- 6 Aralık 2011
- 7.612
- 2.619
- 248
- Konu Sahibi citaknuray
-
- #6.361
Koko bende emzirme yastiginda emziriyorum ama belli bir sure sonra kollarim agriyor annem yine etrafimi falan destekliyor; sirt agrisi yataga girince oluyor ne yazik ki
Bizde su an konak yok ama derisi cok dokuluyor su an yuzu soyuluyor; ilk haftalarda tum vucut deri degistirdi resmen:))
Yikama isi cok zor annem gidince nasil yapcaz bilmiyorum! annem eliyle kulaklarini kapatiyor anne nasil yapiyorsun dedim; bas parmagi ve orta parmagiyla seklini gostererek anlatti; kizlara soylersin diyor anne o parmaklarin seklini nasil anlatayim diyorum:))
Biz de uzerinde tulum oluyor ama polar olanlarda terliyor o yuzden penye tarzi olanlari giydiriyoruz ayrica merserize ince bir battaniye var onla kollari kundak yapiyoruz ozellikle geceleri usumesin diye.Ayrica kollardan sicrayip uyaniyor kundakta biraz koruyor.Bizim ev kucuk oldugu icin sicak oluyor ama ben 23 derece falan tutuyorum ama annem firinda birsey pisirince ev hamam oluyor yazik hemen uzerini cikariyoruz terlemesin diye. Annem geceleri ayaklarini tam kundak yapmadigimiz icin ince birseyle ortuyor bebeklerin en cok ayaklarindan usudugunu dusunuyor gazlanir diye ayaklari saglama aliyor:))
Saclar dokulunce kel mi kalacak bunlar:)) Lara nin gozler ne oldu? artik ufaktan belirginlesmistir gerci 6.aya kadar degisebilir diyorlar.Bizim hala gri tonlarinda...Babasi gibi bir mavis cikmaz ama annem acilacagini dusunuyor:)) anne diyorum mavis istiyorsun oyle gozune geliyor olmasin:)) Koko derya sarisin onun gozler kesin renkli olur; Emrecikte sanirim mavis tonlarinda..
Bu arada bizim Eva da cok garip sesler cikariyor.Nefesle ilgili sanirim;sizde oluyor mu; boyle hiiiyykk diye otuyor arada! nefesini mi toparlayamiyor anlamadim; birkac yerde arastirdim bebekler nefes almayi unuturmus bazen normalmis ama bazen o kadar otuyorki noluyor diye endiseleniyoruz
Lara kucagimda karman corman yazmis:) kotu haber sirt agrisi olacak yazmak istemistim:)Lara taranmayi cok seviyor .saclari dokuluyor bu arada yenileri cikacakmis annem oyle soyledi .Dogum saclari dokulurmus.Canaaaaaaaan neredesin ?
kurtaj sonrasi kontrol icin doktoro gitmis miydin? acaba parca falan mi kaldi icinde bu kadar mide bulantisi? gebelikten olsa bu bulantilar, idrar testinde coktan cikmasi lazimdi..benim de hala regl yok (34 gun oldu),3 gundur ogurup duruyorum. regl gecikmesi de yapabilir mide bulantisi ve ogurtu ama bugun esimin yedigi kasarin kokusu geldi burnuma ve bi anda ogurmeye basladim.esim de dedi acaba hamile mi kaldin gene diye.hamile kaldiysam idrarda cikmasi icin cok erken,cikmaz. regl gecikmesi de yapar ogurtu diye dusunuyorum ama,kurtajdan sonraki regl donemi oldugu icin hormonlarim da delirmis olabilir. gecen hafta evde idrar testi yaptim negatif cikti. (kurtaj 31 aralik,araliklarla kanamam oldu en son kanamam 15 ocakta kahverengi sekilde oldu ve durdu) iki yumurtaligimda da batma oluyor. ya regl olayim ya test pozitif ciksin valla bu ogurtuler,halsizlik,batmalar sebepsiz olunca asap bozuyor
esracimmm
esim hasta demistim ya fena hasta oldu hemde.evde 2 bebem oldu yani.onlarla ugrasmaktan giremedim( neyseki gecti.
melegimde demisya benim saclar felaket dokuluyor.bende kel kalirmiyim acaba diye dusunmeye basladim.esra dikkatli ol.3,5 aydan sonra giderek artiyor dokulmeler...
berfin meme emmiyor.resmen aglata aglata emzirmeye calisiyorum.delirmek uzereyim.cok ac oldugu her halinden belli ama mumkun degil kucagima yatirdigim anda kafayi ceviriyor ben cekiyorum o itiyor bi yerine zarar vercem diyede aklim cikiyor.gecen cuma kontrolu vardi esim hasta oldugu icinde gitmedik kilo durmu ne alemde hic bilmiyorum.gerci alcidan dolayi hic bir zaman bilemiyecegiz gercek kilosunu.umarim gecicidir.Nuray sizdede oldumu bu durum hic.
ben emzirme yastigi aldim ancak hic kullanmadim.ben kucagimda koltukta sirtima yastik koyarak gece yatakta ise ayagimin altini biyere koyarak emziriyorum.bence agrilariniz kesinlikle emzirmeden degil.hatirlarsaniz size her yanim agriyor diye yazmistim.zamanla geciyor.
bu isitma faturasindan bahsetmissiniz ya merak ettim faturalariniz kac geliyor.bizde ekimden beri sabah aksam hic kapanadan calisiyorda sizde dert yaninca sorayim dedim..
kurtaj sonrasi kontrol icin doktoro gitmis miydin? acaba parca falan mi kaldi icinde bu kadar mide bulantisi? gebelikten olsa bu bulantilar, idrar testinde coktan cikmasi lazimdi..
bizim geceleri heat 62-64'de, gunduzleri de duruma gore ama en fazla 68'e kadar ciktik (firtina falan varsa)...ev gayet iyi..fatura da aylik elektrik dahil ortalama 250-300 geliyor kasim subat arasi...
kizlar ben de gonderecegim resim, merak etmeyin unutmadim...bugun kasik agrim vardi biraz, pijama ile dolastim hep evde...
yarin cekeyim, soz..
Canan cim cook gecmis olsun esine.Berfin in bayildiiiim gamzelerini severim masallah nasil guzel.Belki gecicidir emmek istememesi.Bizde de 72-73 arasi calisiyor isitma 350-400 arasi.Silgi cim toz seklinde portakalli metamucil.
canan ,esat ilk 1.5 ay cok guzel emdi ama 4. aya kadar beni okadar uzduki anlatamam zaten o yuzden biberona alisti mama verdik cunku..memede agliyodu ciglik cigliga susturamiyodum emmek istemiyodu o ara hep sagmistim dolaba atmistim sutleri...uyurkende agzinda biberonla uyuyordu.. 4. aydan sonra 180 derece degisti cok guzel emiyor masallah emerek uyuyor birde agladiginda memede susuyor hemen. yani olabilir boyle bir durum ins bizimki gibi gecicidir canim..esracimmm
esim hasta demistim ya fena hasta oldu hemde.evde 2 bebem oldu yani.onlarla ugrasmaktan giremedim( neyseki gecti.
melegimde demisya benim saclar felaket dokuluyor.bende kel kalirmiyim acaba diye dusunmeye basladim.esra dikkatli ol.3,5 aydan sonra giderek artiyor dokulmeler...
berfin meme emmiyor.resmen aglata aglata emzirmeye calisiyorum.delirmek uzereyim.cok ac oldugu her halinden belli ama mumkun degil kucagima yatirdigim anda kafayi ceviriyor ben cekiyorum o itiyor bi yerine zarar vercem diyede aklim cikiyor.gecen cuma kontrolu vardi esim hasta oldugu icinde gitmedik kilo durmu ne alemde hic bilmiyorum.gerci alcidan dolayi hic bir zaman bilemiyecegiz gercek kilosunu.umarim gecicidir.Nuray sizdede oldumu bu durum hic.
..
gittim gittim hem Turkiye'de,hem burda gittim,gayet iyisin dediler.burdakine daha gecen hafta basi gittim hatta,dusuk/kurtaj sonrasi ilk regl donemi sIkIntIlI olabilir dedi. nazenin de bir tip degilimdir normalde. mide bulantisi gibi de degil ogurtu yapiyor :/ resmen hormonlar karisti herhalde. takmayayim diyorum da insan ister istemez takiyor. wondfo'nun ovulation testinden de siparis ettim,artik regl olurum herhalde yaparim diye hesapliyordum.testler cumaya kadar geleceklermis. 40 tane ;) asabim bozuluyor,patlayacaksam patlayayim artik diyorum :) guzelim kasari attirdim adama resmen ^^
kurtaj sonrasi kontrol icin doktoro gitmis miydin? acaba parca falan mi kaldi icinde bu kadar mide bulantisi? gebelikten olsa bu bulantilar, idrar testinde coktan cikmasi lazimdi..
bizim geceleri heat 62-64'de, gunduzleri de duruma gore ama en fazla 68'e kadar ciktik (firtina falan varsa)...ev gayet iyi..fatura da aylik elektrik dahil ortalama 250-300 geliyor kasim subat arasi...
canan ,esat ilk 1.5 ay cok guzel emdi ama 4. aya kadar beni okadar uzduki anlatamam zaten o yuzden biberona alisti mama verdik cunku..memede agliyodu ciglik cigliga susturamiyodum emmek istemiyodu o ara hep sagmistim dolaba atmistim sutleri...uyurkende agzinda biberonla uyuyordu.. 4. aydan sonra 180 derece degisti cok guzel emiyor masallah emerek uyuyor birde agladiginda memede susuyor hemen. yani olabilir boyle bir durum ins bizimki gibi gecicidir canim..
sac dokulme olayida cok kotu ben bi kere banyoda agladim okadar cok dokuluyorduki biraz vitamin kullandim ama sonra bitince almadim bi daha cok sukur duzene girdi simdi
neslee merhaba .. bende kurtaj oldum senin gibi .. en seniin konunu kacrmisim kac haftaliktin? birde hemen mi hamile kaldin? kac yasindasin? cok sordum diger sorularimi sonraya sakliyim.. haa birde nerde yasiyosun ?? :))))))) bende wondfo kullandim.. kurtajdan sonra 3 ay korunduk .. sonraki 3. ayimda hamile kaldim.. ins seninde en kisa zamanda gobisin dolar
Esracim ben hatirlamiyorum ama basim falan donseydi hatirlardim diyorum oyle bi durum olmadi bende
Berfine kocaman masallah diyorumO guzel yuzun hep gulsun insallah...
Melegim saclarim benim simdiden dokulmeye basladi azar azar sonraki aylari dusunemiyorum. Ama ben kisa sac kullanmayi seviyorum; cok dokulurse kisacik kestiririm;olmadi kazitirim yahu:)))) universite yillarimda sacimla o kadar ugrastim kestim bictimki kazitsam bile aldirmam:))) kizimla keltos gezeriz!
Neslee ben bile bazen karistiriyorum kim nerde yasiyordu; aslinda koko cizelge yapmisti ama simdi bebekler dogunca guncellemek zor oluyor.Ben Maryland eyaletindeyim; was.dc.yakiniz.
Nuray gibi bizde apartmanda oturuyoruz; 1+1 olunca ev hemencik isiniyor bizde kiraya su dahil; isinma olsaymis daha iyiymis nuraylar gibi.Bizde bebekten once aylik 50-60 $ ancak geliyordu ama simdi surekli acik ne kadar gelir bilmiyorum:)
bizim de isitma surekli acik,esime de sordum simdi isitma 50-60 geliyor en cok geldigi ayda dedi.
ben 2 ay kullanmistim o testlerden sonra iyice kafayi yedim.. adami buldugum yerde keciboynuzu pekmezi yediriyodum falan..:)))) sonra dedim bu boyle olmucak sonraki ay cok dusunmedim testte yapmadim hamile kalmisim cok sukur birazda stress etkiliyor ins sen hic beklemeden hamile kalirsin ... bu arada demedim galiba cok gecmis olsun bilirim nasil duygular icinde oldugunu..
bende chicagodayim. gercekten bende unutuyorum simdi kim nerde cok hatirlamiyorum :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?