Amerika'da Hamilelik

ben de cok severim korku, orphan diye bi film var siddetle tavsiye ederim :)

Hayret benim gibi korku filmi seven birileri var cok sevindim ve sasirdim:))))
Genelde soyledigim herkes bana deli gozuyle bakiyor:)))esim olse izleyemez o komedi takilir,amaaaa cocuklarimi ayni kendime benzettim hepsi korku filmi seviyo:)))en kucuk bile anne ben yaninda oturayim kotu bisey cikinca gozlerimi kapat diyo:)))esimde cok kiziyo cocuklari piskopat yapicaksin diyo:))))

O filmi izleyeli cok oldu tatlim bende begenmistim.
Az once Insight diye bir film izledim bayahi guzeldi begendim:))
Ben oyle testere tarzi filmleri sevmiyorum hani bi manyak olur herkesi keser dograr o filmler cok sacma geliyor:)))ben daha cok hayaletli ruhlu filmleri seviyorum:))))

silgicim kiyamam yaa sen baslamissin duygusal modlara, cok normal, hormonlar tavan yapiyor.
artik kimi agliyor gorsen aglarsin, esin bisi dese alinirsin.. cok normal bunlar canim

tickerlarada bayildim kizlar , gulegule kullanin :)))

ablacim bende hamilelikten once cok severdim izlerdim de, ama her turlusunu, testerenin hepsini izlemisimdir mesela..

ama daha 7 haftalik hamileydim..doktora bile gitmemistim. dehset tuneli diye bir film var. ingilizcesini bilmiyorum..onu izledim ve film bittigi anda benim tansiyonum dustu bayildim.. yani korkudan kendimi okadar cok kasmisim ki bittigi gibi bayildim. ogun bugundur izleyemiyorum..

Ya iki gundur baya yogun gecti hic bakamadim buraya Turkiyeden arkadaslar geldi buraya yerlesmek icin. Havaalaninda bulusacaktik gece 1 de onlari karsilamaya gittik ama malesef bulamadik Ucaklari 20 dk erken gelmis biraz bekleyip otellerine gitmisler... Baya yorulduk gece gece bebisimle Simdide onlara ev ariyoruz.. Yarinda yogun bi gun olacak yine ev bakicaz... Yani muhabbetleri cok takip etme firsatim olmiycak Neyse bende bakma firsati buldukca paylasirim artik biseyler... Bu arada benimde dun doktor randevum vardi, melegimm iyiymis cok sukur... Artik 15 gunde bir randevu verecekler... Doguma yaklastikca heyecan ve korkular artiyo bende kizlar yaaa :18::18::18::18:

Kizlar dogumdan sonra gelenlere vermek icin bebek sekeri tarzi hediyelik nereden alabilirim online site oneriniz var mi , Kizimda Tr. deydim kendim keseler yapmistim lavantali bebek magnetli, Burda bilmiyorum. Nereden bulabilirim Boyle malzemeleri yada hazirini

Bebekleriniz icin alisverislerinizi nerelerden yaptiniz?

hic bilmiyorum nerde satiliyor zaten olsada beceremem herhalde.. benim bebek sekerini annem Turliyeden getirecek, birde arkadasim kurabiye yapicak..yani kendim biseye ugrasmiyorum..
bebek alisveriside genelde marshall tarzi yerlerden, Walmart, Target gibi yerleden aldim...

Canim bende hazirlamayi dusunuyorum ablam gelince ins.
Ablam ikizleri icin hazirlamisti,malzemeleri Michaels ve joann Fabric diye bu tarz aksesuar satan yerlerden almisti. Bende ordan alip yapicam ins. Orda sekerinden tut tulune,plastik emzik veya biberon,ince kurdela baglamak icin hersey var.
Google dan search ettinmi en yakin store'u da bulursun kendine,kolay gelsin ins.

Canim kendine dikkat et cok yorulmamaya calis.
Gozun aydin bebisinden de guzel haberler almissin.
Hicccc korkma Rabbim yardim ediyor,herkes doguruyo benmi doguramicam diye dusun.
Inan bana burda cok sansliyiz Tr deki butun hamile arkadaslar sezeryan oldu,normal doguran cok az.
Normal dogum buyuk bi nimet kizlar bunu hic unutmayin.

ablacim bende hamilelikten once cok severdim izlerdim de, ama her turlusunu, testerenin hepsini izlemisimdir mesela..

ama daha 7 haftalik hamileydim..doktora bile gitmemistim. dehset tuneli diye bir film var. ingilizcesini bilmiyorum..onu izledim ve film bittigi anda benim tansiyonum dustu bayildim.. yani korkudan kendimi okadar cok kasmisim ki bittigi gibi bayildim. ogun bugundur izleyemiyorum..[/QUOTE]

Yok iste ben o tarzlari sevmiyorum sadece mode bulandirici oluyo o kadar:))
Ben hayaletli ruhlu,psikolojik olacak o tarzlari seviyom:)))
Beni bayiltacak bir film simdiye kadar hic seyretmedim:)))ben odun gibi hic etkilenmiyorum yaaa:))

Soylenmis zaten joann's ve michael's diye el isi dukkanlari var, amanin her turlu malzeme var. Ikisinde de "baby shower"lar icin ozel bolum var (bridal shower ve dugun malzemelerinin yakininda oluyorlar genelde). O bolumde o aradigin torbaciklardan da var, her sey de var, isini cok kolaylastirir. Yalniz fazla kaptirma, pek ciciler, her seyden almak istiyor insan ama cok pahaliya patlar!!! Ozellikle joann's de kumas bolumu var, tul falan kestirip alabilirsin oradan (kapi susu falan yapacaksan).

Ben aslinda fotograf eklemek icin yaziyorum. Arkadasin baby showerini ben yapmistim, misafirlere "favor" olarak kendim hazirlamistim boyle torbaciklar. Icine lavanta ya da potbori koydum, cekmecelere konabilir guzel koksun diye seklinde dusundum. Bakalim resimleri ekleyebilecek miyim blogumdan:
http://cilginsapkaci.files.wordpress.com/2010/05/img_0618-1.jpg
http://cilginsapkaci.files.wordpress.com/2010/05/img_0611-1.jpg
http://cilginsapkaci.files.wordpress.com/2010/05/img_0630-1.jpg
http://cilginsapkaci.files.wordpress.com/2010/05/cimg6591-1.jpg

Daha detay istersen anlatirim.
Fotograftaki nazar boncuklarini fimo ile kendim yaptim :)

Ellerine saglik cnm cok guzel gorunuyorlar.
Bende seker yerine lavanta yada ppotbori koymak istiyorum,bunlarida mi Michaels'dan yada joann'den aldin.
Seker kalici olmuyo cunku kokulu torbalar daha hos oluyo.

Ay sormayin ya, ben de dun bir dagildim, agla zirla. Gorunurde bir sebep bile yok, oyle aglama krizi geldi agladim acildim. Bu dengesizligime ben de sasirdim :))
Balik demisken. Dun (bu bulantilarla hangi akla hizmet bilmem) netflixten anthony bourdain'in no reservations programinin eski bolumlerine bakayim dedim, yunan adalarina gittigi bolumu actim. Boyle izgara baliklar yedi, nasil canim istedi. Bizim burada guzel bir "broil" balik yapan yer var, ama buradaki baliklarda bir hamsi bir levrek bir cinekop lezzeti yok, hic tat alamiyorum. Anca somon yerim gitsem de, neyse ki onda civa az omega3 cok. Bugun oglen eger kendimi iyi hissediyor olursam gidecegiz herhalde. Balik daha cok yemem lazim ama olmuyor, olamiyor.

Ya benim bulantilar bir hos. Sabahlari genelde iyiyim, ogleden sonra yavas yavas kotulesiyor. Ama benimki boyle "ogg ogg" seklinde bir sey degil, mide bulantisi degil de baska bir sey mi bu diye suphelenmeye basladim. Ogleden sonra sizip kaldigim oluyor. Dun cok feciydi mesela, kanepeye uzanmistim kalkamadim. Basim agriyordu kalkinca. Bol bol su icmeye dikkat ettim ama fayda etmedi. Bende seker sorunu falan yoktur, kilom da boyuma gore "normal" sinirlari icinde, ama gestational diabetes falan mi oluyor ne oluyor. Sali gunu randevum var, doktora soyleyecegim bunlari, ne test yapacaksa yapsin. Yani tamam hamilelik bitkinligi olacak falan da aksam 9 gibi oturdugum yerde siziyorum, sonra da en gec 10-10:30da yataga gidiyorum.

Bu nahos mide ile cok iyi beslenmek zor ama ben fena beslenmiyorum bu sartlar altinda. Hic cikarmadim sukur, o bir arti. Bir de sut icip yogurt yiyebiliyorum, onlar iyi bile geliyor -peynir severdim simdi yiyemiyorum ama. Cig havuc, salatalik, marul salatasi, cherry domates, cilek, blueberry, nektarin falan yiyebiliyorum, ceviz yiyorum, pretzel corn flake yiyorum kuru kuru. Yiyebildigimi yiyerek besleniyorum vallahi. Bir de vitamin ve omega3lerimi aksatmamaya calisiyorum.

Ama sebze yemegi demeyin bana, dusuncesi bile igrendiriyor, brokoli pirasa falan var dolapta, durduklari yerde curuyorlar herhalde, gozum gormesin deyip bakmiyorum bile dusun artik! Et cok yiyemiyorum, kirmizi et yine daha tolere edebiliyorum da tavuk i ih. Bu arada gecen gun esim firin torbasinda dana eti-patates yemegi yapmisti, onu guzel yiyebildim ve o aksam cok iyiydim, hic rahatsiz olmadim. Mide bulantilari icin yuksek proteinli seyler yiyin diyorlar, galiba gercekten faydasi oluyor.

Demin de yazdim, dun ben de "duygusal" anlar yasadim, yalniz degilsin! canim hicbir sey istemiyordu, gunduzden fava yapmistim, onun fikri bile midemi kaldirdi. niye canim bir sey istemiyor, niye basim agriyor, niye baygin yatiyorum butun aksam diye agladim. firinda patates kizarttik, yanina salata, anca onlari yiyebildim.

Ellerine saglik cnm cok guzel gorunuyorlar.
Bende seker yerine lavanta yada ppotbori koymak istiyorum,bunlarida mi Michaels'dan yada joann'den aldin.
Seker kalici olmuyo cunku kokulu torbalar daha hos oluyo.

Icine koyacak sey konusunda biraz sikinti yasadim. Seker koymam mumkun degildi, cunku bebegin ablasinin her seye alerjisi var (Allah kimsenin cocuguna vermesin bu belayi). Lavanta dedim ama lavantayi oyle kolay bulamayacagimi gec farkettim. Istanbul'da istiklal'de teyzeler satar istersen kilo kilo al, burada oyle satilmiyor ortalikta. Online satan bir iki yer buldum (amazondan buldumdu galiba) ama cok gecti ismarlamak icin. Bizim bu trader joe's denen dukkanda camasir kurutma makinesine atmak icin "laundry bag"ler oluyor, camasirlar guzel koksun diye. Hatirladim ki onlarin icindeki gercek lavanta. Evde olan birkac paketi kesip onlari kullandim bazilarina. Yetmedi tabii. Digerleri icin de banyo'daki cam fanus'a koymak icin aldigim ve artan potborilerden koydum. Onlari marshall's dan almistim galiba. Alirken iri iri parcalar olmasina dikkat etmek lazim (tabii torbaciklara sigabilmeli), cok ufak ve tozlu olunca incecik torbadan dokuluyor. Bizim bir arkadas da benim bu torbalardan gorup kendisi yapmisti, ama o kokulu -nasil desem- minik tas parcaciklari gibi bir malzeme koymus. Onlar cok agir geldigi icin torbayi asagi cekiyordu, boyle dolu dolu durmuyordu. Uzerine koku yedirilmis kozalaklar, agac kabuklari, yapraklar seklinde olan potboriler en ideali bence, cunku hafifler ve dolgun kesecikler oluyor onlarla. ay ne cok bidi bidi yaptim sabah sabah.

Tesekkurler bilgiler icin cnm:))
Benim vaktim var arkadaslarin hemen hemen hepsi Tr'ye gidiyor onlar donunce bebis icin party yapicaz o zmna kadar amazondan ismarliyabilirim ozmn. Senden bisey daha istesem ne olarak arattin onu Amazonda?
Dedigin gibi dolgun durmasi ve hafif olmasi daha hos olur.Ben nazar boncugu yerine belki kucuk emzik veya biberon takabilirim uclarina,ablam gelince gidip alicaz bakalim.

Silgicim ben ayin 12 de amniyosentez olacagim icin 2li ve 3lu testleri olmayacagim.Ben 35 yasinda oldugum ve ilk hamileligim oldugu icin doktor amniyosentez onerdi.Riske atmayalim dedi.O nedenle baska testlere gerek kalmayacak.

ben ne yazikki iyi haberlerle gelmiyorum. acil cagirmalarindan da belliydi zaten. bebegin kalbiyle iligli bir sorunu var. dun 10.30 girdik 3 ayri kisi bakti saat 1 de ciktik. kesin teshisi henuz koyamadilar kalp kapakcigi ile ilgili sorun gozukuyor. sali gunune arayip randevu verecekler. kalp doktorununda gormesi gerekiyormus.

beni telaslandirmak istemiyorlar bence ama bu kadar uzerinde durulmasida canimi fazlasiyla sikiyor. hanginizin bebegine bukadar uzun saatler bakildi ki ? 200 e yakin goruntu aldilar. bebegin durusu musait degilmis falan falan....
cikista ben wc ye girmistim doktor esime biseyler diyordu ben gelince konusma kesildi.
bizim persembe kendi doktorumuzla vardi gorusmemiz. bilgisayardan bizim durumumuzu gosteriyordu. esim hemen gormus kalp kisminin yaninda soru isareti varmis. yani aslinda persembe anlamis o durumu ama bana bisi demedi.
bakalim sali gunune randevumuzu alalimda sonuc ne cikacak.

Allah tum bebekleri korusun.

ah canim ya Sorun ihtimali belirmesi tabii ki can sıkıcı ama sen kendini uzmemeye calis. Doktorlar kesin bir teshis koyana kadar negatif dusunmemeye calis . Doktorlarin bu kadar yakindan takip etmesi, degisik gorusler almalari bence iyi; bir sorun varsa -ki umuyorum yoktur- simdiden teshis etmeleri daha iyi. Onlar da en ufak ihtimali degerlendirmek zorundalar, bu kadar didiklediler diye ihtimal gercek olmak zorunda degil ki. Bizi haberdar et gelismelerden. Umarim sonuclar temiz cikar.

Canancim cok uzuldum.Insallah onemli birsey cikmaz.Sali gunu iyi haberler alirsiz.Dualarim bebegin icin olacak.Allahim hepsini korusun.

loose lavander diye aradim. hatta senin icin simdi yine aradim, asagiya cikan birkac linki koyayim:

Amazon.com: French Lavender Super Blue - Loose Flower Buds - Per Pound: Home & Kitchen
http://www.amazon.com/Natural-Dried...70WE/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1338664587&sr=8-2
http://www.amazon.com/Provences-Epi...EZBA/ref=sr_1_8?ie=UTF8&qid=1338664587&sr=8-8
customers who viewed this item also viewed... kisminda daha da opsiyonlar cikiyor bunlarin altinda. yorumlara, fiyata gore begenir alirsin.
Ben senin yerinde olsam turkiye'ye gidenlere nazar boncugu ismarlardim, istanbul'da mahmutpasa'da onlari da kiloyla satiyorlar, eminim baska sehirlerde de vardir. denk gelmezse dedigin gibi bu "accent" diye satilan bebek temali seylerden koyarsin. ben pek seviyorum nazar boncuklarini, mavi mavi, eylul'de turkiye'ye gittigimizde alacagim bir suru getirecegim, suslere kullanmazsam basinet'e/besige tul ortu yapar ona dikerim. ne hevesler ne hevesler, kursagimda kalmaz insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…