Amerika'da Hamilelik

Ay kokocummm
Inan biraz daha icim rahatladi sayende, yani tarama testleri sonucu kotu cikinca sonuc iyiye de donebiliyor yani senin gibi bunu iyice ogrenmis oldum. Yarin ilk isim arkadasima senin durumunu anlatacagim. Hos, ne soylesek teselli edemiyoruz, gozyaslari yagmur gibi, icim daglaniyor. Burada uzak diyarlarda anneden babadan ayri, yalnizlik daha da zor boyle durumlarda. Arkadaslari olarak bizler destek olmaya calisiyoruz ama biliyorum dediklerimiz bi kulagindan giriyor diger kulagindan cikiyor.. Akli hep kotuye odaklaniyor.. Allahim insallah iyiye goturur herseyi ayni senin gibi Koko ya Amniyosentezden de korkuyor hadi bebegime bisey olursa diye. Yanilma payi ile demek istedigim ihtimal yuksek ciksa da amniyosentezle ihtimal sifirlanabiliyor mu demekti. Buarada eger amniyosentez yaptirirsa bebegi dusuk riskine karsi korumak icin ne yapmmasi gerekiyor? bir hafta yataktan hic cikmasa iyi degil mi? Ben giderim bakarim ona. yeterki bisey olmasin. haa bir de sunu soracaktim, tarama sonucu cikan ihtimali ultrasonda yariya dusurmusler. Ultrasonda burun, kalp ve kalbe bakmislaR. hERSEY IYI GORUNUYOR AMA RISK DEVAM EDIYOR DEMISLER. Ultrasonda bisey cikmamasi iyui bisey degil mi?

Tesekurler Koko, dedigin markaya bi bakayim ben.

Allah Allaaaah, bu kizcagiza ne oran verdiler ki boyle kendini perisan ediyor? Benimkilerden de kotu mu? Nt scan'de ense olcumu kac cikmis? Ya cok kiziyorum doktorlara bazen, niye anlatmamislar bu kadincagiza bu testlerin ne anlama geldigini, o ihtimallerin anlamini? Reva mi bu?
Amniyoda bence en onemlisi ehil ve tecrubeli birisine yaptirmasi. Sonrasinda uc gun tuvalet disinda kalkmadim. Uc gunden sonra da cok agir hareket ettim bir hafta. Bir sey olacagi varsa Allah korusun ilk uc gunde oluyor.
Ultrasonda marker cikmamasi cok iyi ama kesin sonucu kromozoma bakmadan soyleyemiyorlar, hep ihtimal su anda. Amniyo var ya da yok diyor.
Ihtimali yariya dusurmusler ne demek? 1/200 iken 1/400 falan mi olmus (ki hesaplarsan bu yariya dusurmek degil aslinda).
Sana bir msg atacagim simdi.

Teşekkürler :))

Massachusetts'teyim. Eşimin yüksek lisansı için ocak ayında geldik, seneye aralık ayında da döneceğiz. Üç buçuk aylık bir kızım var :))

Kokocum ben bu 1/100-1/200 gibi degerlerden anlamiyorum malesef. Arkadasim ne dediyse onu biliyorum. O da o uzuntusunun arasinda bunlardan bahsetmedi acikcasi. Blogunu okudum. Ay neler yasamissin sen ya, ne kadar guclu durmussun. Gercekten tebrik ederim. Cok zor bisey. Arkadasim diyor ki gozlerimi acip kapASAM DA su gunler gecse de o gun gelse. Beklemeye dayanamiyor. Blogunundaki linkleri kopyaladim, arkadasima da gondericem. Ilgin icin cok tesekurler.

zaten TR'deki doktor da demisti...hamile kalirsam burdaki kadin dogumcudan beni endokrinolojiste yonlendirmesini isteyecekmisim...gerci kadin dogumcu da yeni dozaji belirleyebilirmis tahlil sonucuna gore ama o isin uzmani gorse daha iyi olurmus...benim kullandigim euroxly isimli birseydi, adini yanlis yazmis olabilirim...gunde 100 mg aliyorum, sen ne kadar aliyorsun Janim? benim bir de insulon direncim var, onun icin de ilac aliyorum...
bu arada testlerim koyulasiyor:))

ben Pampersdan kullaniyorum.. hediye gelmisti baska bi bez bu babys r us bezi.. oglumun poposu deri atti. bidaha dedim baska bez almam. ben cok memnunum pampersdan. baskasi bize yaramiyo..

ya kuzum attın dereye bi taş meraktan çatlıcam ne oldu ya,neyi takip edicem anlamadım ediyorum bişeyler ama sonuç yok :)))

ne zamandan beri misafir vardı gitsinler diye dua ettim artık:))) şimdide eşim misafirlikte ve beni bekliyo vee bende senden haber bekliyorum :))))

kız meraktan öldürdün beni

gebelik testleri iki uc gundur pozitif...bakalim iki uc haftaya kesin belli olur ici dolu mu bos mu, gumgum sesler var mi? o gune kadar temkinliyim...insallah yakinda senden de gusel haberler aliriz leylosum....

Ben synthroid aliyorum diger ismide levothyroxine. 50mg aliyorum. Kahvaltidan yarim saat once almami onermisti doktor. Oh maasallah testler koyulasiyorsa hcg degerinde yukseliyor demektir :)

Amnio konusunda karar tabii senin ama test sonuclarin cok iyi cikar ise ve ultrasonda'da marker gorunmez ise bence yaptirmanin bir anlami yok. amnio'da bebegi kaybetme olasiligin 1/400 yani bebegin down sendromlu olma ihtimali amnioda bebegi kabetme ihtimalinden cok cok cok coooooooook daha dusuk bir ihtimal o yuzden bana sorarsan bu riski almaya degmez.. Ama 9 ay boyunca icin icini yiyecekse o zaman yaptir tabii :)

benim test sonuclarim cok iyi cikmisti ve biz yaptirmayacaktik fakat bizim bebegimizin gelisimi geriden geldigi icin doktor yuzde 50 chromozom bozuklugu var amnio yapalim deyince dumur olduk ve 21. haftada yaptirdik sonuclari 24. haftada aldik ve bebekte 24. haftadan itibaren viable sayildigi icin Allah'im beni bu karari vermek zorunda birakma diye dua ettim hep cunku ilk baslarda aldiririz diye dusunmustuk egerki chromozom problemi varsa ama sonuclar gecikip 24. haftaya sarkinca kendimizi cok kotu hissettik sonucta canli bir bebekti artik. Ay cok kotu gunlerdi dusundukce gozlerim doluyor hala cok kotu oluyorum.

Cemrecik cnm duydugum dogrumu, allah tamamini erdirsin cok ama cookk sevimdim tatlim..sende ins bizler gibi anne statusune geciceksin, cok yorucu ama cok cok tatli bir ugras,ins hersey gonlunce olur ..
Sigara bende iciyordum ve kesemedigim zamanlarda ictim ne yalan soyluyum ama bana doktorumda 3 u gecme demisti,neyse seni cok iyi anliyorum bu yuzden icmeyen icin cok korkutucu oluyor hamile iken icmek ama zor yahu birden birakmakta,,ben nerde ise 16 yildir o zikkimi ictim bazen az bazen cok ama ara vermeden ictigim icin birakamadimda..Ins sana guc gelir birden kesersin cnm,,
Icimden ses benim, oglun olcak gibi geldi Marline katiliyorum yani..

Selamlar herkese...

Yeni anneler de aranıza katılabiliyor mu )

Hosgeldin sefalar getirdin, katilimin hayirli olsun cnm

Canim oyy ne ihtiyaclar cikiyor habire di mi? simdi ben dogar dogmaz pisik kremi kullandim, burdan(cevremden ) bir arkasimin tavsiyesi ile sudocrem aldim ve inanilmaz guzel bir krem hatta Tr de bile satiliyormus oraya gittigimde gormustum,belki orda da vardir, bir bak istersen cnm...gelelim pisik olduktan sonra kullanicak kreme,benim kullandigim pisik onleyici yani eger pisik olursa bir etkisi olmaz onun icinde mayis anneleri topiginden tecrubeli annelerin kesinlikle onerdikleri DESITIN cnm cok olagan ustu bir krem oldugu soyleniyor,,bizimkinde hic pisik olmadi demek oluyorki sudocrem i duzenli kullaninca iyi sonuc veriyor, benim goruslerim bu yonde umarim sana yardimci olur cnm,,,
Unutmadan sunuda soyluyum evt baslarda her actigimda kullandim cunku yeni dogan bebekler kakalarini cok sulu yapiyorlar ve poponun her yerine dagiliyor yani korumak cok daha gerekli oldugundan surmek en garantisi

Allah yardimcisi olsun arkadasin ins sonucu guzel cikar ve sadece uzuldugu ile kalir, cnm zor durum ama arkadasin sunuda dusunsun eger saglikli bebekse kendini harap edip ona zarar vermesin yazik yavrucaga, metin olmasini diliyorum rabbimden ins birseyi cikmaz..ki bu durumu yasayan ilk ve son kisi olmuyacagini bilmeli

Ilk dogdugunda organik yuzeyi olan newborn size Huggies kullandik, sonra ondan memnum kalmayarak daha dogrusu diger size ler kotu olunca bizde pampers e gectik ve halanda onu kullaniyoruz, memnunmuyum evt cok memnunum en iyisi bence pampers..Sana tavsiyem cok alma bebeginde kullanarak deneme yanilma yolu ile en iyi gelen bezi secebilirsin cnm..

Canim ben regli oldum evt ama mayis anneleri topigide aylarca olmayan oldu benim lohusam biter bitmez bir hafta gecti hemen oldum, hatta once lohusaligim bitmedigini dusunmustum ama kontrolde bana regli oldugumu soylediler..hizli ciktik biraz:)) velhasil bu is kisinin bunyesine bagli kisiden kisiye degisiyor, bir yila kadar regli olmayan bile olabiliyor ama kazaya kalmamanin en garanti yolu kotrol sekillerini inceleyip hemen birini edinmen olucaktr, malum adette duzensiz oldugu icin farkinda olmadan tekrardan gebe kalinabilir her zaman bu potansiyel var ..Ben mesela 6 hafta dogumdan sonra dolar dolmaz 3 aylik igne vurulmaya basladim, bir ikincisi beni asar cunku

Esintos ben Boston'dayım, sen neredesin?

Pişik kremlerinden ve bezlerden konuşulmuş. Ben kızıma doğduğundan beri "pampers" kullanıyorum, memnunum. Ama pişik kremi yerine vazelin kullanıyorum, hem doktorumuz hem de hastanedeki hemşire bizi onu önermişti. Hiç pişik sorunu yaşamadık. Ek olarak tavsiyem bebeğinizin poposunu her gün yıkamanız.

Teşekkürler :))

Massachusetts'teyim. Eşimin yüksek lisansı için ocak ayında geldik, seneye aralık ayında da döneceğiz. Üç buçuk aylık bir kızım var :))

masallah hosgeldin ama cabuk donuyosun.. kizinin ismi nedir? Allah bagislasin ..benim esimde master yapiyor ogrenciyiz yani .. 6 aylik bi oglum var benimde .. Chicago'dayim..

Esracım sütün çoğaldı mı? Bugün ablamla görüşürken sana anne sütünü arttırıcı çay yollayayım mı dedi,orda da vardır elbet dedi. Mother's Milk Tea dedikleri şey işe yarıyor mu bilmem ama ablamın pek sütü olmazdı hep onun sayesinde sütü artmış.Diğer kızlar bu konuda fikriniz nedir? Koko sen bilirsin:)) araştırmaların ne yönde

Toys r us' ta şöyle birşey var Earth Mama Angel Baby Organic Milkmaid Tea - Earth Mama Angel Baby - Babies "R" Us

ben Pampersdan kullaniyorum.. hediye gelmisti baska bi bez bu babys r us bezi.. oglumun poposu deri atti. bidaha dedim baska bez almam. ben cok memnunum pampersdan. baskasi bize yaramiyo..

Pampers diyosun yani :) Ben de Zaten pampers almayi dusunuyorum. Swaddlers ve swaddlers sensitive mi alsam acaba derken, sensitive almaya karar verdim. Ne olur ne olmaz, aman pisik olmasin :) Tesekurler Citak Nuraycik :))

melegim insallah bisey cikmayacak arkadasimin test sonuclarinda, ben oyle dusunuorum en azindan. Kokopellinin blogundan epey bi faydalandiktan sonra anladim ki zaten risk var dedikleri kisilerin sadece %9 unda gercekten test dogru cikiyormus. Arkadasim %9 da degildir bence.

Bebek bezine gelince bir pampers daha :) ben de pampers diyorum. oyumu pampers swaddlers sensitiuveden yana kullaniyorum :)

masallah hosgeldin ama cabuk donuyosun.. kizinin ismi nedir? Allah bagislasin ..benim esimde master yapiyor ogrenciyiz yani .. 6 aylik bi oglum var benimde .. Chicago'dayim..

Ben de Bostondayim Gevherin :) Bostondan biri olduguna cok sevindim :) Benim esim de ogrenci, biz de yaza donuyoruz , mezun olucak esim. BUrda hangi hastanede dovgum yaptin? Bebegin poposunu hergun yikamayi oneriyor herkes senin de dedigin gibi, totoslarini yikicaz artik minnoslarin hergun :)

Marlincim benim burda dogum yapan bi arkadasim fenugreek kullandi, hic sut sorunu yasamadi, ayrica turkiyeye kesin donus yaparlarken de resmen stoklamis, GNC den almis, fiyati cok uygun dedi.100 tanesi 10 dolarmis galiba. Bitkisel bisey olmasa asla icmezdim ama tamamen bitkisel dedi bir de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…