Amerika'da Hamilelik

Hadiyin kizlar az kaldu yahu, sunun surasinda ne kaldi dimi,valla sizlerdeki heyecan kadar bendede cok var...her gelmemde cemrenin dedigi gibi doguran varmi meraki ile geliyorum..birde uc insanoglu gelicek varmi bunun otesi,hemde oglak olucaklar oy oy degmeyin keyfime...burctaslarim benim, silginin dedigi gibi disiplinli olurlar ins..ama arada birde espri yapmayi bilsinler ,Marlin senin gibi mesela ruyalari matrak olsun, anlatimin bile hostu valla gulerek okutuyorsun,,
Karla gelsinler ama guzel gelsinler..

marlincim senin 7 ocak, az daha bekliycen...senin bebis sabahin korunde uyanmalara, harekete cok aliskin oldugu icin kasilmalar kolay kolay etkilemez onu

Doğru diyorsun meleğim ne kaldı ya,9 ay ne uzun geldi ama şu son haftalar geçmek bilmiyor:)) 3 inatçı keçi geliyor,oğlaklar disiplinli olduğu kadar matrak ve espirili olurlar.Benim yükselen koç, ondan da çok etkilenirim.Ama bir oğlak bebesine yavrum ders çalış demenize gerek kalmaz kızlar,dizini büküp çalışır,sorumluluğunu bilir,eğlenme vaktini de doyasıya çıkarır.
Benim rüyalar çok bölündüğü için hatırlamakta zorlanıyorum, yoksa illaki matrak ve abuk birşeyler görmeye hala devam ediyorumdur:))

Bugün bizim Eva'nın yatağına cibinliğini taktık) ayy annem süsleyecem de süsleyecem diye tutturdu.Anasına inat süslü olacak benim Eva kızım deyip duruyor,ben de gizli gizli dinleme sen anneanneyi, kendine has bir tarzın vardır elbet çizginde kal yavrum diyorum:))

marlincim senin 7 ocak, az daha bekliycen...senin bebis sabahin korunde uyanmalara, harekete cok aliskin oldugu icin kasilmalar kolay kolay etkilemez onu

3 gün bekleme çok değil bekleriz 7 ocak tarihini de) doğru diyorsun cemrecik bizim bebiş gürültü,harekete çok alıştı kasılmalar ona vız gelir.Ama işten ayrıldığımdan beri evde dinlenme halindeyim, akşamları eşim işten gelince dışarı çıkıp gezelim diyorum.Hem annemi gezdirmiş oluyoruz hem yürüyüş oluyor.Hava çok soğudu dışarıda çıkıp gezmek imkansız oldu.
Artık bizimkinin de hareketlerinin azaldığının bugün farkına vardım.Akşamları hareket halinde zaten.Ama gündüz hissetmedim hareketini hemen müzik dinletip tatlı yedim,şöyle bir kıvrıldı.Çok yazık yaaa yerleri kalmadı.Bir de doktor kafası çok aşağıda diyor,hıçkırıkta çok tutuyor,daralıp bunalmıyor mu yaw

Bugun de dogurmadim sevgili topic... Hehehe. Bugun biraz asagida batma gibi bir seyler hissettim, ozellikle ayaktayken. Engage ediyordur umarim.

Annem yazik gunlerdir utu yapiyordu, bugun hepsi bitti, yerlestirdik bir guzel. Hastane cantamizi da hazirladik sonunda, melegimin gazabindan kurtuldum . Hala yanimiza alacagimiz snackleri hazir etmem lazim ama ben ve bebisin esyalari kondu. Coconut water iyiymis laborda, rehydration icin, icinde elektrolitler varmis. Doula dedi. Coconut milk degil ama, su, trader joesda sularin yaninda zico marka satiliyor. Simdi bir de yarin kendi odamizi temizleyip bebise hazirladik mi tamamdir! Ilk aylarda suslu odasinda degil yanimizda yatacak malum. Bu playard mattress gelmedi, onu bekliyorum, sonra her sey tamam olacak!

Meme uclarini kremlemeyi ihmal etmeyin kizlar. Bunu yaparken fazla cekistirmeyin ama

Ne garip bir his, heyecanla bekliyorum ama sanki dogumu yapacak ben degilim.

Bende hala dogurmadm :) nst'de biraz sanci goruldu pnun disinda hersey ayni. Bugun yine kanli akinti geldi hafif ama. Sizde yok mu marlin koko? Dr normal oldugunu soyledi. Bugun de biraz once isirma, batma yogun hissettim asagi iniyor belki. Simdilik boyle, kend iyi bakin :)

ayyyyy ne guzel yaa dogum heyecanlari basladi

nssil bir his kizlar insan dogursam da hemen bir yasina geliverse mi diyor ne diyor

iyi bari cemreyle benden once bir suru tecrubeli anne olacak burdaaa ne guzel..

bu arada cemre nicin ticker yapmiosun ya. gorelim kac haftalik olmus mercimek.

nolurki uclarini cekistirsek

silgi, sana da 12 ocak'i verdim gitti

canim biliyorsun ben kotu bir deneyim yasadim kalp atislarini duymaya gittigimde...kalp atislarini duyayim oyle yapacagim tickeri. gecen sefer tickeri kaldirmak cok kotu koymustu 7 ocak da randevum var bakalim:18:

12sine kadar bekletmezler silgiyi ya, induce ederler. 42. Haftasi olmuyor mu 12si?
Off, belirsizlik ne garip.

Koko artık hazırsın sende oh oh hadi bakalım haftaya birer birer sağlıkla gelsin bebeler. Ben ilk olarak silginin doğuracağını tahmin ediyorum, zira bende kanlı akıntı falan henüz yok.Sadece kasılmalar var,bir belirti göremiyorum:) dün gece yatarken doğum nasıl olacak napacağım acaba korkuyor muyum diye kendimi yokladım sonra vazgeçip uykuya daldım:)) düşünmek, hayal etmek fayda etmiyor o an ne bekliyorsak onu yaşayacağız.

Cemrecik 7 Ocak'ta güzel haberler bekliyoruz senden inşallah üçümüzde doğurup bebişleri kucağımıza almış oluruz o zamana kadar.
Meme uçlarını arada unutuyorum ben dur gidip kremleyeyim:)

Gecen aksam gogus kremini surerken kokonun dedigi gibi sanirim meraktan biraz gogus uclarimi cekistird :) hem cok az bi sivi geldi hem de epeyce gogsum agridi. Koko hakli, kurcalamamak gerekiyor gercekten.

aynisini bende yasadim canim hem de kalp atislarini duyduktan sonra ..

ben simdi duydunuz diye hatirladim da ondan oyle yazdim kusura bakma lutfen hic ama hic hatirlatmak istemezdim..

yakinda konuverir ticker in buraya insaallah

Kasilmalari baslatip dogumu trigger ediyormus ama o arada bebis strese giriyormus kakasini yapabiliyormus. Uslu durun!

heeeeee duymustum bunu cok ciddi bisey ya..

tamam kuzu saol

Gecen aksam gogus kremini surerken kokonun dedigi gibi sanirim meraktan biraz gogus uclarimi cekistird :) hem cok az bi sivi geldi hem de epeyce gogsum agridi. Koko hakli, kurcalamamak gerekiyor gercekten.

kurcalama kurcalama en iyisi bencede. sur gec nasil olsa dogumdan sonra minik bir canavar tarafindan kurcalanacak yeterince

bence de marlin.. yapabiliosak o korkulari, ya da heyecani, ya da dusunceleri o ana birakmak lazim diye dusunuyorum.. insaallah en kolay, hizli ve saglikli sekilde gerceklesir hepimizin dogumu

12sine kadar bekletmezler silgiyi ya, induce ederler. 42. Haftasi olmuyor mu 12si?
Off, belirsizlik ne garip.

yok o kadar bekletmezler, ben cuma alir diyordum dr ama cok sukur simdilik yolundaymis hersey. ocaga bir girsem rahatliycam, sonra gelsin artik :) suni sanci da istemiyorum, ins normal yolunda ilerler hersey.

marlin geceleri ben de cok kuruyorum dogum anini, annemlere belli etmemeye calisiyorum ama telaslaniyorum nasil olacak dye. bu arada gidecegim hastane lavman da yapmiyormus, bir de o korku sardi. acaba evde alip kendim mi yapsam gitmeden once? nasil bisey bilmiyorum ama zor degildir muhtemelen, bazilari da dogumu hizlandiriyor yazmis. siz ne yapacaksiniz o konuda?

ztar siz de bu zamanlara gelir, saglikla kucaginiza alirsiniz ins. bizim haftaya olur galiba, bakalim nasil hikayelerimiz olacak.

simdilik catlak yok. dogumdan sonra karin buzuluyor mu acaba? esra sen korse taktin mi? su kulotlu korseler dogumdan sonra acitir diye postpartum corset mi alsam diye dusunuyorum.

koko, marlin siz aldiniz mi korse?

simdilik catlak yok. dogumdan sonra karin buzuluyor mu acaba? esra sen korse taktin mi? su kulotlu korseler dogumdan sonra acitir diye postpartum corset mi alsam diye dusunuyorum.

Ben de henuz catlak yok; sadece bir bacagimda kucuk bir yerde hafif varis oldu o da ayakta calismaktan sanirim. Ben korse falan almadim; aslinda egzersiz oneriliyor ama iste hemen yapabilecek miyiz.Esra da kullanmadi sanirim ona sormak lazim.
Dun de esim anneme gobek bagi dusmeden bebegi yikamayalim diyor; annem de ben hep yikadim diyor, orayi kuru tutarak bebek yikanabilir diyor; fransada dogduktan sonra yikaniyormus;burda da bazi hastaneler de yikaniyormus hatta gosteriyorlarmis.Yaz bebeklerini sicaktan dolayi doktorlar yikayin diyormus;bizimkiler kis bebesi napcaz:)
dun babiesrus tan fisher price marka diaper bag aldik; esim alisveris canavari benim benden daha akilli alisverisler yapar hep; onun da tasiyabilecegi tarzda bir canta aldik; kendisi dedi bende yerine gore tasirim duzgun birsey alalim dedi:);ilerde normal canta gibi bile kullanilir yani. Banyo kuveti hala almadik annem su kendiliginden dusu falan olanlardan alalim deyip durdu; sizler naptiniz?

ya lavman yapsalar ben itiraz etmezdim ama iste onu erken yapmak gerekiyormus, biz evde olacagiz dogumun o evresinde. ben kendi kendine bir seyler yapma derim. ne bileyim ben hayatimda fitil mitil kullanmadim hic, o yuzden hic cesaret edemem. kuru kayisi ye ustune su ic, dogal lavman :) ben dogum odasini batiracagim, buna mental olarak hazirliyorum kendimi!!!

ben korse almadim ya. almaya niyetliyim ama degisik degisik seyler var ne alsam bilemedim. hastaneden isterim, belki onlar verirler bir sey. vermezlerse amazon'dan ismarlarim bir sey iki gunde gelir. esra boyle spandex gibi bir sey almisti, kullaniyor mu acaba? kolay ve kullanisli mi ki yorum yapsa da biz de ona gore alirdik belki aynisindan.

Bende catlak oldu ama gobekte hic yok, popo ve bacaklarin ic kisminda, ne alakaysa. Beni cok rahatsiz etmiyor acikcasi (selulitler rahatsiz ediyor mesela). Dogumdan sonra bir tur egzersize girismem lazim kesin. gobek nasil olur bilmem ama bacaklar icin sart!

Banyo kuveti ben secmistim ama daha ismarlamadim. O kendinden dusu olanlari ben de cok istiyordum ama baktim baktim yorumlari cok okudum, i ih, cok sorunluymus onlar. Fikir super ama uygulamada biraz yaya kaliyorlar anladigimca. Duzgun bir su akisi olmuyormus dus kismindan falan. Sanirim normal kuveti alip bir de kova ve tas ile doldurup doldurup dokecegiz. Bizim kuvet cesmesine gecebilecek bir telefon-dus basligi ismarladim, o da olmadi, kaciriyor her taraftan. bu hortumlu/telefon dus sevdamdan vaz gecmek zorunda kaldim, onunla cocuk yikamak cok daha kolay olurdu halbuki.

Eger sizin dus ve kuvet birse, dus basligina ufak bir mudahale ile telefonlu dus yapilabiliniyor, Hotel Spa® Multi-Shower Slidebar Showerhead - Bed Bath & Beyond mesela bu (ara bir suru degisik cesit var), esin takiverir mevcut kafayi cikarip onun yerine. bizde malesef dus ayri kuvet ayri, bu teknolojiden faydalanamiyoruz!!!

Iste boyle kizlaaar. Ben bugun dogururum diyordum ama tik yok hala :) Son 10-12 gun. Yeni yil meni yil beklentisi yok bu sene, tek bekledigimiz gun dogum gunu, 2013'e de boyle girecekmisiz :) Hadi hayirlisi (hepimiz icin)!

Selam Kizlar,

Biraz gecmisi okudumda merak edilen seyler var :) Cevaplayim dedim :)
Silgi cim lavman hicbir hastane yapmiyor eger suni sanciyla gidersen benim yontemi uygula bana ebe lavman dogumu hizlandirir dedi.Benim kasilmalar agrilar gelmeyincede birazda isleride geldi lavman yapmak .Evde yapma derim ben.Fitil gibi degil lavman.Su goruntusunde bir sivi makattan iceriye sikiliyor.

Kokoooo senin daha 2 haftan var :)) acele etme :) Bence de once Silgi dogurur sonra Marlin sonra koko.

Marlin bende senin gibi ne olacak dogumda acaba diye dusunurken uyuyakalirdim :))

Bebekler yikaniyor gobek dusmeden annen hakli oraya su gelmeyecek sekilde yikayin.Hastanede uygulamali gosteriyorlar.Bizim gobek 9.gun dustu.

Haa birde istediginiz kadar krem surun yine aciyacak yine aciyacak :)))) bende tam gamli baykus :)) gercekleri soyleyim umut etmeyin diye sizi dusundugumden yani :)))

Koko ben kullanmadim o korseyi cunku biraz o konuda sansliyim galiba benim gobek 3.hafta gitti sarkmada yok eski hali gibi oldu.Sadece kahverengi cizgi cok belirgin.Benim 4 kilo kaldi o da galiba totoda :) Hafif bir zenci totosu goruntusu var :)

Silgi cim hic korkma dusunme kurma .Insallah hepinizin dogumu kolay olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…