Amerika'da Hamilelik

Para koparmak için böyle bir vicdansızlık yapıyorlarsa yuh derim. Yok ya insanların duygularıyla oynamak bu kadar kolay mı! Sigortan daha yoktu değil mi senin, insanın aklına gelir tabiki herşey
Kanda değerlerin çok yüksekmiş, ultrason için gerçekten erken.Ben 9.haftada ilk kontrolüme gitmiştim ve bebişi görmüştük.Kese falan gibi değil basbaya bebekti.Şimdi sana beklemek ne kadar zor gelecek biliyorum,sürekli acaba ile geçecek ama içini ferah tutmaya çalış,doktor da hamile olasılığı yüksek demiş.İnşallah haftaya ultrasonda bebişini görürsün.

Bizde bu işleri hep ben halletiğim için eşim de bana güveniyordur onun dili benden daha kıt! sen halledersin diye gazı veriyor hastanede sanırım zaten forum dolduruyormuşuz,sonra vital record gidiliyormuş birth certificate için ama online da yapılıyormuş.Sonra ssn için başvuru, pasaport içinde postaneden yapılıyormuş:) pasaport değil de sanırım şu doğum sertifikasını 1 ay içinde halletmek gerekiyor. Bebe doktoru için bana doktorum liste verdi,ordan bana yakın ve sigortanın geçtiği doktorları seçtim.Birini aradım hatta bebek doğunca arayın 3-4 gün içinde randevu veririz dediler.Ayrıca sigortam da önceden arayıp bana yakın olabilecek iki doktor ismi vermişti ama ben kendi doktorumun verdiği listeyi daha güvenilir buldum:))

Bana da sen bizden önce doğuracaksın gibi geliyor:))ama dediğin gibi 2013 ilk bebeleri olsunlar! en güzel yeni yıl hediyesi:)) Bazen de benim doğum günümde gelsin istiyorum 24 aralık christmas arifesi) beraber ana-kız kutlarız! babanın da pek işine gelir. Zamanında sağlıkla gelsin hepimizin kuzuları

Evet ozel doktora gidiyorum yuklu bi fatura bekliyoruz zaten bir an once sigorta olmam lazim:/

Herkesin hakkinda hayirlisi olsun benimde dahil.3 gun once hamilesin dediler dun %85 hamile degilsin simdi tekrar offfff valla hayirlisi

Herkesin hakkinda hayirlisi olsun benimde dahil.3 gun once hamilesin dediler dun %85 hamile degilsin simdi tekrar offfff valla hayirlisi

valla benim bildigim bos olan ya da dusen gebelikte hcg degeri iki kati yukselmez...simdilik bu cok gusel bir haber...dedigin gibi artik bundan sonrasi en hayirli ne olacak ise o olsun...surekli film fln seyret olmazsa, dusunmemek icin...

Son düzenleme:
valla benim bildigim bos olan ya da dusen gebelikte hcg degeri iki kati yukselmez...simdilik bu cok gusel bir haber...dedigin gibi artik bundan sonrasi en hayirli ne olacak ise o olsun...surekli film fln seyret olmazsa, dusunmemek icin...

Aynen oyle yapiyorum uzanip film seyrediorum ev almis basini gidiyor bugun hic keyfim yoktu yattigim yerden kalkmak istemedim aksama dogru haber geldi.

gozun aydinn.senin adina cok sevindim. benim annem gelmedigi icin bende hic bilmiyorum ama ztarin dedigi gibi diger arkadaslar yazarlar sana
.

Cnm cok sevimdim, cok iyi oldu senin icin benim yanimda kimse olmadigi icin biliyorum ne kadar cok onemli olacagini bu yuzden senin adina inan mutlu oldum ..ins vize sorunuda cikmaz kolayca haledersiniz,gozun aydin

Hepinize cok tesekur ederim arkadaslar. Bıkac gündür evrak toparlama ile uğraştığım icin size tesekur edemedim.

Annem gelicek diye tum olumsuz seylerden siyrildim, resmen cok mutluyum :) bebegime ultrason da kucuk demisti doktor, o yuzden beni high riskte takibe almislardi, artik bunu bile takmiyorum. Buarada gecen hafta tam 6 pound kilo almisim. Tam 7 gunde :) nasil yediysem artik:)

Buarada Annemin pasaportu yenilendi, ben de 160 i doldurdum. Yarın da TEB e vize ücretini yatıracaklar. Pazartesi de randevu icin arayacağız insallah. Arkadaşımın kayınvalidesine gecen hafta 3 gün sonrasına randevu vermişler. Süper :) sanırım sezon olarak konsolosluğun isleri hafiflemis ))

Arkadaslar biz bu evrakları scan edip göndermeyi düşünüyoruz. Annem Konsolosluğa vize gorusmesine davet mektubu, doktor yazısı dahil burdan giden kanitlayici evrakların fotokopisi ile gittiğinde sorun çıkmayacağını düşünüyoruz. Siz ne dersiniz?

para koparmak icin yaptiklarini sanmiyorum da daha once dedigimiz gibi birseyler olabilir. yani vajinal bakmadiysa gorememis olabilir bebegi. bir de gec dollenme diye bir durum soz konusuysa da bence olabilir.

bence buyuk ihtimalle de olumlu gelecek sonuc. kisa zaman sonra diger randevun zaten olumlu dusun.

hadi bakalim hayirlisi

Marlin'cim biz hastaneye pre-admission formunu vermeye gittigimizde bize bir paket verdiler, asil admission formu ve birth certificate icin gerekli form. Soylediklerine gore biz daha hastanedeyken "recorder" gelip bu doldurulmus formu alip bebegin nufusa kaydini yapiyormus. Sertifikayi hemen orada mi duzenleyip veriyorlar yoksa marriage certificate'daki gibi bu form county kayitlarina gectikten sonra kopyasini basvurup mu aliyorsun emin degilim. Ama pasaport icin bu birth certificate'in asli gerekiyor. Ben kendime pasaport aldim, postanede randevun var mi dediler, teee kac hafta sonraya randevu vermeye kalktilar, ben de walk-in basvuru yapilan bir yere gittim (bir belediye binasiydi). Orada cocuklara fotograf cekiyorlardi, islerini biliyorlar. Pasaportu ille de hemen alacaksin diye bir sey yok, isterse hic almasin. Ama tr'a gidis gelislerde lazim olacagi icin bizlere sart. Basvurduktan sonra gelmesi 6-8 haftayi buluyor yalniz.

Amerikan tarafi bence cok sorunlu degil, halloluyor. Ama turkiye tarafi beni fitil ediyor. Aklinizda bulunsun, bebekler dogduktan sonra 1 ay icinde konsolosluga bildirip nufus cuzdani cikartmak gerekiyor, yoksa ceza aliyorlar. Bu bildiri icin de birth certificate isterler muhemelen. O yuzden birth certificate'i pasaport basvurusu icin vermeden once nufus cuzdani cikartin konsolosluktan. annenin pasaportuna isleniyordu galiba, turk pasaportu cikarmiyorlar bebelere. ben de cok iyi bilmiyorum, yasadikca ogrenecegiz dogrusu. biz en kisa surede yapariz pasaport basvurusunu sanirim cunku haziran/temmuz gibi bir yurtdisi olayimiz olacak gibi gorunuyor.

valla bizde de ne hastane cantasi, ne bebek odasi, ne kiyafetler hazir. bu hafta biraz el atmaya calisacagiz, sonra gerisi annemler gelince artik.

Son düzenleme:

bana da benimki 28inde gelecekmis gibi malum oluyor. 28inin bir ozelligi yok, dogum gunu su bu degil :) ocak anneleri grubunda hatunlar dogurmaya baslamislar bile!!!

Biz de esimin green card basvurusuyla ugrasiyoruz, daha dogrusu ben ugrasiyorum, kendisi paperwork falan hic sevmez. cuma gunu gidecek doktora.

Deri altina yapilan tuberkuloz testi, onu hic yaptirmasan da olurdu, cunku sonucu belli! turkiyede bize bcg asisi yapiyorlar ya okulda falan (verem asisi yani) o yuzden vucudumuzda verem virusu var, o yuzden de o deri testleri bizde heeep pozitif cikar (asisi tutmamis bir azinlik haric). bosuna iki kez doktora gidiyorsun, 2-3 gun bekliyorsun. yalniz seninki de beklendigi sekilde + cikarsa chest x-ray cekmek isteyecekler verem olmadigini gostermek icin, o nasil olacak? hamileyken rontgen cektiremezsin (cektirme yani!). Ben turkiye'deyken esimin annesinden (doktor o da) bebeklik asi kartini istedim, kadin buldu verdi vallahi. Onu gosterecek, eger oradakileri kabul ederse asilarin bir kismindan yirtar :) hadi kolay gelsin basvurunuzda, hic eglenceli degil vallahi zibilyon tane form. biz avukat tutmadik, ben hallediyorum, siz avukatla mi yapiyorsunuz?

Ay cok gicik isler ya. oule mi dersin ya hamile ildugumu biliolar rontgen falan cekmezler heralde. Bakalim kokocum insaaallah zahmetsiz kurtuluruz su asamadan da rahata ereriz gerci zahmetsi hicbisey olmuyir da hayirlisi.

Biz avukatla yurutuyoruz isleri bakalim sonuc ne olcak..:)

Sağolasın Koko:) Konsolosluğa 1 ay içinde gitmek gerek o zaman,bir de cezasıyla uğraşmayalım:) size pasaport hemen lazım o zaman derya kuzusu 5-6 aylıkken gezmelere başlayacak yani) ben de eşimin annesi gelemezse buraya 1 yaşını doldurduğunda Tr'ye götürüp tanıştırmak istiyorum:)

28 Aralık tahmini tutacak mı bakalım:) güzel olur yeni yıla yepyeni girersiniz! bugün benim kontrol var bakalım bizimki ne durumda:)

Silgi cim gobegi dusmedigi icin tam banyo yaptiramiyoruz.Hastanede bize gobek dusene kadar nasil yikayacagimizi gosterdiler .

Banyo lavabosunu kullanarak ayaklarini totosunu bacaklarini sabunluyoruz sirtini kollarini gobege gelmiyecek sekilde sabunluyorz en son sacini yikiyoruz.Bizimkisi sevdi birtek sacinin yikanmasindan hoslanmiyor :) Gobek dusene kadar boyle.

kImlik olayida hastanede bir form veriyorlar onu dolduruyoruz iki hafta icinde kimligi s.s nosu cikiyor.PAsaport icinde sanirim postaneye gidiliyor.Kimligini alirken soracam.

O form icin kapi asindirdilar resmen hergun sekreterlikten gelip soruyorlar doldurdunuzmu en son resmen cirladim agrim acim var burdayim daha ne bu baski diye ozur dileyip son gun geldiler. O kadar cok giren cikan oluyorki odaya anne sutumu biberonmu diye soruyorlar anne sutu diyince hemsiresinden isin uzmanina kadar herkes gelip ogretiyor sana emzirmeyi.GUnde 2 defa cocuk bakimi emzirme class lari oluyor hastanede anne baba gidiyor( isterseniz tabi) cocuk nasil yatirilir uyutulur diye biri geliyor 2 saat onu gosterek anlatiyor sana asla yan yatirmicaksin sirt ustu yastik olmayacak oyuncak olmayacak .Battaniye ortmeyeceksiniz.O cikiyor baska biri geliyor :)) anne lohusa bunalimina girmismi diye :)) en son fotografci bile girdi orda artik uyucam diye isyan ettim :))
Hepatit b asisi vuruluyor cocuklara topuktanda kan aliniyor sarilik ve diger hastaliklar varmi diye sarilik sonucu 1 saat icinde belli oluyor diger testler 2 hafta icinde.

BIzim sarilik testi tam sinirda cikti o gunde hastaneden cikiyorduk ertesi gun hastanede randevu verdiler tekrar sarilik testi icin cok sukur iyi cikti.

Daha kapidan hastane yatisi icin girer girmez cocuk doktorunuz kim diye soruyorlar.Ben oturdugun yere yekin en iyi doktoru arastirip ismini verdim.Hastaneden cikar cikmaz 2 gun icinde doktorunuza gitmek zorundasiniz diyorlar ve kontak kuruyorlar doktorla.

Ben de cana gibi dusunuyorum hastane bebekleri doktor icin kan testi icin aldiklarinda mama verdiklerini dusunuyorum cunku benim kuzum hic aglamadi acliktan tam 3 gun bende salak gibi sutum geliyor zannediyorum bu arada dusunuyorum bu sut geliyorsa ben biye gormuyorum birde ustune yavrum kaka yapiyor .KArni tok ki kaka yapiyor.HEmsire doktordan yada testen bir getiriyor bizimkisi mest uyumus rahatlamis ve araliksiz 4 saat uyudugunu gordum.Ne zaman eve geldik ben gunduz emzirdim saat aksam 5 oldu bizimkisi ortaligi ayaga kaldirdi acliktan 3 saat mucadele ettim almiyor memeyi cunku sut yok .O agladi ben agladim.En son esim ac mama verelim dedi istemiyerek verdim ve saatlerce uyudu .

En son sarilik testi icin aldilar 20 dakika dediler 1 saat sonra geldi yavrum.TAbi ben yarim saatten sonra koridoru cikip bebegim nerede diye arandim :)) Deli bu dediler kesin.

Sutum geliyor ama doyurmuyor yetmiyor malesef bu yuzden hem sut hem mama veriyorum.

Koko malesef o agrilar doguma kadar gecmeyecek.FIzik tedavi filan fayda etmez sanirim gondermezlerde.BEn doktora aglayarak lutfen biseyler yapalim cok agrim var yuruyemiyorum demistim o da normal demisti :) Dogurdugan an hicbir sey kalmiyor.TEk agri vajinadaki sislik ve makattaki agri oluyor.BEn onuda cok agir gecirdim.Yani dogum sancilarai ikinma disinda hersey zor oldu bana :)

Melegim o tatli lokum oglunu op benim icin cok tatli masallah.ZTar sevindim testlerinin iyi cikmasina sen yinede tatliyi az ye :))

Sagol Marlin teyzesi..Eskiden oda seni oper derdim simdi isirir diyorum,.eline ne gecirirse kemiriyor :))
Bu arada mama sandelyesinde isler hic oyle gorundugu gibi olmuyor bazen beni oyle cok kizdiriyorki saclarim diken diken oluveriyor...resmen dovusuyoruz her seferinde teyzesi ..
Normal onlukle idare edemedik baktim mama yerken kollari ve vucudunun bir cok yeri mama oluyor bende gittim double boy :)) bastan asagi gomlek seklinde onluk aldim naylondan oh valla ancak rahat ettik, gerci bizimki onuda cekistiriyor ama kurtaramaz valla oyle kolay kolay alisicak artik..

Gecmis olsun cnm, yuksek yastik kullanman mide yanmalarina iyi geliyor, birde uyurken ayaklarinizin altinda alacaginiz yastikta iyi geliyor bel agrilari icin ,,ben ayagimin hep bir tekini esimin uzerine attim ve oyle aylarca ancak rahat uyudum yoksa isimiz zordu bizimde,,ilginctir adam hic sesini cikarmadi malum oglu icin katlandi oda,, :))

esra super bilgiler vermissin vallahi..bu yazdiklarini keske cok daha onceden bir yerlerde bir sekilde okuyabilseydim...tek basima nasil yapacagim, bebel bile tutmadim diye cok korkardim...megersem ne cok ilgileniyorlarmis burda yeni dogan bebekle...

Cnm bol bol emzir, sakin pes etme,,emzirdikce sutun daha cok cogalicaktir,,
Bizim gobegimiz 9. gunde dusmustu ve ilk banyosunu hastanede 3.gununde yaptirdik,,bize yikamayin demediler yalniz yikarken gobegine azami dikkati gosterin yeterlidir dediklerini biliyorum..
Hadi bakalim Lara kizimiz daha neler yapicak annesine, baksana acliga hic gelemiyormus,,umarim annesini cok uzmez ve uslu bir minik hanim hanimcik olur seker :))

mahirin bu fotografini gordum ama bisi yazamamistim yogunluktan. disleri onu ayri bi tatli gostermis.yazik o disleri cikarana kadar ne sikinti cekmistir .bizide bekliyor o gunler ins.

berfin sanirim ishal oldu.gunde 1 yada 2 kere buyuk tuvletini yapiyordu simdi her beslenmeden sonra cikiyor.dun yesil gibiydi bugun rengi daha iyi.bisiler okuyourm interenten kendimi korkuytmamaya calisiyorum umarim duzleir kisa surede.

esra size helal olsun demistinya bi yazinda hic birsey gorundugu gibi degil melegim de bana katilirmi bilmem ama

ilk gunler iyidide artik iyice yoruldugumu hissediyroum vucudumda her yerim agriyor.cok feci ayaklarimin alti bile.ve hala iyilesemedim dikis yerlerimde aci var hic birsey eskisi gibi degil.bu dogum yapmamis arkadalari korkutmasin sizlerin anneleri olcak dinlenebileceksiniz ben hic dinlenemedim.ve ben hic kontrole gidemedim. biliyorsunuz ben ing iyi bilmedigim icin ve 2.arabamiz olmadigi icin esimsiz hic bir yere gidemiyorum. ee o da calissinmi bizlemi ilgilensin. berfin icin haftada 2- 3 doktora gidiyorduk araya kendimi sikistiramadim kontrolumde kaldi.sanirim haftaya yada daha sonraya gitmem gerekecek kendimi iyi hissetmiyorum.

normal dogum yapan arkadaslar ki eskisi kadar kimse ugramiyor ama onlar ne durumdalar.onlarin agrilari ne kadar surede gecti >??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…