Amerika'da Hamilelik

son haftalarda bebek hareketleri onemli, buyudukleri icin yerleri daralıyor hareketleri de azalıyor tabiki. sen bence bir hareket takibi yap, tatlı ye sen seversin zaten sol tarafına yat ve dinle bakalım eger hiç hareket hissetmezsen doktoruna bildir ama senin kız ağırbaşlı nazlı zehra İcerde son gunlerin tadına varıyordur

Ztar bir iki gundur aklimdasin ne yapti diye..daha dogmamis demek Zehra ablamiz..ama sikma canini cnm, bebeklerin artik hareket alanlari cok azaldi ve bu yuzden azicik bir kipirti bile onlar icin yeterli olabilir..Ben muz yedigimde Mahir karnimda cildiriyordu resmen , belki denemissindir ama bol bol dinlen cnm yorma kendini ve yatarak Zehraya odaklan bak o zaman eminimki cok rahat anliyacaksindir hareketlerini. relax ol lutfen stres yok ok..dont worry be happy..yaa dusunsene kizin yakinda kucaginda olcak..hadi hayirlisi ile gelsinde bizde tanisalim agir ablamizla..

Merhaba aramıza hoşgeldin,

Bir sene çabuk geçer gezersin tozarsın buraların keyfini çıkarırsın donecegini bildiğin için zor gelmez merak etme, eğer kalmayı planlarsanız zaten eşinle ortak bir karar alırsınız.Ben 1.5 yıldır burdayım greencard ile geldim.Memleket ozlemim feci))

Cnm nasilsin, nasil oldu Eva miz ..hersey yolundadir ins..Annende martta gidiyordu dimi..az kaldi ama insan alisiyor bir sure sonra herseye umarim kolayca asarsin herseyi..

Merhaba.
Ağustos annelerindensin, biliyorum seni :)) çok fazla yazmasam da takip ediyorum.
Biz de Boston'dayız, 14 aydır buradayız bu yıl aralık ayında döneceğiz.
Ben çalışmıyorum, evdeyim, patlamak üzereyim. Bu sebeptendir şiddetli dönme taraftarıyım :)) Eğer planlarımızı, hayatımızı geri dönecek şekilde tasarlamasaydık kalmayı isterdik açıkçası.

Cnm nasilsin, nasil oldu Eva miz ..hersey yolundadir ins..Annende martta gidiyordu dimi..az kaldi ama insan alisiyor bir sure sonra herseye umarim kolayca asarsin herseyi..

Melegim canim iyiyiz cok sukur! annemin dedemin rahatsizligindan dolayi erken gitme ihtimali vardi ama cok sukur dedem daha iyi ve annem daha bizimle:) yoksa ben bizim sipayla tek basima su an ugrasamam:)) yahu bu bebe her an emmek istiyor! ilk zamanlar her istediginde emzirin diyorlar; goguste olmak uyumak yakin temas istiyor anladik ama dur durak bilmiyor.
eskiden kendi kendine oyalaniyordu buyudukce kafa tutuyor bana:) aglama tehditleriyle kaslarini catarak fena bakiyor bana! yandim anammm:)) yani emme olayini nasil bir duzene oturtacagim bilmiyorum.

Atak dönemindedir belki de, o dönemlerde bir tuhaf oluyorlar, sürekli aç ve mızmız.

Emme düzenini çok kafana takma şimdilik, biraz daha zaman gerekli. Büyüdükçe göreceksin o düzen saat gibi oturuyor.

masallah de birak emsin.hep emsin hatta.berfin gibi yaparsa isin daha zor.

masallah de birak emsin.hep emsin hatta.berfin gibi yaparsa isin daha zor.

Canancim tabiki emsin istiyorum ama surekli emince memeler nefes almiyor:)) yani aksama sut uretimi duruyor gibi; bazen mama veriyoruz ac midir diye; 2 saat mola verse sut uretimi artar; gunduzleri hic uyumadigi icin memede oyalanmak istiyor ve emzik niyetine kullaniyor.yani aslinda uykusu duzene girse emme olayi da kendiliginden duzelecek.gevherin insallah dedigin gibi buyudukce hersey duzene girer

kizlar saolun varolun. dun cok canim sklmsti. zaten bizimki ucan tekmeler modunda gezmior icerde biliyorsunuz. bir de tobe cani istemedikce oynamaz. istersem cikolata kovasinin icine duseyim. kime cekmis bilmem

tesekkur ederim canim cevap icin. bence gelio gormeden hic uzun vadeli planlar yapma burasiyla alakali cunku kimisi cok seviyor, kimisi de hic sevmiyor. hic belli olmaz.. senin gorup, yasayip bir karara varman en onemlisi.

Gevherin de demiş, büyüme atağında olabilir. Şurayı oku istersen:
http://kellymom.com/bf/normal/growth-spurts/

koko ve gevherin sanirim buyume atagi doneminde cunku yazilanlarin hepsi bizde mevcut. gerci uykusuz olma durumu bizde hep var bu kiz karnimda da uyumadi simdi de

aa evet hatırlıyorum ben de seni. yaşasınnn boston da birisi var
ben de çalışmayacağım, zaten eğer çalışırsam daha zor duruma düşeceğiz ekonomik olarak (bebeğe baktırmak için) bir de oğlan var, onu da şaşkın bir durumda bırakmak istemiyorum, annem de gelmez keza kv de, o nedenle 1 sene daha evdeyim. zaten tr de de evdeyim, bebeği bırakamadım kimseye, böyle böyle derken ev hanımı olacağım kariyeri filan bırakıp.
planlarımızı yapmadık derken siz kesin olarak dönmeyi planlamışsınız sanırım, biz de benzer bir durumdayız. ama neden kalamıyorsunuz? ve kalmayı neden isterdiniz? ben gitme ve kalma taraftarı olmadığım için ve eşim de gidelim, beğenirsek kalırız da dediği için soruyorum. parasal olarak burada daha rahatız aslında, gidince biraz sıkıntı çekeceğiz, ondan da istemiyorum ben.
çok sordum di mi, şimdiden teşekkürler

teşekkür ederim ben de. umarım sağlıkla kavuşursun bebeğine.
evet gelip görmek lazım ama ben biraz tırsıyorum. uzun vadeli planı da ben değil de eşim yapıyor daha ziyade, ben bi ce eee demekten bile kaçıyorum :) yani burada rahatım zaten, ne diye düzenimi bozayım diyorum. eşime dedim sen git biz burda duralım çocuklarla diye, o da istemiyor bizi bırakmak. ben de zorlanıcam illa tek başıma ama, işte aması kurulu düzenim var.

Bence esinizle bir seneligine gelin yani o tek gelmesin. uzun vadede yasamayacak olsaniz bile en azindan bir amerika tecrubeniz olur., o anlamda kesinlikle tavsiye ederim tadi o sekilde cok guzel cikar. daha sonrasina da sonra karar verirsiniz beraber. huzurlu olduktan sonra her yerde duzen kurulur bence,

benim esim biz daha bekarken doktoraya geldi buraya,ben onun ilk senesinin sonunda geldim yazin 3 ay kaldim. sevecek miyim sevmeyecek miyim diye bakali mdedik,sevmesem doktora sonunda donerim diyordu. ben sevdim,tabii bekar 3 ay geldim kaldim diye annemden baya trip yedim,dayimlar konusmadi benimle,bir suru olay...bu sekilde 3,5 sene gecirdik,bi o geldi,bi ben,7-8 ayda bir gorusuyoruz,berbat bi durum. nisanlandik gene beni birakti gitti Amerika'ya. en sonunda ben geldim ve burda nikahlandik,fakat maalesef kariyerimden odun verme durumunda kaldim, cevirmenim ve ozel ders hocasiydim,ogrencilerimi hep baskalarina verdim,ceviri hala yapiyorum ama daha az is kapabiliyorum burdan. fakat daha fazla farkli ulkelerde iliskiye sabrimiz kalmamisti. kimseye uzun sure ayri kalmayi da tavsiye etmem.esimin abisi calismak icin geldi gecen hafta arizona'ya,evli kendisi,esi de "nolur canim biz dayaniriz 5-6 ay,yaza giderim tatile" diyordu,dinlemedi bizi. simdi daha ilk hafta bitmeden nisan basi icin biletini almis :)
yani bence,cok fazla ayri kalmayin mumkunse,kurulu duzeni birakmak elbet zor ama ben bir nevi "goc" diye dusundum oyle geldim. hasrete dayanamadim diyelim :) bekar olunca ayri olmak ayri zor,aile olunca ayri zor. ikiniz de "gercekten" isteyin,oyle bu yola baskoyun derim,simdi esimin abisi cok mutsuz arizona'da,o cok istemiyordu gelmek. biz daha olumluyduk ve iyiyiz,doktora bitiyor ve burda is bakiyoruz.

r

melegim ayni benimkide oyle kablolarla oynuyor deli gibi sarj aletiyle bir oynuyor gorsen oyuncaklariyla oyle oynamiyor yani hep istemedigim seyler basima geliyor bide sen demistin galiba terliklerimin hastasi..

Marlincim emme ve uyku duzeni icin dah cok kucuk. onlar daha hayata alismaya calisiyorlar.. esat tam 3 aylikti uyku duzeni oturdu. yani saat kacta uyuyacagini biliyordum gunduz. 1.5 saat arayla uyuyordu hemen saati geldiginde uyutiyordum aglatmadan tabi her bebek icin farkli olabilir iins sizinki daha erken alisir uyku duzenine ve emmesine..

ayrı kalmak zor, biz tr de de 3 sene sadece hafta sonları görüştük, çok zor biliyorum. benim düzenden kastım aslında başka bişey, yanlış yazdım galiba. ev düzeni filan diil de kişisel düzen sorunları. büyük oğlumun okulu var, dönünce adapte olamaz ve hayatı boyunca bizi suçlarsa diye korkuyorum. benim üni den bir hocam demişti, onun oğlu 2. sınıftayken gitmişler, bütün düzeni bozulmuş çocuğun. burda okulda oldukça başarılı, çok çalışmasa da. şimdi dönünce 5. sınıftan mı devam edecek, yoksa 4. sınıfı mı okur tekrar filan gibi bir çok şey dönüyor kafamda.
öğretmenleriyle de görüşeyim diyorum bi okula gidip, bakalım onlar ne dicek.
ben hiç istekli değildim baştan beri, ama eşim çok istiyor. temel nedenim de oğlumuzun okulu vs.
eşim de postdoc olarak geliyor zaten. ben burada bi üni de hocayım eşim gibi, sen ordayken biz duralım, çocukların düzeni önemli diyorum.
ama bu sefer de özleyecekler 1 sene babalarını. o da var.
bilmiyorum artık, hakkımızda hayırlısı.
tabi özveri gene biz hanımlara kalıyor, şimdi evde ben bakıyorum miniğe. orda da kariyerine devam ederken ben bekliyeceğim 1 sene daha.
bakalım işte.

r

melegim ayni benimkide oyle kablolarla oynuyor deli gibi sarj aletiyle bir oynuyor gorsen oyuncaklariyla oyle oynamiyor yani hep istemedigim seyler basima geliyor bide sen demistin galiba terliklerimin hastasi..

aa aynı valla. terlik, kablo, kumanda, telefon, vs vs.
bi de vermeyince basıyo yaygarayı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…