Amerika'da Hamilelik

koko, Allah'tan ders ve yeterlilik kismi bitti..simdi rahatim, en kotu ihtimal leave of absence alirim...sigarayi birakacagim icin genel bir mysuzluk hissi baslayacak. cok kotu bu sigara olayi, vucut alismis, icmeyen bilmez....ilk gebeligim iki ay surmustu, naneli sakizlarla gercekten hic icmedim, gerci doktor cok stres olursan bir tane ic dedi gunde, stres daha kotuymus...

oncelikle sunu sorayim, sen esinden dolayi greencard'a basvurmustun degil mi? basvurduysam eger ve adjustment of status kagidi eline gectigi zaten f1'i surdurmene gerek yok...greencard eline gecene kadar resident degilsin ama yine de yasal olarak oturma hatta calisma kartina basvurduysan calisma iznin bile var. ve pek tabiki okula kayit ve devam islemlerine de hakkin var...eger avukatini varsa bunu bir konus istersen...master ogrencisi isen research based denilen kurslardan da varsa eger alabilirsin...bi kac kere gidersin okula, kendin paper hazirlarsin....

Cemre çok sevindim:) Tebrik ederim, Allahım kalp atışlarını duymayı da nasip etsin.Sağlıkla kucağına alırsın inşallah.Ben kliniğe gittim ama bana idrar testi yaptılar,kan testi yapmadılar.Ama bende evde kendim reglime 2 gün kala önceden yapıp öğrenmiştim.Hadi bakalım güzel haberlerini bekliyoruz.Ağustos bebesi olacaksa Aslan olur, erkek olursa tadından yenmez:)) Kocam aslandır dabizim kızlar oğlak! aslan-oğlak uyumludur eşim ve benden bilirim. Şaka bir yana sağlıklı olsun da.Ama benim içime erkek doğdu seninkiiii.Silginin tikican Berk'inden sonra senin aslan kral! topik şenleniyooor)

Silgi ben de kasılmalar var.Sertleşiyor karnım taş gibi oluyor, braxton hicks kasılmaları koko nun dediği gibi.Ama asıl kasılma bel ağrısıyla gelirse doğuma yaklaştık demektir.Ben eskiden erken gelecek diye endişeleniyordum, şimdi son ay sanki bekletecekmiş gibi geliyor:)) Ayrıca bende açık da olsa çay içiyorum.Bazı gün içmediğim oluyor ama çoğu zaman bir bardak içerim:) hatta şu an içiyorum:)

Nuraycım, bugün ben eşime keşke doğsada yavru şöyle 6 aylık falan olsa hemen diyordum.Seninkinin tam en güzel halleri.Ne güzel attlattın zor günleri,darısı başımıza inşallah.
Esra sen ve kuzu nasılsınız?

Benim bhcg oyle yuksekti ki ikiz sandik. Sonra o degerler yuzunden hep ikili testler neyler riskli cikti. Bos gebelik yuzunden amniyo ne alaka yav? Daha dur amniyo falan dusunme. Hamilelikleri iid dusun :)

Cemrenin dedigi dogru. Green card basvurunu yolladiktan sonra aldik diye notice of action gelir, o noktada legal olarak/ legal statude kalirsin. Green cardin gelene kadar amerika disina cikamazsin, bir o var. basvuruyu yollamadiysaniz bir an once yollayin. Avukatla basvuru yapiyordunuz, ona da sor teyid et istersen.

Agustos sonu olursa basak olur (benim gibi) ama basak lanet burc. Cocukta iyi ama, sorunsuz, caliskan olur, sorumluluk bilinci yuksek olur. :)

cemre galiba health center ya da clinic diye geciyor. birkac yil oldu. women clinics diye arastirsan o tarz biseyler bulabilirsin belki ayni sekilde. hakikaten sigortasiz bir ara sirf kan testine 500 dolar gbi bir fatura istemislerdi ama gebelik icin degildi. mutlaka biseyler bulursun.. bu isi yapacak bir lab., cok para vermeden. bir de bana sigortam yokken dr lab indirim kuponlari vermisti. %70 indirim oluyordu mesela onlarda iyi.

koko yaptirdim kansizlik filan yok, melegimde de olmus hamilelikte. erkek bebislerde mi oluyor diycem ama ne alaka. senin kuzunun gelmeye niyeti yok ya da bazilari sancisiz olurmus ya senin de belki cok kolay olacak o acilma suresi, sonrasi :)

ben braxton hicksi agri saniyordum, kaskati oluyor. bebek bir de nasil suzuluyor ya kocaman oldular tabi artik. dedigin gibi 37'yi de atlatsak, sonra 8-9-40'a gelsek. yaklastikca uzasin sure istiyorum, korkuyorum. hayirlisiyla guzelce atlatsak.

marlin afiyet olsun :) bel agrisi yok simdilik. bakalim 3umuzden kim once gider hastaneye :) koko bizi sollarmis :))

alissaa senden de guzel haberler gelsin ins.

Anneler ve adayları bir sorum olacak:) şimdi bebeğin her altını değiştirdiğimizde pişik kremi kullanmaya gerek var mı yoksa nemlendirici krem yeterli mi? Bazıları vaselin diyor, bazıları A&D vitamin içerikli kremlerle her altını değiştirmede sürün diyor.Şu ana kadar forumda pişik önleyici desitin söylendi hep.İşte her altını değiştirmede sürecek miyiz:)) sürmüşken pişik önleyici sürmek en iyisi mi:) madem birşey süreceğiz? nedir olay

Kansizlik olmamasi cok iyi, dogumdan sonra gecer herhalde.

Ben diyorum, benimki 28inde gelecek gibime geliyor!!! Agri ve kutur kutur seslerden legen kemigi ve omurlarin acildigini biliyorum, umarim kolay ve hizli olur, ben epiduralsiz yapmayi dusunuyorum cunku.
2012 bebei mi 2013 bebegimi olacak bakalim zipirlar. :)

Onu ben de kesin bilmiyorum, bir arastirayim. Bez degisiminde surulen onleyici keemle pisik olursa surulen krem farkli imis. Desirin ikincisinden diye biliyorum. Bir sey ogrenirsem yazarim :).
Bazilari nisasta mi ne bir sey suruyordu, onu yapmamak lazimmis. Mantar olusumlarini besliyormus o.

Arastirdim. http://www.askdrsears.com/topics/skin-care/diaper-rash iki turlu de desitin gibi zinc oxide bazli krem. Tedavisi icin, inatci bir rash ise antifungallar vs.

Son düzenleme:

MArlin cim benim onerdigim pisik kremi A & D vitaminli pisigi hemen gecirigi gibi her alt degistirdigimde azicik suuruyorum ve pisigi onluyor.Ben de ayni soruyu Lara nin doktoruna sordum her seferinde kullanabilirsin dedi.Hic tereddut etmeden kullan.

Kuzu geceleri hic uyumuyor tabi bende .Bir en evvel su gunleri atlatsak keske.

canimsin, sagolasin...valla isterse yilan burcu olsun, saglikli olsun da...kalp atislarini duymaya gidecegim gun benim kalp atislarinda bir sorun olmaz insallah:)) aslan burcunu severim, asiri merhametli olurlar..ablam ve abim aslan burcu...yarali kedi kopek gorsun dayanamaz, hemen evine alir...

Benim bhcg oyle yuksekti ki ikiz sandik. Sonra o degerler yuzunden hep ikili testler neyler riskli cikti. Bos gebelik yuzunden amniyo ne alaka yav? Daha dur amniyo falan dusunme. Hamilelikleri iid dusun :)

bos gebeligin nedeni yumurta veya spermdeki genetik bozukluk...elbette bu demek degil ki sonrakilerde oyle olacak ama dusuk olmasaydi da yine yaptirirdim amniyoyu...bir sepet elmadan bir tanesi curuktur gidip o dollenmistir ama sepette cok sayida curuk elma varsa genetik sorun var demektir...genetik bozukluk olmasi icin illa kalitsal yani aileden geciyor olmasi da sart degil, sonradan genetik mutasyon olmustur...yediklerimiz ictiklerimiz, cep telefonlari sigara...kanser o yuzden yayginlasti ya..hersey yapay...icinde misir surubu olmayan hazir gida yok artik...ama dedigin gibi, bunlari hic dusunmeyecegim..hersey sirayla..once bi gumgumleri duyalim...

ben dedigin sekilde bir google'dan arayayim bakayim...olmazsa 10 gun sonrasina randevu alayim ki zaten almak zorundaydim..hipotiroidim var..tsh'lara bakilmasi lazim, ilaca ne sekilde devam etmem gerek gibi seyleri gorusmem lazim...
bu arada aklima geldi, bana daha cok uzak ama merak ettim iste...dogumdan ne kadar sure sonra tekrar regl oluynuyor acaba? kadindan kadina degisiyordur ama laf olsun diye merak ettim iste...

Merhaba arkadaslar,
Bikac gundur moralim cok bozuk. Bulundugum sehirde hamile olan bi arkadasim ikili ve uclu test sonuclarinin kotu ciktigini ogrendi ve cook uzgun. Haliyle ben de onun haline cok uzuluyorum. Amniyosentez oncesi %97 guvenilir baska bi test sonucunu bekliyolar simdi, Allahim kimseye yasatmasin. Aranizda boyle bir durum yasayan oldu mu? Bu testlerin yanilma payi cok yuksek degil mi?

Canim bendede hipotiroid var.. Tup bebek tedavisine basladigimdan beri Sythroid aliyorum hergun.. Ben daha once hic kullanmamistim fakat tedaviye baslamadan onceki TSH degerlerim normalden yuksek cikmisti ve doktor hamilelik boyunca ilaci kullanmam gerektigini soylemisti.. Hala aliyorum.. Bebek dogduktan sonrada baktiracagim degerlere hala yuksekse devam edecegim. Sen ne kullaniyorsun?

Marlincim gercekten bu 6. ay cok guzel aymis. seni hergordugunde guluyor. sen gulunce oda guluyor. elini uzatinca oda uzatiyor herseye karsi tepki veriyor. en tatli zamanlari tadini cikarmak lazim.. ins sizde o gunleri goreceksiniz. siz benim vali beyimin gulen resmini gormediniz amaaa...artik kikir kikir guluyo benim oglum cok sukur. gerci facede var ama arkadas olmadiklarim goremiyor. buraya eklerim ama resmi kucultemiyorum. adres verirseniz gonderirim :))

Selamlar herkese...

Yeni anneler de aranıza katılabiliyor mu )
tabiki katilabilir . nerdesin biraz tanitirmisin kendini :)

marlincim ben desitin kullaniyorum. normaldede ilk zamanlar her actigimda zeytinyagi suruyodum cok sukur oglum pisikli bi bebek degil. bazen kasiklarinda kirmizilik oluyor desitin surunce gecior hemen...bide bebegi hergun yada gunasiri banyo yaptirirsan pisikte cok olmaz ins.

ben Lara kokosunu goremedim ama yaaaa bi bakalim belki bizde talip oluruz. kime niyet kime kismet :)) Esracim bol sutler . bol huzurlu uykular diliyorum..

Bir de arkadaslar diaper olarak hangi Marka kullaniyor yada kullanmayi dusunuyorsunuz? Ben amazon Moma uye olayim dedim, bir hafta icin de kullanmak kosuluyla bebek bezi alirsam 10$ off vericekmis. Ben de bu discountu kacirmayayim dedim AMA size sormadan da alamadim.
7th generations mu?
Pampers samwaddlers sensitive mi?
Huggies mi?
Karar veremedim bi turlu.
Esra huggies den cok memnun kalmis, pure and natural olan mi acaba?
Esracim beni okuyamaz belki AMA diger arkadaslar belki bi yorum yaparsiniz:)

ben varim 1/95 ve 1/230 gibi feci test sonuclarim vardi. amniyosentez olmaya karar verdim ve oldum. amniyo sonrasi riski atlatip bir de temiz sonuclari alinca kafam oyle rahatladi ki. insallah arkadasinin sonuclari da iyi cikar.

bu arada bu testlerde "dogru" ya da "yanlis" diye bir sey yok, yanilma payi diye bir sey yok. sana sadece bir ihtimal veriyor cunku.

Amazon.com: BAMBO® Ultra Absorbent Chlorine-Free Eco-Friendly Baby Diapers - Size 1 - Newborn - Fits 4.4 to 8.8 lbs - 28 Count (Pack of 1): Health & Personal Care ben bundan alacagim. evde seventh generation'lar var arkadastan kalan ve honest company'den sample. once bir bunlari deneyecegim, sizdirma/pisik olmazsa bambo veya seventh generation'da kalmak istiyorum. esra pampers'in pisik yaptigini soylemisti, huggies'dan cok memnunum dedi. hangi modeli bilmiyorum ama, onu soylemediydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…