Amerika'da Hamilelik

Oyy cnm yeni dogan bebeklerin nefes alip almadiklarini anlamak icin ben burnuna ayna tutuyordum o kadar degisik durumlarla karsilasip endise ediyordum yani..ama zamanla sesleri nefesleri harika gelisiyor..buyuyorlar serpiliyorlar ve sesleride inan oyle oluyor :))
Saclar hizli dokulup ve hemen arkasinda da hizli geliyor merak etmeyin bebekleriniz eger kel dogmadiysalar saclar sonradan iyi geliyor..
Asil olay sizin saclar 3.veya 4 aydan sonra cok dokulmeye basliyorlar..oyle boyle degil ama ben hatta dedim kesin kalirim ama cok zamanla bakimla falan toparladik...vitamin almakta isime yaradi..birde Tr den bioxcin getirmistim feminem diye birsey ozellikle hamilelik sonrasi kullanim icin olandan oda cok iyi cikti..duzenli kullaninca epey bir azaltti dokulmeyi,,,
Yani demem o ki..simdiden saclara bakima baslayin kizlar.,zaman simdidir

Ben regli oldum ama hic sancim yok.Hamilelikten once regli donemlerim sancili gecerdi.Spiral takildiktansonrada doktor reglim sancili olabilir agri kesici alabilirsin demisti.Benim aklim karista ya.

melegim tesekkurler, gogsume suriyim biraz ablam da onerdi.. bizimki simdiden "muu" diyor :) agu degil ama... gecen babasi uyurken izledi izledi, sonra muuu deyip kafasini cevirdi :) ne demek istediyse artik :)

esra gozun aydin, rahatlarsin regl iyidir ya. ben de onu dusunuyodum ne zaman oluruz diye, acaba kilo verir miyiz regl sonrasi?
esra metamucil hangi turunu kullaniyosun? alicam ama karar veremedim.. yine kabizlik sorunu basladi
magnezyum hapi da almaya basladim ama acaba zarari olur mu breastfeeding vb?

Lara kucagimda karman corman yazmis:) kotu haber sirt agrisi olacak yazmak istemistim:)Lara taranmayi cok seviyor .saclari dokuluyor bu arada yenileri cikacakmis annem oyle soyledi .Dogum saclari dokulurmus.Canaaaaaaaan neredesin ?

esracimmm

esim hasta demistim ya fena hasta oldu hemde.evde 2 bebem oldu yani.onlarla ugrasmaktan giremedim ( neyseki gecti.

melegimde demisya benim saclar felaket dokuluyor.bende kel kalirmiyim acaba diye dusunmeye basladim.esra dikkatli ol.3,5 aydan sonra giderek artiyor dokulmeler...

berfin meme emmiyor.resmen aglata aglata emzirmeye calisiyorum.delirmek uzereyim.cok ac oldugu her halinden belli ama mumkun degil kucagima yatirdigim anda kafayi ceviriyor ben cekiyorum o itiyor bi yerine zarar vercem diyede aklim cikiyor.gecen cuma kontrolu vardi esim hasta oldugu icinde gitmedik kilo durmu ne alemde hic bilmiyorum.gerci alcidan dolayi hic bir zaman bilemiyecegiz gercek kilosunu.umarim gecicidir.Nuray sizdede oldumu bu durum hic.

ben emzirme yastigi aldim ancak hic kullanmadim.ben kucagimda koltukta sirtima yastik koyarak gece yatakta ise ayagimin altini biyere koyarak emziriyorum.bence agrilariniz kesinlikle emzirmeden degil.hatirlarsaniz size her yanim agriyor diye yazmistim.zamanla geciyor.

bu isitma faturasindan bahsetmissiniz ya merak ettim faturalariniz kac geliyor.bizde ekimden beri sabah aksam hic kapanadan calisiyorda sizde dert yaninca sorayim dedim..

kurtaj sonrasi kontrol icin doktoro gitmis miydin? acaba parca falan mi kaldi icinde bu kadar mide bulantisi? gebelikten olsa bu bulantilar, idrar testinde coktan cikmasi lazimdi..

bizim geceleri heat 62-64'de, gunduzleri de duruma gore ama en fazla 68'e kadar ciktik (firtina falan varsa)...ev gayet iyi..fatura da aylik elektrik dahil ortalama 250-300 geliyor kasim subat arasi...

kizlar ben de gonderecegim resim, merak etmeyin unutmadim...bugun kasik agrim vardi biraz, pijama ile dolastim hep evde...
yarin cekeyim, soz..

Canan cim cook gecmis olsun esine.Berfin in bayildiiiim gamzelerini severim masallah nasil guzel.Belki gecicidir emmek istememesi.Bizde de 72-73 arasi calisiyor isitma 350-400 arasi.Silgi cim toz seklinde portakalli metamucil.

gittim gittim hem Turkiye'de,hem burda gittim,gayet iyisin dediler.burdakine daha gecen hafta basi gittim hatta,dusuk/kurtaj sonrasi ilk regl donemi sIkIntIlI olabilir dedi. nazenin de bir tip degilimdir normalde. mide bulantisi gibi de degil ogurtu yapiyor :/ resmen hormonlar karisti herhalde. takmayayim diyorum da insan ister istemez takiyor. wondfo'nun ovulation testinden de siparis ettim,artik regl olurum herhalde yaparim diye hesapliyordum.testler cumaya kadar geleceklermis. 40 tane ;) asabim bozuluyor,patlayacaksam patlayayim artik diyorum :) guzelim kasari attirdim adama resmen ^^

Canan cim cook gecmis olsun esine.Berfin in bayildiiiim gamzelerini severim masallah nasil guzel.Belki gecicidir emmek istememesi.Bizde de 72-73 arasi calisiyor isitma 350-400 arasi.Silgi cim toz seklinde portakalli metamucil.

sagol Esracim. valla umarim gecicidir.ne yapacagimizi sasirdik. zoraki uyuttum. uyuturken de dalmisken dayadim memeyi oyle biraz ictii sonra anladi ve birakti. simdi tam bi dalsin sansimi yine deniycem. bu veletler cok cinler. niye boyle yapiyor anlamis degilim.

canan ,esat ilk 1.5 ay cok guzel emdi ama 4. aya kadar beni okadar uzduki anlatamam zaten o yuzden biberona alisti mama verdik cunku..memede agliyodu ciglik cigliga susturamiyodum emmek istemiyodu o ara hep sagmistim dolaba atmistim sutleri...uyurkende agzinda biberonla uyuyordu.. 4. aydan sonra 180 derece degisti cok guzel emiyor masallah emerek uyuyor birde agladiginda memede susuyor hemen. yani olabilir boyle bir durum ins bizimki gibi gecicidir canim..

sac dokulme olayida cok kotu ben bi kere banyoda agladim okadar cok dokuluyorduki biraz vitamin kullandim ama sonra bitince almadim bi daha cok sukur duzene girdi simdi

neslee merhaba .. bende kurtaj oldum senin gibi .. en seniin konunu kacrmisim kac haftaliktin? birde hemen mi hamile kaldin? kac yasindasin? cok sordum diger sorularimi sonraya sakliyim.. haa birde nerde yasiyosun ?? :))))))) bende wondfo kullandim.. kurtajdan sonra 3 ay korunduk .. sonraki 3. ayimda hamile kaldim.. ins seninde en kisa zamanda gobisin dolar

Esracim ben hatirlamiyorum ama basim falan donseydi hatirlardim diyorum oyle bi durum olmadi bende

biz apartmanda oturuyoruz o yuzden isitici kiranin iciinde .. sizler baya cok veriyomussunuz yaa.. bizim kira 850$... ama evimiz 2+1.. bugunlerde zor isiniyor havalar cok kotu .. hissedilen -20 C oluyor

merhaba canim! 31 yasindayim,ekim ayinda hamile kalmistim,hamile kalmayi dusunmuyorduk,ilkbaharda calismalara baslariz diyorduk. geri cekilme yontemiyle dikkat ederken hamile kalmisim. 8. hafta icindeyken kalbi durmus,ben 11 haftada farkettim kurtaja alindim hemen.korunma vermediler bana.kanamam biter bitmez calismalara basladik, bir bebisi ne kadar cok istedigimizi gorduk
wondfo gebelik testinden almistim,duruyorlar,simdi de ovulasyonu siparis ettim.regl olursam insallah kullanacagim. sen de ovulasyon testlerini mi kullanmistin? cok saol,insallah ben de seninkisi gibi bir guzellige hamile kalirim en kisa zamanda ^^ ben Ohio-Columbus'dayim canim,sizlerin de yerleri aklilda tutmaya calisiyorum da hala karistiriyorum :)

Berfine kocaman masallah diyorum O guzel yuzun hep gulsun insallah...
Melegim saclarim benim simdiden dokulmeye basladi azar azar sonraki aylari dusunemiyorum. Ama ben kisa sac kullanmayi seviyorum; cok dokulurse kisacik kestiririm;olmadi kazitirim yahu:)))) universite yillarimda sacimla o kadar ugrastim kestim bictimki kazitsam bile aldirmam:))) kizimla keltos gezeriz!
Neslee ben bile bazen karistiriyorum kim nerde yasiyordu; aslinda koko cizelge yapmisti ama simdi bebekler dogunca guncellemek zor oluyor.Ben Maryland eyaletindeyim; was.dc.yakiniz.
Nuray gibi bizde apartmanda oturuyoruz; 1+1 olunca ev hemencik isiniyor bizde kiraya su dahil; isinma olsaymis daha iyiymis nuraylar gibi.Bizde bebekten once aylik 50-60 $ ancak geliyordu ama simdi surekli acik ne kadar gelir bilmiyorum:)

evet yakinmisiz :)
biz de 1+1deyiz,esimle daha bekarken ben yaz tatili icin geldigimde begenmistik,ben Turkiye'ye dondugumde tutmustu. kocaman bir balkonu var Turk evi gibi,ondan cok istedim ben :) yazin pek keyifli oluyordu,domates,biber falan da yetistirdim. 1+1 oldugundan isitmasi,temizligi cok kolay. tek dert bulasik makinesi yok ve camasir makinesi asagida ortak..bebek olursa dert diyorduk camasir makinesi olayina. simdi bebis gitti,yeniden hamile kalsam bile esimin doktora mezuniyeti yaza,zaten yeni bir is (is ariyor ABD'de),yeni bir eyalet,yeni bir ev..bu sefer 2 veya 3 odali tutalim diyoruz. annesi falan geldi,kadin acilir kapanirda salonda zar zor yatti,60 kusur yasindaki kadin.benim annem de gelir insallah.bir de bebis olursa onun da odasi olur diye hayaller kuruyoruz iste.

bizim de isitma surekli acik,esime de sordum simdi isitma 50-60 geliyor en cok geldigi ayda dedi.

Son düzenleme:
ben 2 ay kullanmistim o testlerden sonra iyice kafayi yedim.. adami buldugum yerde keciboynuzu pekmezi yediriyodum falan..:)))) sonra dedim bu boyle olmucak sonraki ay cok dusunmedim testte yapmadim hamile kalmisim cok sukur birazda stress etkiliyor ins sen hic beklemeden hamile kalirsin ... bu arada demedim galiba cok gecmis olsun bilirim nasil duygular icinde oldugunu..
bende chicagodayim. gercekten bende unutuyorum simdi kim nerde cok hatirlamiyorum :)))

cook saol!stres etkiliyor tabii ki,benim daha 35 gun oldu,yavas yavas azaliyor o ilk tepkilerim. keciboynuzuna baslamadik ama corek otlu bala taktim ben. teste de bir sey demedi ama sogan suyu yapayim dedigimde isyan etti :) ben sogandan nefret ederim de normalde..."lutfen kendin olmayan seyler yapma,dusunmeden hamile kaldin,hamile kalmanda bir problem yok demek,ister 3 ay sonra olsun ister 6 ay sonra,ben karimi istiyorum,en iyi arkadasimi geri istiyorum,birak sogani mogani kendin ol"dedi testlere karismadi sadece, o kadarina hakkin var diyor. reglim biter bitmez hamile kaldim ben cunku,demek ki erken yumurtlama oldu,ondan regl bitince hemen kullanayim ovulasyon testlerini dedim. 40 tanelik siparis ettim.ama o test manyakligi konusunda haklisin. gebelik testlerinden de aldim 25 tane,yapmamak icin zor tutuyorum,sacma sapan zamanlarda yaptim, daha kanamam olmus yeni,dayanamayip yaptim,gizlice yapiyorum tabii ^^ pecetelere gizlenerek atiliyorlar :) prenatal vitamine devm ediyorum doktor dedigi icin.

Chicago da yakin bize, 2 kere gittim, cok guzel bir sehir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…