Amerika'da Hamilelik

oy oyy sen anlattıkça gözümün önüne film şeridi gibi beni bekleyen süreç geldi yani şu an diyorsun ki bebek olsun hiçbirşeyi gözünüz görmüyor, teorikle pratik uymuyor:) doğru diyorsundur muhakkak.Ben şimdiden evde pijama terlik modunda geziyorum zaten doğumdan sonra nasıl bir halde olurum bilinmez.Annem bile diyor kızım saçlarında bu kadar beyaz var mıydı senin:) kadın ilk defa boyasız bakımsız görüyor saçlarımı,eskiden çok sık boyuyorsun,çok uğraşıyorsun derdi saçlarınla:)) ah ah herşey ilk göz ağrılarımız için.

Melegim seninde dogumgunun kutlu olsun Mahircikle sevdiklerinle uzuuun saglikli yillar diliyorum.Benimde 21 aralikti :)

Esracım sen de aralık dogumlulardansın demek super! geçmiş dogum günün senin de kutlu olsun canım. Sen 1 gün arayla özgür yay olmuşsun ama inatçı keçi oğlak ozellikleri de vardır sende:)

Melegim seninde dogumgunun kutlu olsun Mahircikle sevdiklerinle uzuuun saglikli yillar diliyorum.Benimde 21 aralikti :)

Aaa, niye hic demedin kiz? Lara sayesinde kendinden gecip dogumgununu mu unuttun . Gecmis dogumgunun kutlu olsun! Senin kokoslugun azalmis olabilir bebisle ilgilenmekten ama lara bayragi devralmis bile :)

Serra iyi kurtarmis! Ben yillar once yaptirdigimda cok aman aman bir mebla cikmamisti, o yuzden esinminkinde boyle olunca sasirdik. Benim asi kartim vardi, pek cok asim tamdi, o yuzden belki. Bu mmr falan bayagi pahali asilarmis. Serra'nin deri testi negatif cikmis herhalde o yuzden rontgen gerekmemis, ama rontgen positive deri testinde sart. Bende de yapilmisti. Esim 140 dolar verdi, deri testi dahil, rontgen icin ekstra 55 idi galiba. Muayene direkt komedi, dizine vurup refleks olcuyor!

Bu esinin rontgeninde tam olarak ne gormus ya? Verem belirtisi olacak bir sey mi? Verem nereden olacak ya? Ben bunu ciddiye almazdim, baska turlu bir sey dese belki ama verem? Bn de sen bir sey gordu deyince kanser gibi bir sey sandim eyvah eyvah dedim. Asisi varmis bir kere, arti veremin aktive olmasi icin bagisiklik sisteminin bayagi zayiflamasi gerekiyor, esin saglikli, dinctir saniyorum!! Bence siz ct scane gitmeden bir second opinion alin, cok sketchy geldi bu bana. Adam ct scan olup bunun verem olmadigini teyid etmeden vermem raporu falan mi dedi yoksa? Uscis web sayfasindaki onayli doktorlardan mi bu? Oyleyse boyle scamler yapmamasi gerekir ama kim denetliyor ki? Isi kendisine dusmus gocmen adaylarini bir de o somursun di mi?

Ha, ola ki gercekten verem verileri var, hiiic dert etme, dayiyorlar bir ilac rejimeni, hallediyorlar. Oyle ince hastalik, dermansiz dert degil turk filmlerindeki gibi.

kokocum dr dioki ben bu rongteni koyarim belgeye ama netlik olmadigindan ct scan isterler dosyayi geri yollarlar diyor.

dedigi de su gorunen birsye var ama bu zarin yapisi da olabilir ya hut tuberkuloz da olabilir. goruntu net degil. aynen senin gibi esim ciddiye bile almiyor olayi. ben ondan daha cok sttresliyim.

uscis onayli tabisi., ikinci defa da cekmiyor adam rontgen. tekrar ceksinler diyorum. hayir ct scan yapilacakmis. yapsinnlar ne yapalim .

ve dedigin gibi turkiyede hepimiz daha bicirikken bua silari vurulduk . bilmiyorum ya pazartesi olacak bu ct scan i esim. sonucu yazarim size insaallah..

esracim seninde gecmis dogum gunun kutlu olsun...mailime miss universe 2035 guzelinin resimleri gelmis bu sabah:)) gunumu aydinlatti lara, bugunku mide bulantisi cok sarsmayacak beni...

bende bu gune kadar ancak 2 kere kremlemisimdir berfini.zaten giyinirken cok agliyor birde usuturum diye hemencicik kurulayip giydiriyorum.
sen hergunmu yaptiriyorsun.ben gun asiri yaptiriyorum .birde ben banyo yaptirirken cok yoruluyorum.

bu arada gec oluyor ama esracim seninde dogum gununu kutlarim.en anlamli dogum gunu olmustur senin icin sanirim.

kizlar herkese merhaba
bende bi girip sonra kayboluyorum dimi.
oncelikle herkes iyiydir insallah. son sayfada gordum esra ile melegimin dogum gunuymus. gecmis dogum gununuz kutlu olsun kizlar.

bizde iyiyiz cok sukur. biz tatile geldik 10 gunlugune suan bi oteldeyiz. kv ve kp ile birlikte cok guzel vakit geciyor. Esatta burda daha bi sakin oldu masalah.. bizi uzmuyor cok niyeyse bu cocuk evini sevmiyo herhalde yada gezmek hosuna gidiyor ( anasi gibi )...Wisconsina geldik kar baya yagmis buraya ama heryer cok guzel..

kv ler ocak 9da donecekler ins ondan sonra bilg hep bana kalicak ins ozamandan sonra daha cok yazabilirim..

bu arada esracim, lara bebis nasil? fotoyu gordum sugarla birlikte cok tatli cikmissiniz hepiniz masallah..

Marlin , koko, silgi, canan, melegim, yeni arkadaslarda gelmis galiba herkese cok cok selamlar sevgiler opuyorum

Kizlar tesekkurler hepinize dogumgunu kutlamalari icin.Koko mayalara inat 21 Aralik aksami esim annem ve kuzumla birlikte evde kutladik :) Cemrecik Lara nin fotolariyla iyi hissettiysen ne mutlu bize :) Nuray cim iyi tatiller size.Insallah Lara da gezmeyi sever.Odum kopuyor sevmeyecek diye.Canan cim ben hergun yikiyorum ama saclarini gun asiri yikiyorum.Hastanede esimle bana nasil yikiyacagimizi gostermislerdi.2 dakikada bitiyor.Simdilik aldigim bebek kuvetini kullanmiyorum.Banyo lavabosunda ben tutuyorum esim sabunlayip su dokuyor.Hastanede tasini kucuk kovasini filanda verdiler onlari kullaniyoruz.Biraz daha buyusun kuvete gecicez.

E, seni dogum gunun de kutlu olsun melegim! Bir gun varmis derken, dun muydu dogum gunun yarin mi? Her turlu umarim cok guzel gecer! Mahir'i ope ope kutla, oh ne guzel!

Sagol cnm benim dogum gunum 22 aralikti,

Tsk ler Silgi,
Isim olarak iki tane daha geldi aklima unutmusum yazmayi, Deniz ve Derin bu iki isimde cok asil geliyor bana belki begenirsin sende diye yazdim,,cok merak ediyorum acaba oglunun ismi ne olcak

melegimin de mi dogum gunuymus.. senin de dogum gunun kutlu olsun melegim !!..

dogum dununu kutlarim.yeni ysinda umarim hersey istedigin gibi olur.

mahirunde uyku sorunu var sanirim.berfinde bu gunlerde cok huysuzz.gulen yuz gitti surekli aglama huzursuzluk var.duzelir sairim yakinda.

Ay sagolun kizlar kutlamalar icin cok mutlu ettiniz beni ins hep var olursunuz
Aslinda biraz dumur olmus durumdayim, malum sira ile dogmusum ayni topikten uc insan Esra 21 inde ben 22 inde Marlin 23 unde Super oldu yaa
Bir arada olsak kesin Marlinin dedigi gibi hepsini bir arada yaprdik ne cosku olurdu ama dusunmesi bile super geldi
Canancim uyku sorunumuz disten buyuk ihtimal benimle ayni zamanlarda dogan bebeklerin cogu ayni durumda suan yani allahtan normal seyirmis o en azindan beni rahatlatiyor malum gecicek umidim var halan..Berfin inde gecicidir sanmam devam etsin bazen buyume ataklarindan oluyor huysuzlanmalar ama geciyor cnm sakin endise etme
Marlincim bende sana cok sarilicamda senin kiz izin vermiyor,malum arada buzulur kuzucuk :)) cok hosuma gitti yaa sarilma isibunun gibi sarilalim biz ne dersin

Esra ve melegimin de dogum gunusu kutlu olsun:) kuzucuk ve esinizle yani cekirdek ailenizle tatli huzurlu bir hayat sizlerle olsun..

E, seni dogum gunun de kutlu olsun melegim! Bir gun varmis derken, dun muydu dogum gunun yarin mi? Her turlu umarim cok guzel gecer! Mahir'i ope ope kutla, oh ne guzel!

melegim dogum gunun kutlu olsun! isimler icin sagol, cogunu not ettim. emre'yi seviyoruz ama cok var ve kararsiz kaldik :) koko da emre demisti yanlis hatoirlamiyorsam. bizim oglan isimsiz olacak bu gidisle :)

marlin ve melegim, ailelerinizle birlikte nice nice seneleriniz olsun, kalpleriniz hep ferah olsun!...

Dogum gunu kutlama dilekleriniz icin herkese ayri ayri tsk lerimi sunuyorum, canlarim eksim olmayin, daha nice dogum gunlerinde beraber olmak dilegiyle ins

Valla bu adam sizi yiyor gibime geliyor ama hadi hayirlisi. Isiniz aksamasin, green card basvurusu teklemesin de ct scan ne gerekiyorsa yapin bari.
Bir kere benim bildigim oyle uscis'e gidecek doktor raporuna rontgen montgen koyulmuyor. Ben esimin basvurusunu kendim yaptigim icin biliyorum doktorun doldurmasi gereken formu, rontgeni ekleyin falan demiyor, rontgende verem bulgusu var mi onu var ya da yok isaretliyor doktor. Goren de sanacak uscis'te doktor gorevli var, doktor raporlari onun onayindan geciyor, geri yollayip ct scan yapin diyor, hahahayt diye gulerim buna. Siz bu adamin cektigi rontgen ve ct scan kopyalarini isteyin bence, size ait sonucta vermek zorunda. Olur da baska bir doktora giderseniz gosterirsiniz. insallah her sey temiz cikar, basvurunuz da sorunsuz ilerler. su doktorun ismini dm yazsana bir yelpten falan bakayim, baskalarina da boyle ct scan istediyse yazmislardir belki.

Az daha unutuyordum sana yazmayi, halan saskinim sira ile dogmus olmamiza :))
Cnm sana guzel yillar dilerim,ins gelecek yillar sana sans ve mutluluk getirir..ilk anne olarak dogum gunun ama galiba en buyuk hediyen suan yaninda olan dunya guzeli Lara kadar olamaz di mi? tabiki kesinlikle evt ..ben esimin dogum gununde onunda 15 inde idi,.hediye olarak ilk Mahiri bir guzel kurdele ile fiyonk yapip vermem oldu, Ondan daha guzel hediye olamaz oda cok sasirdi ve mutlu oldu :))

hayir isin bir de radyasyon boyutu var...ct scan da radyasyona maruz kalacak ki bana da bosu bosuna yapiliyormus gibi geliyor...simdi anlamadigim verem kan tahlili+rontgen ile kesin teshis ediliyor mu edilmiyor mu? ben ediliyor diye biliyorum...haa, diyelim adam veremden degil de baska bir cesit tumorden suphelendi...o zaman ilk once daha detayli blood work istemesi lazim...scanlar en son...

Son düzenleme:

Valla cemrecim, ben doktorum ama yanlis tur doktorum :) O yuzden "bir bildigi vardir" diye dusunmek istiyorum ve sonuclarin temiz cikacagini umuyorum. Anladigimca kan tahlili yapmamislar, bir deri alti antijen testi var ondan yapmislar. Ama biz verem asisi oldugumuz icin kucukken, turklerde hep pozitif cikar o. Vucudumuzda inaktif verem mikrobu var sonucta, test de bunu gosteriyor. Onemli olan su anda bu inaktif mikroplar aktive olup cigere yerlesmis mi vs. seylere bakmak ama bunun normalde rontgende gorulebiliyor olmasi lazim, ct scan'e gerek olmamasi lazim ama adam ne gorduyse artik kesin tani koyamadi demek ki rontgenden. Ben rontgende "acaba?" dedirtecek bir verem bulgusu varsa baska etkileri de olur (en bariz kilo kaybi) diye dusunuyorum, adam bunlara bakmamis pek. bu green card raporlari sayesinde para kiran bir suru doktor var (e.g. turkiye'de amerikan hastanesi immunoloji bolumu!!!), ztarlarin kendi aile doktorlari olsaydi onun teshisine guvenebilirdik, bu adam hic guven vermedi bana. su noktada geri donus yok, sonuclar iyi olsun diye umalim ztar'in esi icin.

cok guzell sekerler, sofra, su kiyafet asma olayiniza da bayildim ve sandalyeler de cidden ayniymis :) terlik ben de almadim, en son su bir ara populer olan chinese file tarzi hafif terliklerden koydum dusunmeyi biraktim :)

kizlar ben de hic agri sizi yok, doguma bu kadar yakinken bu kadar sancisiz olmak ilginc. agirlik disinda tik yok henuz. bakalim ocagi bekler belki bebis.

melegim isim onerilerin cok guzel :) birkac isim var aklimizda, dogumda supriz olarak koyucaz bakalim.

esra gecmis dogum gunun kutlu olsun, bu arada bizim bebisler oglak olacak oh titiz olurlar yasadik :)

Kıyafet asma işi süper olmuş ya bayıldım ne şekerler onlar öyle,herşey süper görünüyor, bebek şekerleri de çok süslüymüş) derya kuzusuna bol bol anı olacak bunlar. Bu arada çok geçmiş olsun, baban kalp krizi geçirmiş, canım ya sana da söylememişler.Allah sağlık sıhhat versin.Anneler burda yemek,ev işi şu bu derken vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorlar ama babalar sıkılır gerçekten,bende daha bugün diyordum babam gelse acayip sıkılırdı.Bizde Türk kanallar da yok,arada annem birkaç izlediği diziye netten bakıyor,pek vakti kalmıyor zaten.Bugün de bir arkadaş grubumuz vardı bebek gelmeden onları ağırladı.Ben de üzülüyorum kadın iş yaptırmıyor epey yoruluyorlar,canları sağolsun.

Terlik işimi benim annem halletmiş) ahah iyiki çoğu şeyi getirmiş ben tembellik ile yalınayak gezerdim hastanede)
Ağrı sızı bende de pek yok silgi ama geçen haftaya göre ağırlaştım, ayrıca arada bel ağrım tutuyor,iki gün önce ilk defa kasığıma çok şiddetli sancı girdi snaiyelik sürdü, woww dedim bu bile etkili doğum sancısını düşünemiyorum dedim:)) eşim de hemen sancı mı başladı zaman tutalım mı, eva geliyor eva yalele yalele diye türkü mırıldanarak gaza geldi:))) hevesi kursağında kaldı tabiki! gerçek doğum sancısı gelsin ben onun suratını göreceğim böyle olacak mı, buarada sanırım doğuma girecek, cesaret geliyor bazen kendimi hazırlamaya çalışıyorum gireceğim diyor bazen de ben öyle birşey demedim daha duruma göre diyor:)) Hamileliğimiz iyi gidiyorsa ilk bebek olduğu için geç gelebilir kızlar, doktor ve etraftaki herkes öyle diyor, yine de bu bebelerin işi belli olmaz çarşamba yani yarın dr.kontrolüm var, alttan muayene olacağım açıklık var mı diye bakacaklarmış,hadi bakalım bu haftayı da güzelce devirelim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…