- Konu Sahibi citaknuray
-
- #4.901
Sağolasın Koko:) Konsolosluğa 1 ay içinde gitmek gerek o zaman,bir de cezasıyla uğraşmayalım:) size pasaport hemen lazım o zaman derya kuzusu 5-6 aylıkken gezmelere başlayacak yani) ben de eşimin annesi gelemezse buraya 1 yaşını doldurduğunda Tr'ye götürüp tanıştırmak istiyorum:)
28 Aralık tahmini tutacak mı bakalım:) güzel olur yeni yıla yepyeni girersiniz! bugün benim kontrol var bakalım bizimki ne durumda:)
esra super bilgiler vermissin vallahi..bu yazdiklarini keske cok daha onceden bir yerlerde bir sekilde okuyabilseydim...tek basima nasil yapacagim, bebel bile tutmadim diye cok korkardim...megersem ne cok ilgileniyorlarmis burda yeni dogan bebekle...
Ben de cok korkuyordum hatta ilk gun lara hickiriyor diye butun hemsireleri basima topladim biri lara yi aldi nasil hickiriginin gececegini gosterdi oburu beni sakinlestirmeye calisti :) meme verme konusunda tam 3 gun yardim ettiler .
Canan cim o kadar haklisinki Allah hepsine saglik versin insan baktikca benimmi diyor sukrediyor ama lohusa bunalimi diye birsey varmis ben bunu annem burada oldugu halde yasiyorum herseye agliyorum sonra agladigim icin sucluluk duyuyorum.Annem hergun yemegimizi yapiyor sagolsun lara nin mamasina yetisiyor donusumlu kucakta susturmaya calisiyoruz buna ragmen uykusuzluk yorgunluk yuzune baktikca koruyabilecekmiyim yavrumu dusuncesi insani aglatiyor iste.
Hele sen tek basina Allah yardimcin olsun cok zormus.
Benim coook agrim oldu canan hastanede yardimsiz tuvalete gidemedim vajinam cok sisti bir dikis olmasina ragmen cok yandi surekli yikayip sprey agri kesici sIktim.hala tam gecmis degil ama yanma ve sisme gitti cok ayakta kaldigim icin agri giriyor.
Muhakkak araya sIKIstir git doktora .
Kanamam cok azaldi ama hala var.
Bu arada Lara hala crib te uyumuyor 10 dakika sonra kalkiyor ve butun gece canimizi okuyor :) carseat te koydukmu araliksiz 4 saat uyuyor zorla memeye kaldiriyorum.Ne olacak boyle ?
Dun biraz arastirdim reflusu olan bebekler carseat te yatmak istermis yada anne karnindaki pozisyon icin.Doktoruna sorucam
resmen carseati yatagimiz ortasini koyuyoruz hanimefendi orada uyuyor.Bende acaba rahattmi diye butun gece dusunmekten izlemekten uyuyamiyorum.
Sağolasın Koko:) Konsolosluğa 1 ay içinde gitmek gerek o zaman,bir de cezasıyla uğraşmayalım:) size pasaport hemen lazım o zaman derya kuzusu 5-6 aylıkken gezmelere başlayacak yani) ben de eşimin annesi gelemezse buraya 1 yaşını doldurduğunda Tr'ye götürüp tanıştırmak istiyorum:)
28 Aralık tahmini tutacak mı bakalım:) güzel olur yeni yıla yepyeni girersiniz! bugün benim kontrol var bakalım bizimki ne durumda:)
Ben de cana gibi dusunuyorum hastane bebekleri doktor icin kan testi icin aldiklarinda mama verdiklerini dusunuyorum cunku benim kuzum hic aglamadi acliktan tam 3 gun bende salak gibi sutum geliyor zannediyorum bu arada dusunuyorum bu sut geliyorsa ben biye gormuyorum birde ustune yavrum kaka yapiyor .KArni tok ki kaka yapiyor.HEmsire doktordan yada testen bir getiriyor bizimkisi mest uyumus rahatlamis ve araliksiz 4 saat uyudugunu gordum.Ne zaman eve geldik ben gunduz emzirdim saat aksam 5 oldu bizimkisi ortaligi ayaga kaldirdi acliktan 3 saat mucadele ettim almiyor memeyi cunku sut yok .O agladi ben agladim.En son esim ac mama verelim dedi istemiyerek verdim ve saatlerce uyudu .
En son sarilik testi icin aldilar 20 dakika dediler 1 saat sonra geldi yavrum.TAbi ben yarim saatten sonra koridoru cikip bebegim nerede diye arandim :)) Deli bu dediler kesin.
Sutum geliyor ama doyurmuyor yetmiyor malesef bu yuzden hem sut hem mama veriyorum.
Kızlar bana güvenilir, organik olabilr bir nevresim takımı markası ve hastane çıkışı seti markası adı verebilir misiniz?
ilk gunler iyidide artik iyice yoruldugumu hissediyroum vucudumda her yerim agriyor.cok feci ayaklarimin alti bile.ve hala iyilesemedim dikis yerlerimde aci var hic birsey eskisi gibi degil.bu dogum yapmamis arkadalari korkutmasin sizlerin anneleri olcak dinlenebileceksiniz ben hic dinlenemedim.ve ben hic kontrole gidemedim. biliyorsunuz ben ing iyi bilmedigim icin ve 2.arabamiz olmadigi icin esimsiz hic bir yere gidemiyorum. ee o da calissinmi bizlemi ilgilensin. berfin icin haftada 2- 3 doktora gidiyorduk araya kendimi sikistiramadim kontrolumde kaldi.sanirim haftaya yada daha sonraya gitmem gerekecek kendimi iyi hissetmiyorum.
normal dogum yapan arkadaslar ki eskisi kadar kimse ugramiyor ama onlar ne durumdalar.onlarin agrilari ne kadar surede gecti >??
Canan cim ara da her doydugunda hickiriyor.Bazen uzunda suruyor hemsire gazini cikarir gibi sirtina vuracaksin dedi.Ben de gaz cikarir gibi sirti pispisliyorum geciyor.
Silgi cim beni dogurtan ebe ve doktorum tam tersini soyledi orayi surekli yikiyacaksin temiz tutacaksinli dikislerde erisim.Hatta hastaneden plastik bir sampuan sisesi gibi birsey verdiler her tuvaletten sonra ilik suyla o bolgeye su fiskirtip yikiyorum arkasindan kurulayip agri kesici sprey sIkIyorum.Cok sIkta banyo yapiyorum.
Silgi cim e mail a isterseniz dresini versene bana .Koko,marlin ,melegim mail kutunuza bakin:)
Canan cim ara da her doydugunda hickiriyor.Bazen uzunda suruyor hemsire gazini cikarir gibi sirtina vuracaksin dedi.Ben de gaz cikarir gibi sirti pispisliyorum geciyor.
Silgi cim beni dogurtan ebe ve doktorum tam tersini soyledi orayi surekli yikiyacaksin temiz tutacaksinli dikislerde erisim.Hatta hastaneden plastik bir sampuan sisesi gibi birsey verdiler her tuvaletten sonra ilik suyla o bolgeye su fiskirtip yikiyorum arkasindan kurulayip agri kesici sprey sIkIyorum.Cok sIkta banyo yapiyorum.
kizlar koko'nun dedigi Dr. Karp'in dvd'si hakkaten harika, bende esimle izledim ve cok begendik.. Ben internetten indirmistim dvd'yi, satin almadim, sizde indirebilirsiniz.
Bende seker testi yaptirdim carsamba gunu simdi sonuclari bekliyorum..
Bu arada karnimin sag ve sol tarafina birseyler batiyor arasira.. Ozellikle egildigim zamanlar veya rahat oturmadigim zamanlar.. Son iki gundur oluyor, ne olabilir bu?
bebis yan duruyordur ayaklari, kafasi batiyordur belki :) bende de ayaklari batiyor yukarida mesela. dvd'yi bulursam indiriyim ben de.
lara'yi gordumm masallahminicik kokoşu yerim :)
Asla yanlis anlamiyorum koko cum sadece seni de gorucez butun okuduklarin yasadiklarinla cakisiyor diye dusunup kis kis guluyorum :))) Ben de oyle oldu cunku butun okuduklarim bildiklerim bana kaldi :)) oyle birsey ki yapmam dedigin seyi yapmak zorunda kaliyorsun.SIpalar o kadar akilli ve inatcilarki.
Benim sutum yetmiyor 1 saat sagiyorum 1 ounce zor cikiyor ve Lara acliktan surekli agliyor.Surekli once memeyi veriyorum aglasada zirlasada ama yavrum susmuyor ne zaman mamayi veriyoruz arkasindan doyuyor.Karni doydugu zaman gayet guzel uyuyoruz .Ben anne sutu vererk cok inatlasiyorum oda doymadigi icin agliyor en son sabah 5 te ben pes edip mamada veriyorum susup uyuyor.Mama vermek hic istemiyorum ama su anda baska carem yok.insallah sutum bollasir.
Sutu bol bol gelipte cocugum hala ac diyen anneler gibi yapmiyorum Lara gercekten ac kaliyor.Mesela bugun o kadar sagdim o uyurken 1 ounce bile cikaramadim malesef Lara kadar olan bebegin her 3 saatte bir 2.5 ounce sute ihtiyaci var.Bol bol meyve sulari,su sut iciyorum Canan bulgur ye dedi onuda denicem.
Carseat olayini cozemedim doktorla konusacam.Yataga alismasi icin herseyi yapiyorum.
Bir de fanugreek mi denesen? haplari falan satiliyor. cemen otu mu ne deniyormus turkcesi, amazonda var. sonracigima komposto diyorlar, meyve suyu iciyormussun gerci ama nedense emziren anneler grubunda hep komposto lafi donuyor, az sekerli de yapabilirsin. ilik dustayken memelere masaj. bir de skin to skin, beynine mesaj yollasin lara :) rezene cayi (ingilizcesi ne bilmiyorum) bir de. aklima gelenler bunlar, dene bakalim insallah birinden biri ise yarar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?