Amerika'da Hamilelik

Hayir ikili test dedigine gore burada boyun kalinligi falan olcmuyorlar sadece kan aliyorlar ve onda da zaten % 99 her sey cikarmis. Neyse beklemedeyim. Bu arada hamileliginiz boyunca toplamda kac kere ultrasona girdiniz bayanlar ?

Ben 30.haftamdayim 1 kez ultrasona girdim gerci benim sigortam yok hos bunlar trdeki gibi zzirt pirt ultrasona sokmuyorlar

Aman ne guzel kokar o simdi:) Epidural vurduklarinda canin acidi mi? Igneyi cok hissettn mi? Anladigim kadariyla sanci degilde diger olaylar canini acitmis

Canim cok tesekkurler .zilli kucaktan hic inmiyor mis gibi kokuyor ablası :)) sende inşallah az kaldi bu güzel duyguyu tarif edilemeyen :)) yaşayacaksın .
Epudral yapılırken hasta yatağında dik sekilde oturttular.onde bir hemşire elimi tuttu .arkada doktor iğneyi yaptı .acisi normal iğne acısı kadar di.epudral oldum tan sonra oturma kaldırma yapmıyorlar benim bundan dolayı kas spazmi oluştu .herkeste olmuyor .ama yapmani öneririm dogum anını cok güzel yasadım ağrısız .sen newyork taydın degilmi newjerseyde ben yaptim

Yok New york da olan Cemrecik:) Ben daha yukardayim Maine eyaletinde.Ay insallah benimde agrisiz olur cok tirsiyorum

Aman ne guzel kokar o simdi:) Epidural vurduklarinda canin acidi mi? Igneyi cok hissettn mi? Anladigim kadariyla sanci degilde diger olaylar canini acitmis

bana epidurali cok rahat vurmuslardi cok az hissetim, suni sancidan dolayi canim cok yanmisti epiduralden sonra dunyalar benim oldu resmen :) bi sikintida yasamadim cok sukur epiduralden dolayi, hic korkmana gerek yok, dogumdan sonra bel agrisi yapti bi hafta kadar ama dogum sancisinin yaninda hic kalir

Aman ona raziyim:) Epidural ignesi korkutuyor ve bu epidural vurulduktan sonra sifir sanci hic birsey mi hissetmiyorsunuz yoksa baski falan hissetiniz mi bebek cikarken.Bi de ikinamamk beni urkutuyor hani sanci hissetmeden nasil ikincam:)

Aman ona raziyim:) Epidural ignesi korkutuyor ve bu epidural vurulduktan sonra sifir sanci hic birsey mi hissetmiyorsunuz yoksa baski falan hissetiniz mi bebek cikarken.Bi de ikinamamk beni urkutuyor hani sanci hissetmeden nasil ikincam:)

dogum yaklasti ya bilgi topluyor birileri yaa ama benim de aklimda o var, sancisiz ikinabilecek miyim acaba diye

Hayir ikili test dedigine gore burada boyun kalinligi falan olcmuyorlar sadece kan aliyorlar ve onda da zaten % 99 her sey cikarmis. Neyse beklemedeyim. Bu arada hamileliginiz boyunca toplamda kac kere ultrasona girdiniz bayanlar ?

ben su ana kadar biri ikili testte olmak uzere 4 kere girdim ama benimkinin cok olmasinin sebebi su: ilk ultrasona erken alindim cunku ilk bebegimi kaybettim. en son randevuda da kalp sesi dinler diye gittim daha ufak ultrasona alayim gene dedi kisacik bir ultrasona aldi ucretini de almadi :) simdi 31 mayista randevum bunda ultrasona almaz herhalde kalp sesi dinletir diyorum. yani benim ilk bebek kayip diye birazcik daha dikkat ediyorlar.

gormuyosun zaten korkulacak biseyi yok beni yataga oturttular kucagimdaki yastigi tuttum hemsirede omuzlarimi tutuyodu rahatlamam ve kimildamamam icin, rahat ol yeter cok kolay oluyor gercekten, igneyi vurdujklarinda ilik ilik biseyler akiyor icine bi rahatlama geliyor ki sorma:)

acilmam 10 cm olana kadar sancilari hafif baskilar seklinde hissettim anliyosun yani geldigini merak etme, acilma tam olup dogum basladiginda cok daha guclu hissediyodum,hatta hemsireye ben soyluyodum hadi geliyor diye ( bi bacagimi hemsire bi bacagi esim tutuyordu ikinirken), epidural almazsan daha guclu yapabilrsin belki ama ozmanda sancilar yordugu icin ayni hesap olur bence, benim de ikinma evresi zordu tam 2bucuk saat surdu:) biraz nasil yapacagini bilmeklede alakali, ogrendikce daha iyi ikiniyosun, bide guclu nefes lazim :) simdiden Allah bi avazda kurtarsin insallah

Hiç korkmana gerek yok.normal iğne yapıyorlar la ağrısı sadece okadar.sanci yok fakat baskı hissediyorsun kasıklarına doğru .dog zamanı daha fazla hissediliyor.benim dogum da bende korkuyordum hissedeme nasıl ikinacagim diyordum.seni surekli yonlendiriyorlar.esim yani basinda Ben ion maya calisiyorum.en son aşamada doktor ellerin ile bacaklarını tut ve yukarı ya doğru kendini kaldır dedi.her iki bacagimi baldiarimdan sikica tutup kaldıraya çalıştım be bira dikişle bitti.kesiklerini diktiklerini hiç hisset medim.epudral olmadan sanirim yapamazdim.bak 4 gunü bitirdik bile nasıl doğuracağım nasıl olacak derken 4 gün gecti.birde ben tek basimayim kimse gelemedi yanıma.sende göz açıp kapayincaya kadar gibi daha sonra hissedeceksin.keyfini çıkart hamileliğin

Umarim anlattığın gibi rahat bir doğum bana da kısmet olur serra:)
Kızının adını ne koydun? Merak ettim:)

QUOTE=serra123;30505283]Selam kizlar guzel dilekleriniz icin cok cok tesekkurler. biz kendimize gelmeye calisiyoruz hala.Minicik sey simdiden evi yonetmeye basladi.Dogum hikayemiz komik biraz.
C.tesi gunu ogleden sonra nisan geldi,doktoru aradik normal duruma gore konusuruz dedi.Biryandan doktor surekli ariyor degisen birsey varmi diye biz yok sadace regl sancisi gibi sancilar var diyoruz.diger yandan balkonda feslegen ekiyorum .hala birsey yok aksam bari her ihtimale karsi banyo yaptim, temiz temiz gideyim diye ,Biz de hala durum durum ayni .herzamanki gibi aksam gecirdik.bari erken yatalim boyle olmiyacak bekliyoruz o yuzden yok belki tik .tam yatalim dedik buyuk bir sanci geldi.duzensiz bir sanciydi.esim bana surekli soruyor sanki daha once dogum yaptim ya ,dogum sancisimi yalancimi nerden bileyim birseyler oluyor sadece .sonunda gidelim bari bizim icinde pratik olur ne kadar surede varacagiz hastahaneye falan yalanci ise cok cok boynumuzu bukuk eve geri gelecegiz.15 dakikada hastahanedeyiz doktoru aramadik yalanci ise gecenin 11 de getirmiyelim doktoru .hastahanedekiler 4.5 cm acilma var baslamis dediler.doktoru bilgilendirdiler.dogum odasina alindik.epudral yapildi.bebis ve ve kalp ve tansiyon icin monitorler baglandik.odada esim ve ben beklemedeyiz.bir ara zaten kkulube yazdim burdayiz diye vakit gecmiyor ozaman cunku.Epudral den dolayi tansiyon dustu alarm verdi.hemsire tansiyon yukseltici ilac verdi .her saat basi doktor ne kadar acilma var diye kontrol etti.saat 3 gibi benim boynuma bir agri sonra tum omurilik ve kollar agridan donemiyorum bas bas bagirdim ama cok kotu idi sanki birileri belimi boynumu kiriyor gibi.doktorlar tepemde epudraldenmi diye tespit etme calisiyorlar ben bagiriyorum.sonunda nedenin surekli ayni pozizyonda duruldugundan kas spazmi olmus.ilacla ve aneljizik kremyapildi.yavas yavas kendime geldim.saat 5 gibi 8 cm acilma olmus kendi doktorumuz cagirildi.hazirliklar yapildi hizlandirmak icin ekstra ilac verildi.saat 8 gibi dogum icin start aldilar.doktorum ve 1 hemsire esliginde dogum maceramiz 9.15 kadar surdu.bizim doktor komik doguma degilde cay kahve icmeye sanki gelmis :) birkac dikis ile cok guzel bir sekilde bitti.sonrasi minik kizim babasi kesti kordonunu.cok guzel bir his korku sevinc ic iceydi minicik kucagima verdiler orda agladim.hamileligim boyunca bile ben duygusal takilmiyacagim diye aglamayi kendime yasaklamistim ama o an i anacak yasamis olan kadinlar bilir.sukurler olsun ki Allaha bana bu duyguyu yasatti.bebis de bende cok iyiyiz.sekerim olusu demir seviyelerim dusuk olusundan hic etkilenmedik.ve bende Anne oldum.hala inanamiyorum mucize gibi birsey bu .tek elle yaziyorum digerinde kiz kucagimda mis gibi.[/QUOTE]

kizlar ben de yurtdisinda yasiyorum. Annem ve babama da calisinca bir yolunu bulup izin alip gelip en az 1 ay falan destek olmak istiyorlar dogum sirasinda. Ydisi olunca gelince biraz kalip destek olayim diyor, kayinvalidemlerde sirayla gelelim diyorlar sonucta ev kalabalik iyi olmaz. Makul olani da bu.

Neyse sorum su ki simdi annemler gelip 1-1.5 ay kalmasi normal degil mi? Yani kv ler boylece geldiginde bebek 1.5 aylik gibi olcak yani anormal bi durum degil demi? Annemler de sirayla gelinecek diye azcik kalip gitmesi de icime sinmez sonucta vize su bu epey ugrastiriyor.

benim annem ogretmen olunca yil ici izin almasi zor diye sanirim kv kafasinda anca 1 hafta gelir diye dusundu.( kisa surede gelmek nerden bilecek dogum hangi gun nasil denk gelecek?) gecen gun konusurken annem halletcek izini yoksa uzun sure gelemez dedim. uzun sure deyince sakayla biz de yasgunune geliriz ozaman bebegin dedi. Ben de taktim kafaya. esim de diyor takilcak bir sey yok ciddi anlamda dememistir diyor daha hic bir sey net degil diyor.

yok mu fikri olup destek olacak? takmam gereken bir durum var mi?

Salla gitsin ya ne takican kafana tabi ki annen gelecek dogum bu dikisin olacak zartun zurtun olacak 1 bardak suyu annenden daha rahat istersin.1 hafta mi kalacagini dusunuyormus haaa hayy:) Ayni sehirde yasayanlar 40 i cikana kadar yardim ediyor kaldiki annen okyanus asacak bunun jetlag i var ne kadar kalacagina annen karar verir ben kendi anneme bile demedim gel su kadar kal .Kendi ne kadar istiyorsa o kadar kalsin.Sen fazla konuyu acma kayinvaliden sorarsada ben evime gelenlere su kadar kal bu kadar kal diyemem de sizde kismet olursa geleceksiniz 1 hafta sonra gidin demem olur mu torununuza doymadan dersin

canim cok sagol yanitin icin destege ihtiyacim vardi. Ben Ingilteredeyim ama yine de bura da Avrupanin en uzagi:) sagol canim tekrar

Takmaaa! Bizimkiler de kendi aralarinda konusup halletmisler, kv "kiz annesi dogumda yaninda olsun" demis. Ilk dogdugu gibi annemin eline kaldik yani. Iyi de oldu. Ama onlar icin cok iyi olmadi cunku ilk haftalarimiz biraz sorunluydu, torunlarini dogru durust goremediler biz yatak odasinda saatlerce emzirme seanslari yaptigimiz icin (babamin yaninda emziremezdim). KV geldiginde kiz 2 aylik kadardi, hala burada. Kv dogumunu goremedi belki ama tam da guzel zamanina denk geldi, hayatindan memnun, su anda bahcede dolaniyorlar gunes aliyorlar. Bebis simdi daha uzun sure uyanik kaliyor, gulucukler, oyunlar falan. Insan taniyor, karsilik veriyor. Bizimkiler buradayken ancak uyuyan ve emen bir bebek gorduler! Hic dert etme, hallolur, bebek gelince kimse hatirlamaz bunlari, 3 gun 5 gun muhabbeti olmaz.

Hahaha, kizlar siz sanci ikinma falan konustukca bizim hikaye aklima geliyor. 5cm olsun da epidural versinler diye beklerken 10cm oluvermisim, "amanin 10 cm olmus bu" diye panikle kosturmaya basladiklarindan doguma yarim saat anca surdu, toplam ikinmam 20-30 dakika en fazla. Ne maceraydi :) Bayagi sanci cektim ama bayagi kolay dogdu.

Dogumunu yapmislara gecmis olsun, yapacaklara da kolay gelsin. Sara da ismiyle uzun uzun yasasin.

ayy kizlar bisey sorcam simdi epidural olunca ikinma falan daha mi zor oluyor normal sanciyi hissetmedigin icin :S az once okudum da aklima takildi simdi yaa :)
Bir de stroller bakmaya basladim yavas yavas ,ne onerirsiniz ?
hangi markalar iyi ve kullanisli ? Gecenlerde soyle bi bakayim dedim kafam karisti hepsi birbirine benziyor sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…