Amerika'da Hamilelik

Biz ikimiz de biraz kazmayiz, dogum gunlerinde bile hediye almayiz, evlilik yildonumumuzu genelde unuturuz falan. Dogum hediyesi de almadim anlayacaginiz, bugun de extra bir sov beklemiyorum :)
Sabah doktora gittik, iyilesmisim :). Sonra babiesrus'a gittik sonra da tacocuya. Sevgililer gunu yemegimiz oglenki tacolar oldu!! Kizim genelde uyudu, muayene odasinda ve babies r us daki nursing odasinda emzirdim ara ara, iyi oldu. Boyle gecti gunumuz.

esracim sen bilirsin yinede ama mama kullaniyosan Lara ya su vermelisin bence. Turkiyedeki bir dr oyle demis arkadasima. Esat ta hem meme hem mama aliyodu. su veriyomusun diyes sordu bir arkadas yok hic vermedim dedim .. sen mama kullaniyosun cocugu icini yakmissin dedi bana. gunde 5 cay kasigi kadar vermeye basladim sonra. tabi sana kalmis canim yine canim.

benim ogrendigimde sadece anne sutu alirsa, kilosu boyu yerindeyse ek gidaya gerek kalmadan su bile vermeye gerek yok.benim oglanin kilo sorunu vardi zaten bende 5 aylik basladim ek gidaya ama sadece yogurt ve meyve ile.

Son düzenleme:
Bana da annem hatirlatti.ben sadece Anne sutu veriyorm ama buyudu artik ver dedi.biraz arastirinca ic gudulerimde ver dedi.bende dedigim sekilde kac Damla aldigini bilmiyorum ama veriyorum.nuray 3 ayliga kadar kilo alimi cok iyiydi suan tartilmiyor bilemiyorum .sutumdende sutumun kalitesindende cok memnunum acele etmiycem bende senin gibi yavas yavas basliycam

https://www.google.com/search?q=bou...Gk8oGAAQ&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=320&bih=365#i=45

Silgi bende bu modeli var arkaya dogru tamda yatiyor .40 i cikmisti kullanmaya basladigimda.Gunduzleri bazen orada uyuyor tam yatikken ama titresimini sevmedi acmiyorum .Son bir hafttadir onundeki oyuncakli bolumude taktim ilgisini cekiyor. Koko iyi siz taco yapmissiniz.Ben eve gittim Lara agliyor doyur uzerini degistir uyut derken baktim kimsenin bakacagi yok Lara ya girdim yataga 7 de uyudum.Bu sene sevgilim kizim oldu :))) ohhh mis .

Toysrus
Bizimki bundan ama tam yatmiyor, carseatte oturur gibi. Acaba zararli midir? Cokta rahat etti gibi ama..

bende bundan almayi dusunuyorum umarim rahat ederiz bizde oturma odasindayken bizimle durmasi icin gunduz uykulari icin istiyorum

aciklamasinda Newborn and older, or up to 25 pounds yaziyordu, amazondaki yorumlarda 3 haftalik bebegim cok rahat etti falan yaziyordu zarari olmaz heralde surekli orda yatmadiktan sonra

Bizde de bu tur bouncer var, yatirdigimiz oldu kucukken de. Kafayi tutamadiklari icin yamuluyorlar tabii kucukken. Bazi modellerde biraz daha kafa destegi oluyor galiba bizde yok. Gunduz onda yatirir uyuturuz diyorduk ama lounger yastikta uyutur olduk cunku kundakla bouncera oturtamiyoruz ve loungerda daha yatay, kafa yamulmuyor. Bebek agirlastikca daha fazla arkaya yatiyordur bouncer, bizim minnak pek yatiramiyordu :). Ileriki aylarda oncaklariyla falan da oynayacak gibi oldugunda daha cok kullaniriz.

Boyle kullaninca kafa dusuyor ama ben arkaya tam yatirp yatak gibi kullaniyorum cok rahat ediyor

Koko gunduzleri hala kundak yapiyormusun?Ben kiyamiyorum ya .Kollarini bacaklarini oynatsin istiyorum.Uzun uzun ellerini seyrediyor son 2 haftadir:)

Koko gunduzleri hala kundak yapiyormusun?Ben kiyamiyorum ya .Kollarini bacaklarini oynatsin istiyorum.Uzun uzun ellerini seyrediyor son 2 haftadir:)

Ben oglani hic kundak yapmadim acaba ondan mi cok yaramaz oldu..hele o ilk zamanlarinda kiyafetler cok buyuk geliyordu hep ayaklarini bagdas sekilde toplu yakaliyordum..cok sekerdi ya o zamanlari, kuzu kuzuydu :))

Canancim gule gule kullan sacini cnm, iyi yapmissin bakimi daha kolay olur birde Berfin cekmeye baslar yakinda onun icinde iyi olur..bizimki benim saclari cok seviyor, oyle seviyorki tuttumu birakmak bilmiyor:)) suan ne yapiyor mu Mahir ; onumde oyun halinin uzerinde kablo delisi oldugu icin ona elektrikli sobanin fisini cekip sundum simdi onun kablosu ile bogusuyor :)) Basetmek zor zorlasti bu cocukla..

Marlimcim, bende ne arasin hamaratlik..inan cok zorlaniyorum..cok bunaldigim zamanlar oluyor...bizimki yemiyor bazen ve yemediginde de ac kaliyor malum biberonda almiyor artik..
Kizlar ins sizin kuzular istahli olur, cunku istahsiz bebekle ugrasmak cok zor..bebekken mamayi iyi iciyordu hatta obez olur diye saati ile veriyordum..simdi ufff basim belada, benim hit sarkim...

Ne iyi olmus disari cikmaniz, Afiyet olsun ayrica.. cikin tabii cnm cekinme bence yalnizda cikmayi denebilirsin..havalar cok soguk olmadikca bebegi disari cikarmak cok yararli olur..ayni zamanda senin icinde harika olur.. umarim bunun tekrarlarini rahatca yapabilirsiniz..opuyorum seni ve Derya yi kocaman..

Masallah size cnm, rabbim saglicakla kavusturur ins..Sincap icin isim dusundunuz mu, kiz veya erkek simdiden dusunun bence ancak karar veriliyor cunku..

Bende cnm gunde bir cay kasigi pekmez veriyordum burdan chidren centre dan bana cok agir gelir simdi verme dedi bende haftada 2 veya 3 e indirdim...halbuki Tr de tum doktorlar oneriyor...

Etleri cnm blenderden geciriyorum ama tavugu artik elimle didikliyip yemeklerine koyuyorum yiyor sende denebilirsin cnm, eger demir ilaci almiyorsa etli yiyeceklere hemen baslat cunku bizim burda da 6 aydan basla dendi..et malum bol demir ihtiva eden besin..
Bulamac artik ben pek yapmiyorum, peynir ve yumurta gibi besinleri ayri veriyorum tatlari ogrensin diye...hatta bazen sebzeleri bile buharla pisirip ayri ayri verdigim oluyor..
Sehriye kendin mi yapiyorsun yoksa hazirmi, ben sehriye yerine baby pasta var cok minik kuskus gibi hemde calsiyum ihtiva ediyor onu katiyorum onda tuz ve seker sifir oranda cunku..
Son ogrendigim bir daha yogurtu aksam verme cunku gaz yapiyormus bebeklerde oglen en guzeli dedigin gibi,,bunuda Tr de doktorlar soyluyor..
Esat pasaya hersey sifa olur ins..yesinler buyusunler kuzucuklar..optuyorum sizleri..

vakit bulup kitapciga bakamadim ama tel.den yorumlara baktim gece ve evet newborn kullananlar var. biz de iki gundur kullaniyoruz ve mucize gibi gercekten (masallah diyim), icinde uyuyor ve etrafi seyrediyor. diger turlu hep yatakta tutmak zor oluyordu.. kafa tamamen yatmadigi icin tereddut ettim, yana falan kayiyor sanki ama rahat etmese durmaz sanirim. arada oyalasam yeter bana.. yani al bence de :)

ben de cok kundak yapmiyorum, yarim sariyorum ama ayaklari da cok gevsek birakiyorum ki tepinsin rahat rahat. elleri hala eldivenli yalniz, tirnaklari kesmeye kiyamiyorum. arada yanimdayken cikariyorum.

Benim bouncerda omtam yatma ozelligi yok galiba. Ya da kesfedemedik :)))

Ben kundak yapiyorum ama kundaklarda bacaklar serbest hareket edebiliyor. Teknik olarak sadece kollari govdeye yapistiriyoruz. Butun gun sarili degil, uyuyacagi zaman sariyoruz, ya emmeye yatarken ya da memede sizdiktan sonra. Kollarini hareket ettiriyor onun haricinde. Uykuda suratini ciziyor serbest birakinca. Tirnaklari kesmeye calisiyorum ama ille bir yerinden ciziyor. Eldiven olayini sevmedik, tulumlarinin kollari da kivrilip eldiven oluyor ama onu da cok kullanmiyoruz. Elini yeni yeni agzina goturuyor, gotursun, yalasin diyorum.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar,
9 yaşında bir oğlan ve 6 aylık bir kız annesiyim, şu an tr deyim, yaza bi terslik olmazsa boston a geliyoruz.
hamile değilim ama ben de sizin gruba katılmak isterim, yavaştan alışmaya başlamalıyım bu fikre sanırım.
eşimin işi nedeniyle geleceğiz, 1 sene kalacağız. o memnun kalırsak dönmek istemiyor ama benim gözümde büyüyor, mideme ağrılar giriyor.
siz ne kadar zamandır oradasınız, çalışıyor musunuz, memnun musunuz?
şimdiden teşekkürler

kizlar bugun benim kiz yine pek bi sessizlesti. uzun zamandir boyle olmuyordu. kick counting yapamadim bu saate kadar dusunun ve artik doktorlar surekli her gittigimde hareketlerini soruyorlar. demekki onemi var yani bu olayin. bu aksam da yapamazsam ne yapim ya ne tavsiye edersiniz ?

ara sira miyir kiyir bi dokunuyor gibi o kadar

canım ben hamileyken eğer çalışıyorsam veya dışarıdaysam filan çok hareket etmezdi bebek. sadece oturunca, dinlenirken veya yatarken filan farkederdim. bir de tatlı şeyler ve meyve suları eğer bebek uyuyorsa onu uyandırıyor. bi dene istersen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…