- Konu Sahibi citaknuray
-
- #7.881
Selam kizlar ,biz hastahaneye geldik.simdilik epudral aldık beklemedeyiz.sanirim bebisin gelisi 4 -5 saati bulur.epudral almadan önce fenaydi sancilar simdi malak modundayim.hicbirsey hissetmiyorum.Gelismeleri yazarim artık iyi geceler
Gunaydin kızlar .kizimiz aramıza katıldı çok şükür.simdilik saglıgımız çok iyi şükürler olsun.minicik birsey bu dunyanın en tatlı şeyi .allah her dileyen kadına nasip eder umarım.dogum maceramızı eve hidine yazarız.2 gün burdayiz.normal doğumlarda 2 gün hastahanede tutuyor lar.gorusmek uzere kizlar hepinize cokkkkk teşekkürler güzel dilekleriniz için
Gunaydin kızlar .kizimiz aramıza katıldı çok şükür.simdilik saglıgımız çok iyi şükürler olsun.minicik birsey bu dunyanın en tatlı şeyi .allah her dileyen kadına nasip eder umarım.dogum maceramızı eve hidine yazarız.2 gün burdayiz.normal doğumlarda 2 gün hastahanede tutuyor lar.gorusmek uzere kizlar hepinize cokkkkk teşekkürler güzel dilekleriniz için
Slm bayanlar bi sorum olacak. Yarin ikili test yaptiricam buradaki ismini bilmiyorum ama burada doktorun dedigine gore sadece kana bakiyorlarmis. Turkiye de ise buna ek olarak ultrasondan bebegin doyun kalinligini ve burun koku kemigini olcuyorlar. Doktorun dedigine gore burada bir tek kana bakiyorlarmis ve sadece bu yeterliymis. Ikna olamadim yaaa tecrubelerinizden yararlanmak istiyorum bu konuyla ilgili ???
Slm bayanlar bi sorum olacak. Yarin ikili test yaptiricam buradaki ismini bilmiyorum ama burada doktorun dedigine gore sadece kana bakiyorlarmis. Turkiye de ise buna ek olarak ultrasondan bebegin doyun kalinligini ve burun koku kemigini olcuyorlar. Doktorun dedigine gore burada bir tek kana bakiyorlarmis ve sadece bu yeterliymis. Ikna olamadim yaaa tecrubelerinizden yararlanmak istiyorum bu konuyla ilgili ???
Bugun kan aldilar ultrason yok malesef burada biz sadece kana bakiyoruz diyor doktor kan da % 99 kesin cevap veriyor falan dedi. Bi alemler Mamun' un dedigi gibi. Bazi uygulamalar Turkiyeden cok farkli ve bu sebeple ister istemez aklima takiliyor. Ya Turkiyede bu hamilelik isini cok abartiyorlar ya da burada biraz sallapati bu isler :)
Bugun kan aldilar ultrason yok malesef burada biz sadece kana bakiyoruz diyor doktor kan da % 99 kesin cevap veriyor falan dedi. Bi alemler Mamun' un dedigi gibi. Bazi uygulamalar Turkiyeden cok farkli ve bu sebeple ister istemez aklima takiliyor. Ya Turkiyede bu hamilelik isini cok abartiyorlar ya da burada biraz sallapati bu isler :)
ikili tarama testinde benden önce kan almışlardı 1 hafta sonrada ultrasonda ense kalınlığı vs.ölçümü yapıldı. Acaba seninki 3.lü test mi sanırım ondan sadece kana bakılıyor. Benim bildiğim ve genelde heryerde ikili testte ultrason var ama dediğim gibi senin dr. 3lü test mi yapıyor? sonuçta kanda bu değerlere bakılacaktır,endişe etme bence.
Selam kizlar guzel dilekleriniz icin cok cok tesekkurler. biz kendimize gelmeye calisiyoruz hala.Minicik sey simdiden evi yonetmeye basladi.Dogum hikayemiz komik biraz.
C.tesi gunu ogleden sonra nisan geldi,doktoru aradik normal duruma gore konusuruz dedi.Biryandan doktor surekli ariyor degisen birsey varmi diye biz yok sadace regl sancisi gibi sancilar var diyoruz.diger yandan balkonda feslegen ekiyorum .hala birsey yok aksam bari her ihtimale karsi banyo yaptim, temiz temiz gideyim diye ,Biz de hala durum durum ayni .herzamanki gibi aksam gecirdik.bari erken yatalim boyle olmiyacak bekliyoruz o yuzden yok belki tik .tam yatalim dedik buyuk bir sanci geldi.duzensiz bir sanciydi.esim bana surekli soruyor sanki daha once dogum yaptim ya ,dogum sancisimi yalancimi nerden bileyim birseyler oluyor sadece .sonunda gidelim bari bizim icinde pratik olur ne kadar surede varacagiz hastahaneye falan yalanci ise cok cok boynumuzu bukuk eve geri gelecegiz.15 dakikada hastahanedeyiz doktoru aramadik yalanci ise gecenin 11 de getirmiyelim doktoru .hastahanedekiler 4.5 cm acilma var baslamis dediler.doktoru bilgilendirdiler.dogum odasina alindik.epudral yapildi.bebis ve ve kalp ve tansiyon icin monitorler baglandik.odada esim ve ben beklemedeyiz.bir ara zaten kkulube yazdim burdayiz diye vakit gecmiyor ozaman cunku.Epudral den dolayi tansiyon dustu alarm verdi.hemsire tansiyon yukseltici ilac verdi .her saat basi doktor ne kadar acilma var diye kontrol etti.saat 3 gibi benim boynuma bir agri sonra tum omurilik ve kollar agridan donemiyorum bas bas bagirdim ama cok kotu idi sanki birileri belimi boynumu kiriyor gibi.doktorlar tepemde epudraldenmi diye tespit etme calisiyorlar ben bagiriyorum.sonunda nedenin surekli ayni pozizyonda duruldugundan kas spazmi olmus.ilacla ve aneljizik kremyapildi.yavas yavas kendime geldim.saat 5 gibi 8 cm acilma olmus kendi doktorumuz cagirildi.hazirliklar yapildi hizlandirmak icin ekstra ilac verildi.saat 8 gibi dogum icin start aldilar.doktorum ve 1 hemsire esliginde dogum maceramiz 9.15 kadar surdu.bizim doktor komik doguma degilde cay kahve icmeye sanki gelmis :) birkac dikis ile cok guzel bir sekilde bitti.sonrasi minik kizim babasi kesti kordonunu.cok guzel bir his korku sevinc ic iceydi minicik kucagima verdiler orda agladim.hamileligim boyunca bile ben duygusal takilmiyacagim diye aglamayi kendime yasaklamistim ama o an i anacak yasamis olan kadinlar bilir.sukurler olsun ki Allaha bana bu duyguyu yasatti.bebis de bende cok iyiyiz.sekerim olusu demir seviyelerim dusuk olusundan hic etkilenmedik.ve bende Anne oldum.hala inanamiyorum mucize gibi birsey bu .tek elle yaziyorum digerinde kiz kucagimda mis gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?