Amerika'da Hamilelik

ne kadar az kalmis ya, saglikla alirsin insallah kucagina, annenleri beklesin yeter bebis :)

Aynen aynen annemlere kadar beklesin yeter cok bisey istemiyorum ve aminnnm diyorum hepimiz saglikla, kolaylikla kucaklayalim pitirciklari insaallah.

Bu arada telden yazmak zorundayim sinir oldum. Internet olmadan ne skci hayat. Comcast ten tv ve net uyeligimi iptal ettik. Netdlix var zaten sadece nete abone oluk. Acmadilar hala

Selam hanımlar topic gerçekten de pek bir sessiz... Ben normalde okuyucuyumdur:) düşündüm ki, belki bir taze kana ihtiyaç vardır:)) bir iki kelam edeyim, selam vereyim istedim.. Ztar çok az kalmış yavruna kavuşmana heyecanını paylaşan birileri daha var burada unutma çok kolay hayırlı doğumlar diliyorum sana. Benim de bugün pıtırcığım kendini iyice hissettirdi bana çok keyiflendim ağzım kulaklarım da:))

Okumakla kalmayip yazip selam verdigin icin tsk ederiz esravural:) taze kanlara hep ihtiyac var.

Kizlar bir sorum olacak; atesolcer olarak ne marka kullaniyorsunuz ve memnun musunuz? bende makat ve koltukaltindan olcen alet var ama pek memnun degiliz. olcmek zor oluyor bir de uzun surede olcuyor. Braun kulaktan olcerin yorumlari iyi ama kucuk bebeklerde kullanimi pek uygun degil diyorlar. Koko nosefrida tavsiyen cok iyi oldu bizde aldik ve cok memnunuz her seferinde senin kulaklarini cinlatiyoruz.

selam esra hosgeldin

bencede taze kan her zaman iyidir. eee dogal olarak arkadaslar hem calisan bayanlar hem de anneler. eskisi gib zaman ayiramamalari normal oluyor.

senin de hamilelgin hayirli olsun insaallah.. pitircigi hissetmek harika birsey. benim butun psikolojimi etkiliyor. insan hep icinde pir pir oynasin istiyor.

sanirim haftana gore daha cinsiyeti belli olmamistir :26:

koko biz bitane aldik dur bir sn. epey para verdik . bence o kadar para vermek gereksiz ama doktorlar falan kullaniyormus. ve review lari cok iyi ama dedigim gibi tuzlu bir ates olcer icin. agizdan , totodan, koltukaltindan olcuyor.

asil ben esime nosefrida alalim dedim. cok iyiydi onun da review lari. o ne diyo hortumun devamini agzina sokmuslar. nasil olacak bu bilmem ne dedi. gittik normal 1-2 dolarlik birsey aldik. benim kocam tuhaf biraz sanirim

Marlin ben de ztarin verdigi linktekimden aldim hizli olcuyor kulaktan. Totodan vb olctugunu bilmiyodum :) gerci pek kullanmadim. Hastaneden verdiklerini sevmedim mesela.
Nosefrida gercekten iyi ama sonrasinda temizlemesi zor, kulak cubugu sokup temizliyorum. Bi de benucundaki sungeri hep degistirmiyorum, degistirmem mi gerek?
Bu arada, emzirirken sac boyatilir mi?
Ztar az kalmis hadi push push push :)
Canan bugununuz insallah guzel gecer..

evet bende braunun bu aletini her yerde iyi oldugunu duydum; evet pahali ztarcim ama insan bebek ateslendi mi acaba atesolcer dogrumu ay su bebe dursa da bir duzgun olcsem diye dertlenince daha iyisini ariyor hep:) silgide de varmis; diger kizlar ne diyecek ona gore bende siparis edeyim:)

silgicim nosefridanin kalin tupunu ben suyla yikiyorum:) ama hortumu yikamayin diyorlar sanirim onun temizligi zor; o filteriyi bende her seferinde degistirmiyiroum yedek epey filtre aldim ama hemen degistirmeye gerek yok gibi gordum:)
emzirirken sac boyanir bence:) millet hamilelegin son ayinda boyatiyor; bende kestirip boyatmak istiyorum

Silgi ben boyadim cumartesi tekrar boyucam hicbir sey olmaz.Ben cvs parka 5 saniyede agizdan ve koltuk altindan olcer aldim memnun kaldim.$16 filandi.

silgi sorma push push lari ne zaman gorcez acaba :18::18::18:

silgi esraya hamileyken bile doktoru belli boyalar icin safe demisti .. yahu hamileyken su yenilir mi icilir mi diye dusun, emzirirken dusun .. ne zor is yahu. annelerin hakki odenmez diye bosuna demiyorlar

ben de yikiyorum ama yikarken bir de kulak pamugunu sokup temizlemeye calisiyorum, cok kullanmamaya calisiyorum. burun delikleri ya buyurse diye :) ama hiriltili nefes aliyor bazen, mecbur kaliyorum. ben de boya istiyorum, hatta cikip alicaktim ama bazi yerlerde safe degil diyor. hos ben hamileligimin ilk ayinda bile boyamistim ama bu sefer direkt bebege gecerse emzirme yoluyla diye korkuyorum.

ztar aynen, hamileyken bir dogsun sunu yerim bunu icerim diyodum ama yine dikkat ediyorsun. bu defa hem kilo almiyim hem gaz sorunu yasamasin bebis diye dusunuyosun. 1 yasina gelse rahat etsem diyorum o zaman da hep oyun istiycek. yani annelik zormus gercekten ve cok guzelmis.

Amazon.com: 2 in 1 Professional Clinical RY230 Large LCD Non-contact Infrared Thermometer - Forehead and Surface: Health & Personal Care ben bundan aldimdi, cocuga dokunmadan olcuveriyorsun. Oda sicakligi, yuzey (banyo suyu) sicakligi da olcuyor ama o fonksiyonlari cok kullanmadik. Abimin esi kardesine buna benzer baska bir marka aldi -yani piyasada infrared baska urunler de var. bunun yorumlar gayet iyiydi ondan tercih ettim.

Nosefrida filtreleri ben devamli degistirmiyorum. Kullandiktan sonra ufleyip cikani cokariyorum sonra kalin ucu yariya kadar suyla doldurup calkaliyorum iki tarafi parmaklarimla kapatip. Saline solution veyabanne sutu damlatiyorsunuz burunlara degil mi nosefrida oncesinde yumusatmak icin? Little remediesin saline'i var, burnuna sikmasi kolay.

Ztar bebek gelince tv izleyemeyeceksiniz zaten, bosuna para vermeyin :))) netflixten izlersiniz vktiniz olursa. Bebek aglamasi ile yarim kalan nice filmleriniz olur :)

koko ben de sen soyledikten sonra little remedies aldim amazondan, burnuna koyuyorum ama kac damla gidiyor gormuyorum ki sanki cok gidiyor bir anda. cocuk yutuyor bir de o suyu, zararli midir diye aklima takildi. anne sutunu bilmiyordum, onu da denerim ama yapis yapis sanki o da.

kizlar bizim bebis kaka yaparken hala zorlaniyor. kabiz degil kesinlikle, gunde birkac kez yapiyor ufak ufak ama bir defa bol yapacagi zaman saatlerce ikiniyor, kipkirmizi oluyor, uykudan uyaniyor ve devamli alttan gaz cikariyor. sonunda yapiyor ama yapana kadar o da ben de cok yoruluyoruz. sizde durumlar nasil, normal mi bu acaba ve ne kadar surer? doktor o bolgedeki kaslar bebeklerde gelismemistir vb vb bildigim hikayeyi anlatti ama ben ablamin cocuklarinda boyle bisey gormedim. bizim oglan hala ogrenemedi mi sizce kolayca kaka yapmayi?

Son düzenleme:
hanimlar yazdiklarinizi takipteyim :) tabii daha bebisim olmadigi icin katilamiyorum muhabbetlere ama buradayimmmm :)

herkes bebisleri benim icin opsun lutfen,hamislere de saglikli hamileliklerinin devamini,doguma az kalanlara da bol sans diliyorum :)
ben de dpo 5, beklemedeyim bakalim bu ay bir mercimek dustu mu icime yoksa denemeye devam mi diye ^^ haftaya yaparim bir test evde herhalde,haftaya kadar beklemek bile zor geliyor, ne sabirsiz insanim ben :/

Bizde de durum ayni, bu gece bol bol ikindik, pirtpirtladik, kaka anca uyandiktan sonra, sekiz gibi geldi. Uc posta kaka yapti sonra. Ben besten beri ayaktayim tabii. Dun mesela sabah daha gec kalkti, ogleden sonra birkac posta bombaladi. Kaka direkt uyku duzenini belirliyor.

Bir de yavrucak asagidakin iterken yukaridan kusuyor, o da ayri rezillik :). Su sindirim sistemleri bir otursa, gaz kusma azalsa ne iyi olurdu. Olacak tabii, zamanla... Zor tabii cocugu kivranirken gormek ama sagliklari yerinde diye avunmak lazim.

Valla ben burnuna fis yapiyorum, yuttugunu sanmiyorum, agzindan cikariyor fazla giderse ( dik tut, yatirma sikarken). Yutsa bile tuzlu su, pek zarari olmaz o kadarciktan. Serum baglansa ayni sivi, vucuda zararli degil de, su icirmedeki gibi, mideye sut yerine baska bir sey gitmesin olayi var.

Esra, lara ile annenin yildizlarinin sonunda barismis olmasi super haber, arada kaynamis :). Insallah daha da iyi olur ve annengeri gelir.

Benim de kayinvalide geliyor martta, ondan daha umitliyim. Esime ben bebegi alirim siz uyursunuz falan demis, oyyy oy oy.

Bizimki ucuncu aya girdiginde gece beslenmelerini azaltmaya baslayacagim. Insallah masallah. Oyle olursa tavuk gibi yatmama gerek kalmaz, kayinvalide ile 3-4 saat uyusa ben de uyusam yeter bile. Hey gidi gidi, bana dort saat uykuya sukredeceksin deseler asla inanmaz, hadi leeen ben uykuma duskunum derdim. Ben yine iyiyim gerci, asil esra sen uykusuzsun, daha duzgun uyuyabiliyor musun?

kizlar acayip uyku hali, halsizlik var bende... koltuga yattim uyuyayim diye uyuyamadim da dogru durust. yataga da gecmek istemedim. ay kafam kendiliginden guzel oldu ya

koko benim de uykuyla cok aram yoktur. yani yoktur derken uykucu bir insan degilimdir ama uykum geldigi an devriliveririm. benim esim geceleri basladi bir panikle yatmaya .. yatmadan hep diyorki hadi hemen uyuyalim zehra gelince uyuyamicaz. yahu diyorum sacmalama her bebek ayni olmaz. oyle diyorlar diyo. ben milletin demesine bakmiyorum illaki uykusuzluk olabilir de her bebek farkli yasamadan, bilmeden strese girdi adam.

birde diyorlarki bebek gece kalkmazsa uyandirip , emzirmeye gerek yok. dogrumudur bu

Koko kayinvalide supermis:)) destek olmaya geliyor alsin tabi torununu:)) bizde durumlar hala ayni! 40.gunu serefine gun boyu ve aksam uyudu zilli aman dedim dilimi isirdim hatta inanmayacaksiniz ama gece 11 de zorla uyandirip emzirdim altini degistik uyudu.ee sonrasi gece 3te dikildi sonra 1 saat araliklarla uyudu uyandi:) 2 gundur yine normale dondu yani gunduz uykusu yok! en fazla 2 saat uyuyordur; bazen uzuluyorum kucagimda uyusun yeterki diyorum yerine bile koyamiyorum;geceleri 2 saatte bir kalkiyor ve sabah 6.30 ya da 7den sonra uyumuyor.Ayrica soyle bir tespitim var evde ses gurultu birileri olunca uyumuyor oturup laflayalim istiyor;kucaklasinlar beni onlarla guleyim diyor merakli bir tip olacak heralde:))) bizde kaka durumlari gun boyu uyumadigi icin bol bol yapiyor pirtlamayi iyi beceriyor eger atamazsa kuduruyor zavallim:)ha buarada silgi annem dediki onun sutu bebege cok yaradigi ve yagli oldugu icin olabilirmis ayrica bebek tombalaksa da olurmus:))) ahaha cok guldum bu yorumuna annemin ama hep eskiler derdiki diye basliyor onlarin bildikleri varmis canim:)) ayrica bana hep pozitif dusunmeyi ogutluyor.Ben bu kiz boyle anne kabul edelim uyumuyor iste napalim diyorum olumlu dusun benim kizim uyuyacak beni uzmeyecek demelisin diyor:))
Esra annen lara ya alisinca gittiginde kosarak gelmek ister:)
Ztar son zamanlarda enerji gelir insana aslinda benim dogum gecikti diye kosarak mall da gezdigimi bilirim:) zehra hatunu cok merak ediyoruz!saglikla kucagina alip bize fotosunu gonderdigin ani merakla bekliyorum

Canancim insallah iyisinizdir en kisa zamanda senden haber bekliyoruz
Buarada benim sol gogsumde mastit baslangici gibi birsey oldu;silgi de birara bahsetmisti. sertlesme ve hafif kizariklik var;hemen bizim canavara emzirtmeye calistim aksilik ya uykuya geciyor memede! bizimki memeyi emzik niyetine cok kullaniyor bunu engellemek lazimmis aslinda.ilik dus masaj pompa denemeleriyle sertligi aliyorum ama kizariklik geciyor tekrar beliriyor;agri yok henuz.olmasin diye cabaliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…