikle yuze yaptirmiyorsunuz, soyle ki yuzunuzdekileri tuyleri tamamen yokedilir de ama aksine daha da arttirabilir de.%50 sans var, hangisi denk gelirse...nedeni bilinmiyor. yani neden bazi kadinlarda yuz daha dogrusu ayva tuylerini arttirdigi...simdi yeni bir yontem uygulanmaya basladi ancak heryer uygulanmiyor, ben bu yaz ozel bir hastanede yaptirmistim...yani yuz tuyleri azalacagina artan gruptayim ancak dedigim gibi bu yaz iki seans yaptirarak %70 inden kurtuldum diyebilirim (yeni yontemle)...
onun haricinde tum vucuda eski yontem uygulanmisti 5-6 sene once...ve tamamen ise yaradi...tabi burda cok pahali bu isler, anca Turkiye'de...
universite olayin cok guzel...aslinda Turkiyedekine benziyor baslangiz kismi...tenure almak da yok'un docentlik jurisinden gecmek gibi bisey olmali...sonucta senin tenur almana birileri karar veriyor degil mi?
Burda beni hocalarin odalari bunaltiyor..minicik odalar, dosyalar kitaplar ustuste...Turkiye'de bir vakif universitesine baslarsam yayla gibi bi odam olur diye ekzantirik hayallere daliyorum bazen...

Son düzenleme:

Soyle suruyorum:) Yatagin uzerine havlu serip oturuyorum.Sirtimada 3 tane yastik koyuyorum.Bacaklarimi karnima dogru cekip yanlardan suruyorum.Tirnaklarimida o sekilde kesiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…