Amerika'da Hamilelik

bulmussun galiba, bulamadiysan haber ver yine, benim bilgisayarda bir yerlerde save edilmis vardir herhalde. ben images.google.com'dan i94 diye arattimdi galiba.

Bir de tr'dan ailesi geleceklere bir onerim daha olacak nacizane. Malum anneler artik genc degiller, cesitli saglik problemleri yasayabilir, doktora gitmek zorunda kalabilirler buradayken. gelmeden bir seyahat sigortasi yaptirsinlar, cok pahali olmuyor. burada bir doktor masrafi olursa (ki biliyorsunuz faturalar ucuk cikabiliyor sigortasiz) en azindan bir kismini geri donunce geri alabilirler bu sigortadan. bir incelesinler en azindan mevcut travel insurance policyleri. ben bizimkilere hep yaptirtiyorum, ne olur ne olmaz diyerek. tabii temennimiz sapasaglam gelip donmeleri :)

@crazymom
pf buralardadaki olumsuz seyleri okudukca ben de etkileniyorum, cok okumakta zararli mi ne. korkular icinde geciyo gunlerim normal mi bunlar bilmiyorum.

Canim ya hepimiz ayniyiz,okuyoruz sonra da korkuyoruz boyle:)aslinda okumasak daha iyi gereksiz yere aklimizi karistiriyoruz.
En guzeli dua edip Rabbimize siginalim yavrularimiza saglikla kavusalim ins.
Kotu dusunmeyelim ki kotu olmasin dimi[/QUOTE]

[evet aslinda zihni cok karistirmamak gerek, bi de insanlar su donemde kotu kotu seyler anlatiyor. ne anlayissiz insanlar var anlamiyorum. ins duzelir deyip geciyorum. sonra da eve donup gunlerce dusunuyorum. bol bol dua etmeli dedigin gibi.[/QUOTE]

Hamile oldugunuzda insanin en cok yuksek morale ihtiyaci oluyor bu yuzden dediginiz gibi her olumsuz seyi okuyup kasvete girmemek lazim allah ins yardimciniz olur kizlar herseyin en guzeli olur umarim..

Oyy ne kotu aksilik olmus canim gecmis olsun ama sonunda varabilmissiniz ya guzel olan o olmus ...bundan sonra heryere dua ile cikin canim inan daha bereketli oluyor her is ..ins yasamazsiniz bir daha

Kizlar ben 7.ayima kadar kizim olcak saniyordum ki o zamana kadar malum ilk bebek heyecani ile herseyi almaya basladim ve pembe agirlikli olmak uzere elbiseler vs..
aldim da aldim ve sonunda bebegimin kiz degilde erkek oldugunu ogrendik ve bundan sonra unisex aldim sizde tavsiyem unisex alin alicaklarinizi bebek dogmadan insan emin olamuyor

oyy masallah gule gule giyinsin bebesin canim cok guzeller valla bittim

Masallah ne guzel cikmis

melegim ne bilim yaa duasiz mi ciktik acaba ?? yola hep dualarla cikiyorum ama .. zaten arabaninda 2 tane kayisi kopmus. Akudede sorun varmis. bu aksam alacakmisiz arabayi.. cok sukur cok yuklu bir fatura cikmadi. cunku su zamanda hic yeri degildi yeni bir araba almanin...
sen nasilsin bebisinle?? emzirme olaylari nasil gidiyor.. en cok aklima takilan sey.. acaba bende emzirebilecekmiyim...galiba sabirli olmak lazim

herkese merhaba kizlar guzel anne ve adaylari

bugun nasilsiniz bakalim. ben gece 3 te uyudugum icin bugun gec kalktim.. simdi cayimi iciyorum..

Hamile oldugunuzda insanin en cok yuksek morale ihtiyaci oluyor bu yuzden dediginiz gibi her olumsuz seyi okuyup kasvete girmemek lazim allah ins yardimciniz olur kizlar.

Aynen cnm,her duydugumuzu nette arastirmamak,her gordugumuz olumsuz olaylari okuyup acaba bizde de cikar mi? Benim basima da gelir mi diye bosuna sabri da tuketmemek lazim. Dunya sinav dunyasi ve herkesin bir sinavi var oyle dusunmek lazim.

Kizlar ben 7.ayima kadar kizim olcak saniyordum ki o zamana kadar malum ilk bebek heyecani ile herseyi almaya basladim ve pembe agirlikli olmak uzere elbiseler vs..
aldim da aldim ve sonunda bebegimin kiz degilde erkek oldugunu ogrendik ve bundan sonra unisex aldim sizde tavsiyem unisex alin alicaklarinizi bebek dogmadan insan emin olamuyor

Iste bunlari cok okudum nette:)))bende o yuzden 7-7,5 aylikken basladim almaya esyalarini bebisin. Hala bile tereddutlerim var acaba diyorum degisirmi cinsiyet?baby shower'i da bu yuzden yapmak istemedim:)))neyse surpriz olucaksa da olsun raziyim zaten kiz istiyoruz:))))

oyy masallah gule gule giyinsin bebesin canim cok guzeller valla bittim

Aminn ins. Allah razi olsun cnm.

Masallah ne guzel cikmis [/QUOTE]

Abimize benziyomuyuz?:)))

Ben cok yoruldum bugun.Belimde agriyor Gece surekli tuvalete uyanmaktan iyi uyuyamadim.Sabah 6.30 kalktim.8 de is basi.Saat 3 te oturabildim masama.1 saat sonra cikicam .Evde yemek yok.Once markete ugramak lazim.Sonra oglus bekler.1 saat o gezdirilecek.Yemek yapacam.Ne yapacagimi bir bulsam.Sabahtan beri ne yemek yapsam diye dusunuyorum.Bugun imdaaaaaaaat diye bagirasim var :) Esimde sabah 11 aksam 9 calisyor bugun.Buna da sukur...

Nuraycim tekrar gecmis olsun cnm.Bende bijere yasamistim hemde tam hywy den exit'a girdim tam donme seridinde direksiyonum kitlendi ceviremedim orda kaldim cok sukur hyway de olmadi. Benim arabaninda kayisi kopmustu esimi aradim gelip almisti beni:)))

Yaaa bu uykuyu napicaz bilmiyorum:)))butun gun uyusam banamisin demiycem yemek bile aramiyorum:))yeterki beni biraksinlar uyuyayim,neyse simdi uyuyalom da en fazla 3 hafta sonra uykusuz geceler basliycak nasilsa(

boyle acil yemek lazim oldugunda hemen pisirmek uzere kofte yapip dondururum ben ama su anda kofte lafi bile iyyy benden uzak dedirtiyor. eger sende oyle bir durum yoksa marketten kiyma al kofte yap, yanina da bir salata bir ayran oh mis gibi saglikli yemek.

Gecmis olsun cnm,ilk zamanlar bel agrisi beni de mahvetmisti,sonradan biraz rahatliyorsun son zmnlar gene ayni oluyo malesef(
O yemek derdi hepimizde var malesef,disarda yemegi de hic sevmiyorum ben cok uyuzum yaaa:))
Evt cok sukur diyelim bence de:)))
Esra su hamilelik takviminden sende yapsana heralde diger kizlardan da bazilarinin yok,sizde yapinda kac haftalik oldugunuzu ne kadar kaldigini bizde gorelim,dun konustuk malum bende kafa yok herkesin haftasini ayini unuttum bile:)))

Sagol canim dinleneyim gecer insallah.Hamilelik takvimini nasil yapacagimi bilmiyorum.Bir el atsaniz kizlar :)
Simdi cikiyorum ben ancak islerimin bitmesi saat 9 bulur.Denicem takvimi yapmayi.

Sagol canim dinleneyim gecer insallah.Hamilelik takvimini nasil yapacagimi bilmiyorum.Bir el atsaniz kizlar :)
Simdi cikiyorum ben ancak islerimin bitmesi saat 9 bulur.Denicem takvimi yapmayi.

Canim asagidaki buyuk hamilelik takvimini nasil yapicagini anlatayim.
Kullanici kontrol paneline giriyorsun,solda profilini duzenle var ona badiyorsun sonra kisisel bilgiler kisminda bebeginizin tahmini dogum tarihi var oraya due date'ini yaziyosun ve sonra degisiklikleri kaydet yapiyosun takvimin geliyor ins.
Kolay gelsin:))))

Sanada merhaba canim ...emzirme durumu dedinde; cok sukur emziriyorum ama yetmiyor bu yuzden mamada veriyorum , benim oglan cok zayif dogdu ablasi bu yuzden simdi doymuyor habire ac bizde takviyeli devam ediyoruz beslenmeye ..mama verdigim icin kabiz sorumuz var bazen 3 gun poo yapamiyoruz tabii sonucta da cok sancimiz oluyor ...gerci ilk zamanlarda bebeklerin hepsinde ayni sorunlar olur colik ve poo sorunu bizde de aynen devam..kirkimiza az kaldi belki degisir diye umitle zamanimizi bekliyoruz ..
Bu arada sana acizene tavsiyem var guzelim :44:sen sen ol bol bol ama bol bol yat uzan hatta yuvarlan yataktan kalkma keyif yap inan dogumdan sonra cok uykusuz kaliyor insan simdiden enerjini depola ki bebegini guclu buyutebilesin gerci hamileliligin son zamanlarinda da insan cok uyuyamiyor ama bu dedigim baska oluyor benim valla tipim kaydi uykusuzluktan ama inan allah guc veriyor yoksa benim gibi keyfine duskun biri asla dayanamazdi yoksa iste mevlam gondedigi yavruyuda koruyor anasina sabir vererek..

Abimize benziyomuyuz?:)))[/QUOTE]

supersin yaa ben pek benzetemedim ama allah anali babali buyutsun ins canim bu arada abisi de cok yaman bir delikanliymis hani

Kesinlikle uyuyun aman sakin su aralar uykunuzdan eksik kalmayin.. kizlar valla ben cok ozluyorum anam off nerde o deliksiz uyudugum 7 saat uykular ah ah ama herseye ragmen degiyor onlarda olmazsa valla cekilir degil oglumun yuzune bakiyorum unutu veriyor insan tum yorgunlugunu sikayet etmemek lazim allah muhafaza mevlamin gucune gider falan allah gostermesin dimi

Abimize benziyomuyuz?:)))[/QUOTE]

supersin yaa ben pek benzetemedim ama allah anali babali buyutsun ins canim bu arada abisi de cok yaman bir delikanliymis hani

:))))aaa ben cok benzettim ama,yanaklar ayni abi gibi:))
Abimiz 6 aylikken 11 kiloydu ama simdi Afrikali cocuklar yaninda toplu kalir:)))
Uzuliyorum ama yememiz cok iyi degil bu arada abimiz kucuk degil 6.5 yasinda:))

Kesinlikle uyuyun aman sakin su aralar uykunuzdan eksik kalmayin.. kizlar valla ben cok ozluyorum anam off nerde o deliksiz uyudugum 7 saat uykular ah ah ama herseye ragmen degiyor onlarda olmazsa valla cekilir degil oglumun yuzune bakiyorum unutu veriyor insan tum yorgunlugunu sikayet etmemek lazim allah muhafaza mevlamin gucune gider falan allah gostermesin dimi[/QUOTE]

Valla ben dogsun sadece ben cekmiyim agirligi diyorum artik,malum bizim ev kslabalik kizim zaten ben bakicam sana vermem diyo:)))gece uyuyamasamda gunduz uyurum heralde kizim kucuk anne cunku cok beceriklidir:)))

Merhaba arkadaşlar,

Bugün sabah ilk doktor muayenimizi olduk:) Önce idrar örneği aldılar,sonra PAP smear testi yaptılar ve sonrasında bebişe ultrasonla baktılar,inanamadım:) orda canlı birşey hareket ediyordu kendi kendine:)müthiş bir duyguymuş gerçekten,eşimle ekrana kitlendik kaldık.Kalp atışlarını 10.haftadan sonra duyacaksın dedi doktor,ama şimdi aslında duyabilmeliydim.sonuçta 9.haftamdayım.2 hafta sonra kan tahlilleri için randevu verdiler.Doktor herşeyin normal ve sağlıklı olduğunu söyledi:) Yalnız smear testi sonrası kanama olabilir dedi,biraz lekelenmem oldu.Normal sanırım

Vitamin vermedi ben de sormayı unuttum,yolda aklıma geldi gelecek muayenemde soracağım.Ayrıca 2li test veya 3.test seçeneği sundular.İkisi birden olsun dedim.Olmaz birini seç dediler,saçma geldi bana...doktor 2liyi önerdi,bişe çıkmazsa 3lü teste gerek yok dedi.Ayrıca cystic fibrosis genetic diye bir test yaptırmak istiyormusun diye form verdiler.Sigorta karşılarsa ok dedim.Ama ne olduğunu bilmiyorum.

Benden haberler şimdilik böyle:) herkese sevgiler

Canim hosgeldin ve cok guzel haberlerle gelmissin cok sevindim:)))
Oncelikle bana da ilk gittigimde ayni testleri yapmislardi,yanliz benim 7. Hafta da kalp atislarini dinlemistik seninkini niye 10. Haftaya uzatti acaba,benim kan tahlillerimide ayni gun yapmislardi. Her doktorun uslubu izledigi yol farkli oluyor demek.
Lekelenme normal korkma ondan da.
Benim vitaminlerimi ilk gittigim gun yazmisti hemen vitamin ve omega3.
2'li testi once yapiolar eger Allah korusun birsey ters giderse ona gore 3'lu testi yapiolar,sen istersin de cnm biliyosun burda bizim istegimizle olmuyo hersey sigortanin istegiyle oluyo malesef,gerek olursa yapilio onlarda oduyolar
O son soyledigin testin ne oldugunu bilmiyorum bize sordumu onj bile hatirlamiyorum cnm onda yardimci olamiycam(
Ne guzel hersey yolundaymis bak,gelicek randevuda da bebisin kalp atislarini duydunmu Allah'in izniyle senden mutlusu yok:)))
Darisi bekleyen arkadaslarin basina ins.

Cok sevindim senin adina :) Ben smear testini son 6 yildir her sene oluyorum.Hamile kalmadan 5 ay once olmustum.Senede bir kez oldugu icin hamileyken olmadim.Kanama normal demis doktor endiselenme.Bence de 3 lu teste gerek yok.2 li olacaksan.Link eklicem Cyctic fibrosis icin yardimci olur sana.Bencede sigortanin karsiladigi butun testleri ol.

http://www.geneticalliance.org.uk/docs/translations/turkish/8-cf-t-turkish.pdf

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…