Amerika'da Hamilelik

tabikii kendin bile s evmedigin seylere kendini zorlama esin cok dogru soylemis.. hamile kalmanda bir problem yok sadece uygun zamani bekleyeceksin ki dilerim cok beklemezsin..zaman cokcabuk geciyor ins hersey istedigin gibi olur. evet chicago cok guzel bir yer ben seviyorum ama tabi gezmesini, yasamaya alistin mi dersen naaayyiirrrr:)))

insallahhhhh :)) bu topik ugurlu gelecek hissediyorum,diger topiklerdeki arkadaslara da yazdim insallah olsun,3 ay gizli tutup sadece bu siteye yazacagim :)
Columbus Chicago kadar buyuk degil ama fena yer degil,alistik. simdi esim is bakmaya basladi,mulakat yapalim diyorlar,bakiyorum 40.000 kisilik bir kasabada falan sirket,kismetine de mani olmak istemiyorum ama icimde eyvahhh diyorum ;p ben yasamaya da alistim da iste ailemi ve arkadaslarimi cok ozluyorum bazen. kedimi bile ozluyorum,ailemin yaninda kaldi kedim o bile bir uzuntu sebebi olabiliyor bana yanlizliktan daraldigimda. burda da arkadaslar var tabii ama iste.... evlendim,evim var ama arkadaslarim-ailem dunyanin obur ucundalar,bi kahveye bile gelemiyorlar. skype basinda kahve iciyoruz :) boyle problemler oluyor ama normal. esim bir is bulsun,biraz calissin sonrasina bakariz diyorum. cilesini cektik o kadar doktora,iki kurus maasa talim etmek,gurbet vs.. (cikarken 3,5 sene Turkiye-ABD arasi iliski yuruttuk de..) bari uluslararasi is tecrubesi olsun. bebis de olur burda dogarsa cift vatandas olsun istiyoruz.

en azindan buyuk ve guzel bir sehirdesin oyle dusun :)

Neslee ne tatlisin yau gece uykulu uykulu hayat hikayeni resmettim :) ben de kafayi yiyorm galba uykusuzluktan :)

yok sen yaptirma durup dururken...ikili testlerinin sonucuna gore karar veririsin...ben de oyle yapardim ama ikizlerde testler de pek ise yaramiyormus...benim benim yas dogurdugumda 34 olacak...senin yas kac?

Ben 29 yasindayim.Bu aldiklari 7 tup kan 2 li testler icindir dimi

Neslee ben de yazdiklarini gece 3.30 da okudum :) En cokta manyak derecede bir hayvansever olarak kedinden ayri kalmana uzuldum. Tahmin edebiliyorum nasil ozledigini. Insallah bebis gelecek herseyi unutturacak sana.
Ailen gelirken kedini getiremiyorlarmi ? Kopek getirmek zorda hele kabine alinacak kadar kucuk degilse.Kedi kolaydir diye dusunuyorum.Ben hemen hemen her gidis gelisimde kabinde kedi goruyorum.

Silgi regliden sonra zayiflarmiyiz diye sormussun yeni gordum.Benim 3. gunu birazda fazla geliyor spiralden galiba.Bir ayva gobek kalmisti o gitti .Hic gobek kalmadi gibi.Tartildim 600 gr.gitmis :))) gobekten gitmis olmadi.Totadakiler hala duruyor :)) Bir 4 kilo daha verirsem eski kiloma donecem ama hic kismiyorum yediklerimden sutum tamamiyle gitmesin diye.Bol su iciyorum .Sanirim o hem sutun kesilmesini onluyor sut yapiyor hemde yavas yavas kiloyu goturuyor.

Bende dun gece uyumayan annelerdenim:) ama alistim artik.Veeeee guzel haber benim icin.Annem artik Lara ya mamasini yedirebiliyor,Nasil sevindim bu duruma bilemezsiniz.Haftalardir yaparsin anne hadi anne buyuksun anne diye gaza getirdim :) Sonunda oldu.

Ben 29 yasindayim.Bu aldiklari 7 tup kan 2 li testler icindir dimi

Mamun benden de 7 tup kan almislardi ama ikili test icin degil.O 7 tup kandan bir suru hastaliga bakiyorlar.Hepatit, HIV de dahil olmak uzere.Sanirim 20 haftaliktim bana sordular ikili testmi istersin yoksa amniyosentezmi ? Ikili testi isteseydim onun icin ayrica kan alacaklardi.
Ben amniyo olmak istedigim icin kan alinmadi.Yanlis hatirlamiyorsam 22 haftaliktim amniyo oldum.24 haftaliktim detayli ultrasona girdim. Ben hamileyken 36 yasindaydim. Seni etkilemek istemem asla ama 29 yasinda olsam amniyosentez dusunmezdim.Once 2 li test olur cikan yuzdeye gore amniyo olup olmamaya karar verirdim. Dusuk orani cok azda olsa Koko da biliyor amniyodan sonraki 3 gun insana cok stres yapiyor.

kizlar bana da carsamba gunu group b strep test yapcaklarmis bir de hemsire kan alicaz dedi ne icin diye de sormadim

ben cok kilo aldim da arkadaslar cok hizli bir sekilde fazla fazla aliyorum bakalim kuzuyla saglikla kavusalim da hizlica geldigi gibi hizlica gider insaallahn

Doktorda oyle dedi Esra .Riskli kategoride gorunmuyorsun sonuclara gore istersen amniyosentez yapariz ama bence gerek kalmicak dedi dedigin gibi dusuk riski varmis.Hayirlisi bakalim:)
Size de oluyormuydu hamileyken bazen yatakta sagdan sola donerken kasiklarima bicak sapliyorlar sanki

Ben son haftalar kilo almistim.Son ay 3 kilo aldin.Marlin ve Koko da durmustu galiba kilo alimi .

Tabiki bebesin gelsin verirsin kilolari ama yinede dikkat et dogumunu zorlastirmasin.Kac kilo aldin?

Oldu tabi.Ben yururyus yaparken birkac kere o bicak gibi saplanan agridan yol ortasinda kaldim yuruyemedim.Oturup biraz dinlenince geciyordu.Korkma .Ben hic korkmadim.Hergun yurudum.Ustelik kopegimle birlikte.Kocaman ,guclu bir kopek .7 aylik olana kadar onunla yurudum .7 aydan sonra tek basima.Son haftaya kadarda birakmadim yuruyusu. O yuzden belkide cok kolay agrisiz oldu dogumum.
Sayet doktor hamileliginde risk yok diyorsa .Hareketten ,yuruyusten,kasik agrilarindan korkma.Allah a emanet et bebisini.Bol bol yuruyus yap.

Ben son haftalar kilo almistim.Son ay 3 kilo aldin.Marlin ve Koko da durmustu galiba kilo alimi .

Tabiki bebesin gelsin verirsin kilolari ama yinede dikkat et dogumunu zorlastirmasin.Kac kilo aldin?

22-23 kilo aldim ..

esra bazen aldigim kiloya ben bile sok oluyorum bilemezsin

bir defasinda iki hafta once falan iki kusur kilo almisim bir haftada. ben sanmiyorum benim gibi yiyen her insan bu kadar kilo alsin. hani derler ya su icsem yariyor diye. bu olay hamilelikte basima geldi yani. tamamen yapimla alakali oldugunu dusunuyorum. bu konuya takmamak icin de kendi kendime 30 a kadar yolu var dedim. hayirlisi.

Rabbim saglik versin de dogumdan sonra lendimi dspiline ederek veririm insaallah..

simdi once kuzuyu dusunuyorum.

canim dedigin gibi once saglik ve bebisler.dogum ve sut olayi bittikten sonra dikkat edersin,ben de sahsen hamile kalirsam aynen senin gibi dusunuyorum

cok saolll :))) bu topigi ve herkesi sevdim de ben de rahat rahat anlatiyorum oyle iste ^^

anlat bacim anlat..

anlatinca insan rahatliyor. burdaki kizlar da saolsunlar sabirlilar bikmiyorlar oyle..

benimle de ugrasiolar epey

Son düzenleme:
canim dedigin gibi once saglik ve bebisler.dogum ve sut olayi bittikten sonra dikkat edersin,ben de sahsen hamile kalirsam aynen senin gibi dusunuyorum

canim iste onden dusunmekle de olmuyor ki bu isler. ben dikkatli olurum 15 kiloyla bitirsem super olur diyordum. zaten bende 19-20. haftadan sonra asiri kilo almaya basladim. bende anlamadim . ama yapi meselesi kesinlikle. benim bunyem normalde de musait.

bir arkadasim sut olayini da beklemedi bile dogum sonrasinda. 22 kiloyla falan tamamlamisti hamileligini 3 ayda eski haline dondu. normal dogum olmasi cok onemli cunku kirki cikinca spora da basladi diyette yapti. diyet sonucta gunde 6 ogun yiyosun. ve arkadasim emzirdi de yani sutune bi zarar gelmedi. bende oyle yapmayi istiyorum ama yine de bilemiyorum. insan herseyi ongoremiyor ki. millet diyo emzirirken ki tatli krizlerini. bakalim dedigim gibi su dogum olayini hayirlisiyla atlatsak o zaman dusunuruz insaallah

cok saol arkadasim. valla herkese soylenmiyor kedimi cok ozluyorum diye,manyak misin diye yuzume bakiyorlar ya da guluyorlar benim kedim 12 yasinda ve biraz asabi bir hanim. ilk geldigimden cok arastirdim,dusundum getireyim mi diye. ama hem kilosundan kabine alamiyorum,asagida tek basina karanlikta kalacak,hem yol saatler suruyor,hem asabi oldugundan 10 dakikalik mesafeye bile tasindigimizda sinir krizleri geciriyor tasima kabinda kendisi.hem de annem ve kardeslerim hic birakmak istemediler. esim de hayvanlari cok sever ama benim kedimle arasi pek iyi degil ^^ karsilikli kiskanma durumlari soz konusu,kedim de ya saldirir ona ya da pis pis bakar gozunu dikip. hem o kadar yol,benden ayri asagida tek basina olmasina gonlum dayanamadi,hem de annemler "sen gidiyorsun bari kedini birak,o bize iyi geliyor" hem de esim "beni de sahibi gorup sevecek bir kedi alalim sonra" diyince annemlerle birakmaya karar verdik. skype'da sesimi duyuyor yavrum deliriyor,ekrani koklamaya calisiyor,ekranin arkasini ariyor orda miyim diye skype'dan sonra benim yataga gidiyormus.annem skype'da gormemi onu yasakladi bu yuzden,hayvan deliriyor diyor. bu arada fotodaki hanim olur kendisi :)

kizlar bir de size birsey soracam..

benim dr um gecen haftaki muayenede karindan olctu , bizim kiz bir hafta onde cikinca erken gelebilir dedi. vajinal bir muayene olmadan bunu nasil diyebiliyorki. sonucta bebek iri olabilir dogumda onemli olan bebegin dogum pozisyonu almasi, acilma olup olmamasi degill mi :44::44:

bu haftaki muayeneyi cok merak ediyorum.

benim annemuc hamilelikte de 25 kilo civari almis. hepsini sut verirken,ve sizle ugrasirken verdim diyor :) beni dogurdugunda gencmis (24 yas) ama en ufak kardesimi de 34'te dogurdu. ilk dogum normal,diger ikisi sezaryen. onden ongoruyorum diyorum,cunku benim yapim aynen annemin yapisi,kesin alacagim kilo,doktor 8-10 al sadece diyor ya. gecerim diye ongoruyorum ^^ doguran arkadaslarim diyor,ilk 3 ayda pek bisi alma sonradan bi anda artiyor alis hizin diye. benim de bunye musait iste. ama dedigin gibi bebisin sagligi en onemli olan,sagsalim dogur insallah,sonra hem sen dikkat edersin hem kilolar kendiliginden giderler tam yerlesmeden...

insaallah canim..

benim yapim anneminki gibi degil annem zayif bir kadin gerci ona ragmen 10 kilo almamis ama hemencecik erimis dogumdan sonra. yalniz halamlar yapilidir. onlara cekmisim. bunlar insaallah cozumsuz seyler degil Rabbim saglik versin yeterki..

bende 25 yasindayim. aslinda bunu degerlendirebilirim. kilolar yerlesmeden gider insaallah napalim. hamilelik bu.. illaki kilo alinacak. kimisi 10, kimisi 30. dedigim gibi saglik olsun yeterki

evet yasin da ileri bir yas degil,gencsin daha,bunun kilo vermek konusunda da avantaji olur sana,yerlesmeden verirsin kilolari. arkadaslarimdan 8 kilo alan da oldu 30 da..hepsi ilk bir sene de eski hallerine donduler. bizim neslin kadinlari dikkat ediyorlar artik hallerine. sen de verirsin,zaten ufaklikla ugrasmaktan da yorulacaksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…