Amerika'da Hamilelik

esracim 62 gunluk anne olarak :))
ben pazar dogum yaptim, cuma gunune sutun gelir demislerdi benim carsamba gunu geldi persembe bebegimin dudaklarinin kenarindan akarcasina gelip beni bebegimi ne kadar cok doyurdum diye cok mutlu etmisti.

mamayii bizde verdik bu konuda ben daha gaddardim bana kalsa vermezdim ama esim verdirtti.zaten bize mama vermislerdi evde hazir vardi yani esim berfin agladikca mamayi verdi. ama mamayi yiyince nasil sakinlesip misil misil uyuyor demi :))) ben hastaneden eve gelince sunu farkettimki hastanede bebegi doktor gorcek diye aliyorlardi aglayarak giden bebek (ac oldugu icin agliyor)susmus hatta uyumus sekilde geliyordu.yani anlayacagin hastanede zaten mama vermisler bizimkine
sutunu sakin dert etme goguslerin sismeye basladiysa geliyor yolda demektir.bebegine emzirttir guzel dusun sicak dus al goguslerini sicak suyun altinda ovustur .cok faydasi oluyor.

az dikisle kurtulmana sevindim.ben o konuda cok sansizdim maalesef.Laranin 3.5 kilo dogmasi cok sevindirici ins diger arkadaslarin bebekleride boyle dogar cunku bakimi tutmasi giydirmeside kolay oluyor

bu arada hani 40 cikarma varya sende gorceksinki 40niz ciktiginda sendede bebektede fark olcak. senin kirkin ciktiginda gebe kalmadan once gobegin nekadarsa ona indigini gorceksin tabi ister istemez sarkiklik olcak.bu arada catlaginda yoktu senin .dogum yapmamis gibi olursun kirkin ciktiginda

guzel kizinla saglikli gunler gecirin.sutunu dert etme kahrolma sicak suyun altina gir 20 dakika kal.farki gorceksin.

Esraaaa, ne guzel uzun uzun yazmissin. Her sey yolunda gidiyor anlasilan ne guzel. Bir tek sut ve meme yaralari sorun, onu da en yakin zamanda halledersiniz umarim. Arkadaslar guzel tavsiyeler vermisler, ilik dus ve saire. Ben buna skin-to-skin'i ekleyecegim, ciplak gogsune ciplak Lara'yi yatir, oyle gogsunde uyusun. Bol bol da su ic. Sutum gelmiyor stresi ile sutu kacirma :) Bir de cok uykusuz kalmissin, hormon dengen icin uyku onemli. Kizina doyamiyorsun tabii ama uyu, dinlen ki vucut da kendine gelsin, sut yapsin.

Emzirirken dogru latch ediyor mu, eger dogru latch etmemisse meme uclari daha kolay yara oluyormus.
Mama vermen gerektiyse ver, sutun gelene kadar idare edersiniz. Ama biberonla degil kasikla ya da siringayla ver simdi, nipple confusion yasamasin.

Ya sugar cok tatli ya, koklamis etmis, aglayinca da kacmis :)))

Benim gecen hafta ebe randevum vardi, yine ayni seyler, neyse her sey yolunda, 37. hafta randevusunda ultrason yapacaklarmis :) Bugun de dogum dersine gittik, gecen seferki dersten daha faydaliydi, benim dogum nasil olacak diye cok merak ediyorum, umarim kolay olur :) Agrilarim hala cok feci, butun gun rahat koltukta oturup okuma falan yapiyorum. bu hafta son toplantilarimiz var (aslinda 1 hafta sonra bir tane daha var ama ona skype ile katilmayi dusunuyorum). isin kotusu bu hafta esim de sehir disinda olacak birkac gunlugune, yalniz nasil idare edecegim bilmiyorum. neyse cok sizlanmayaym, gelecek haftadan sonra daha bir rahatlayip yesil sahalara (buraya yani!) donmeyi umuyorum. donem bitince alisveris malisveris yapacaktim annemlerle ama yuruyemiyorum. benim son 6 haftam da koltukta gececekmis :)

hadi ben arada yine girip iki satir yaziyorum, silgi nerelerde ki?

Herkese iyi pazarlar,

Koko yeşil sahalara dönüşü merakla bekliyoruz:)) Sen arada uğrayıp ses veriyorsun Silgi hiç ortalıkta yok! Yine işyerine mi gitti acaba? yoksa halsizim falan diyordu umarım herşey yolundadır.Benimde 37.hafta ultrason var kokocum merakla bekliyorum:) ağrıların azalır umarım da annenler gelince de yürüyüp kalan eksikleri tamamlarsın.Ben de annemin gelmesini bekliyorum, 16 aralıkta inşallah gelecek.Bebeğin kıyafetlerini bile yıkamadım, beraber yaparız diyor.Çalıştığım için açıkcası boş zamanlarda evi toparlayıp azıcık dinleniyorum:) annem gelince birkaç kalan eksiği onunla tamamlarız diyorum.

Meleğim sen nerelerdesin? Jön Mahir nasıl? buaralar sende yoğunsun pek giremiyorsun.Umarım bir yaramazlık yoktur.
Canan Berfin nasıl? Doktor kontrolünüz ne zaman. Gamzeli güzeli öp kokla yerime.Artık iyice büyümüştür o,saçlar daha da uzadı mı:)
Ztar tatlı aşermelerin devam ediyor mu? bir sonraki teste kadar dikkat et istersen
Janım sen nasılsın? oğluşa ikinci ismi buldunuz mu:)))
Diğer arkadaşlar! sizlerinde keyfi yerindedir umarım.Arada uğrayın buraları kimsesiz bırakmayın:)

Marlincim tsesekkur ederim beni dusundugun icin :) dun gayet dikkatliydim du an dier yuklemedeyim . Ah canim neler istio bi bilsen. Bakalim hayirlisiyla guzel sonuclanalsak bundan cok guzel olur. Kokonun 50 lik sonucu neydi bilemiyorum ama benimki 181 geldi. Su ana kadar da 12 kilo almisim. Bu seker meselesinde beni suphelendiren tek sey 19. Haftadan itibaren haftalik aldigim yuksek rakamlar. Neyse hayirlisi.

Ben 3. Defa ken vermeye gidiyorum

Benim 148 cikmisti. 3 saatlikteki sonuclar: 79-166-125-43 cikmis. Umarim senin bu test de limitlerin altinda cikar ve diyet yapman gerekmez. Ben tatli sevmiyorum, canim da cekmiyor, yine de ilki yuksek cikmisti. Ama dobariyorum, iki muayene arasinda, 1 ayda 8 pound almisim!!! Yediklerime de dikkat ediyorum, anlamiyorum niye kilo aliyorum! Cok hizli kilo alirsan tansiyonunu da olcturmeyi ihmal erme aman.

Canan girmisken seni gordum, nasilsiniz, berfin nasil? 9 unda degil mi randevu? Insallah guzel sonuc cikar. Op biciri benim icin. Keske bir de foto koysan/ yollasan :)

benim ilk bir kac ay tatliya hic duskunlugum yoktu ama nolduysa iste 5. ayda basladi. senin degerin benimkinin yaninda pek bir dusukmus koko ya. neyseki sen atlatmissin. sirada dogum var simdi. onu da guzelce atlativerirsin insaallah.

yahu tansiyonum hep normal seyirinde. demekki bu kilo isinin onunla bununla bi alakasi yok. tamamen yapi yani. gebelikteki seket diyeti de bildigin diyet bi farkini goremedim ben normal diyetten. bu bebekleri hayirla, saglikla bir kucakliyalim da napalim. insaallah hayirlisiyla sonuclarim iyi cikar.

yalniz benimle ayni anda ayni testi baska bir kadina da uyguladilar. esime diyorumki ya bizim test sonuclarini karistirirlarsa ? sonucta yesilcam izleyerek bugunlere geldik :)) hayirlisi artik. beklicez. 3-4 gun surer sonuclar dedi muhtemelen carsamba ya da persembe alirlar sonuclari..

Hadi bakalım inşallah güzel sonuçlar çıkar. Acaba bebişin kilo alımı nasıl, umarım aldıkların ona yaramıştır.Kiloyu dert etme önemli olan sağlıkla yavrularımızın doğması.Ben de 12 kilo aldım ama bebek taş çatlasa 6 pound olacakmış yani aldıklarım nereye gitti bilemiyorum.Bize güzel haberler vermen dileğiyle

insaallah canim. bilemiyorumki bebisin kilosunu susubu busunu . ultrason olmadigi icin kilo tahmininde bulunamazlar heralde ama carsamba gunu dr normal dedi olctu ya. hayirlisi insaallah ya.

aman senin aldigin kiloyu ben nasil aldim gordun marlincim.

tek tesellim gebeligin sanirim ilk 3 aydi, ilk 3 ayda alinan kilolar anneye yapismaz, dogumdan sonra gider diolar, bilemiyorum yani.,. su anda da kilodan cok bebiki dusunuyorum. haydi hayirlisi hepimiz icin.. adim adim yaklasiyoruz Allahin izniyle.

annenin gelmesine de az kalmis. hadi darisi basimiza

bizim randevumuz ayin 10 da

sanirim artik hersey kesinlesecek valla cok korkuyorum nasil bir tedavi yontemi izlenecek.hic bir sey takilmadan berfinin keyifli hali cok guzel bozulcak diye aklim cikiyrou. ama iyilesmesi icin ne gerekirse yapilacak el mecbur.

saclarimiz dokuluyor yeni gelcek ins.

Kizlar selam hepinize, gelemedik cunku oglum bir haftaya yakin hasta, bronsit yada astim oldugu dusunuluyor hatta dun gece yine acildeydik,,yani anlayacaginiz zor bir zaman dilimi geciyoruz
dua ve guzel dileklerinizi cani gonulden bekledigimi bilmenizi isterim
Hepinizi cok opuyorum dua ve saglicakla kalin ins

ahh yakisikli mahirimiz. ahh kiyamam. Allah sifa versin tez zamanda ins. en kisa surede iyilesir umarim mahircik. melegiim cok uzuldum bilesin.
havalar sizin orda soguk demi .ister istemez usutuyorlar. umarim ilaclari fayda eder bir an once sagligina kavusur yakisikli mahir.

aman sakin ne evde ne 10 metre yakininda sigara vs. icirtmeyin...onun cigerleri taptaze, o yuzden daha kolay atlatacaktir...esim de bronsit gecirmisti, kolay atlatti hatta oyle bir atlatti ki fosur fosir sigara iciyor simdi...cocuklar daha hafif atlatiyorlar...

Son düzenleme:

Ah canım çok geçmiş olsun.Acil şifalar, inşallah boncuk tez zamanda iyi olur,dualarımız Mahir için, Allah kolaylık versin

slm canım ne yapıyosun nasılsın görüşmeyeli,kaç gündür yoktum,merak ettim.ben buğün adet oldum canım( malesef tutmadı aşılamam,her ne kadar istemesemde salı günü klomen kullanmaya başlıcam ve 3.aşılamamı olucak,eşim istiyo 3.aşılamayı ben tüp bebek diyodum,eşimi kırmak istemedim bakalım hayırlısı.

sen ne alemdesin,moralin keyfin nasıl?

Oh oh Masallah herseyin yolunda gitmesine cok sevindim, Insallah en kisa zamanda sutunde gelir canim sende stresten kurtulursun.. Sugar ile Lara'yi bir arada gormeyi cok isterdim.. cok tatli oluyor kopislerle bebisler beraber :)

Canim benimde yakinda yaptirmam lazim bu testi sanirim.. kacinci haftalar arasinda olmasi lazim bunun? Benim doktor unuttumu ne.. Insallah ikinci test sonucun iyi cikar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…