Amerika'da Hamilelik

koko biliyorum renk takintisizligini, yazmistin bir kere daha. hatta ben de oglusuma pempe giydirmek istiyorum diye dusunmustum ama biraz buyusun pembe tshirtler, pantolonlar alicam ogluma:) ama once saglikla gelsin insallah hepimizin bebisi.

cemre akademik insan, lazer super rahatlik kesinlikle. birkac bolgeye yaptirdim ben de burada, tek tuk cikiyor. hamilelikte lazerin etkisi gecer, killar cikar dediler ve aksine o cikan bikac sey de az cikmaya basladi. genital bolge cesaret edemiyorum ama. sen oraya mi yaptirdin, cok acimaz mi? aci var mi aciiii :) ve yeni yontem dedigin ne? yeni alet mi? bu arada
evde yuz bazi bolgelere uygulamak icin de bunu almistim, hatta hamileyken de bikac kez yaptim dudak ustu vb:

Silk'n Flash&Go Permanent Hair Removal Device: Shop Hair Removal | Sephora

dokmedi ama cok gec cikiyor tuyler. kalin tuylerde etkilidir belki.

Soyle suruyorum:) Yatagin uzerine havlu serip oturuyorum.Sirtimada 3 tane yastik koyuyorum.Bacaklarimi karnima dogru cekip yanlardan suruyorum.Tirnaklarimida o sekilde kesiyorum.

yazik ne iskenceler cekiyorsun ya:) ben de corap giyerken koy agalari gibi oturup giyiyorum :))

marlin sen daha ne kadar calisacaksin? hastane cantani isyerine gotur :) aynen 3muz ayni gibi, benim cok karnim agrimaya basladi su siralar. cokta korkuyorum aslinda, nasil yapicaz dogumu hic bilmiyorum. sok olmus bir sekilde basliycak o process galiba. Allah yardimcimiz olsun, kolay dogum yasayalim.

Burada kadro bekleme olayi yok, ve dahi kadro cikinca ese dosta gitme diye bir sey yok, isin konusuyor. Vakif universitelerinin hepsi bir degil bu arada, bazilari devlet universitesinden beter imkanlar ve yonetim tarzi acisindan. Koc sabanci bilkent, belki bilgi, gerisi yalan. Benim odam cok ufak degil dogrusu :). Ozel universitelerde ne prof odalari gordum :). Sen burada bir job marketa cikmadan tr'a donmeyi dusunme bence.

silgicim ben o aleti hic kullanmadim. ben oraya da yaptirdim hatta bastan popoya. kolalti uc seans da bitmisti, o bolge 6 seans surdu. soyle soyliyim, daha once o bolgeye agda yaptirdiysan, agdanin acisini biliyorsan lazerin acisini da kaldirirsin. zaten ilk bikac vurustan sonra uyusma oluyor. normalde encok kullanilan yontem alexander ve yuzdeki tuyleri arttiran ayni zamanda (herkesinkini degil tabi). sanirim benimkisi Niod aleti ile yapildi bu yaz yuzume..tam emin degilim, ama daha sonra ilgilenen olursa tam ismini ogrenirim. alexanderda sanki ucunda ates bulunan birseyle vuruluyormus hissi varken, bahsettigim diger yontemde hafif elektrik carpmasi gibi bir his var...
tek birseyi ozledim sadece, hani agda olduktan sonra ipeksi bir his olurdu ya, o olmuyor tabi artik...avucunun ici gibi dusun...
haa, o bolgeye lazer ile model yaparlar mi bilmem

Son düzenleme:

Korkmayin kizlaarrr... Esraya gelen sukunet ve cesaret bize de gelir bir ara herhalde. Gerci ben hic korkmuyorum, bende tam tersiolacak, dogum yaklastikca fittiracagim korkudan :). Sancilar baslayinca panik yok, saate bakiyoruz, eger 5 dakikada bir degilse gidip guzel dusumuzu aliyoruz, hatta kuveti doldurup yatabiliriz rahatlamak icin. Sonra fon mon cekebiliriz ama sancilar izin verir mi bilmem :). 5 dakikada bire dusunce cantamizi kapip hastaneye gidiyoruz. Orada da nst'ye surekli bagli kalip yatmak yerine ayakta olmayi, dolanmayi, sancilari rahatlatacak pozisyonlari bulmayi tercih ediyoruz. Acilma uzun surebiliyormus ilk seferde, o yuzden mumkunoldugunca dinlenmeye, uumaya calisiyoruz, ikinmak icin gucumuz kalsin :)

Evimize geri tasindik, ozlemisim vallahi. Ama yapilacak o kadar cok is var ki!! Bu hafta biraz yorulacagim evi adam etmeye calisirken. Arkadaslar biz yokken ine bir seyler birakmislar. Diaper pail almayacaktim ama o da tamam oldu! Ne kismetli kizim var hey masallah

istanbul dan ozel bir univ ile bir yazisma oldu. daha dogrusu onlar beni buldular, konsolosluktan mi buldular ya da tektek okul listelerine bakip mecburi hizmeti olmayan Turk ogrenci mi ariyorlar bilemiyorum...ucret gayet iyi, hatta studyo bir daire de veriyor lojman olarak. ancak ogrencilerin iq lari konusunda supheliyim. esasen bu isi cok zevk alarak yapmiyorum. belki yavas yavas orta yas bunalimina giriyorum bilemiyorum ama suan tek dusundugum rahat rahat yiyip icebilecegim, denizin karsisinda oturup bira midye kumpir muhabbetleri yapabilecegim ortamlar ariyorum. bu tip seyleri yasayabileyim ki icimde bir durtu olsun bolbol yayin yapabilmek icin. hani nasil insan bedeni hareketsizlestikce hamlasir, inan ruhum da oyle... ruhumun antremana ihtiyaci var anlayacagin, cigkofte yemem lazim, balik ekmek yemem lazim, haydarpasa'da cay icmem lazim, gece 12 de kokorec yemem lazim, arkadaslarimla oturup bogazin esintisini hissetmem lazim...son bes yil gercekten ileri derecede asosyal ve hareketsiz gecti...

icimde bi gol olsun, bir bebis olsun, belki degisir hersey...

canımmmm kıyamam sana yaa,kız çık gel antebe bir günde ben sana hepsini yediririm,antepten maraşa geçer dondurmamızıda yerdik:))))

canım benim aşılama yarın saat 12.de dua et canım,bu arada bat ın 13üneydi ne oldu?cemre

Ah ah öyle bir söylemişsin ki aynısını bende istiyorum:)) 1 yıldır buradayız ama şu an çok güzel bir iş teklifi gelse hemen dönerim gibime geliyor. Eşimle daha dün aynı şeyleri söylüyorduk,ben hareket istiyorum.İstanbulun renki hayatından sonra burası çok sakin,bazen iyi ama çoğu zaman çekilmiyor.Eşim boğaz bebesi..boğazda yüzmeyi öğrenmiş ve büyümüş, sahilde biramı içmeyi, balık ekmek yemeyi, dostlarla muhabbeti özledim diyor.Sabahları işe giderken meşhur poğaçacı abilerimiz vardı, arabalar kuyruk olurdu önlerinde.Çayımla simidi yemeyi özledim.Arkadaşlarım şimdiden dönmüyor musun diyor? bebeği yap gel, bizden ayrı büyütme diyor.O kadar arada kaldık bizde:) özlem bende yüksek dozajda yani.Şurda birileri dönmeyi planlıyorum falan dese açıkcası arkasından bende balıklama atlayacak mışım gibi.

Kiz n'aptin? Hamileli topicte midye kokorec cigkofte denir mi? Hahaha. Neyse ki cogumuzun aserme donemleri coktan gecti

Ben turkiye'yee veya istanbul'a eskisi gibi romantik bakamiyorum. Gidince 2. Haftada lanet olsun buranin x'ine de der buluyorum kendimi. Trafik mesela. Politik durumlar tolere edebilecegim gibi degil. Arkadaslarimdan biliyorum, o bogaz keyifleri onlara luks, isten cikip trafikte iki saat kafayi yiyip eve kendilerini zor atiyorlar.

Cemrecim, ille de donmek istiyorsan onceden koc sabancingibi iyi universitelerle baglantiya gec. Bu dedigin hangi universite bilmiyorum ama mantarlardan oldugu belli. Profesore vere vere studyo mu veriyorlar, o ne be? Koctaki kaampuste/ arnavutkoy'deki lojmanlari biliyorum ben, superler. Gideeceksen oylesine git, kendini agirdan sat :)

Bu ruh sIkIlmasini ben de yasiyorum ama amerikadan degil, akademiden. Bakalim gelismeler nasil olacak ama birakmayi dusunuyorum, baska bir meslek edinecegim bu saatten sonra, bu biraz korkutucu ama olsun. Smdi hangi sektoru hedeflemeliyim onu dusunuyorum. Sen finansci degil miydin? Finans doktoraso ile trda olsun burada olsun gayet guzel isler bulabilirsin. Akademiye mecbur degilsin!

Kiz n'aptin? Hamileli topicte midye kokorec cigkofte denir mi? Hahaha. Neyse ki cogumuzun aserme donemleri coktan gecti

vallahi sonradan aklima geldi ama mesaj degistirme suresini coktan gecmistim. neyseki az kaldi dogumlariniza, dogumdan sonra yasak olan herseyden bir halil ibrahim sofrasi yaparsiniz artik
mantar universiteyi birak, daha bolum bile acilmamis, yeni acilacakmis iste, idari bilimler fakultesi namina tek bir prof var, mail de ondan geldi zaten. ders yuku cok olur muhtemelen ama maas araligi gercekten cok iyi, burda alabilme ihtimalim olan maasa yakin yani. koc sabanci surekli performan bekler, yayin kotalari bile vardir belki iki senede bir doldurmak icin...benim alan finans, lakin piyasada hic pratigim yok,..borsadan uc bes bisey yapiyorum ama gerisi tamamen teorik...internshipligim bile yok, ama Turkiye'de sermaye piyasalari hizla ilerledigi icin akademik eleman sikintisi fazlasiyla varmis tabi...

kokopelli bir de blogunu okurken gebelik testleri ile ilgili yorumuna cok guldum, ayni beni anlatmissin. teste degisik acilardan bakmalar, gozleri kismalar falan...boyle bir tuhaflik birtek bende var zannederdim ki degilmis, yapyigin testin fotografini cekip positif mi degil mi diye oylamaya sunabilecegin siteler bile varmis...aslinda bu sekilde test sapigi degildim onceden, dusuk yaptikdan sonra basladi. offf, varya sizin testler ne gusel pozitifdir simdi

bu arada canan'i cok merak ediyorum. insallah kizi ve kendisi gayet iyidirler, tedavi yolunda gidiyordur...canan, bu mesaji okursan iki kelime de olsa yaz...biliyorsun, senin benim icin yerin iki kere ayri. hem seninle eskiden ayni gebelik topigindeydik hem de hic ummadigim ama en cok yalniz oldugum zamanda hatirimi sormustun...

Son düzenleme:

bir anne olarak sizlerin bir de sunu dusunmesi gerekiyor...okul oncesi cocuklar nasil bir ortamda buyuorlar...burada bakiyorum, sokak oyunlari yok, aksam yemeginden sonratoplasmalar yok,,tamam, simdi biraz bilgisayar iphone billmem ne cagi ama bu yaz gittigimde Turkiye'ye yazin, aksamlari parklar cocuk gruplariyla doluydu...yurtdisinda dogumgunleri disinda pek bir araya gelinmiyor gordugum kadari ile...

cay simit deme bana marlincigim...
sey...yanina da ucgen peynir..., ay fena oluyorum...

Son düzenleme:

cay ve simit mi

ya bende simdiden cok ozledim turkiyeyi kizlar..

aan neyse geceyim ben bu konuyu..

cemre yine gelmene sevindim aramiza

DUn aksam pek bir depresiftim agrilarim var diye agladim birde daha cok drama katarak anne diye agladim.Annemin dogumdan 2 hafta sonra gelebilmesi pek canimi sIKtI.
Neyi dusunecegmi sasirmis bir sekilde uyumusum.

Sabah cok guzel bir telefonla uyandim.Annem cuma gunu biniyor ve cumartesi ALlahin izniyle burada olacak :))
Bir kere daha anladimki hamilelein duasi oluyormus .

Pek bir heyecanliyim.Haa birde 3 ay kalacakti burada bileti 5 ay uzattirmislar :)) Ehh daha ne isterim birde kizimi saglikla kucagima almaktan baska.

Darisi sizin basiniza kizlar :)

cok guzel habermis gercekten, Allah kavustursun annene, 5 ay cok rahat edersin eminim

Kızlar hepinize İstanbul'dan selamlar;

İstanbul'a gelince ve birde oğluşum olunca iyice teknolojiden uzaklaştım diyebilirim.Tutku Berk bugün 2.ayını doldurdu.Yarın doktora gideceğiz aşı olmak için. 3 aşısı var Verem ve Karma aşılar. Kızlar çocuk bakmak çok zormuş ama aynı zamanda da çok güzelmiş. Kimler doğurdu neler yaptınız merak ediyorum ama geçmişi okuyacak kadar vakit yok diyebilirim. Henüz doğurmayanları Allah kurtarsın, doğuranlara ise Allah yardım etsin.

Hepinize sevgilerimi gönderiyorum....

cocuklari dusunen hic donmesin turkiye'ye yahu! bu 4+4+4 sacmaligi yuzunden nasil sac bas yoluyorlar bir bilsen. emziren anneler email grubundayim, insanlar yirtiniyor gruptan oyun gruplari olusturalim evimize yakin yerdeki cocuklarla diye. burada bizim arkadaslarin cocuklari "play-date"ler yapiyorlar haftasonlari. bir de bize yakin bir park var, hem basket potalari falan var hem de kaydirak maydirak oyun alani, guzel havali aksamlarda hep dolu, millet yuruyuse cikiyor, cocugunu oynatip eve donuyor. city life ve suburban life arasinda bayagi fark oluyor tabii, suburbia'da cocuklar bir nebze daha havali, gunesli buyuyorlar. turkiye'ye donmeye niyetlileri caydirma timi gibiyim di mi? hicbirinizin kararina karisamam tabii, yanlis anlamayin, sadece yanlis beklentiler icinde donup hayal kirikligina ugramayin diye seytanin avukatligini yapiyorum!!!

esracim gozun aydin, annenin yaninda olacak olmasina sevindim. guzelce dogumunu da atlatirsin insallah..

piyasa pratigine o kadar takma, edinirsin. bak turkiye'de acik varmis diyorsun, bence en azindan bir arastir sorustur. finansci olarak outside optionlarin cok (o yuzden finanscilar, business schoolcular daha cok maas alir akademide!) degerlendirmeden ille de akademi olsun deme.

ya gebelik testleri ile ilgili yazdigimdan cok yazmadigim var. ne cileli is o ya. ben o dedigin web sayfasini biliyorum (ama oraya foto upload edecek kadar dusmedim sukur). ben fertilityfriend'in fotograf galerisindeki fotograflara bakiyordum, benimkiyle ayni marka testler pozitif oldugunda nasil gorunuyor, 8dpo'da ne kadar koyu cikiyor vs. karsilastiriyordum. sonra pozitifi bulunca bayagi anti-climactic oldu aslinda, ben boyle kendimden gececegim, havaya ucacagim, hemen her yere post edecegim falan diye dusunuyordum. trigger shot yapmistim, onun etkisidir falan diye dusunup bir turlu inanamadigim icin pozitif heyecani da yasayamadim, kan testiyle kendime geldim ancak!!! artik aliskanlik olmustu test stripleri alt alta yapistirirdim her ay, gidisata bakmak icin. bu son seferki pozitifleri de oyle yapistirmistim, hala duruyor cekmecemde. fotograf cekip koyayim bloga 7 ay gecikmeyle bari :)) sana fazla obsess etme testleri diyecegim ama denedigimiz aylarda biri bana boyle bir sey dese pis bir bakis firlatirdim, o ruh halini bildigimden sadece umarim en yakin zamanda pozitifi bulursun diyorum!

canan bize iki satir haber ver kervanina ben de katiliyorum. keske atlanta'ya tasinmasalardi, kapilarina dayanirdim ne alemdeler yoklayayim diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…