Amerika'da Hamilelik

Oyy tamamdir sen tam bir anne olmussun Masallah,
Sut icin dogru soyluyorlar, uyku ve bol su cok onemli cnm...dinlenmen lazimki sut olsun sonrada Lara miz lup lup icsin ki sinirlenmesin di mi :)) bu yasta birde kizarlar yaa yerim onun kizmasini,,bebekler ac olunca aglarlar ve doymadiklarinda ,bir kac sey var onlari aglatacak ..gaz icin erken diye dusunuyorum iki haftalik oldu mu Lara miz , bizimki ve cogu bebek iki haftadan sonra basliyor gaz sancilari, bunun icin ilaclar var zararsiz yada bol bol ayakta sirtini sivazla ins gecer

Zor ve inatçı havalarını seveyim Lara'nın! Annesi de hamileliğinde yerinde durmadı ee şimdi tabiki carseat uyku yeri olacak Sen anlattıkça gözümün önünde canlandırıyorum Esracım, gerçekten zor zamanlar bizi bekliyor değil mi:) öncelikle sağlıkla kucağımıza alalım ve sonra neler olacak kimbilir:) Bu susturma teknikleri işe yaramıyor mu? Karp'ın hani kudakla sarıp pışpışlama tekniği falan:) hemen susuyor diyorlar, ayrıca şu anne karnındaki white noise sesleri! eminim birçok yöntem uygulamışsındır.Her bebeğin kendine has bir susma biçimi var sanırım.Uyuyup dinlenmen lazım ama dediğin gibi yavrun orda ağlarken nasıl uykuya dalacaksın.Ama bak sütün gelmeye başlamış inşallah birkaç gün sonra Lara'nın dudakların akarcasına gelecek.

Kiloların çoğu gitmiş maşallah,1 hafta 10 güne eski fıstık haline dönersin sen kesin:) zilli böcekten fırsat bulduğun bir zaman e-maile fotoğraf yolla lütfen,merak ediyoruzzz:) biraz büyüsün diyorsan sen bilirsin biz onu hayalimizde çok güzel biliyoruz zaten:))

Masallah Esad efendi ne kadar cok guzellesmis, buyumus oyle...Valla uzun sure oldu evt seni gormeyeli..kp ve kv isleri zordur allah sabir versin cnm
Umarim bundan sonra sik sik goruruz seni aramizda,,

Meleğimde burdaymış:)) nasıl oldu mahir? dişler ne durumda, biraz daha sanırım ki fırsat bulup yazabilmişsin

Cnm sagol sordugun icin, Mahir nasil olsun teyzesi .burun halan kapali ve cesme gibi,,surekli salliyorum ayagimda uyusun diye ve bende onunla oyle sizip kaliyorum tabii olan boynuma oluyor tutuluyor suan burda olmamin sebebide basim agri yapti, ilac aldim gecsinde bende yatayim diye bekliyorum tabii benden once Mahir uyanmazsa,,hiriltisi var ve astim hastalarin kullandigi spreyden kullaniyorum nefesini acmak icin, derdi birmiyor ama gun gectikce daha iyiye gidiyor,,ins sifa olur rabbim ve sizlerinde duasi ile atlatiriz

Oh oh, Allah muhabbetinizi artirsin! Nuray da gelmis, ozlettin kendini, vali esat bey ne tatli olmus.

Esra popoda pisik varsa kullandigin bezi degistir. Kullandigin markadaki kimyasallar rahatsiz etmis olabilir Lara'nin popoyu. Biraz baska marka dene, ozellikle kimyasalli olmayanlardan bakalim iyilesme olacak mi. Wipe olarak da belki bir sure pamuk ve ilik su deneyebilirsin. Desitin ise yaramadi mi, dedigin markayi da not edeyim ben. Zilli lara'yi op benim icin de.

Melegim mahir'in rahatsizliginin azaliyor olmasina sevindim, insallah yakinda gecer gider.

Silgi, marlin, sonunda sizin regl gibi agrilar beni de yoklamaya basladi, sizi 2 hafta geriden takip ediyor belirtiler. Ama hala "kasilma" hissetmiyorum, ya da belki oluyordur da ben kasilma oldugunu anlamiyorumdur. Gecen gun gittigimiz derste bu gsb bakterisinden bahsetti hatun ama tehlikeli bir seymis gibi bahsetmedi, tespit edildiginde caresine bakiyorlar anlasilan, dert etme, sezaryenlik bir sey degil.

ztar, ne zaman cikiyor ikinci testin sonucu? ben de merak ettim. bende diyabet riski ciktiginda biraz moralim bozulduydu ama kaderimse cekerim, en azindan diyetle kontrol edilebiliniyor demistim. insallah sende de benim gibi normal cikar ikincide.

cemrecik ve hamile kalmaya calisan arkadaslar, gelip size tezahurat yapacagim, courtesy of cheap wondfo test strips :)

kokocum carsamba ya da persembe cikar diye dusunuyorum. pazar gunu yapmislardi 3-4 gune gecer sonuclar elimize dedi.bilemiyorum yani ama benim ilk deger cok yuksek cikmis oek umidim yok acikcais ikinci testten ama aynen dedigine katiliyorum. Allah dermansiz dert vermesin. bakalim ne olacak sonuclar.

yazarim zten hemen

sen nasil oldun sanki yazindsan daha iyi olmussun gibime geldi bir ara agrilarin epey zorluyordu seni.

vay be marlin bence senin hcg degerin cok iyiymis ki walmarttdan aldigin test gostermis. hem de 2 gun once

hadi bakalim senin de az kaldi. esra bize taze taze tecrubelerini aktariyor ne guzel sizin araniz az unutmazsiniz da ben daha elli kere sorarim sanirim :)

esra hosgeldin :)

ilk bir ay 40 gun cocuklar jet lag oluyor sanirim ama sonrasinda genel duyumlarim duzene girildigi yonunde. zilli lara zaten yerinde rahatti zorla suni sancilarla rahatindan ettiler cocugu ondan huysuzlaniyordur :) Rabbim saglik versin de ben onun durmadan agliyan agzini, gozlerini yerim..

yine firsat buldukca yaz, kolay gelsin :)

marlin beni alttan bir defa etti, daha da etmez galiba doguma kadar dr. acilmalar icin erke ama tedbir olsun diye bakiyorlar demek ki. nst'ye ben bayadir giriyorum.

benim aldigim da tavsanli, kulaklari var bouncerin :) cocuk malzemeleri cok seker de ne cok yer kapliyor. bir oda onlara ayirmak gerek kesin, oyuncak vb de olunca evi topla topla bas edemiycez galiba:) bassinet kullanisli olur, gittigin odaya da alirsin. playardi hemen kurmazsiniz. hemen duzenleme yaptim bak :) benim de gobek indi sanki, eskiden ayaklari batiyordu bebisin, azaldi simdi rahatladim :) ya icimizde ayak filan var ne ilginc di mi :))

esra yazilarini gorunce mutlu oluyorum :) laracik demek cok nazli. daha yeni katildi araniza, alisamamistir anne karni disindaki ortama :) alisir zamanla insallah. daha cok yaz. tavsiyeler de super ayrica, cok ise yariyor :) uykusuzluk zordur, gunduzleri uyumaya calissan en azindan. kilo hizli gitmis, bizde de oyle olsa. yalniz artik tartiya cikmayi biraktim ben. son ay cosuyor gibi.. hastanede sorduklarini bilmiyordum, ben de esime hatirlat onlara diye tembih ediyorum kac gundur :) insallah sorun olmaz dediginiz gibi, sagolun..

pisik kremini not ettim ben de. car seat hafif egimli ya ondan mi rahat uyuyor acaba :)

koko kasilma bende ayakta cok kalinca cosuyor, kilitleniyorum sanki arada ama uzun surmuyor. fazla olmasin bosver :) doktorda tehlikeli bisey gibi bahsetmedi, ama nette yazilanlar ilginc ne biliyim. takmamaya calisiyorum artik.

Koko cum huggies newborn dan olmadi pisigi ben cok memnunum ondan.Ben hata ettim evde pampers 1 numara vardi araya onu sIkIstirip kullandim ondan sonra pisik olduk.

Marlin cim en kisa zamanda gonderecem fotosunu zamansizliktan olmuyor.Gerci buraya koymak istemiyorum ama email yaparim sizlere.

Biberonunda hemen hemen her markasini almistik ama en kullanislisi nug oldu bizim icin. Insallah sizin bebislere sutunuz bolca yeter biberon kullanmazsiniz.

Silgi cim son ay feci kilo aliniyor.Canan demisti bir zamanlar bana da aynen oyle oldu.12 kilodan 16 ya ciktim son 3 hafta .

Bir sekilde gidiyor ama .

Lara biraz once uyudu 2 saat vaktim var :) ve yapacak cok sey :)

Kizlar Selammm,nasilsiniz gorusmeyeli,umarim herkes iyidir,Ben tabi yine gecmisi okuyamiyorum,zaman bulup nete girmek o kadar Luks ki artik Bnm icin,,meger ne cok zamanim varmis onceden kiymetini bilmedigim:)) Suan Annem olmasa bazen yemek yemeye firsat bulamicak gibiyim( AMA ilk gunlere nazaran sanirim duzenimiz biraz daha oturuyor,umarim bundann sonra giderek daha iyi olur hersey zaman problemi yasamayiz..AMA tabi tatli yorgunluklar Allahim saglik sihat versin hepimizin kuzularada biz herturlu fedakarliga haziriz:))

Esracim tekrar tebrik ederim seni,dogumu yaklasan Arkadaslarim hepinize de saglikla kolay dogumlar diliyorum...bebislere kavusan Arkadaslarimin bebisleride opuyorum cok:)) umarim ilerleyenn zmnlarda daha cok firsat bulup girebilirim...hepinize sevgilerr....

Isler gucler biraz hafiflemeye basladi, o acidan iyiye gidiyorum ama agrilarda hicbir degisiklik yok, cok feci. Cumaya doktordan randevu aldim, beni fizik tedaviye yollaaaaa diye yalvaracagim. 1 ay boyle gecmez ki!

bak sen su pampers'in yaptigina!
Fotograf bekliyoruz, email mmail yolla valla meraktayiz! Kokos kiyafetlerinden giydir de cek, sani yurusun lara'nin!

Isler gucler biraz hafiflemeye basladi, o acidan iyiye gidiyorum ama agrilarda hicbir degisiklik yok, cok feci. Cumaya doktordan randevu aldim, beni fizik tedaviye yollaaaaa diye yalvaracagim. 1 ay boyle gecmez ki!

Cnm sik biraz disini diyecem ama bakiyorumda canini tak etme noktasina gelmis demek agrilarin, daha evvel fizik tedaviye bu yuzden giden hic duymadim butun doktorlarin bu durumda tek soyldikleri hersey normal surecinda gidiyor dayanman lazim gerektigi,, umarim sana yardimci olabilirler benim temennim bu yonde
Bak en azindan islerin kolaylamis sevimdim buna, Derya kuzusuda artik yormasin annesini dimi :))

Merhaba arkadaslar bugun tekrar hastaneye gittim ultrason sonuclarimi almak icin ben hamile degilmisim %85 ihtimal hamile degilsin dedi.idrarimda pozitif kan degerimde de hamileyim ama ultrasonda bisey yok dedi yumurta bos falan dedi.Neye ugradigimi sasirdim bogazim dugumlendi.Tekrar kan alicaz ve haftaya tekrar ultrasona gireceksin dedi.

Ultrasonu vajinal mi yaptilar abdominal mi? Bizim ocak annelerinde bir ornek var boyle: doktor karindan ultrason yapip bos gebelik bu, kese var, embryo yok dior. Kadin bir hafta sonra kurtaj icin hastaneye gittiginde o doktor zorla yat vajinal bakacagim diyor ve bakiyor embryo var. vajinal daha net gorunuyor, karindan gorememis olabilir?
Bos gebelik yakin zamanda bir arkadasimin basina geldi, cok perisan oldu. Ama sen simdilik bir uzulme, sakin ol, 7 hafta cok erken goruntuleme icin, biliyorsun normalde 8. Haftadan once bakmiyorlar bile. Haftaya yapilacak tetkikleri yaptirip ona gore hareket et, gun dogmadan neler dogar.

ah canim benim ya, cok uzgunum cokk...beni 10 ay oncesine goturdun, aynisini yasamaistim...
empty sac dedi sanirim yani bos gebelik...kes var ama icinde bebek yok...yani embriyo gelisimi cok erken safhada durmus...dusuk gibi bu da karsilasilabilen bir durum ne yazik ki...
bunda ne senin ne esinin sucu var..bu bir cesit trafik kazasi gibi birsey...forumu incelersen ne cok bos gebelik yasayayan oldugunu gorurusun...ama olur da tekrarlarsa ki gercekten dusuk bir ihtimal o zaman bazi genetik taramalar istenebilir hem senden hem esinden...
yalniz 7 haftalik bos gebelik tanisi icin henuz erken...benim 8. haftanin sonunda belli olmustu...doktorum benu daha detayli bir ultrasona gonderdi ayni gun...Allahim ne kabus idi...o gelismis ultrasonla baska bir doktor daha bakti ve gercekten kara bir delik gorunuyordu sadece...o yuzden kucuk de olsa umudun var...kan degerin arttmissa zaten yine bekletecektir doktor...haftaya da ultrasona girecekmissin zaten...
simdi sana ne soylense bos...sana tek soyleyebilecegim, olur da kotu haberler duyarsan, forumu bolbol oku ve ve dusuk yasayan kadinlarin daha sonra ne cabuk gebe kalabildigini ogren, seni cok daha iyi hissettirecektir (ben hemen gebe kalamadim cunku korunma surecinin hemen ardindan Turkiye'ye gittim ve yazin oradaydim)

Melegim biliyorsun benim sol kasikta icte bir agrim vardi, teeee 2. Trimesterin basindan beri cekiyorum onu. Onu normal deyip kabullendim, fizik tedavi bimemne kasmadim, cektim. Ama bu sag kalca ve alt beldeki agri bambaska, iptal etti beni. Biraz rahatlatacak bir sey varsa denemek istiyorum. Bizim mailing listte fizik tedaviye cevap vermis bazilarininki. Sinir sIkIsmasindan oluyor, biraz gevsetse tedavi o bile ise yarar. Bakalim yollayacak mi?

Canim gecmis olsun

Ama kokonun yazdigi her bir cumleye birebir katiliyorum. Ultrason bu asamada vajinal olursa daha net sonuc verir. Bir de kan degerine baksinlar bajalim hcg ne durumda? Bence bur kesinlik yok sende sakin olmaya cakis. Tahmin edebiliyorum zordur. Allah yardimcin olsun bekleyelim bakalim

Allah Allah demek o kadar rahatsiz edici ya. E bu kadar zaman nasil cektin yahu keske ilk baslarda soyleseydin doktoruna..

Gecer insaallah kokocum dr unla gorustukten sonra bizi de haberdar et olur mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…