Amerika'da Hamilelik

herkese selam,
ben tam gaz ders calismakla mesgulum...haftanin bir gunu haric hic bir sosyal paylasim sitesine girmiyorum, baska turlu calismalarimi bitiremeyecegim cunku....yani bir tur kampa girdim...kalp atislarini duyduk tekrar...ultrasona girmedim ama, o stetoskoba benzeyen bi aletle dinlettiler...mide bulantilari azalirken bas agrilari artti..bol su icmem onerildi...
amniyo yaptirmazsam Turkiye'ye gidecegim testler ve ayrintilidan sonra...doktor da izin verirse tabi...
guzel annelere uykulu geceler, anne adaylarina cift cizgiler diliyorum biran once...simdilik hoscakalin...

Neslee gecmis olsun. Diger sefere shipping icin "Adult signature required" iste.Shipping parasi biraz daha farkli olur ama aldigin malin tamamiyle gitmesinden iyidir. Bizim evin buralarda olmuyor boyle seyler.Eski oturdugum town da olurdu. Kac kere gelen paketleri disarida unuttuk kimse dokunmadi.

Nuray cim sanirim Silgi evden calisyor tamda emin degilim .

Cemrecik kolay gelsin sana. En dogrusunu yapiyorsun .Mercimeklerin gelince hic vaktin olmayacak calismaya. Amniyo olursan neden Tr.ye gitmeyeceksin ? 3 gunden sonra riski yok.

Kac gundur pek sessiz topik. Sabak 4 de olan emzirme seansimizda :) baktim kimse yazmamis sonra aklima Koko nun blogu geldi.Bir bakayim belki firsat bulup yazmistir dedim. Ahh o tavsanlari benimde yahni yapasim var koko :) Birebir ayni seyleri yasiyoruz.Eminim diger annelerde oyledir.Bilirim o anirarak aglamalari. 2-3 haftaya daha cok duzene girecek yada biz anneler alisyoruz uykusuzluga:) Cozemedim ben daha.
Korkma disari cikmaya. Ben senin oturdugun eyalette otursam hergun cikarim.Kar yok firtina yok. Derya kuzusunu uzak tut kalabaliktan yeter. Koy arabasina yagmursuz havalarda yuru.
Bu edepsizler oksijeni alinca butun gece uyuyorlar :)) Ben bile soguk havada giydirip hicbir sey yapamasam bahcede 4 tur atiyorum ve yazi dort gozle bekliyorum O-O

Herkes iste gucte olunca buralar sessizlesmis. Bizimde doktor kontrolumuz vardi. Asi olduk; hepatit 2.doz; doktor ates yapmaz dedi ama gelecek ay karma da ates olabilirmis.Gelisim kilo alimi da bizim bidigin iyiymis cok sukur.Asidan sonra cok halsizlesti ama epeydir uyuyor alisik degiliz onun bu haline:) buarada annem erkenden donebilir keyfimiz iyi degil dedem rahatsizdi cok yasli zaten simdi durumu agirlasmis; yarin ilac tedavisine baslanacak eger olumlu sonuc alinmazsa annem donmeyi planliyor tabiki. Akli da bende ama dedim artik yapabilirim merak etme ama aslinda kendimi pek de hazir hissetmiyorum; ama er gec donecekti zaten kendimi yalniz kalma fikrine alistirmam lazim.

Biz de bildiginiz gibiyiz, emip emip uyuyoruz. Bir de gazlarla bogusuyoruz. Kariyer degisikligi yapmayi dusunuyorum, soylemistim daha onceden. Resume hazirliyorum. Akademik cv'den bayagi farkli tarzi, biraz zor oluyor. Bebis uyursa gunduz bilgisayar basinda onunla ugrasiyorum. Ya da o uyurken uyuyorum. Bati cephesinde yeni bir sey yok!

Yarin benim doktor muayenem var, bakalim ne diyecek.

Gecmis olsun Marlin cim .Deden insallah sagligina kavusur. Annem gidince zor olacak ama ustesinden gelirsin.
Biz 2 hafta once anneannemi kaybettik. Bana soylediler.Bizde esimle 2 saat evin icinde dolandik durduk nasil soyleriz diye. Bir sekilde soyledik iste.Anneannemde cok yasliydi.89 yasindaydi ama iste ne kadar yasli olursa olsun anne .

Ben anneme istersen hemen biletini degistirip gonderelim seni dedik.Gitsemde defnedilmeye yetisemicem dedi kaldi. Bekletebilirlerdi ama dayim hemen defnedilsin istedi.Orasida ayri hikaye . Boyle durumlarda aile icinde olusun sacma kirizlerden.

Kimse gelmiyor artik buralara Arada bir ugrayin kizlar.Aylarca bu kadar cok sey paylastiktan sonra insanin gozu hepinizi ariyor.

esra basiniz sagolsun ananeni kaybetmissiniz,,

marlin insaallah deden sifa bulur bir an evvel..

koko gaz telasinda, cemre ders, bende de cok degisik psikolojiler basgosteriyor . gelip kontrol ediyorum surekli ama yazamiyorum keyfim olmuyor. siz nasil olmustunuz son gunlerde ? annemlerin gelmesine de az kaldi. her bir eksigimiz tamam cok sukur bir tek kizimiz eksik kaldi. bakalim insaallah hayirla, saglikla, kolay, rahat bir dogumla kavusuruz pitirciga..

esracim basiniz sagolsun

benimde burda en korktugum seylerden biridir. olumlere gidememek,yetisememek.gormeden veda etmeden ugurlamak.ayy nebilim dusunmesi bile icimi acitiyor.Allah yasatmasin hic birimize..

ben bakiyomrum kimse bisey yazmayinca cikiyorum.bencede burayi ihmal etmesek guzel olur.

bu arada bende hasta oldum.umarim berfine gecmez. emmesi de cok az korkuyorum bisey olcak diye.

ben nasildim biliyormusun ? surekli halsiz ve uykulu.cok uyumustum ben :))

ben nasildim biliyormusun ? surekli halsiz ve uykulu.cok uyumustum ben :))

ya bende cok halsizim ama psikolojik acidan bahsediyorum ya. cok tuhaf oldum ben. uzerimde gerginlik stres degisik haller, kafamda bir ton tilki at kosturuyor. fiziki acidan hakikaten cok tembellestim. yemek bile yapmak istemiyorum. yarin misafirim oldugu icin mecburen evi toparliyorum . falan boyle birseyler iste..:26:

dogum yaklasirken kafanda tilkilerin olmasi normal. cok kuruyorsundur tahminen. ama herseyi oluruna birak kendine boyle teselli et.tek duan zehranin sagligi olsun.zaman gececek ve kizin kolarinda olacak azcik daha sik disini.

Esra basinzi sagolsun, annene de bassagligi dileklerimizi ilet.

Marlin umarim deden iyilesir. Annen gitmeye kararliysa kendini onsuzliga alistir. Ne guzel geceleri evaya bakiyordu, keske kalsaydi. Bizim cektiklerimizi cekmesen keske.

Saat alti bucuk, sanirim dort bucujtan beri ayaktayim. Ondan once de uyuyamadim dogru duzgun zaten. Kizcagiz uyuyor, gozler kapali ama ikiniyor, kivraniyor, yattigi yerde pispislayip rahatlatmakla gecti butun gece. Little tummys denedim, gripe water (rezene aslen) denedim bana misin demedi. Emdikten sonra burp da ediyoruz ama iste kivraniyor. Dortte emzirdim yatirdim asagi indim, memelerim cok dolmustu gece boyu, kiz da emse de bosaltamadi, pompalayayim dedim. Mutfak yangin yeri gibiydi, sinir oldum. Esim aksam sofradan tabaklari falan kaldirip oyle birakmis, kaldirmamis. Makine doluydu temizlerle, onlari bosaltmaya usendi galiba. Kiler dolabinin kapisini da iyi kapatmamis, kedi girmis, oradaki mama paketini parcalayip kim bilir ne kadar meme goturmus (yere dokulenler de cabasi). Cips yemis, bos paket tezgahin ustunde. Annemi cok aradim o anda. Bebek bakiminda bir faydasi olmadi cok ama mutfagi evi cekip ceviriyordu. O gitti, bu isler benim uzerime kaldi. Esime sununyap bunu yap desem yapar ama malesef soylemesen umru olmaz. Ben ise direktif veremeyecek kadar yorgunum . Biraz sut pompalayip mutfagi topladim. Geldim bizdik yine mizildaniyor, onu emzirirken ikisatir yazayim dedim. Emzirirken telefndan okuyorum ama yazmasi luks olmaya basladi

Biberon denedik biraz, 4-5 degisik biberon denedik. Sevmedi, beceremedi de, sutler agzinin kenarindan akti hep. Yandigimin resmidir katilara baslayincaya kadar bene rahat yok. Simdi doysun da uyusa da uyumasa da yatiracagim ve dusa girecegim. Randevumuz 10 gibi, anca hazirlanip cikariz. Esim uyuyor, yarim saat az uyusaydi da mutfakla bir saat ugrasmak zorunda kalmasaydim diye icleniyorum ama kizsam neye yarar. Ay neyse, uykusuzluk konusuyor, bakmayin bana.

kizlar,

sevgililer gunu size ne animsatiyor? kutlama yapiyormusunuz ?
bizde boyle adetler hic yok.ama bakiyorum insanlar bizim tam tersimiz. sizde durumlar nasil ?

birde dogum yapmis olan arkadaslar esleriniz dogum hediyesi aldi mi ?

*** Hadi azcik canlanin.dun sabah saat 4 te kalkip gece 12 de yattim.bugunde 5.30 da kalktim. uykusuzum ama burayida unutmuyorum.

Ztar cim bugunlerin tadini cikar.Canan in dedigi gibi tilkiler dolasmasin aklinda.Dua et yeter. Sende bir sekilde Allah in izniyle doguracaksin. Bugunlerin tadini cikar dedim cunku asil stres,evham ,bebek icin surekli endiseli olmak dogumdan sonra basliyor.
Halsizlik yoktu bende ama canim hicbir sey yapmak istemiyordu son haftalar neredeyse surekli disaridan yedik.

Koko annem gidince o mutfak islerinde bende cok zorlanacam. Annem geldiginden beri ne bulasik yikiyorum ne de yemek yapiyorum.Diger ev islerini arada yapiyorum ama anneme hepsini yuklemek istemiyorum.

Babalarin cogu boyle .Ayni problemler bizde de var .Cok yardimci ama bazi seyleri durtmeden yapmaz :) Dedigin gibi benimde durtecek ugrasacak halim olmuyor bazen. Bir de bizim baba acliga hic dayanamiyor adam 180 derece donuyor acken :) kendi basinin caresine bakiyor yemek yokken ama dirdirlaniyor :) Kizida ona cekmis. Mama yada meme biraz geciksin kiyamet kopuyor.Oyle bir agliyorki sanki cimcikliyoruz bir yerinden.Ne zaman meme yada biberon agzina giriyor anindan susuyor.

Yine de yardimcilar iste .Better than nothing.

Canan biz kutluyorduk her sene .Oyle abartmadan basbasa yemek filan ama bugun ne olur bilmem :) Su saate kadar bir atraksiyon yok :) Aklimdan neler geciyor o ayri.Lara yi anneme 2 saat satsak, disari ciksak ama olmaz.Annem aksamlari Lara ya bakmiyor dukkani kapatiyor anlayacagin :)

Dogumdan sonra kaptim hediyemi ben :) Begendigim bir saat vardi Emporio Armani unutmamis onu almis bana.

oo sansli anne seni :)) gule gule kullan iyi gunlerde..

bana ne istiyorsun diye soruyor ya ben istemeden supriz yap ama onda o kapasite yok.

benim dogum hediyem bile olmadi (( neyse canimiz sagolsun ne diyim :))

O kadar kokudan birsey olmaz Canan cim korkma. Bizde cok erken kalkiyoruz .Lara kurulu saat gibi 4 te kalkiyor.Mama veriyorum.4.30 gibi uyuyor.5.30 olmadan tekrar kalkiyor.Bu sefer meme veriyorum.Ben bir daha uyumuyorum.O yuzden Lara 6 da uyuduysa ben de uyuyuyorum.Yani uyku saatlerim zilliye bagli.Dun film seyredelim dedik.Benim 20 dakika sonra goz kapaklarim agirlasti.Film yalan oldu.

Esracim basiniz sagolsun Allah rahmet eylesin

mArlincim ins deden iyilesir Allah acil sifalar versin .. Bencede nasil olsa annen donecek biraz kendini alistirmaya bak.. ins zorlanmazsin bebiste annesini uzmez..

Kizlar herkesin sevgililer gunu kutlu olsunda o gun bizede ugramadi malesef.. biz esimle 10 yildir tanisiyoruz ve 10 yildirda kutlamayiz yani esim sevmiyor bu gunu.. bu gunun anlami cepleri bosaltmakmis .. gerci esim bana herzaman hediye alir tabi benim begendigim ama bugunde bisi yok yani..olsun bugun daha onemli bizim icin oglusum 8 aylik oldu bugun teyzeleri masallah..

canancim esim dogumdan sonra pirlanta bir bileklik ve Anna klein bir saat aldi.. dogumdan 1 ay sonra dogumgunumdu ogune bisi almadi tabi bunlar yeter zaten dedim oakadarda yuklenmiyim adama..

Allah yardimcin olsun ins berfincik kolayca alisir

benide bugun arkadas cagirdi kizlar oraya gidicem. hiiic vde is yapasim yok ustume bir agirlik var mutfak duruyor oylece.. gidip gezip gelimde kafa dagiyatim birazcik..canim baska yerlere gitmek istiyor ne bilim baska derken booyle tjmax , marshall falan ama esim sadece haftasonlari bos o gunde cabucak bitiyor bisi oluyor gidemiyoruz ya bunaldim sanki ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…