Amerika'da Hamilelik

Marlincim nerdeee.. biz hayatta bebek dogana kadar ikinci isme karar veremeyiz cunku liste cok kisa ve bu kisacik liste icinde bile secebileceklerimiz kisitli.. Ali, Veli gibi birseymi koysak diye dusunmuyor degilim :) Ben Mehmet koyalim dedim esime birkac gun once o'da eski erkek arkadasimin ismi diye begenmedi haha

Canim Insallah hersey yolunda gider bir an once iyilesir guzeller guzeli oglusun, dualarimiz sizinle

Canancim Insallah hersey yolunda gider bir sonraki randevuda.. Bizleri haberdar et, umarim cok kisa ve koly bir tedavi ile iyilesir yavrun

Bende son birkac haftadir bir danalik soz konusu.. Dolabi yemek istiyorum desem yeridir.. Dun o kadar cok yedimki gece yattigimda butun yediklerim agzima geldi sanki birde nefes almakta zorlandim.. Bir insan evladi bu kadar yemek yiyebilirmi diyede dusunmeden edemedim gece yataga yattigimda.. Bugunden itibaren dikkat etmeye calisicam. Umarim bebise yariyordur yediklerim..

Esimde sigara icmeyi birakti birkac hafta once bebek geliyor diye o da habire yiyormus (ayri sehirlerde yasiyoruz) biz kari koca sisecez sanirim

Simdi aklima birsey takildi..

Turkiye'de hamilelik 9 ay 10 gun derler burda 4'er haftadan 10 aylik diyorlar.. Nasil oluyor bu is? Ben simdi kac aylik hamileyim 26 haftaliksam?

Gecmis olsun melegim,

Insaallah en kisa zamanda turp gibi olur mahircik. Allah yardimciniz olsun.

Canim benimde yakinda yaptirmam lazim bu testi sanirim.. kacinci haftalar arasinda olmasi lazim bunun? Benim doktor unuttumu ne.. Insallah ikinci test sonucun iyi cikar.

evet canim seninde yaptirman gerek bu aralar. 24-28. haftalar arasi yapiliyor diye biliyorum. doktorunun soylemesi lazim bu testte onemli birsey unutmasi imkansiz yani. eger yakin zamanda randevun yoksa sen bir hatirlat bence doktoruna.

Gecmis olsun melegim, of ne zordur hasta bebek, insanin ici gider. Kolay gelsin sana, umarim yakisiklimiz bir an once iyilesir.

Simdi aklima birsey takildi..

Turkiye'de hamilelik 9 ay 10 gun derler burda 4'er haftadan 10 aylik diyorlar.. Nasil oluyor bu is? Ben simdi kac aylik hamileyim 26 haftaliksam?

onlarin dagilimi var. sen su anda 6 aylik hamilesin.

27
28
29
30
31 bu haftalar 7. ay

32
33
34
35 bunlar 8. ay

36
37
38
39
40 bunlar da dokuzuncu ay.

yani benim bildigim haftalarin aylara dagilimi bu sekil./

Gunaydin Mamun kardes,
Balik olarak Ben hamile kaldigimda turkiye den alisik oldugum baliklari yani levrek cipura gibi baliklari yedim AMA turkiyede doktorlarin tavsiye ettigi bu İki balik burada pek tavsiye edilmiuor,o yuzden hemen biraktim, en iyi omega 3 un sahibi samona gectim. Yalniz hastaneden verilen kagitta da mutlaka wild somon ye yaziyor. Farm raised olanlari Asla yemiyorum. Oyle yani.

Kizlar hatirlayan var mi bilmiyorum,
daha once Annem doguma gelemicek demistim AMA az once annemin gelmeye karar verdigini ogrendim. Vakit daraldi. Due date im 28 ocak. Ay allahim yetisir mi bu surede vize? Bileti biz alcaz anneme, vize cikmadan alsak mi? Pahalanir mi vize yi beklesek? Davet mektibu nasil yazilir? Kim yazar? Doktorum mu Ben mi esim mi? Daha once burada bu bad lilts cok konusuldu bu konu, biliyorum AMA Annem gelemicek diye hic not almamisim. Kim bana ozetleyebilir ) ay cok mutluyummm

hadi gozun aydin. ya o resmi isleri pek hatirlamiyorum ben kizlar yazarlar.

bence vize yetisir hic sorun olmaz.

hemen randevu alin. ilkinde vermeseler de hemen ikinciye basvurun . ben annemlere oyle yapmistim.

davet mektubunu sen yazacaksin. ben annemlere aldigimda hamilelik olmadigi icin oyle doktor falan girmedi araya onun icin bilemiyorum o durumlari.

simdi sna sunlar sunlar olacak dersem eksik olur diye korkuyorum. kisa sure once alan arkadaslar yardimci olurlar.

tekrar gozun aydin :))

gozun aydinn.senin adina cok sevindim. benim annem gelmedigi icin bende hic bilmiyorum ama ztarin dedigi gibi diger arkadaslar yazarlar sana

ztar bu arada umarim seker yuklemen temiz cikar. hamileligin diger klan kisminida rahat gecirirsin umarim.

oncelikle gozun aydin, insallah yetisir.. hemen randevu alin, cunku genellikle 3 hafta sonraya veriyorlar. istanbul'daysa ben formu doldurmadan telden kredi kartiyla randevu almistim. ankara'da islemler farkliymis. sonra konsolosluk sayfasindaki formu doldurup, bankaya para yatirma islemleri var. ben davet mektubu yazmadim, doktordan hamile olduguma dair belge istedim, due date filan yaziyor onda. annenin pasaportuda olmali tabii ki, onu da hemen halledin yoksa eger. en az 3 yillik pasp. gerekiyor yanlis hatirlamiyorsam ama arastirilabilir. onun disinda ekstra belgeler yanina alabilir gorusmeye giderken ama cok bakmiyorlar annelere sanki, veriyolar yani. alir bence :) ama siz yine de donanimli olun. su an aklima gelenler bunlar, eksiklerimi marlin tamamlar mutlaka.

ucak bileti icin bence vizeyi bekleyin, cunku ya alamazsa bosa gider. yani ben almazdim vize belli olmadan. fiyat araligini bilmiyorum acikcasi. gozun aydin tekrar, annene kavusman dilegiyle :)

Son düzenleme:
kizlar selam, cok yazamadim kusura bakmayin. hem calisiyorum, hem son isleri hallediyorum, arada disari cikiyorum derken zaman cok hizli geciyor.

gecen doktor randevumda biraz moralim bozuldu, size de yapmislardir GBS (group b strep) test pozitif cikti, yani doktor aciklama yapmadi onemsemiyor cok sanirim. sadece dogumda antibiyotik vericez dedi. eve geldim arastirdim, baya korktum. cocuga gecerse normal dogumda, ciddi riskleri varmis. sirf o yuzden bu hafta gittigimde sezeryan olayini sorucam. ona bisey olmasin, sezeryana da raziyim. gerci antibiyotigi vaktinde alinca sorun olmaz vb gibi seyler var, yani kafam cok karisik. son haftalar bebege bisey olmasin diye dua etmekten baska bisey yapamiyorum, dogum korkusunu onu bunu gectim.. doktorunuz yapsin mutlaka bu testi, hatirlatin.

hastane cantami hazirladim, ufak bir canta alicam. bebegin esyalarini yikadim, utuledim. daha eksikler var ama tamamliycaz. boyle simdilik..

marlin annelerimizin gelisi ve isi birakma tarihlerimiz bile ayni neredeyse :) dogumda muhtemelen ayni gunlerde mi olur bilmiyorum. koko iyisindir umarim, agrilar kotu biliyorum. gerci benim simdilik dayanilmayacak gibi degil ama geceleri kotu geciyor. son haftalar zormus cidden.. gobekte ataga geciyor, biran once saglikla kurtulup bebisleri kucagimiza alalim insallah. bu arada bir ara mama sormustun marlin esra'ya, ben biraz arastirdim ama emin degilim hala. sut olmazsa enfamille mi baslasam bilmiyorum. icinde corn syrup olmamasi lazim ama dikkat edelim ona. enfamil bana newborn samples yollamis mama, bir tanesinde var corn syrup. esra ne yapti bilmiyorum..

melegim gecmis olsun minigine. insallah toparlar en kisa zamanda. sen eminim cok iyi bakiyorsundur zaten ona.

ztar senin de ikinci test guzel cikar belki, takma kafana. bebis iyiyse sekeri de az yersin artik. zaman hizli geciyor.

esra yazamiyorsun sanirim cok, sana da bol bol sut diliyorum :) canancim siz de iyisiniz di mi, gelecek randevunda guzel haberleri bekliyoruz.

Son düzenleme:

Cnm cok sevimdim, cok iyi oldu senin icin benim yanimda kimse olmadigi icin biliyorum ne kadar cok onemli olacagini bu yuzden senin adina inan mutlu oldum ..ins vize sorunuda cikmaz kolayca haledersiniz,gozun aydin

Silgicim gecmis olsun, cevremde kimi taniyorsam hep sikinti haberleri alir oldum,,umarim ciddi degildir ve antibiotik kullanimi ole gecer..sen elini siki tut ne olursa olsun erken teshis ve tedavi her zaman iyidir gebelikte..allah sifa versin cnm hemen atlatman dilegiyle

Gecmis olsun dileklerin icinde sagol., iyi bakabilse idim cnm hasta olmazdi herhalde demek iyi bakamiyorum.,tsk ederin husnuzanda bulunmussun hakkimda

Canim Insallah hersey yolunda gider bir an once iyilesir guzeller guzeli oglusun, dualarimiz sizinle

Gecmis olsun melegim,

Insaallah en kisa zamanda turp gibi olur mahircik. Allah yardimciniz olsun..

Gecmis olsun melegim, of ne zordur hasta bebek, insanin ici gider. Kolay gelsin sana, umarim yakisiklimiz bir an once iyilesir.

Ah canım çok geçmiş olsun.Acil şifalar, inşallah boncuk tez zamanda iyi olur,dualarımız Mahir için, Allah kolaylık versin

Hepinizden allah razi olsun, ins sizlerinde bebekleri hic yasamaz boyle sikintilar...Ben dua ya cok inanan bir insanim hatta Pergamber efemdimiz duamiz olmasa ne ehemmiyetimiz var ki demis, ozellikle baskasi icin edeceginiz dualarin degeri daha cok olur,sizlerde sagolun eksik etmeniz yavrumdan dualarinizi, hepinizi cok opuyoruz ..kucak dolu sevgilerimizi yolluyoruz herbirinize ayri ayri

Mahir im bugun biraz daha iyi ama bitkiniz biraz, ust disleri kabarmis hepsi birden cikmaya hazirlaniyorlar. ve bugun biz Tam 7 aylik olduk,,burdaki bebeklerin abisi artik Mahir..ilerde ins her noktada yardimimiz olur ..tum kalbimizde umuyoruz

Cnm Berfin ins herseyin en iyisini tum kalbimle ve dua ederek istedigimi bilmeni isterim, surekli aklimda ..ins 10 Aralik sizler icin hayirlara vesile olur, minik kizimiz bu rahatsizliktan tez vakitte kurtulur,Bende ozel mesajla e mailimi gonderiyorum bana da atarsin di mi bir resim,, cok merak ediyorum gamzeli guzelimi :))

Saclarin basladimi dokulmeye, benimkiler toparlanmaya yani cikmaya basladilar ...oyle bir surec geciyoruz sonra donuyor normale sakin telasa kapilma cnm..ben hatta tr den ozellikle hamilelikten sonra sac dokulmesini azaltici Bioxcin femine diye bir sampuan vardi ondan aldim , azda olsa ise yaradi,

Yazini okurken 37. haftayi gorunce resmen kalakaldim, inanmiyorum sizlerde yaklasmissiniz..bende hep sizin daha cok baslardasiniz intibasi vardi, insan zaman nasil geciyor anlamiyor,,malum sizler icin oyle olmuyordur tabii simdi bizler isin uzaktan davulun sesi hos gelir edasi var...yasadik ayni seyleri ama zamanla unutuyorsun, yoksa millet bir daha cocuk yapmazdi dimiben sizleri ne kadar cok anliyorum desemde bizlerin bile sizleri anlamasi zaman geliyor zor oluyor..tek dile getirebilecegin sey dua ve sizler icin en guzel dileklerde bulunmak olabilir cnm

Oh oh masallah duygular selale olmus dolmus tasmis resmen, sana annelik cok yakismis bunu goruyorum.. kuzuna ilk baslarda doyamiyorsun evt bende oyleydim ve bir cok annede senin gibi oldu..
zamanla buyuyunce ayy bir uyusada az kafami dinliyim diyorsum ama uyuyuncada cok ozledim uyansada sevsem koklasam diyorsun..yani annelik cok baska birsey Esra cim..cok guzel bir duygu anlatilmaz zaten ancak yasanir..ki sende bunu yasiyorsun artik..allah daim etsin, umarim hep guzel gunler gorursunuz kizinla ve ailenle beraber ...seni ve Lara yi cok opuyoruz kokla o cennet kokolu yavrunu bizler icinde oldu mu

Silgicim bana da geçen hafta GBS testini yaptılar sonucunu bu hafta cuma günü doktor kontrolümde öğreneceğim.Ama doktor bakteri olursa antibiyotik vereceğiz dedi ve ama dediğin gibi çıksa da çok önemli değil gibi algıladım.Yani sonuçta antibiyotikle bebeğe geçme riski yoktur diye düşünüyorum.Sen yine iyice sor, ben de merakla sonucu bekliyorum.İnşallah sağlıkla son haftalarımızı atlatırız ya..Sen yine epey iş yapmışsın, ben annemi bekliyorum:) İşten gelince akşamları birşey yapmaya halim kalmıyor.Bugün de hep kasılmalarım oldu.Yavaştan kasılma ve regl sancıları arttı gibi bende.Lütfen erken gelme bekle anneanneyi diyorum.Gerçi geçen kontrolde açılma falan yoktu bakalım hayırlısı. Mama olayında corn syrup dikkat edeyim mutlaka sağol canım

Günaydın Herkese:))Kızlar balık tüketiminiz nasıl hamile olunca ne tür balık yediniz:18:

Doktor bana salmon (wild) ve tilapia önermişti ben de onları tüketiyorum.Haftada bir yersen iyi olur.Ayrıca cevizde iyidir omega 3 açısından

Öncelikle gözün aydın, benim annem vizeden önce biletini aldı Thy'de promosyondan aldı direkt uçuş, ayrıca hala promosyonlar var bir bak istersen.Pasaportu yoksa hemen başvursun çabuk çıkıyor zaten.Vize için 2-3 hafta içerisinde randevu veriyorlar.Ben davetiye mektubu yazdım ama bakmamışlar bile. Adresimi,bilgileri yazdım.Doğumda yanında bulunması için davet ettiğimi falan söyledim.Elçiliğin sayfasında form var doldurulacak o asıl önemli.Ona bakıyorlar ve birkaç soru soruyorlar, kolay alıyor anneler.Hemen işlemlere başlayın ama.Bankaya para yatırıp pin no falan alıyorsun sonra telefonda randevu.Hadi bakalım kolay gelsin:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…