- Konu Sahibi citaknuray
-
- #4.761
Selam Kizlar,
Topic ne kadar sessizlesmis.Gecmisi vakitsizlikten okuyamam diye dusundum ama kimse yazmamis.Nerelerdesiniz?
Minnosum uyurken firsat bu firsat deyip yazmak istedim.Minicik birsey kedi gibi yalaniyor acikinca :) surekli bakmak istiyorum sanki onu izlemezsem Allah korusun birsey olacakmis gibi geliyor.Tam 3 gun 4 saat uyku ile kaldim desem.Zombi gibi dolandim ortalikta.Kocan annen de olsa kimseye emanet etmek istemiyorsun.Dun artik tukendigimi hissettim esiminde azarlamasiyla gece 5 saat uyudum sagolsun o bakti.
Bu arada Canan ve Melegim helal olsun size.Annem gelmese bitmistim ben.Kadin bizi toparliyor yemegimizi isimizi yapiyor.Hem bebislere bakip hemde bu isleri yapiyorsunuz.Dun dusundum sizi helal olsun dedim.
Sutum malesef gelmedi.Cooooook uzuluyorum kahroluyorum bunun icin.Cok sisti goguslerim doktara gittim gelecek sabret dedi. Hergun emziriyorum sagiyorum inatla .uclari yara oldu.Gozumden yas gelerek emziriyorum.Hastanede 3 gun emzirdim.Eve geldik 1 gun daha emdi ama o aksam kiyameti kopardi.Mumkun degil susturmak .Ac tabi yavrum.O ana kadar mama vermemek icin direndim artik vicdan azabindan verdim mamayi.Sustu yavrum benim doyunca.
Simdi hem emziriyorum israrla hemde mama veriyorum.Canan sen ne yaptin emzirme konusunda?Allahtan memeye kavrama konusunda sIkInti cekmedik.Gelecek insallah sutumde.
Koko cum dikis ve lavmani sormussun.Benim sadece 1 dikisim var. O kadar iyi bir ebeye rast geldimki.Insallah sizde bu konuda sansli olursunuz.
Hatta ben birde keske doktorum nobetci olsaydi niye ebe geldi diye soylendim.Kadin o kadar sabirla dikkatlice yavas yavas hic beni kesmeden dogurttu.Surekli bana bebekte sende cok iyi durumdasin kesmicem beklicez dedi.Ustelik ben bu konuda ona hicbirsey soylemedim.Surekli parmagi ile disaridan acilmaya yardim ederek parmagin oldugu yere ikin dedi. Push yapmanin uzun surmesi bu nedenden oldu istese keser kisa zamanda dogurturdu beni.
Lavman yapmiyorlar.Ben acikcasi ebeye bu konuda yalan soyledim :) 2 gundur tuvalete cikamiyorum cok rahatsiz ediyor beni deyince hemen lavman yaptilar halbuki o gun cikmistim.Lavmandan sonra cok rahatladim ve dogumda korktugum basima gelmedi.Lavman yaptirmasaydim kesin dusundugum olurdu o kadar ikinmayla olmamasi mumkun degil.
Hastaneden Ebru Salli gibi cikilmiyor kizlar :) Ben 4 aylik hamile gibi ciktim koca bir gobekle.Kanamam gedikce gobek kuculuyor.Biraz kuculdu ama hala kocaman ama umurumda degil.Insanin gozu ne gobek ne kilo hicbir sey gormuyormus yavrusundan baska.
Sugar la tanistilar .Bizimkisi iyice bir kokladi .Lara zaten benim karnimda surekli havlamasini duydugundan korkmuyor.Sugar Lara agliyinca diger odaya kaciyor cok komik sapsal sey :)
Dunyanin en guzel seyi derlerdi bon bon bakar muhakkak oyledir derdim. Oyleymis.Insanin hayati degisiyor .Bakip bakip bu benimmi diyorum.
Allah hepimizin evlatlarini korusun .Bizleride baslarindan eksik etmesin.
Bu arada sunuda soylemeden edemiyecegim.Ben sallamam , sunu yapmicam,bunu yapmicam diyoruz yaa hani bebisler gelmeden.
Agladiklari zaman susturamiyinca oyle bir koseye sIkIsiyorki insan yapmicam dedigi herseyi yapiyor :) Bebekler gelmeden ahkam kesmek ise yaramiyormus yani :) Asker gibi diziyorlar butun ev halkini karsilarina.
Kizlar huggies newborn super tavsiye ederim. Muhakkak evde mama biberon bulundurun benim gibi sutunuz gecikirde gece yarisi yaygarayi koparirsa zor durumda kalmayin.
Firsat bulursam yine yazarim. Dogum hakkinda sorunuz varsa cevaplarim kizlar. Annelik hakkinda da cok yardima ihtiyacim var.Anneler herseyi yazin bana :)
esracim 62 gunluk anne olarak :))
ben pazar dogum yaptim, cuma gunune sutun gelir demislerdi benim carsamba gunu geldi persembe bebegimin dudaklarinin kenarindan akarcasina gelip beni bebegimi ne kadar cok doyurdum diye cok mutlu etmisti.
mamayii bizde verdik bu konuda ben daha gaddardim bana kalsa vermezdim ama esim verdirtti.zaten bize mama vermislerdi evde hazir vardi yani esim berfin agladikca mamayi verdi. ama mamayi yiyince nasil sakinlesip misil misil uyuyor demi :))) ben hastaneden eve gelince sunu farkettimki hastanede bebegi doktor gorcek diye aliyorlardi aglayarak giden bebek (ac oldugu icin agliyor)susmus hatta uyumus sekilde geliyordu.yani anlayacagin hastanede zaten mama vermisler bizimkine
sutunu sakin dert etme goguslerin sismeye basladiysa geliyor yolda demektir.bebegine emzirttir guzel dusun sicak dus al goguslerini sicak suyun altinda ovustur .cok faydasi oluyor.
az dikisle kurtulmana sevindim.ben o konuda cok sansizdim maalesef.Laranin 3.5 kilo dogmasi cok sevindirici ins diger arkadaslarin bebekleride boyle dogar cunku bakimi tutmasi giydirmeside kolay oluyor
bu arada hani 40 cikarma varya sende gorceksinki 40niz ciktiginda sendede bebektede fark olcak. senin kirkin ciktiginda gebe kalmadan once gobegin nekadarsa ona indigini gorceksin tabi ister istemez sarkiklik olcak.bu arada catlaginda yoktu senin .dogum yapmamis gibi olursun kirkin ciktiginda
guzel kizinla saglikli gunler gecirin.sutunu dert etme kahrolma sicak suyun altina gir 20 dakika kal.farki gorceksin.