Amerika'da Hamilelik

insallah sende cikmaz. sanki nuray da antibiyotik almisti dogumda yanlis hatirlamiyosam ama yazmiyor o sanirim artik buralara. kasilmalar bende de oluyor, yataga zor atiyorum kendimi. cok yorulunca ozellikle. anaannesini bekler evacik, 2 hafta kaldi zaten neredeyse. isim sectiniz mi? yaptim ama o kadar zor yaptimki, sanki normalde bebek giysilerini utuluycez. ilk heves diye utuledim zaten :) annen gelince halleder seninkileri ama hastane icin bir canta hazirla aklina geldikce biseyler koyarsin. ne olur ne olmaz..

Merhaba arkadaşlar bu sabah tuvalete gittikten sonra peçetede bir kaç damla kan gördüm Hemen doktordan randevu aldık ve gittik kan aldılar idrar tahlili aldılar ve allttan muayene etti doktor sonra da beni ultrasona yolladı bebekte şuan sorun görünmediğini idrar yollarımı üşütmüşüm.Bundan dolayı da kanama olabilirmiş antibiyotik verdi(Hamileler için sorun teşkil etmiyormuş)Ultrasonda iç tarafta kanama olmadıgını söyledi ultrasonu yapan hatun.Doktoruna yollucaz sonuçları dedi çok gerildim bugün inanamazsınız:/ İnsan yalnız olunca daha bi zor bu hastane işleri annecim olsaydı elimden tutardı dedim

Ayrıca bu ABD'nin sağlık sistemininnn taaaaa :)) 127 dolar kan alma olayına aldılar sanıyorum 900 dolar ultrasona vericem faturayı eve yollıcaz dediler benim acil sigorta yaptırmam lazım ama nasıl:/

Sormak istediğim birşey var bir çok yerde folik asit kullanın falan yazıyor bugun doktor bana öyle birşet demedi:/ Multivitamin al ve kullan dedi:/

Son düzenleme:

silgicim doguma az bir sura kala duygu karmasasi yasaman normal. bence doktorunu dinle kafani rahatlat. onlar seni nasil yonlendirirlerse o sekilde dogumunu yap

dogum yaklasirken zaten bebek cikmadan strelize ediyorlar.yani hersey bilincli.bebeklerimiz cok kiymetli seni anliyorum panik yapmadan sakince dusun doguma git

hatirlarmisin esra doguam giderken suni sanci vererek dogumu baslatcaklari icin agliyordu tutamiyorum kendimi diyordu.ama nasil rahat guzel bir dogum yapti.

korkma. once Allaha sonra doktorlara teslim ol.kendini bebegiini strese sokma.sende biraz fazla panik var gibime geliyor.

umarim yazdiklarimi yanlis anlamazsin. zamanininz az kaldi yasadiginiz heyecani panigi anlayabiliyorum. ama gorceksinki zaman yaklastikca panigin gidecek gideyim oglumu kucagima alip eve donmek icin sabirsizlanacaksin :))

senden marlinden kokodan ve diger arkadaslardan cok guzel dogum hikayeleri okuyacagimiza cok eminim ben.

Ya benim canim popcorn istio o da yukseltir mi kan sekerini acaba

Nefsini köreltecek şekilde ye bence bu kadar herşeyi incelememek lazım diye düşünüyorum(Tabi doktorun bu konuda uyarmadıysa)Annelerimiz bu kadar incelememiştir bence hamilelikte canları ne çekse yemişlerdir

İnşallah birşey yoktur,ilk zamanlar sanırım öyle kanamalar olabiliyor.Bazı yerlerde okumuştum ama emin değilim. Ama doktor da sorun görmemiş.İnsan gerilir tabiki dediğin gibi yalnız olunca gerçekten herşey daha zor oluyor ama oluyor işte bir şekilde.Acil sigorta yaptır, burda insanın kanını emiyorlar.Silgi de acile gitmişti 1500 dolar sanırım eve fatura yollamışlardı ama sigortası büyük bir çoğunluğunu karşılamıştı.Sen kontroller başlamadana acil sigorta yaptır, çünkü tarama testleri, ultrasonlar cidden yüksek rakamlar. Folik asiti ben hamile kalmadan önce içmiştim, sanırım hamilelikte belli bir süre kullanmak gerek ilk 3 kullansan iyi olur.Benim hamileliğimi tespit eden klinik bana folik asit al hemen demişti zaten kullanıyorum demiştim.Ayrıca vitamin ve omega 3 de alıyorum.Onları da beraber alsan iyi olur

Ya benim canim popcorn istio o da yukseltir mi kan sekerini acaba

İnan yükseltir mi bilmiyorum ama tadımlık ye istersen. Herşeyi aslında çok abartmadan yiyebiliriz.Benim aşermelerim pek yok, eşim benden çok aşeriyor:) Eva'nın canı çekmiş diye alıyor ama kendi mideye indiriyor.

Evet Nuray da çıkmıştı, antibiyotik alacağım demişti.Bir sorun olsa söylerdi, sen içini ferah tut, oğluşumuzu Allah korur:) Biz ikinci ismi seçmedik, hiçbir ismi Eva'nın yanına yakıştıramıyorum, sığ kalıyor herşey:)) bilmiyorum son anda birşeyler belki buluruz .Kulağına ezan okunsun istiyorum ama biz de babamız o işten anlamaz:) annem okur artık!
Sizin isim Berk mi oluyor:) ben aslında ikinci ismini doğduktan sonra onu bir göreyim öyle koyalım istiyorum! sanki yüzünü görünce ona yakışan bir ismi daha rahat bulurum gibi geliyor))

Ben Berfini gördüm:) fotosunu yolladı Canan, çok tatlı çok güzel maşallah:))) O kadar güzel gülüyorki, bizimkiler de doğsun ve bize gülücükler atsın istedim.

Valla canim arastiriyoruz uygun bi sigorta Bana bugun doktor folik asit al demedi bugun belki carsamba der.Sadece vitamin aldirdu onu icicem tok karnina

sanirim sigortan yok..geliriniz dusukse medicaid'e basvurabilirsin ama greencard ile geldiyseniz hemen alamiyorsunuz diye biliyorum...alsaniz bile karti ilk alisinizdan beri 5 sene gecmediyse ve medicaid'i kullanirsaniz, ilerde sponsorlarinizdan talep ediliyor tutan masraf...ama es durumundan aldiysan yani esin vatandas ya da esin senden cok once aldiysa durum degisebiliyor galiba......topikde marlin ve nuray'in vardi galiba, onlar daha detayli bilgi verir...
ama bir sekilde bir cozum bulman sart...daha cok kan testleri, genetik testler, ultrasonlar yaptiracaksin...tek emin oldugum hamilelere cok buyuk kolayliklar saglandigi...ben sahsen buradaki sistemi seviyorum cunku biliyorum ki olur da issiz kalirsak, zor duruma dusersek yardim alabilecegiz...

ne guzel ifade etmissin, icten. evet biraz fazla panigim ama okudukca kafam daha da bulaniyor, o kadar cok senaryo varki. gerci Allah'a emanetler dedigin gibi. biran once kavusalim bebislere guzelce insallah. neleri atlattik aylardir bunu da atlaticaz inaniyorum buna.

berk oluyor simdilik :) belki yuzunu gorunce ben de karar degistiririm. aslinda klasik isimler de hosuma gidiyor. eva'da kendine has bir isim cidden, eva mina gibi artist bir isim mi lazim yanina acaba. berfini ben de merak ediyorum :) minnos gulmeye de mi baslamis, bugun bebege aldigim bouncer geldi, kurduk hemen. bos seyi seviyorum :) guzel duygular Allah isteyen herkese nasib etsin.

Canim isin kotu tarafi benim green kart islemlerine yeni basladik. Esim kendi isini yapio valla ben o senin dedigin kolayliklari goremedim burada paran varsa tamam ama yoksa bi sekilde o parayi senden aliyorlar.En cok orta sinifa yukleniyor

Canim isin kotu tarafi benim green kart islemlerine yeni basladik. Esim kendi isini yapio valla ben o senin dedigin kolayliklari goremedim burada paran varsa tamam ama yoksa bi sekilde o parayi senden aliyorlar.En cok orta sinifa yukleniyor

bulundugunuz sehirdeki health department'a gidin ve konusun. tamam, esin kendi isini yapiyor ama net geliriniz ne kadar, o da onemli...belki eligibility'niz vardir gelirinize gore...
sigorta isini de ordan sorabilirsin...precondition durumlar icin sigortalar var artik...benim bir arkadas sigortasizken hamile kaldi, esinin geliri iyi oldugu icin medicaid'e basvurmadi, health department'da yaptirdi sigortasini...aylik 500 dolar odedi, hersey icinde...sadece her doktora gittiginde 25 dolar copay odedi...

Son düzenleme:

Esimin geliri fena degil orta diyebilirim cunku yeni ev araba baya bi masraf oldu.York sehrindeyiz biz health department ile konuscaz bu hafta butun yollari denicez.ilgin icin cok tesekkurler:)

merhaba kizlar...benimde 3o kasim adet gunumdu lakin 3 gun gecikti..normalde sasmaz erken olurum gec olmam...hemen saglik ocagida yokki burda gidip kan testi yaptirip sonucu 1 saat icinde alim..testler yapiyorum ama negatif diyoryalniz bende acayip mide yanmasi,kasiklarimda hafiften batma,gogus uclarim kopacak gibi aciyor,ayaklarim buz gibi atesimde 98.7 lerde seyir ediyor...gec dollenmeden gebelik tespiti 10 gun sonra belli olur diye yazilarda okudum..gorseniz denemedigim test markasi kalmadi gunde 5_6 kere test yapiyorum..ne yapmaliyim?

first response early result denedin mi?
gec dollenme gec yumurtlamanin bir sonucudur. hem gec yumurtladiysan hem de implementation 12 gun surmusse olabilir tabi...tahminen ne zaman yumurtladin yani reglin kacinci gunu?
bu arada hosgeldin..kendinden biraz bahsetmek ister misin?

Son düzenleme:

hosbulduk:)ben anlayabiliyorum yumurtladigimi 14.cu gun ve 20.gun yumurtladigimi farkettim..her gunude degerlendirdik..dedigin markayida kullandim digital olanlarida cnm..ben 2 yillik evliyim.mount laurel nj de oturuyorum:)

hosbulduk:)ben anlayabiliyorum yumurtladigimi 14.cu gun ve 20.gun yumurtladigimi farkettim..her gunude degerlendirdik..dedigin markayida kullandim digital olanlarida cnm..ben 2 yillik evliyim.mount laurel nj de oturuyorum:)

canim iki kere yumurtlaman yuzde bes ihtimal ama varsayalim ki 20. gun yumurtladin ve o esnada dollenme oldu...28 gunde bir regl oluyorsan ve uc gun geciktigine gore aradan 11 gun gecmis...yerlesme islemi 12 gun surmus olsa en gec 2,3 gun icinde positive gormen lazim...gormezsen eger stresden gecikmistir..gecen ay benim de 2 gun gecikmisti...3.gun geldi kirmizilar...
hergun test yaptigina gore sen de bendensin...ovulasyondan sonra 7.gun basliyorum bens teste...ilk gebeligimde 10. gun yakalamistim pozitifi...gusel haberler aliriz senden insallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…