Amerika'da Hamilelik

biz berfininkini cikartmadik.umrim ceza yuklu bisi degildir.

hastanede form doldurulmustu. 1 hafta olmadan dogum sertifikasi eve gelmisti. o evrakla berfinin kimligi cikrtildi ama pasaport icin basvurmadik.

hastanede kaldiginizda ki esra ucun ucun guzelce anletmis herseyi halletceksiniz simdiden hic birseyi kafya takmayin.

ozellikle silgi icin diyorum ki ilgi alaka cok yuksek herseyi o dusunmeden dusunulmus oluyor zaten. hic bir seyi kafasina takmasin.

esra super bilgiler vermissin vallahi..bu yazdiklarini keske cok daha onceden bir yerlerde bir sekilde okuyabilseydim...tek basima nasil yapacagim, bebel bile tutmadim diye cok korkardim...megersem ne cok ilgileniyorlarmis burda yeni dogan bebekle...

Ben de cok korkuyordum hatta ilk gun lara hickiriyor diye butun hemsireleri basima topladim biri lara yi aldi nasil hickiriginin gececegini gosterdi oburu beni sakinlestirmeye calisti :) meme verme konusunda tam 3 gun yardim ettiler .

Canan cim o kadar haklisinki Allah hepsine saglik versin insan baktikca benimmi diyor sukrediyor ama lohusa bunalimi diye birsey varmis ben bunu annem burada oldugu halde yasiyorum herseye agliyorum sonra agladigim icin sucluluk duyuyorum.Annem hergun yemegimizi yapiyor sagolsun lara nin mamasina yetisiyor donusumlu kucakta susturmaya calisiyoruz buna ragmen uykusuzluk yorgunluk yuzune baktikca koruyabilecekmiyim yavrumu dusuncesi insani aglatiyor iste.

Hele sen tek basina Allah yardimcin olsun cok zormus.

Benim coook agrim oldu canan hastanede yardimsiz tuvalete gidemedim vajinam cok sisti bir dikis olmasina ragmen cok yandi surekli yikayip sprey agri kesici sIktim.hala tam gecmis degil ama yanma ve sisme gitti cok ayakta kaldigim icin agri giriyor.
Muhakkak araya sIKIstir git doktora .
Kanamam cok azaldi ama hala var.

Bu arada Lara hala crib te uyumuyor 10 dakika sonra kalkiyor ve butun gece canimizi okuyor :) carseat te koydukmu araliksiz 4 saat uyuyor zorla memeye kaldiriyorum.Ne olacak boyle ?
Dun biraz arastirdim reflusu olan bebekler carseat te yatmak istermis yada anne karnindaki pozisyon icin.Doktoruna sorucam
resmen carseati yatagimiz ortasini koyuyoruz hanimefendi orada uyuyor.Bende acaba rahattmi diye butun gece dusunmekten izlemekten uyuyamiyorum.

Ben de cok korkuyordum hatta ilk gun lara hickiriyor diye butun hemsireleri basima topladim biri lara yi aldi nasil hickiriginin gececegini gosterdi oburu beni sakinlestirmeye calisti :) meme verme konusunda tam 3 gun yardim ettiler .

esra berfinde cok hickirir nasil geciriyorsunuz hickirigi
ben emzrerek gecirmeye calisiyorum

esracm aglaman normal bende cok aglamistim hatta burayada yazmistim .oluyor boyle seyler lara nekadarlik oldu bu arada ?

zaman cabuk geciyor alisiyoruz herseye

bende tuvalete gecememistim. bana mudahele etcekelrini cunku su kaybi yasadigimi bunu disari atmam gerektigi ama cikamayincada hatta hastane odasinda ki tahtaya limit koymuslardi 3 tane o belirtilen oranda wc ye cikmam gerekiyordu. mudahalle diyince zorlayarak cikmistim. hersey geciyor bi sekilde.

benim dikisler fazla bide dusunsene? neyse gececek ins boyle kalcak degil

esracim lara hanim rahat ki orda yatiyor.rahat olmasa mumkun degil yatmaz orda.ama tabi yatagina alismasida lazim.
onun icinde hayat zor ya zor bir dunyaya alismaya calisiyorlaar.

canan, esra bilgiler icin sagolun. hastanede yardimci oluyorlarsa super, aksi halde zorlaniriz cok fazla. sizlerin yasadiklarini okuyunca ve dogumda yaklastikca nelerle karsilacicaz biraz bilgileniyoruz. normal dogum rahat derlerdi hep ama dikisler agrilar o da zormus anladigim kadariyla. dogum yapan bir arkadasim o bolgeyi dogumdan sonra fazla kuru tutmadigi icin odem oldugunu 2 ay oturamadigini sylemisti. kuruluga dikkat edin, hatta belki sac kurutma makinesi..

canancim seni tahmin edebiliyorum tek basina zordur, buralara ozet geciyoruz yasadiklarimizi. en kisa surede vakit bulup doktora gidin, sen de onemlisin cunku. birkac aya toparlanirsiniz insallah berfin de sen de..

esracim sutun az az gelmeye basladiysa gelir yakinda bol bol. ac kalmasin minik, mama da yesin nolurki :) ben de aliyim bir mama ne olur ne olmaz. gerci var buyuk bir sample.. agrilarin gerec senin de ins en kisa surede. daha yeni annesin, 1-2 aya canan da sen de eski gunlerinize donersiniz :) sonra bizim perisan hallerimiz baslar :) bir sekilde atlaticaz iste.. car seat evet benim de aklima reflu geldi, o yuzden yatis pozisyonu dedim. bana bir arkadas su yastiktan vermisti:

Amazon.com: Dexbaby Safe Lift Universal Crib Wedge, White: Baby

ne kadar safe ve kullanisli bilmiyorum, cribde hafif egim yaratiyor en azindan. doktorun sorsan belki tavsiye eder boyle birsey.

Canan cim ara da her doydugunda hickiriyor.Bazen uzunda suruyor hemsire gazini cikarir gibi sirtina vuracaksin dedi.Ben de gaz cikarir gibi sirti pispisliyorum geciyor.

Silgi cim beni dogurtan ebe ve doktorum tam tersini soyledi orayi surekli yikiyacaksin temiz tutacaksinli dikislerde erisim.Hatta hastaneden plastik bir sampuan sisesi gibi birsey verdiler her tuvaletten sonra ilik suyla o bolgeye su fiskirtip yikiyorum arkasindan kurulayip agri kesici sprey sIkIyorum.Cok sIkta banyo yapiyorum.

Marlin, Canan, cezasi cok aman aman degil, 40 dolar mi ne o civarda. Hani insan vermek istemiyor bos yere ama eger vaktin imkanin yoksa bu burokratik islemler icin ode gitsin. En azindan sonradan giderken yaniniza ekstra cash alirsiniz ceza icin, malum cek kredi karti falan almiyorlar!!!

Benim de bugun normal doktor vardi, fizik tedaviye refer etti (heyo!) arayip randevu verecekler onu bekliyorum, umarim 1 ay sonraya vermeye kalkmazlar!!!!

Ya ben bebegi alip senin istegin ve bilgin disinda mama vereceklerine inanamiyorum. Cocuguna senin istemedigin bir sey yapiliyor sonucta. En azindan "bebeginiz ac, mama vermemiz uygun olur" deyip bilgi almalari lazim. Cocugun hemsirelerin elinde mest olmus sekilde donmesi onlarin baby pacifying uzmani haline gelmis olmalari olabilir, su noktada sana Dr. Karp'in happiest baby on the block dvdsini oneriyorum. Benim esimin arkadaslarina onermistik, bebekleri lara ile hemen hemen ayni zamanda dogdu, gecen "hayatimizi kurtardin" diye mesaj atmis adam. Kaka olayi ise soyle: mideleri o kadar kucuk ki ilk zamanlarda (pinpon topu dusun!) ne yese hemen sindirip atiyor. dogdugunda zaten barsaklari meconium kakasi dolu doguyor falan. Bence senin kiz senin sutunle doyuyor, hatta mama fazla geldigi icin midesi fazla doldugu icin dik uyumayi istiyor. aclik belirtisi hareketleri biliyor musun (early hunger cues denen), onlari gozlemlediginde beslesen belki aglamanin sebebinin aclik degil baska sey oldugu ortaya cikar. yanlis anlama ben haricten gazel okuyorum farkindayim, basa gelince biz neler yapacagiz kim bilir ama Lara kizin guzel bir beslenme uyuma duzenine kavusmasina faydasi olur mu belki diye yazdim aklimdan geceni, en dogrusunu sen bilirsin.

Ben cok paranoyagim vallahi, esime dedim, bu cocuk nereye giderse onunla gideceksin, herhangi bir anda ya benim ya senin gozun ustunde olacak diye. asiymis testmis suymus buymus ya yanimda yapilsin ya esim de gitsin. bunu request edebiliyorsunuz kizlar, birth plan yazin bunu da yazin.

Kızlar bana güvenilir, organik olabilr bir nevresim takımı markası ve hastane çıkışı seti markası adı verebilir misiniz?

diger arkadaslari bilmem ama organik marka ben bilmiyorum, amazon'da organic bedding set diye aratip cikanlara bakardim. hastane cikisi seti amerika'da yok, oyle bir konsept yok yani, o yuzden onu da bilemiyorum!

ya kosturmaca cok firsat yok ama kendini de ihmal etme, mutlaka kontrollerine git. her seyin yolunda oldugunu kontrol etsinler.

bize de derste bu peri-bottle denen su fiskirtan sise ile guzelce temizleyip (silgi sizin taharet muslugu da olur!!!) sonra da "pat dry" yapacaksiniz dediler, yani silmeden pit pit dokundurarak kurulama.

bugun hastane cantam icin ilk alisverisimi yaptim, taravel size sampuan su bu aldim. cok buyuk is basardim aferim bana!

tabii ki yikayip iyice kurutmak gerekiyormus :) zaten hep yaptigimiz sey ama ekstra kuruluk saglamak gerekiyormus vb vb, yapiyosundur zaten.

mailimi atiyim :)

koko ben de esime beni birak bebegin pesinden git, karismasin diyorum :)) dun haberlerde bir bebegi hastanede degistirmisler diye bisey izledim, amerika'da da oluyormus yani. Allah korusun.

bu arada ben birth plan vermedim, dr gerek yok dedi hastane icin bisey vermeye. acil durummus ve doktorun ismi varmis zaten oyle dedi. sadece bir kagit imzaladim, onu da dr okudu ben okumadim.

Asla yanlis anlamiyorum koko cum sadece seni de gorucez butun okuduklarin yasadiklarinla cakisiyor diye dusunup kis kis guluyorum :))) Ben de oyle oldu cunku butun okuduklarim bildiklerim bana kaldi :)) oyle birsey ki yapmam dedigin seyi yapmak zorunda kaliyorsun.SIpalar o kadar akilli ve inatcilarki.

Benim sutum yetmiyor 1 saat sagiyorum 1 ounce zor cikiyor ve Lara acliktan surekli agliyor.Surekli once memeyi veriyorum aglasada zirlasada ama yavrum susmuyor ne zaman mamayi veriyoruz arkasindan doyuyor.Karni doydugu zaman gayet guzel uyuyoruz .Ben anne sutu vererk cok inatlasiyorum oda doymadigi icin agliyor en son sabah 5 te ben pes edip mamada veriyorum susup uyuyor.Mama vermek hic istemiyorum ama su anda baska carem yok.insallah sutum bollasir.

Sutu bol bol gelipte cocugum hala ac diyen anneler gibi yapmiyorum Lara gercekten ac kaliyor.Mesela bugun o kadar sagdim o uyurken 1 ounce bile cikaramadim malesef Lara kadar olan bebegin her 3 saatte bir 2.5 ounce sute ihtiyaci var.Bol bol meyve sulari,su sut iciyorum Canan bulgur ye dedi onuda denicem.

Carseat olayini cozemedim doktorla konusacam.Yataga alismasi icin herseyi yapiyorum.

kizlar koko'nun dedigi Dr. Karp'in dvd'si hakkaten harika, bende esimle izledim ve cok begendik.. Ben internetten indirmistim dvd'yi, satin almadim, sizde indirebilirsiniz.

Bende seker testi yaptirdim carsamba gunu simdi sonuclari bekliyorum..

Bu arada karnimin sag ve sol tarafina birseyler batiyor arasira.. Ozellikle egildigim zamanlar veya rahat oturmadigim zamanlar.. Son iki gundur oluyor, ne olabilir bu?

bebis yan duruyordur ayaklari, kafasi batiyordur belki :) bende de ayaklari batiyor yukarida mesela. dvd'yi bulursam indiriyim ben de.

lara'yi gordumm masallah minicik kokoşu yerim :)

bebis yan duruyordur ayaklari, kafasi batiyordur belki :) bende de ayaklari batiyor yukarida mesela. dvd'yi bulursam indiriyim ben de.

lara'yi gordumm masallah minicik kokoşu yerim :)

daha once hic batma olmadigi icin bebektenmi baska birseydenmi bilemiyorum.. umarim oyledir silgicim..

Evet cok tatli Lara.. Maasallah :) pamuk sekeri gibi pembislerle :)

Bir de fanugreek mi denesen? haplari falan satiliyor. cemen otu mu ne deniyormus turkcesi, amazonda var. sonracigima komposto diyorlar, meyve suyu iciyormussun gerci ama nedense emziren anneler grubunda hep komposto lafi donuyor, az sekerli de yapabilirsin. ilik dustayken memelere masaj. bir de skin to skin, beynine mesaj yollasin lara :) rezene cayi (ingilizcesi ne bilmiyorum) bir de. aklima gelenler bunlar, dene bakalim insallah birinden biri ise yarar.

rezeneyi bende tavsiye ederim. suan icin degil ama bebegin gazina da iyi geliyor bence. fennel seed olarak geciyor.Esra simdiden sana sunuda hatilatayim.onunde kabizlik sorunu olacak birde.ben olmadim diye sevinirken dogumdan sonra 20.gun falan bir basladi bir ay surdu.kayisi ye bence zeytin yagida bir kasik ic cunku feci etkiliyor insani dikislerede zarari oluyor.ben yandim sen yanma dikkatli ol kabiz olmadim diyede tedbiri elden birakma :)))

koko hastanede bende esime berfinin pesinden ayrilma demistim. ama doktor kontrolu yada asi dediklerinde gitmemisti.

bende senin gibi dusunmustum aslinda izinsiz vermezer diye ben mama verdiklerini eve geldikten sonra anladim. berfin esnerken falan dilinde beyazliklar oluyordu. benim ozaman cok sutum yok ee bebek ac geldiginde uyuyor oyle anlamistim yani.

bu arada amarikada dogum yapan bir arkadas bebekler sekerli su verdikerini kendi gozleriyle gormus.onun bebegi dogdugunda kalpten suphelendikleri icin yaninda vermemisler o bebegini gormeye gidiyormus ozaman gormus.bebekler sarilik olmasinlar diye doyurmakta sart aslinda.cunku anneden ilk 3-4 gun sut gelmiyor her nekadar kasik kadar migdeleri olsada acikiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…