- Konu Sahibi citaknuray
-
- #4.981
ben varim 1/95 ve 1/230 gibi feci test sonuclarim vardi. amniyosentez olmaya karar verdim ve oldum. amniyo sonrasi riski atlatip bir de temiz sonuclari alinca kafam oyle rahatladi ki. insallah arkadasinin sonuclari da iyi cikar.
bu arada bu testlerde "dogru" ya da "yanlis" diye bir sey yok, yanilma payi diye bir sey yok. sana sadece bir ihtimal veriyor cunku.
Amazon.com: BAMBO® Ultra Absorbent Chlorine-Free Eco-Friendly Baby Diapers - Size 1 - Newborn - Fits 4.4 to 8.8 lbs - 28 Count (Pack of 1): Health & Personal Care ben bundan alacagim. evde seventh generation'lar var arkadastan kalan ve honest company'den sample. once bir bunlari deneyecegim, sizdirma/pisik olmazsa bambo veya seventh generation'da kalmak istiyorum. esra pampers'in pisik yaptigini soylemisti, huggies'dan cok memnunum dedi. hangi modeli bilmiyorum ama, onu soylemediydi.
Ay kokocummm
Inan biraz daha icim rahatladi sayende, yani tarama testleri sonucu kotu cikinca sonuc iyiye de donebiliyor yani senin gibi bunu iyice ogrenmis oldum. Yarin ilk isim arkadasima senin durumunu anlatacagim. Hos, ne soylesek teselli edemiyoruz, gozyaslari yagmur gibi, icim daglaniyor. Burada uzak diyarlarda anneden babadan ayri, yalnizlik daha da zor boyle durumlarda. Arkadaslari olarak bizler destek olmaya calisiyoruz ama biliyorum dediklerimiz bi kulagindan giriyor diger kulagindan cikiyor.. Akli hep kotuye odaklaniyor.. Allahim insallah iyiye goturur herseyi ayni senin gibi Koko yaAmniyosentezden de korkuyor hadi bebegime bisey olursa diye. Yanilma payi ile demek istedigim ihtimal yuksek ciksa da amniyosentezle ihtimal sifirlanabiliyor mu demekti. Buarada eger amniyosentez yaptirirsa bebegi dusuk riskine karsi korumak icin ne yapmmasi gerekiyor? bir hafta yataktan hic cikmasa iyi degil mi? Ben giderim bakarim ona. yeterki bisey olmasin. haa bir de sunu soracaktim, tarama sonucu cikan ihtimali ultrasonda yariya dusurmusler. Ultrasonda burun, kalp ve kalbe bakmislaR. hERSEY IYI GORUNUYOR AMA RISK DEVAM EDIYOR DEMISLER. Ultrasonda bisey cikmamasi iyui bisey degil mi?
Tesekurler Koko, dedigin markaya bi bakayim ben.
Allah Allaaaah, bu kizcagiza ne oran verdiler ki boyle kendini perisan ediyor? Benimkilerden de kotu mu? Nt scan'de ense olcumu kac cikmis? Ya cok kiziyorum doktorlara bazen, niye anlatmamislar bu kadincagiza bu testlerin ne anlama geldigini, o ihtimallerin anlamini? Reva mi bu?
Amniyoda bence en onemlisi ehil ve tecrubeli birisine yaptirmasi. Sonrasinda uc gun tuvalet disinda kalkmadim. Uc gunden sonra da cok agir hareket ettim bir hafta. Bir sey olacagi varsa Allah korusun ilk uc gunde oluyor.
Ultrasonda marker cikmamasi cok iyi ama kesin sonucu kromozoma bakmadan soyleyemiyorlar, hep ihtimal su anda. Amniyo var ya da yok diyor.
Ihtimali yariya dusurmusler ne demek? 1/200 iken 1/400 falan mi olmus (ki hesaplarsan bu yariya dusurmek degil aslinda).
Sana bir msg atacagim simdi.
Teşekkürler :))
Massachusetts'teyim. Eşimin yüksek lisansı için ocak ayında geldik, seneye aralık ayında da döneceğiz. Üç buçuk aylık bir kızım var :))[/QUOTE
Acaba ayni sehirde olabilir miyiz:) Ben de MA deyim.
Canim bendede hipotiroid var.. Tup bebek tedavisine basladigimdan beri Sythroid aliyorum hergun.. Ben daha once hic kullanmamistim fakat tedaviye baslamadan onceki TSH degerlerim normalden yuksek cikmisti ve doktor hamilelik boyunca ilaci kullanmam gerektigini soylemisti.. Hala aliyorum.. Bebek dogduktan sonrada baktiracagim degerlere hala yuksekse devam edecegim. Sen ne kullaniyorsun?
Bir de arkadaslar diaper olarak hangi Marka kullaniyor yada kullanmayi dusunuyorsunuz? Ben amazon Moma uye olayim dedim, bir hafta icin de kullanmak kosuluyla bebek bezi alirsam 10$ off vericekmis. Ben de bu discountu kacirmayayim dedim AMA size sormadan da alamadim.
7th generations mu?
Pampers samwaddlers sensitive mi?
Huggies mi?
Karar veremedim bi turlu.
Esra huggies den cok memnun kalmis, pure and natural olan mi acaba?
Esracim beni okuyamaz belki AMA diger arkadaslar belki bi yorum yaparsiniz:)
ya kuzum attın dereye bi taş meraktan çatlıcam ne oldu ya,neyi takip edicem anlamadım ediyorum bişeyler ama sonuç yok :)))
ne zamandan beri misafir vardı gitsinler diye dua ettim artık:))) şimdide eşim misafirlikte ve beni bekliyo vee bende senden haber bekliyorum :))))
kız meraktan öldürdün beni
zaten TR'deki doktor da demisti...hamile kalirsam burdaki kadin dogumcudan beni endokrinolojiste yonlendirmesini isteyecekmisim...gerci kadin dogumcu da yeni dozaji belirleyebilirmis tahlil sonucuna gore ama o isin uzmani gorse daha iyi olurmus...benim kullandigim euroxly isimli birseydi, adini yanlis yazmis olabilirim...gunde 100 mg aliyorum, sen ne kadar aliyorsun Janim? benim bir de insulon direncim var, onun icin de ilac aliyorum...
bu arada testlerim koyulasiyor:))
koko, Allah'tan ders ve yeterlilik kismi bitti..simdi rahatim, en kotu ihtimal leave of absence alirim...sigarayi birakacagim icin genel bir mysuzluk hissi baslayacak. cok kotu bu sigara olayi, vucut alismis, icmeyen bilmez....ilk gebeligim iki ay surmustu, naneli sakizlarla gercekten hic icmedim, gerci doktor cok stres olursan bir tane ic dedi gunde, stres daha kotuymus...
Selamlar herkese...
Yeni anneler de aranıza katılabiliyor mu)
Anneler ve adayları bir sorum olacak:) şimdi bebeğin her altını değiştirdiğimizde pişik kremi kullanmaya gerek var mı yoksa nemlendirici krem yeterli mi? Bazıları vaselin diyor, bazıları A&D vitamin içerikli kremlerle her altını değiştirmede sürün diyor.Şu ana kadar forumda pişik önleyici desitin söylendi hep.İşte her altını değiştirmede sürecek miyiz:)) sürmüşken pişik önleyici sürmek en iyisi mi:) madem birşey süreceğiz? nedir olay
Merhaba arkadaslar,
Bikac gundur moralim cok bozuk. Bulundugum sehirde hamile olan bi arkadasim ikili ve uclu test sonuclarinin kotu ciktigini ogrendi ve cook uzgun. Haliyle ben de onun haline cok uzuluyorum. Amniyosentez oncesi %97 guvenilir baska bi test sonucunu bekliyolar simdi, Allahim kimseye yasatmasin. Aranizda boyle bir durum yasayan oldu mu? Bu testlerin yanilma payi cok yuksek degil mi?
Bir de arkadaslar diaper olarak hangi Marka kullaniyor yada kullanmayi dusunuyorsunuz? Ben amazon Moma uye olayim dedim, bir hafta icin de kullanmak kosuluyla bebek bezi alirsam 10$ off vericekmis. Ben de bu discountu kacirmayayim dedim AMA size sormadan da alamadim.
7th generations mu?
Pampers samwaddlers sensitive mi?
Huggies mi?
Karar veremedim bi turlu.
Esra huggies den cok memnun kalmis, pure and natural olan mi acaba?
Esracim beni okuyamaz belki AMA diger arkadaslar belki bi yorum yaparsiniz:)
melegim sen regli oldunmu dogumdan sonra. ben 30 ekimde oldum . simdi 1 ayi gcti hala olmadim hamile degilimdir dimi.. duzensizlik olurmu acaba ??? testte almadim hani eminim hamile olmadigimdan ama ins surpriz olmaz daha cok erken yanarim valla..Mahird cok tatli yaa resimleri gordum mavis yakacak ortaligi hayirli olsun disleriniz bizde dha bisi yok bakalim ne zaman cikacak..
Teşekkürler :))
Massachusetts'teyim. Eşimin yüksek lisansı için ocak ayında geldik, seneye aralık ayında da döneceğiz. Üç buçuk aylık bir kızım var :))
ben Pampersdan kullaniyorum.. hediye gelmisti baska bi bez bu babys r us bezi.. oglumun poposu deri atti. bidaha dedim baska bez almam. ben cok memnunum pampersdan. baskasi bize yaramiyo..
Allah yardimcisi olsun arkadasin ins sonucu guzel cikar ve sadece uzuldugu ile kalir, cnm zor durum ama arkadasin sunuda dusunsun eger saglikli bebekse kendini harap edip ona zarar vermesin yazik yavrucaga, metin olmasini diliyorum rabbimden ins birseyi cikmaz..ki bu durumu yasayan ilk ve son kisi olmuyacagini bilmeli
Ilk dogdugunda organik yuzeyi olan newborn size Huggies kullandik, sonra ondan memnum kalmayarak daha dogrusu diger size ler kotu olunca bizde pampers e gectik ve halanda onu kullaniyoruz, memnunmuyum evt cok memnunum en iyisi bence pampers..Sana tavsiyem cok alma bebeginde kullanarak deneme yanilma yolu ile en iyi gelen bezi secebilirsin cnm..
Esintos ben Boston'dayım, sen neredesin?
Pişik kremlerinden ve bezlerden konuşulmuş. Ben kızıma doğduğundan beri "pampers" kullanıyorum, memnunum. Ama pişik kremi yerine vazelin kullanıyorum, hem doktorumuz hem de hastanedeki hemşire bizi onu önermişti. Hiç pişik sorunu yaşamadık. Ek olarak tavsiyem bebeğinizin poposunu her gün yıkamanız.
masallah hosgeldin ama cabuk donuyosun.. kizinin ismi nedir? Allah bagislasin ..benim esimde master yapiyor ogrenciyiz yani .. 6 aylik bi oglum var benimde .. Chicago'dayim..
Esracım sütün çoğaldı mı? Bugün ablamla görüşürken sana anne sütünü arttırıcı çay yollayayım mı dedi,orda da vardır elbet dedi. Mother's Milk Tea dedikleri şey işe yarıyor mu bilmem ama ablamın pek sütü olmazdı hep onun sayesinde sütü artmış.Diğer kızlar bu konuda fikriniz nedir? Koko sen bilirsin:)) araştırmaların ne yönde
Toys r us' ta şöyle birşey var Earth Mama Angel Baby Organic Milkmaid Tea - Earth Mama Angel Baby - Babies "R" Us
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?