Amerika'da Hamilelik

Selamlar,
Cok yazamiyorum su an ne sacma bir pozosyonda yaziyorum of of. Neuse esracim basiniz sagolsun, marlincm gecmis olsun. Doktora gittim o bahsettogimiz seyler normalmis. Emzirme bitince toparlanir dedi. Goguste cok sukur sorun yok..
Koko benim kocambey :) de aynen, soylemesem pek yapmaz. Tam dirdirci oldum :) bendogdugundan beri emzik, biberon ne varsa alistrdim. Bebisi birakip cok disari ciktim. Sagiyodum, baba biberonla veriyordu. Avent kullaniyoruz. Umarim alisir ki rahat oluyor. Emzigi de bazen zorla agzina veriyorum mecbur aliyor. Onun disinda ben dun bir kasik rezene verdim ve gece iyi uyudu. Artikvermem galiba ama.
Ben 2000 dolara yakin burberry canta istiyorum dogum hediyesi haha.. Ama almadi tabii ki neyse citayi yuksek tutiyim ne olur ne olmaz.. Sevgililer gununu hic sevmem ama hediye gelse fena olmaz :)
Tc

Esra basin sagolsun.Allah mekanini cennet yapsin.
ay kizlar ya ben kac zamandir temizlikci ilani verdim ama hala dogru duzgun kimse yok.Mesaj atanlarda masallah ayaklarina kus sutlerini de getireyim diye msj atmislar resmen dalga geciyorlar sanirim cok zoruma gitti , temizligi bana yaptiracaklar yani ya su hamilelik olmasa evi piril piril yapacagimda.iste yapamiyorum Allah riza icin soyle iyi bir temizlik yapabilecek bir bayan ariyorum.

Serra malesef Amerika sinirlari icinde Tiurkiyede ki gibi temizlik yapan yardimci bulamazsin.Bosuna arama derim ben. Ben ilk geldigim yil o hataya dustum hala verdigim paraya yanarim. Kadini kovmamak icin zor tutmustum kendimi.Mop yapar , toz alir, vakum yapar gider sana soyleyim.En az $150 paranida alir. Kendin yapsan hamile halinle daha iyi yaparsin.

Benim Tr.de evime gelen bir yardimci ablamiz vardi.Evi bal dok yala yapar.Utumu yapar.Birde sen calisyorsun kiyamam sana diye yemegimi yapar giderdi.Birgun ona "size anne diyebilirmiyim" demistim :)))
En cok onu ozluyorum :)

Kizlar bas sagligi dilekleriniz icin sagolun.

Canan doktor bize 6.aya kadar kati gidaya baslanmicak ,su yok dedi.Sen baslicakmisin? Silgi evdenmi calisiyorsun?

esra ben baslayacagim. sute de devam edecegim ama ek gidaya 5 aylik oldugunda basliycam.gecen doktor kontrolu vardi.pirinc ununa sutunu yada mama kat karistir ver dedi. berfin sutu cok istemiyor artik ve yemek istedigi her halinden belli.
ic guduler varya hani bana basla diyr onu dinleyecegim.

bu arada son 4 gundur damla damlada olsa su veriyrum.acayip hikayeler var.artik buyudu veriyorumbende.

Evet simdiye kadar ki tecrubem bir meksikali bir turk oldu sadece supuruyor siliyor gidiyor arkadan ben tekrar toparliyorum.bu yuzden turk sitelerine ilan verdim ama nafile anlamiyorum ben , ise ihtiyacim var diyorlar sonrasi felaket .ablam gelsinde soyle doya doya temizlik goreyim istiyorum ama hala vize alamadi of yani .Ama newjersey de bulunan kizlar eger tanidik bir temizlikci enazindan guvenilebilecek biri varsa bilgi verirseniz cok sevinirim gercekten ihtiyacim var. (((

Ben de bir an evvel 6 aylik olsada kati gidaya gecsek diye sabirsizlaniyorum.Hem yediklerinin tadlarini alinca tepkisini merak ediyorum :) hem de karni iyice doyarsa gece uyur diye hayaller kuruyorum.Ben mama verdigim icin zaten oradan bol bol suyu aliyor gerci anne sutunden de aliyorlar.Dedigin gibi anne icgudusu basla diyorsa bencede basla.

Burada calisan Turkler de Amerikan usulu calisyor. Insallah ablan alir vizesini. Insanin cok yardima ihtiyaci olur hem hamilelikte hem sonra. Hele bir de 35.haftadan sonra daha cok.

Esracim basiniz sagolsun; bizim dede 95 yasinin ustunde sanirim ama yine de annem son nefesinde de olsa yaninda olmak istiyor asla gitme diyemem uzulurum sonra. Buyuk ihtimal cumartesi aksami gidiyor simdi buzdolabina yemek stoklama derdine dustu:)
esimle idare edecegiz artik; annem de bugun sevgililer gunu siz cikin diyordu ama gitme telasi olunca kaldi:)

annem de doktora sor diyordu unuttum; su verme olayini.Ek gidaya gecince mi su veriliyor

Sagol Marlin cim. Ister tabi yaninda olmak. Bende kal diyemezdim yerinde olsam.Benim anneannem hasta degildi sadece yasliligin verdigi unutkanlik vardi. Bir gecede hastalanmis 2 saat icindede sessizce vefat etmis.

Bizim doktor 6.aya kadar su yok dedi.

Marlin Eva'nin uykusu nasil? Biraz duzene girdimi? Biz hala cok erken kalkiyoruz. Erkenden uyuyorum bazen 6 da . Gece uykusuzluktan delirmiyim diye :) Bazen hic uyumak istemiyorum o kadar erken .Dizi , film seyretmek istiyorum.Uyumam lazim dusuncesi pesimi birakmadigi icin seyretmeden yatiyorum. En son bu duyguyu ilkokulda hissetmistim :) O zamanlar da erkenden yataga gonderilirdim :)

bizede doktor 6 aya kadar su yok demisti ama ben veriyorum.

veriyorum dediigim berfin biberona alisir belki dye hazir su alip kayatip biberona koydum.hem biberonu tutmayi ogrensin diye hemde ona oyun oluyor agzinda bir oyana bir buyana goturuyor cigniyor ee iste o arada ne kadar agzina dokuluyorsa icmis oluyor.

berfin 4,5 aylik artik ve ben luzumsuz cok sey okudum bazi kotu hikayeler .o yuzden azcik veriyorum.

esracim,

yinede sen bilirsin tabi ama Lara ya mama verecegine 4 aylik olduktan sonra sutun +ek gida yapman bence daha dogru olur.

sen cogunlukla mama veriyorsun ee niye mama yerine ek gidayi dusunmuyorsun ?
ben cok fazla doktorcu olma taraftari degilim.bu benim kendi fikrim .sadece dusncemi yaziyorum.
bazilari derki cocuk 6 aylik oldgunda kendi damak tadi olusur ve yemek secer diye.bnunla ilgili ben cok sey okudum.neyse lara buyusun sende bu konuya ilgin arttikca fikrin degisebilir simdiden soyleyeyim ben :))

bu arada karisik yaziyorum farkindatyim bir kolumda berfin var.zor oluyor.

cok gecmis olsun canim

basiniz saolsun Esracigim. Ben de gecen sene anneannemi buradayken kaybetmistim ve maalesef defnedilmesine istesem de yetisemiyordum. zaten 2 hafta sonrasina biletim vardi,o biletle gitmistim ama boyle durumlar uzaktayken ne kadar zor oluyor bilirim. dedigin gibi ne kadar yasli olursa olsun anne iste. Allah sizlere sabir versin.

Esracım geceleri 2 saatte bır mutlaka uyanıyor, sabah 5.30 da uyanıyor hergun babasını işe ugurluyor sonra 1 saat falan uyuyor sonra tum gun uyanık, arada kucakta beşikte uyuyup uyanıyor. 10 dk uyuyor sonra cin gibi kalkıyor.Anneannem bugun kamerada gordu; yaramaz uyumuyor emmek istiyor ilgi istiyor deyince akıllı cocuk kendine baktırıyor daha cabuk buyur işte diyor) ablamın kızları uyandırmazsan kalkmayan tiplerdi çok kilolu bebek olmadılar hiç:)) anneannemin tezi bu durumda dogru oluyor, acıktıkları an durmuyorlar hemen doyurulmaları gerek, altları kirlense hemen huysuzlanıp temizleyin altımı diyorlar, biz yemek yemeye kalksak beni de alın aranıza ilgi bende olsun yahu diyorlar:)) ben de aksamları emzirme seanslarında bunalıyorum eşimle film izlemeye çalışıyoruz.Ama hep bölünüyor, arada o bilgisayar oyunlarını oynamak istiyor bu arada bugün sevgililer günü napcaz deyince eşim sevgilim aşkım artık kızım diye uyuz ediyor beni:)) Ama şimdilik bizim kız onu doyuran ben oldugum için gözleriyle hep beni arıyor,kullanıyor canım işte:)) benle işi bitince babayla beni çatlatacaklar biliyorummm

Evden ama arada gidiyorum da esra..
Hep kucak istiyor, birini gorunce cirpiniyor bizim oglan. Ne yapmam lazim oneriniz var mi? Almayinca da uzuluyorum ki o da agliyor.
Canan su vermeyince ne oluyormus? Kotu hikayeler tazmissin merak ettim

Evden ama arada gidiyorum da esra..
Hep kucak istiyor, birini gorunce cirpiniyor bizim oglan. Ne yapmam lazim oneriniz var mi? Almayinca da uzuluyorum ki o da agliyor.
Canan su vermeyince ne oluyormus? Kotu hikayeler tazmissin merak ettim

silgi senin ki daha kucuk hemen telas etme. soyle 4,5 5 aylik olunca damla damla verirsin istersen.vermeyende cok insan var.telas yok :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…