Amerika'da Hamilelik

ahhh insallah:)gebelik oncesi rutin kontrolde doktor cok iyi yumurtladigimi soylemisti..o gunlerdede ovulasyon testi yaptim kipkirmizi cikti...insallah sabirsizlikla bekliyorum bende:)esim butun maasimizi testlere yatirdin zengin ettin sirketleri diyor:)ama napim nerdeyse her lavaboya gittigimde yapicam:)

aynen aynen ben de...artik netten siparis ediyorum 15-20 dolara 50-100 tane aliyorum

kizlaaaaaaaaaarr herkese merhaba
cok sukur uyumadim ve bilg elime gecti.. yazamadigim icin ne olur kusura bakmayin okadar merak ediyorumki hepinizi
gozumun ucuyla soyle bi gecmisi yokladim..
Esracim dogum yapti masallaj hersey ne guzel gelismis tekrar hayirli olsun canim gule gule buyut bebisini..faceden gorusmustuk zaten..merak etme canim sutun gelir benim 3. gun gelmisti bizde mama vermistik...

biliyorsunuz bende kv ve kp var. tumgun netten tv acik . kayinpeder devamli haber izliyor bende alamiyorum elime bilgisayari. kv iyide kayinpeder isi biraz zor yaaa :)))))
herkese tektek yazamiyorum.. zaten bircok arkadas daha katilmis masallah topik zenginlesiyor. esimin annedi ve babasi Ocak 9da gidecekler. ozamana kadarda co yazamam sanirsam ama neler yapiyosunuz cok merak ediyorum gercekten. simdi sira kimde???

bende oglusumla iyiyim kizlar hizlica buyuyor masallah .. halada emziriyorum. yogurt ve purelere basladim azcik azcik tatsin diye. keyfide yerinde cok sukur.. gezmeye bayiliyor hala disarda gik demiyor yavrum benim..bi rsimde ekliyim size vali beyimizin artik kikir kikir guluyo kuzum...

hepinizi cok opuyorum yinede takip etmeye calisicam sizi ..

baska resimler ama boyutu buyuk kucultemedim

silgicim evet ben antibiyotik aldim bakteri goruldu dogum aninda bebege gecmesin diye verildi bi sorun olmadi cok sukur

marlincim ikinci isim benim aklimda var bisi. Bilmiyorum belki begenmezsin .. Evanaz.. sence nasil ??? benim hosuma gitti. ayrida yazilabilir Eva Naz, birlesikte. fikrin nedir canim :))

Son düzenleme:
Arkadaslar selamlar,

Bir ay sonra San Diego'ya gideceğim doğum yapmak için. Size danışmak istediğim bir konu var. Henuz nevresim takımı ve bumper almadım. Burda bakıyorum ama açıkçası Türkiye'deki urunlere pek guvenemedim. Kullanılan kumas boyaları sağlık açısından zararlı olabilir diye Mothercare ise çok pahalı set halinde 300 TL. Amerika'da guvenebileceğim bir marka var mıdır? Bana marka adı vermeniz yeterli sadece. Çin malı olmasın made in USA olması biraz daha rahatlatıcı olur.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim şimdiden.

selamm

made in china olmayan bir urun bulabilir misiniz bilmiyorum onun icin kapsamli bir calisma yapmak lazim..

guzel, cicili, bicili, kaliteli nevresim takimlari burda da cok pahali. mesela benim kendi cocugum icin begendiklerim nerdeyse 300 tl ye gelir yani. Crib bedding sets diye google dan bakarsaniz fiyatlar hakkinda fikir sahibi olursunuz., bende guzel biseyler istiyorum ve gercekten cok pahali. genelde 140-180 dolar falan. hee arada kazara cikiveriyor 80 dolara.

marka bilmiyorum acikcasi. target, albee baby gibi sitelerden girip bakiyorum.

kolay dogumlar,

digital olanlar digerleri kadar hassas olmuyor test ettim ve oyle soyluyorum :)

sizde ayni benim gibisiniz testlere ne paralar harcadim ne paralar. ama normal sartlar altinda duzenli adet goren biriyseniz cikmasi gerekirdi diye dusunuyorum.bence biraz bekleyin eger yine adet gormezseniz tekrar test yapin. gec dollenme falan olduysa gec cikabilir sonuc.

hayirlisi insaallah :)

gecmis olsun dr una guven bence cunku emin ol kotu birsey olsa hemen patir patir soylerler. hatta en kotuusunu soyluyorlar genelde. zaten aldigin multuvutaminin icinde belli miktarda folik asit oluyor onun icin ekstradan almana gerek yok.

misir sekeri yukseltir diye biliyorum ama sen yinede iyice arastirda ye.

yukseltiyormus canancim ya.. kendimi portakala adadim resmen. bir yandan da gripten kurtulmaya calistigim icin c vitamini yuklemesi yapiyorum vucuduma.
bu arada aklimda unutmadim, berfincik insaallah guzel haberlerle gelir 10 unda ... Allah yardimciniz olsun, evlatlarimizla imtihan etmesin.

Nefsini köreltecek şekilde ye bence bu kadar herşeyi incelememek lazım diye düşünüyorum(Tabi doktorun bu konuda uyarmadıysa)Annelerimiz bu kadar incelememiştir bence hamilelikte canları ne çekse yemişlerdir

ben normalde bu kadar herseyi incelemiyorum ama 50 lik seker yukleme sonucum cok yuksek cikti. simdi diger testimin sonucunu bekliyorum . eger bu da yuksek cikarsa gebelik diyabeti teshisi konulacak. ondan kasiyorum bu aralar. zaten annemde sasiriyor bizde kimsede yoktu sende nasil oldu diye. nasip. her bunye farkli farkli iste. genetik bir bag olsa da o o be benim..

marlincim tutarsiz yazmislar bir yerde yukseltir diyor baska yerde yukseltmez. bende yemedim. belki herseyden az az yeseydim zamaninda test sonucum boyle yuksek cikmazdi dicem ama yemekle alakasi yokki bunun, neyse sonuclar bir gelsin de. bakalim nolcak.

insaallah canancim. hayirla, saglikla bu sureci tamamlayabilmeyi nasip etsim Rabbim. Gebelik diyabeti olan bir arkadas ilk yuklemenin sonucu icin yok yuksek, muhtemelen digeri de yuksek gelir dedi. bende oyle bekliyorum acikcasi ama bir yandan da cikmadik cnadan umit kesilmez derler ya. o hesap. hayirlisi artik bakalim.

saol silgicim. korkma canim ya bence dogum esnasinda verilen antibiyotik bir zarar vermez insaallah. sonucta dogumundaki doktorlar bunu ilk defa yapmayacaklardir. seni rahatlatmak icin soylemiyorum inanki. ama cok kafaya takarsan doktoruna 50 kere sor ben oyle yapiyorum :) tatmin edici bir cevap alana kadar devam ediyorum ozur dileye dileye. anlayislilar yani bizdeki hormonal degisikliklerden, psikolojimizden bizden cokk onlarin haberleri var :)

insaallah yolunda gider hersey ona takma kafayi simdi. dusunsene ne kadar az kaldi yaa

vali bey buyumus masallah annesi :) rengi de aciliyor mu sanki fotograflardan mi bana oyle geldi? bakteri olayini detayli sorucam sana ama yazamiyorsun sanirim, sorun olmamasina sevindim. normal dogum yapmistin galiba. insallah bende de sorun yaratmaz. arada kapat tv'yi yazz bize. crazymom napiyor acaba?

ben de uzun suredir crib set'lere bakiyorum. ztar'da yazmis target online store'da bikac tane begendim ama dusununce 3 parcaya 150 dolar vermek de mantikli gelmiyor (bumpersiz setlere bakiyorum). ben bumper almiycam, yani klasik olanlardan. tehlikeliymis onlar, biraz arastirirsan.. kizlar sizinde aklinizda olsun bumperlara dikkat. bebek ona yapisinca nefessiz kalabilirmis Allah korusun. ben sunu aldim o yuzden:

BreathableBaby Breathable Safer Crib Liner -White : Target

file gibi, en azindan oraya kayarsa nefesini engellemez. digerleri kadar sevimli degil ama riske atmaya degmez. onun disinda fittet sheet aldim. ustune ortecegim seylerde var, sleep sack alicam bir de. guvenlik olayina daha onemli.

aynen aynen ben de...artik netten siparis ediyorum 15-20 dolara 50-100 tane aliyorum

ayni eski benn :) ama hamile oldugumu cok dandik striplerle ogrendim. yani hamileysen cikiyor zaten, cok para vermeye gerek yokmus :) sen tedavi falan dusunmuyor musun cemre? doktorlar bekleyin mi diyor?

ztarcim ben de bu hafta doktoru bunalticam, korkudan bana olumsuz bisey soylemeye korkuyor artik :)))

Günaydın hanımlarrr:))Benim merak ettiğim birkaç şey var burada normal doğum yapsan bile epudral yapıyorlar mı?Yoksa sen mi istiyorsun?Benim bunları düşünmek için çok erken ama acı eşiğim o kadar düşükki kan aldırmaktan bile tırsıyorum
Allah dogum yaparken yardımcım olsun valla.Amerikada herkese epidural yapıyorlar diye duymuştum bir de size sorayım dedim

epidural yapiyorlar korkma.. o gunlere gel saglicakla.kolayca atlatirsin dogumunu.

soruyorlar epidural icin eger istemezsen tabi vermezler ama alip sancisiz dogum yapmak ve bebegin dogdugu gibi onu hemen kucagina alip sevmek cok guzel bi duygu daha cok yenisin ama ins kolay bi dogumun olur ..

buyudu cok sukur silgicim evet rengi aciliyor saclari alttan sari gelmeye basladi dogum sacini kesmedigim icin onlarda acilmaya basladi..

bakteri olayini sor canim cevapliyim. normal yaptim epiduralli.. kp gitti esimle ise bilg bana kaldi .. kvborek yapiyor bende actim neti...crzymomla bende hic gorusemedim bi arayim bakim neyapiyomus..

insallah yine cikar, bir kere kalmissin normal yollarla olur o zaman ama cok takiyor insan ya. sen kafayi fazla yemeden bebek haberini ucur bize tez zamanda, stres yapmadan :)

sezeryan olayi daha mi mantikli bakteri varken? doktora sorsam mi karar veremedim, ya onunda kolayina gelirse sezeryan yapayim o zaman derse diye de korkuyorum. bir de antibiyotigi 4 saat once veriyorlarmis, onu nasil ayarladilar. nerden bilicem ben 4 saat once basladigini. off bir gorsen matematiksel hesaplar yapiyorum kac gundur :) cilgin anneye selamlar :)

yok yaa sen nekadar evham yapiyosun kiz :))) bana 4 saat onceden mi verdiler hic bilmiyorum . tabiki sezeryan olma bunun icin. doktorlar bunun ilmini bilir yoksa doktora guvenmiyomusun diye aklima soru takiliyo. birak hesaplamayi onlar yapsin.. ama sanki verdiklerinde epidurali almistim cunku kendimi rahat hissettigimi hatirliyorum acilmaya gore veriyo olabilirler cunku devamli kontrol ediyorlar. selamini soylerim :))

kizlar sanirim antibiyotigi acilmaya gore veriyorlar dogumdan 4-5 saat once,aslinda zamanin cok onemi yokmus ama anneyi cok da yormak istemiyorlar dogumdan hemen once..

normal dogumda dikis attilarmi canim:S benim korkumda o oncelikle epidural ignesi ikincide dikis olayi.............ooffffffff

bnimde 2 dikisim var ama zaten hicbisi duymuyosun dikisi falan uyusuk oldugu icin... sonrasindada agri kesici veriyorlar. ben istemedim ama almak zorundaymisim ilaci verdiler. dogum sonrasindada siskinlik oluyor dogum yerinde oluyor ama oda 1 haftada geciyor cok sukur atlatiyo insan

heee epidural ignesi ..seni zaten hemsireler yonlendiriyor o ignedende hicbisi duymuyosun yani ben duymadim....dimdik durup igneleri yapiyolar bana esimin omuzlarindan tutturdular dik durdum oyle yaptilar ama iste hicbisi duymadim..

Son düzenleme:
Topic bugün coşmuş ne güzel ya buraları boş bırakmayalım, elimizden geldikçe yazalım:) Nuraycım yeniden seni aramızda görmek çok güzel.Fırsat buldukça mutlaka gel ocak 9 da umarım silgi,ben ve koko güzel doğum haberleri vermiş oluruz:) Eva Naz güzelmiş, ama babasına beğendirmek önemli, Silgicim Eva Mina da dediğin gibi tam artist ismi gibi) soyadımız da bizim ilginçtir pek türkçede bilinmez eşimin aile yunan-bulgar göçmeni olduğu için bizim kızın ad soyad tam garip ecnebi kaçıyor)

Nuraycım Vali bey ne kadar da büyümüş gözler yeşil mi? kumral yeşil gözlü olup seni saç baş yoldurtacak) oğlum da oğlum diye kızları kovalayacaksın.Maşallah ona!
Silgicim bouncer çok tatlı oluyor,bize de arkadaş getirdi, kuzu şeklinde içi boşken bile bu kadar tatlı bir de bizim minnoşlarla nasıl güzel olacak:) Ayrıca bugün bir arkadaş bassinet almış, o kadar büyük evim var ya benim bassinet,pack playard her oda için ayrı yatağımız var:))) görmüş dayanamamış almış,yerim yok diyorum ama insanlar getirince yok diyemiyor insan:))

Ben hamile olduğumu regl'den 2 gün önce walmart tan aldığım 80centlik testle öğrendim:) eşim inanmadı hemen gidip clearblue aldı sonuç aynı! yani dandik test bizi ilk güldürmüştü.İnşallah tez zamanda pozitik sonucu görürsünüz arkadaşlar.

Bugün bana yine göbeğin inmiş dediler ama ben hissetmiyorum ayrıca hergün düzenli kasılmalarım var.Cuma kontrolüm var, sanırım her gidişimde alttan muayene olacağım, açılma olayına bakıyorlar, nst girmedim henüz.

Selam kizlar,

Benim zilli bocekten buldum bir firsatini yazayim dedim.Annem olmasa birakin yemek yemegi sanirim su icmeye vaktim olmayacakti cunku cani sagolsun Lara biraz zor ve inatci bir bebek ( annesi gibi :)) )

Cok agliyor butun gece asker gibi dikiyor bizi karsisina dun saat gece 12 de aglamaya bir basladi 3.30 da susmustu.

3 saat uykuyla zombi gibi dolasiyorum ortaliklarda. Butun memelelerle kavga halinde :)) Agladigi zaman memeyi kavrayamiyor ve cok sinirleniyor.

Dun doktor kontrolumz vardi cok sukur hersey yolunda.Kuzumun birazda gaz problemi var galiba.Ona gaz yapacak hicbir seyi yemiyorum.

Sutum biraz gelmeye basladi ama malesef yeterli degil bu yuzden hem mama hem anne sutu veriyorum.

doktor sutun gelmesi icin yatip uyumami dinlememi soyluyorda nasil ? Lara saatlerce aglarken nasil anneme birakarak icim rahat uyuyabilirimki.Mumkun degil.Bazen o agliyor ben agliyorum o duruma geldik.

Iyi ki annem gelmis ne yapardim o olmasaydi.

Yataginda da yatiramiyoruz zilliyi carseat de yatmak isiyor surekli.Gezmeci olacak :)

Memeyi emerken yada mamayi yerken goz kontagi kurdugunuzda herseyi unutuyorsunuz.Ne uykusuzluk nede yorgunluk kaliyor.Herseye deger.

Silgi cim ben enfamil mama kullaniyorum.Hastaneden onu vermislerdi onla devam ettik.

Antibiyotik icin sakin evham yapma.Hastaneye gider gitmez sorduklari ilk soru o zaten ve sakin onun icin sezaryan olma.

Onlar zaten butun onlemleri alacaklar sen ve bebegin icin.Ben suni sanci aliyorum sezaryan ihtimali olabilir diye 6 tane serum yedim.Hemen sordular antibiyotik alman gerekiyormu doktorun ne dedi diye.

Hic korkma.Bak ben de korktum ama hic kotu senaryo kurmadim.Guzel dusun guzel olsun.

zaten cok ilginc hasteneye gittiginde butun korkularin geciyor.Guc kuvvet geliyor.

Esim bana daha sonra seni hic bu kadar guclu gormemistim bir ara yuzunde herseyi yapabilecek bir ifade vardi dedi.

Hatta push sirasinda bir ara mac seyreder gibi Aslan karim diye bagirmaya basladi :))))

Size de o guc gelecek inan.

Toplam 16 kiloyla doguma girdim.Bugun tartildim 10 gitmis 6 duruyor.
Gobekte indi .Hafif bingil :)) ayva gobegi kivaminda bir gobek kaldi.

Kilolara hic takmayin dogum uykusuzluk yorgunluk derken gidiyor.

Firsat buldukca yazarim kizlar.

Bu arada cok kalin battaniyeler almayin kullanilmiyor.Ben citcitli tulumlari rahat kullaniyorum.

Popoda pisik icinde equate cok iyi.Digerleri hic ise yaramiyor.
Unutmadan gecmis olsun Melegim op mshir bebisin guzel yanaklarindan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…